"..az úgy volt, tisztelt bíróság, hogy ez az ávós rendőr a szájával szándékosan megütötte az ökölbe szorított kezemet. "
Nem kérem. Az úgy volt, hogy éjjel az alagútnál megállitottak a rendőrök. Nem volt nálam az igazolványom, csak a kocsim papírjai, ezért hazatelefonáltam, hogy jöjjön utánam a feleségem és hozza azokat bemutatásra. Miközben beszéltem telefonon, viccesen gyaláztam a rendőröket, akik ezt szende , elnéző mosollyal hallgatták. Majd kinyomtam a mobilt, és gondoltam , addig is töltsem hasznosan az időt testmozgással , amig a papírjaim megérkeznek. Fürdőgatyában ahogy voltam , kiugrottam a kocsiból és nekitámadtam a rendőröknek. Majd letéptem az órámat és saját magamat ütlegetve megbilincseltem magam.
Kérésemre végül bevittek a rendőrkapitányságra, ahol, míg jött a feleségem a papírjaimmal, önként felfókáztam a padlót, hadd legyen a takaritónőnek másnap egy szabadnapja. Végül, móka és kacagás közepette, békésen elváltunk, én meg elmentem az orvosi ügyeletre, látleletet venni.
Megismerni őket daliás termetükről, becsületes arcukról, nemzetileg elkötelezett tekintetükben lobogó hazafias lángról, és fejük fölött a glóriáról... ;-))))
Ahogy kormányoldaliakat is patkányszerű arcukról, kénköves bűzükről, sunyi, zavart tekintetükről... ;-)))
Jókat kacarászok az egészen, de vannak rendőrszakmai szabályok is. Egy fürdőrucis, iratok nélküli pasi, ezekben a meleg napokban... ráadásul nagyon nem akar jönni, közreműködni. Teljesen jogos a gyanakvás, intézkedés foganatosításának hatályba helyezése.
No lám, ennyi hsz. után még mindíg akad nyitott kérdés.
A további világosodásunk érdekében kéretik a viselt (vagy nem viselt?) fürdő-, avagy rövidnadrág szabászati leírását, valamint méreteit haladéktalanul közkinccsé tenni!
" Egy pecig sem vitattam a főváros területén fürdőgatyában való autóvezetés jogszerűségét. De van egy olyan érzésem, hogy az emberi viselkedést, magatartást nemcsak a kodifikált normák, hanem az iratlanok is kordában tartják."
Nos, ha nem vitatod a jogszerüségét ( helyesen teszed), és már csak az íratlan normáknál tartasz...:))
Az legyen egy országgyűlési képviselővel a legnagyobb bajod, hogy "íratlan" normák ellenére, nyáron fürdögatyában vezetett..:))))) De van egy gyanúm: ez már csak a kekec demagógia.
Jómagam pl. örülnék,ha a rendőrség legalább a jogszabályok módszeres megsértését szankcionálná következetesen, mint pl. a mobilozást vezetés közben... Aztán ha ezzel és a többivel megvolnánk, felőlem jöhet a fürdőgatyák üldözése is..:)))))
Arról lehet tudni valamit, hogy milyen fürdőnadrágban volt?
Csak mert ugye ezek a mostanában divatos, majd térdig érő fürdőshortok lényegében nem is nagyon különböznek egy rövidnacitól... szóval nyáron, kánikuában egy olyanban vezetni szvsz nem volna különösebben meghökkentő dolog.
...az úgy volt, tisztelt bíróság, hogy ez az ávós rendőr a szájával szándékosan megütötte az ökölbe szorított kezemet. Tessék itt a látlelet: abbrasio digitus manus dexter.
Amit még el tudok mint zavaró tényezőt képzelni, hogy a képviselőn a hawaii bermuda/tanga mellett az új 2007es gaypride-konform horváttengerpartos nyaralós csukák voltak lásd kép:
Rebiszes legyen a talpán aki erre nem tépi le a fémszijas karórát...
ui: természetesen nem rágalmazok, csak felvázoltam a lehetőséget. :) Arra szerintem még az Uri Geller se merne vállalkozni, hogy kideriti mi az igazság a magyar politikai-közéleti-police fronton...