Keresés

Részletes keresés

Neocortex Creative Commons License 2007.05.14 0 0 923
Az lenne a legjobb, ha a magyar ugaron is szabadon lehetne füvezni, nem csak a holland kultúrtájakon.
Előzmény: Törölt nick (922)
Neocortex Creative Commons License 2007.05.14 0 0 921
Tipikus füves dolog: para, aztán nevetés. ;-)
Előzmény: figyelem02 (920)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 920

Lehet, de inkább az van benne, hogy van 1 tök jó állása, amit elveszítene, ha lebukna. Megértem a félelmeit, bár röhögünk rajta.

Előzmény: Neocortex (913)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 919

Nem, én leszokóban lévő függő vagyok. Az érzést pedig nem tudom elmagyarázni, ugyanúgy ahogy a mangó ízét sem tudom elmagyarázni. (De mind2 dolgot említettem ma már.) Bátor pedig nem akarok lenni, mivel gyáván is jól érzem magam. (micsoda hülyeség lenne ha mások által kívánatosnak tartott erényeknek akarnék megfelelni, és ezen elvárásoknak megfelelően élném az életem...)

Előzmény: Törölt nick (911)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 918
folytatjuk a diskurzust, vagy ne erőlködjek?
Előzmény: Törölt nick (911)
phare Creative Commons License 2007.05.14 0 0 917
"A fűvel ugyan nem igazán lehet "dajdajozni" de hamarabb lehet elpusztulni!"

Hat ismertebb drog összehasonlítása a függőség öt különböző szempontja szerint, súlyosság szerint csökkenő sorrendben.

Megvonás. A tipikus megvonási esetek súlyossága és valószínűsége.

1. Alkohol
2. Heroin
3. Nikotin
4. Kokain
5. Koffein
6. Marihuana

Megerősítés. Gyakorlatilag milyen könnyű rászokni.

1. Kokain
2. Heroin
3. Alkohol
4. Nikotin
5. Marihuana
6. Koffein

Tolerancia. A szükséges dózis növekedése rendszeres fogyasztás esetén, és a szint, amire beáll.

1. Heroin
2. Nikotin
3. Kokain
4. Alkohol
5. Koffein
6. Marihuana

Függőség. Milyen nehéz leszokni, mennyi a visszaesés valószínűsége, a fogyasztók hány százaléka lesz függő, és hogy mennyire ragaszkodnak a drogokhoz a káros hatások ellenére.

1. Nikotin
2. Heroin
3. Kokain
4. Alkohol
5. Koffein
6. Marihuana

Befolyásoltság. Nem kifefejezetten a függőségről szól, de a befolyásoltság pszichés intenzitása jelentőséggel bírhat a drog veszélyessége szempontjából.

1. Alkohol
2. Heroin
3. Kokain
4. Marihuana
5. Nikotin
6. Koffein

Dr. Jack E. Henningfield jelentése az amerikai NIDA megbízásából (National Institute on Drug Abuse - Nemzeti Drogabúzus-kutató Intézet).

Éves halálozás Magyarországon:

Alkohol: 25.000 halál.
Dohány: 35.000 halál.
Fű: 0, azaz nulla halál.
Előzmény: Törölt nick (915)
Neocortex Creative Commons License 2007.05.14 0 0 916
Szerintem ez is tévedés. Rendszeresen fogyasztva az alkohol tulajdonképpen méreg, ami tönkrevágja az agyad, a májad, az egész szervezeted. A füvezéstől esetleg kevésbé motivált és lassú leszel, de legfeljebb a legextrémebb esetben jár testi-szellemi leépüléssel. A tüdőre azért nem árt vigyázni!
Előzmény: Törölt nick (915)
Neocortex Creative Commons License 2007.05.14 0 0 913
Talán kicsit túlzásba vitte már a füvezést.
Előzmény: figyelem02 (909)
phare Creative Commons License 2007.05.14 0 0 912
Én lesz@rom a törvényeket. Nehogymár megmondják mivel módosíthatom a tudatom. Az alkoholt reklámozzák, a fű puszta birtoklásáért elvileg két évet lehet kapni. Mivel az alkohol sokkal károsabb a fűnél, én nem iszok, viszont elszívok egy hónapban két három gramm mariskát.
Van egy éjjel nappali pont szemben a házammal, állandóan ott isznak az alkoholisták a bolt előtt. Volt úgy hogy éjjel kettőkor arra keltem fel hogy dajdajoznak. Már gondoltam arra hogy ki kéne menni közéjük egy kalasnyikovval rendet tenni.
Én ha betépek legfeljebb berakom a házimoziba a Pink Floyd Pulse DVD-t. Az alkoholt sokan nem kultúráltan fogyasztják, a füvet nem lehet kultúrálatlanul szívni.
Melyik jobb? Egy agresszív, hangoskodó részeg, vagy egy békésen mosolygó füves?
Neocortex Creative Commons License 2007.05.14 0 0 910

Suttyó egy ország ez, ahol az egyik oldalon meg akarják mondani, hogy kire szavazzak (nőkre), a másikon pedig, hogy mit ne szívjak (füvet).

