Sziasztok!
Ezt a topikot azért hoztuk létre,hogy legyen egy hely ahol minden témáról lehet beszélni,akár kerti növény akár szobai,kerti tó,növények kártevői,barkácsolás a kertben,tanácskérés,szép tájak növényei,nyaraláskor lefényképezett pálmák,leanderek,rózsák,fenyők,vagy ha csak meg akarod mutatni a kedvenc virágodat,a kedvenc kutyádat ,macskádat ,akármit!!!!mindenkit várunk,itt nincs OFF téma:)
többször kifejtettem, hogy értem az ellenérzéseket vele szemben, de én nem fogok rá rosszat mondani sosem, annyi hasznos tartalmat gyárt youtube-ra. egyedül akkor rezgett a léc, amikor a júniusban megrendelt selyemmirtuszommal október 5-én hívott a futár, hogy itt van a ház előtt, de szerencsére megeredt a növény, és fajtaazonosnak tűnik, szóval happy end lett a vége.
köszi. na igen, pont ezért kérdeztelek, mert a megyeri azt írta, hogy ezek nagyon faszán megélnek nálunk is. én ilyen rózsaszín gyöngyvirágcserjét nem láttam még, csak fehéret. az tényleg gyakori.
Először azt hittem a juhar ilyen piros:-)Na,még ez nincs a kertben,fények,lámpák. De nagyon sokat tesz a látványhoz,el kell kezdenem tervezgetni:-)A hatalmas fenyő tényleg mesebeli. Csodás képek!
Csillagsomot sok kertben látok munkám során, talán kettőbe ültettem is. Vegyes érzelmekkel tekintek rá. Szerintem piszokul igényes növény a mi körülményeinkben. Eleve nem birja a nálunk lépten-nyomon előforduló meszes talajt, továbbá megég a teljes napon. Mindkét gondot tapasztalom. Nyár közepére teljesen leégnek a levelei, hiszen hol máshol, mint napon van szinte mindenhol. Egy helyen sem olyan, mint a google csodaszép képein!
A gyöngyvirágcserje pont a forditottja. Cserjesorokba, rózsalonccal, somokkal, nyári orgonával, hólyagvesszővel, jezsámennel kombinálva nagyon szép, méhlegelő-szerű kiültetést lehet belőlük csinálni. Igénytelen szerintem, teljes napon, bármilyen talajon megél.
A harmadikat nem ismerem, egyike a néhány éve elterjedt újab évelő fajoknak, gondolom.
hát az lett. -7,5 nálam. olyan jó, hogy még nem sikerült letakarnom a legújabb selyemmirtuszunkat, mert idén a fügecsemetével voltam elfoglalva, aztán jött az eső, majd átmenet nélkül az erős fagy.
ez csak rajzolgat, de nem tudja, hogy mit. speciálisan erre kiokosított szoftver kell, ami figyelembe vesz minden paramétert, amire egy kerttervezés során szükség van. teszem azt bekapcsolod a telefonodon a lokációt, kamerával végig mész az udvaron, leírod, hogy milyen stílust akarsz, ennyi már elég lehet. hogy tudja, hogy oda mit lehet. aztán jöhet az ember a talicskával.
:))) azért ez egy elég nagy ország, a leggagyibbtól a legmodernebbig minden van. a kínai nagyvárosokban már elég jól működnek ezek az önvezető autók állítólag.
No ácsi, azért önvezető autót nem onnan fogok venni, ahol ezalatt a kétszáz év alatt nem sikerült egy szabvány még a 220 V-os kábel rögzítésére se a készülékbe.
Pl. egy családi ház kertjére már most vannak ötletei az AI-nek. Ebben nem (csak) az a szép, hogy az egyik még tetszik is nekem, hanem hogy 4 másodperc alatt rajzolta meg. Nekem 10 másodperc kellett a feladat leírásához:-)))
Ha ezeket a képeket általános első osztály szintjére minősítjük, akkor 12 év múlva (az érettségin) már felülnézeti tervrajz is fog készülni. A képek pedig helyből tartalmaznak 50 féle változatot.
Amikor nagyanyám 1970-ben először látott TV-t, akkor bebújt a készülék háta mögé megnézni, hogy "hol van az ember".
Az LG OLED TV hangbeállításában van egy AI opció, ami azt is figyelembe tudja venni, hogy én bőrmellényben ülök-e a fotelben, vagy egy puha takaróba burkolóztam (ez visszhang és térhatás miatt lehet fontos) - és hogy milyen a szoba bútorzata.