a kis tigris:)))) nos fogos kérdés,ha tejes esetleg az étkezésed befolyásolja,cuni mig csak anyatejen élt, 2-5 napig sem kakált,de az érthető okokból nem löty lett amit ez után produkált:) mivel a szervezete mindent hasznositott amit megevett,a táp mellet naponta van széklete,de ez is" egybeni" , de gondolom ez meg a táp hatása.
(most mindketto alszik, azt se tudom mit kezdjek itt magammal unalmamban:)))
persze anyos tudja, hogy nem lehet/kell oket allandoan felkapdosni, de neki ez a ket het van az oly regen vart unokaibol, aztan nem lathatja oket egy evig is talan. nincs szivem azt mondani neki, hogy tegye le oket. ertitek. na mindegy, majd belerazodunk.
kesobb teszek fel en is kepet az angyalkaimrol, jo?:) csak elobb utanajarok, hogyan tudok kicsinyiteni.
a kis édesek:)) néha gondolkodom rajta ők mennyire értik egymás kodjait?:) Viki és Virág között 2 év van és kicsinek olyan egyrugora járt az eszük:) és már a pocakban hallgatot a nővérkére:))
először is sajnálom hogy nem jött össze a cicizés,ne okold magad:) 2x örülök hogy mind ezt sikerült megoldani:) 3x a sutyorgás nálunk is trükk:)) anyos meg jot akkar,hátha tudsz piheni:)/fogd fel igy:)/ de nem árt tisztázni te hogyan gondolod:) mert későbbi gondokat tud kiaknázni:) ha anno én ezt tudtam volna:))))))))) most boldog anyos párti lennék,bár én a szemébe szoktam mondani amit gondolok:) de az elején sokat engedtem meg neki:( talán most kevesebb bajom lenne:) és örülök hogy megosztotad velünk minden napjaitok percei töredékét:)
jó téged látni, pont ma gondoltam rád, hogy mi lehet veled, de mivel én sem a legaktívabb tagja vagyok a fórumnak, így nem voltam biztos benne, hogy csak lemaradtam valamiről, vagy nem írtál.
Kitartás, szerintem a kicsik hasfájósak lehetnek, és nem a táptól van (mielőtt lelkiismeret furdalásod lenne), ugyanannyi anyatejes babánál fordul elő, mint táposnál. Ismerem az érzéseidet, mert én is végig mentem rajta, hogy ennek soha nem lesz vége, volt úgy, hogy éjjel együtt bőgtem a gyerekekkel. A műsor nálunk is az volt, hogy vagy kettő bőgött vagy csak az egyik, nekem pedig a szívem szakadt meg. Mi is sokáig hurcoltuk őket, ill. sokáig csak őlben ringatva aludtak el nap közben. A szakkönyvek szerint a hasfájósságuk idején "hurcolt" babákat nem lehet elrontani. Ha vannak olyan pillanatok, amikor nem sírnak, megnyugszanak, azonnal tegyétek le őket (próbáld az anyóst is rávenni), és próbáljátok a figyelmüket lekötni, aztán jön a következő fázis, amikor percekre ott lehet őket hagyni. Biztos lesz egy csatád a családtagokkal, nekem is volt, hogy bizalmat szavazzanak arra, hogy el tudnak lenni nem ölben, ill. egyedül is, de keménynek kell lenni, mert előbb utóbb te leszel velük hármasban, és akkor te fogod legjobban meginni a levét.
Tudom, hogy hihetetlen, mert én is kilátástalannak láttam a jövőt, de el fog múlni ez a kórszak is egyszer, mi hasfájósság ellen kipróbáltunk mindent, semmi nem használt, csak a Spock recept: jókedv, optimizmus, pozitív hozzáállás. Pihenj amikor csak tudsz, még ha percek is, mert pihenten pozitívabban látod a világot is, és türelmesebben tudsz hozzá állni a sírásukhoz is.
Szóval mi húrcoltuk őket hasfájósság idejént, az egyiküknél három hónapot betöltve múlt el a hasfájás-sírás, a másikuknál kb. két héttel később, és nem rontottuk el, azóta egyre kevesebbet vannak őlben, és egyre több időd is lesz magadra, és rájuk is.