Mind BEKAPHATJÁK!

Tegyen fel minden párt annyi nőt a listájára, amennyit csak akar, de ne legyen kötelező kvóta!

Aki meg nem akar füvezni, az ne füvezzen, akár a gyerekének is tiltsa meg, de másnak ne akarjon már dirigálni! Ezen a trágyadombon minden seggfej a másik portáján akar söprögetni, ehelyett mindenki foglalkozzon inkább a maga dolgával!

figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 909

"Max egy két dílert tudnak befogni, ti védve vagytok így is, ha nem mentek ki az utcára."

Erről azok tudnának mesélni, akikre az otthonukban hívták rá a rendőröket. (vagy lásd (890)) Van 1 bíró haverom, az akkora paragép, hogy még otthon is csak kódszóval említi a szívást, és minden alkalommal 3 füstölőt gyújt, nehogy a szomszéd bármit is megsejtsen akár a szagból, akár a társalgásból.

Előzmény: Törölt nick (903)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 907
Szerintem értem mire gondolsz, gyakorlatilag ebből a szempontból tényleg okafogyott a büntetés, mert szerencsére az elég ritka, hogy tényleg rátörje az emberre a rendőrség az ajtót. Olyankor szokott előfordulni, ha pechedre benne vagy a dealered mobiltelefonjában.

Szóval praktikusan nézve igen, otthon lehet füvezni, ha meg valaki termeszt, akkor még ki sem kell mennie.

Viszont annyiból mégsem okafogyott a tüntetés, hogy ezt úgy kell tennünk, mint valami megtűrt vagy megbocsátott vétkező, akinek az állam kegyeskedik elnézni, hogy otthon füvezik.

Elvből (ebben az esetben csak elvből) szeretnénk, ha az állam kimondaná, hogy nem vagyunk bűnözők PUSZTÁN azért, mert füvet szívunk.

Nem tudom sikerült-e érzékeltetnem a különbséget és azt, hogy miért nem érezzük úgy, hogy okafogyott lenne a Kendermag tevékenysége.
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 905
Egyébként ha már ilyen aktivitás lett itt mindkét oldalról, akkor hadd hívjam fel a figyelmet a fűbűn-alkoholbűn topikra, ahová az elektronikus médiákba eljutó kábítószerrel kapcsolatos híreket gyűjtjük.

Érdemes megnézni, hogy milyen hírek vannak az alkohollal kapcsolatban (ittas vezetés, italozás közbeni dulakodás, gyilkosságok, halál) és fűvel kapcsolatban (fogyasztói hálózatot buktattak le, elkapták a terjesztőt, két kiló füvet találtak a kocsiban, stb.).

Persze lehet mondani, hogy elfogultak vagyunk, dehát a topik nyitott, aki hazai füves halálesetről vagy betépett bűnözésről szóló hírt olvas, linkelje!

Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 904

De ezzel továbbra is csak azt erősíted bennem, hogy okafogyottá válik a kendermagos tüntetés, ha csak otthon bódultok

abszolút nem, mert ha én otthon akarok szívni, akkor ahoz előbb el kell mennem valahova, ahol lehet füvet venni, azt a motyóval a zsebemben haza is kell menni. Jelenleg a birtoklást is bünteti a törvény.

Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 902

Akik bűncselekményeket követnek el azokat békén hagyják, akik meg békésen sétálgatnak at utcán

ez erős csúsztatás

azt azért ne felejtsd el megnézni, hogy mikor, hol, milyen előzmények után sétálgat valaki békésen.

Na pont ezen kellene változtatni, de ameddig liberális szemlélet uralkodik, addig biz erre nem sok az esély!

Ezt a liberális szemléletet kifejthetnéd bővebben

Előzmény: Törölt nick (893)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 901
Akkor én is rosszul interpretáltam a véleményem. Természetesen ugyanúgy tiltakozom akkor, ha valaki ittasan ül volánhoz és ezzel másokat veszélyeztet.

Sőt, minden drogfogyasztás esetében tiltakozom, ha a fogyasztó másokat veszélyeztet, olyanokat, akiknek nem áll módjukban kikerülni ezt a veszélyt.

Kompromisszumként én hajlandó lennék elfogadni azt, hogy mondjuk egy tíz éves átmeneti időszakik marihuánát csak otthon lehessen fogyasztani, szórakozóhelyen ne. Az pedig fel sem merült, hogy vezetni vagy egyéb, más embereket veszélyeztető munkát végezni lehessen a szer hatása alatt.

Pontosan arra való lenne a törvény, hogy az ilyen eseteket szankcionálja.

Tehát első lépésként annak is örülnék, ha legalizálnák az otthoni fogyasztást. Tíz év múlva pedig megnézhetnénk, hogy

a, mennyivel változott a fogyasztók száma (nőtt? csökkent?)
b, hogyan változott a fogyasztás mintázata (kipróbálók/rendszeres fogyasztók aránya)
c, hogyan változott a problémás fogyasztók száma (klinikai kezelést igénybe vevők/összfogyasztók).

A prognózisom az lenne, hogy a fogyasztók száma 10-15%-al növekedne a tizedik év végére, de a legalizálás után egy-két évvel ez az érték sokkal magasabb lenne, mert ilyenkor megnőne a kipróbálók száma (viszont az összfogyasztókhoz viszonyítva ez sem lenne több 15-20%-nál). A problémás fogyasztók száma viszont csökkenne, mert az egészségügyi ellátásból kiesnének mindazok, akik csak az elterelés miatt vették igénybe, és a valóban marihuánafüggők és ettől szenvedők és szabadulni akarók lennének ott.
A rendőrségi statisztikák biztos, hogy javulnának, mert ma az esetek 80%-ában a fogyasztók ellen indul eljárás, tehát ezek az esetek mind megszűnnének.

Ha a kereskedelem legalizált és nem dekriminalizált lenne, akkor önmagában a drogkereskedelemért sem indulna eljárás, ezért azok az esetek is csökkennének, amikor közös fogyasztás miatt kábítószert átad vádjával indítanak eljárást valaki ellen.

Viszont megnövekedne (nyilván azért is, mert a nulláról indul) a legalizált marihuánafogyasztás törvényben szabott határait megszegők száma, ezek ellen a szükséges és arányos mértékű büntetést alkalmaznám (ld. dohánytermék és alkohol kiszolgálása és árusítása kiskorúaknak pl.).

---
Tehát mégegyszer a félreértések elkerülése végett: én a FELELŐS fogyasztás legalizálását támogatom, ahol a drogfogyasztás kockázatáért (mert van neki) csak és kizárólag a FOGYASZTÓT terheli a felelősség, őt viszont teljes mértékben. De csak a saját fogyasztásáért és ennek következményeiért.
Remélem sikerült jól kifejezni magam, de ha van kérdésed szívesen pontosítok.
Előzmény: Törölt nick (895)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 900
Persze, hogy gyáva vagyok, mivel nem szívok a rendőrség előtt, és mielőtt köztéren begyújtom a rakétát, akkor is körbe szoktam nézni, nincs-e rendőr, ill. felmérem, hogy a füst illata eljuthat-e a hozzám legközelebb tartózkodó emberig. Ha bátor lennék, akkor ezekkel a tényezőkkel sem foglalkoznék.  
Előzmény: Törölt nick (898)
M.VIII Creative Commons License 2007.05.14 0 0 899
figyelő Creative Commons License 2007.05.14 0 0 897
Te pofáztál először idiótákról, kabbe a hozzád hasonló barmokét...
Előzmény: Törölt nick (874)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 896

Én mondogatom már 1 ideje a többi itteni kollégának, hogy falrahányt borsószem minden egyes karakter, amit meggyőzés céljával írnak. Én itt csak bosszantok, jelzem, hogy sokan vagyunk, és a törvény ellenére sem tudnak csinálni velünk semmit, mert nem szereznek tudomást minden egyes jointról. Pedig most is legalább 1000-n szívnak ebben a pillanatban is.

A rendőrökben nem lehet bízni, mutatja a tegnapi debreceni eset is, ahol elkezdték igazoltatni a kendermagos tüntetőket a külsejük miatt. Honnan tudnád, hogy pont az a rendőr le fog-e kapcsolni, vagy sem, ha talál nálad vmit? Lutri.

A kendermagozás nem okafogyott abból a szempontból, hogy bár sokan vannak vele úgy, hogy leszarják a törvényt, de sokan meg nincsenek így ezzel, és pl. eszükbe nem jutna szívni a biztonságos otthonon kívül. Értük kendermagozzanak tovább. (értem nem kell)

Előzmény: Törölt nick (891)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 894
Amit ő írt, az is egyfajta attitűd. Ő nem fél attól, hogy lebukik. Én igen. Nem vagyunk egyformák. Sokfélék vagyunk. De ha nem is füveznék, akkor is ellenezném, hogy az állam megbüntessen valakit akkor, ha ez a büntetés igazságtalan.

Szerintem a füvezés büntetése igazságtalan. Azért, mert ha megkérdezem, hogy miért indokolt büntetni a marihuána fogyasztását, a felsorolt érvek mindegyik külön-külön és néha együttesen is megállná a helyét olyan dolgok esetében, amiket viszont nem büntetünk (dohányzás és alkohol a két legjobban kapcsolódó példa, előbbi egészségkárosító, utóbbi egészségkárosító és társadalmi kárt okozó hatása miatt).

Ez így igazságtalan.

De mivel füvezek néha, ezért nyilván elfogult is vagyok és azt is szeretném, hogy ne csak elvileg, de gyakorlatilag se legyen joga a rendőrnek bejönni a lakásomba és házkutatást tartani nálam. Ugyanúgy ne legyen ehhez joga, mint ahogyan az alkoholfogyasztók vagy dohányzók lakásába nincs joga bemenni.
Előzmény: Törölt nick (891)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 892
További jó füvezést kivánok! Csakhát, azért meg te ne haragudj, ha nem tudom tisztelni sem törvényellenes magatartásokat sem szemléleteteket. S nem is támogatom ezután sem igényeiteket a legalizálás tekintetében. S örvendek, hogy ebben nem vagyok egyedül.
Előzmény: figyelem02 (884)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 890
Az megvolt, amikor a srác a részegen dühöngő apjához hívta ki a rendőröket, és amikor azok füvet találtak otthon a srácnál, ellen indítottak eljárást?
Előzmény: multiplas (888)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 889
Csak annyi, hogy rettentően tájékozatlan vagy!
Előzmény: multiplas (888)
multiplas Creative Commons License 2007.05.14 0 0 888
Aha. Biztos.
Egész életem alatt csak szétesett családokat, megfélemlített és egész életükre szorongásba taszított vagy erőszakos életre nevelt gyerekeket, agyonvert nőket és családtagokat láttam, hála a társadalom alkohollal való meghitt együttélésének.
Betépve még nem hallottam sehol a világon erőszakról és gyilkosságról.
Melyik az ördög?
Ti tudjátok.
Előzmény: pucros (863)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 887

Jaj, hát nagyon beszartam. Általában annyi füvet tartok itthon, ami nem éri el a csekély mennyiség felső határát, és ezt nem sajnálom lehúzni a wc-n ha a "kinyitni, rendőrség" felszólítás elhangzik.

De ha már ennyire vigyázni kell, akkor magyarázd már el lécci, hogy tegnap a kendernapon miért nem mentek oda a rendőrök a békésen a pázsiton jointot tekerő, majd azt még békésebben elszívó tömeghez? Bevihettek volna legalább 100 embert, és ezek csak azok, akik az én 10-15 méteres környezetemben voltak.

Majd pont utánam fognak nyomozni a zsekák, amikor ott történik előttük a rengeteg komoly bűnügy a szigeten, és basznak lecsapni.

Ennyit a félelemről. 

Előzmény: Törölt nick (886)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 884

Ezek a te jövőbeli reményeid, az én jelenlegi valóságom pedig az, hogy nem igénylem a törvénymódosítást, mert engem nem korlátoz a törvény a fűszívásban. ÉÉÉÉrted? Szarok a törvényedre, már kemény 13 éve. Olyan, mintha nem is lenne. Amikor Fideszék 99-ben módosították a Btk-t, a hatálybalépés napján (márc.1.) demonstratívan kimentünk hárman a ligetbe, és elszívtunk 3 kövér dzsót, jó nagy füstfelhőt csinálva.

Úgyhogy te annyit tehetsz max., hogy itt kárörvendhetsz minden nap, hogy "ma sem kaptátok meg a törvényi kiskaput, bebebe", de miközben ezt leírod, jusson eszedbe, hogy vszínűleg abban a pillanatban is többezer ember teker magának 1 jointot, hogy aztán élvezettel elszívja, és leszarjon minden ellenzőt, köztük téged is.

Előzmény: Törölt nick (877)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.14 0 0 882
Az előző hozzászólásodat olvasva efelől semmi kétség.

Az USA-ban akár 20 évet is kapthat valaki birtoklásért, mégsem csökken a fogyasztás, sőt.
Előzmény: Törölt nick (874)
luzav Creative Commons License 2007.05.14 0 0 881

Ha a kendermagosok öntudatos "sztahanovista" az államnak különösen nagy hasznot hozó emberek gyülekezete,had szívják!!!!!!!

De ha mégsem ebbe a kategóriába tartoznának húzzanak el a szadesszel együtt a pi....ába!

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 880

persze, nem kell bünözni és nincsenek biróságok/rendőrség, sőt börtönök sem!

Tudtában vagytok ti annak, hogy amit tesztek az törvénytelen? Sőt, hogy a lakosság túlnyomó többsége is egyetért ezzel a szabályozással? Nem úgy tünik!

Előzmény: Siphersh (879)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!