Tegnap pont eszembe jutottatok, hogy vajon mizujs felétek? Örülök, hogy jöttél.
Hát, anyóspajti kicsit túlzásba viszi nyilván, persze hurcibálja meg nyugtassa meg őket, mert az fontos, de mintha átbillent volna a ló túloldalára. nem tudom milyen a viszonyotok, de érdemes megbeszélni...tejcit sajnálom, de te megtetted amit tudtál, brutál a napi 4-5 óra fejés, kaptak tejcit is, kapnak tápot is. Csak azzal tudlak bíztatni, hogy egyre jobb lesz a helyzet, jobban érdekli majd őket a külvilág, ritkábban esznek, beáll a ritmus, tényleg könnyebb lesz!
De édes :) Nagyon szép lánykád van :) Drukk a vizsgákhoz!
Strawberry terminátor :DDDD Jesszus, holnapután? Mintha most születtek volna :)
Jasbal gratulálok a szép méretekhez és a szurihoz. Nóri is ügyi volt - bár volt kis sírás a szúráskor :) Örülök, hogy javul a tejhelyzet... Enyémlány duzogva letolt előbb 190-et, de nem nagyon akar enni. Nos szoptatós menzesz dupla menzesz :) De jó kép :) Nagyon szép az ügynöknő és látom a haját ;)))
Szisszi oltáshoz drukk!
Shaish ;)))) Malacospuding :D
Zsejkee meg kell mondjam Csani is jöhet udvarolni ;)
Olyan édesek, lábak ugyanúgy hajlítva, érdeklődve figyelik egymást:).
D-ről én is úgy tudom h kell. C-t csak a járvány idején adtam ill ha kicsit köhögött/náthás volt valamelyik, de akkor mindenkinek:). K is ahogy írtátok, ha több a táp, akkor nem kell, anyatejes babáknak én eddig úgy tudtam h addig amíg full anyatejes, de most azt mondta a doki h 5 hósan abbahagyhatjuk akkor is ha csak szopik továbbra is. Mondjuk túladagolni nem fogom mert mindig elfelejtem.
na jó, csajok ne kelljen egész nap sóhajtozva levegőt vennünk, meg számolni magunkban, mi a helyzet a klubbosodással? Topicnyitó ír egy levelet és meghívja a bandát?
csak tápot evőket nem tudom:) nekem kiegészitő a táp,és doki azt monta,ha több a tápos evés mint az anyatej k vitamin,nem kell, a d vitamin,szerintem gyerek függö ami az orvos dönt el nálunk cuni napi1x kap 1 cseppet, igaz ő tápból max. 150ml limitel:)) egy evésre:) itt akkor nincs anyatej:( egyébként napi 2x max ha kap,napnak függvénye:( és csak cici után max 60ml,ha már fárat cicizni és kevés is a tej 120ml:) igy ő heti k vitamint kapja ,mivel elméletileg 180ml az adagja:)) ciciből 200ml:) táp előnye: minden nap kakil:) anyatejtől nyugottabb:) és meghittebb is:)
:D "A balhé mindíg úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt." - hogy idézzem Nebáncsvirág szavait.
Már ne is haragudj, én is elég vastagbőrű vagyok, sok dologban igazad is volt, de ez a "gyere ki a hóra, haver, beszéljük meg" - stílus, ez nagyon problémás. Kicsit túlreagáltad. Különben ezt a komoly fórumharcok idején azonnali root tiltással díjazták volna neked, mert megvalósítja az IRL fenyegetés tényállását. Szerintem meg egy férfi egy kismamával ne beszéljen így, mert nem elegáns, sőt.
olyan regen keszulok irni, de mindig csak valami kinomrol tudtam volna beszamolni. panaszkodni meg nem akartam. olyan sokat:) de most megis, ugyhogy aki ruhelli az ilyet, lapozzon, nem sertodom meg:)
a szoptatasi tervem, pedig ugy keszulem ra. egy jobbrol, a masik balrol, bekesen szopikalnak anyajuk keblein. de az en babocaimnak olyan szopokajuk van, eszem a szivuket, hogy pillanatok alatt szetszedtek a mellbimboimat, lezerrel kezeltek a korhazban, ugy neztek ki a mint a roston husi, ugyhogy a szoptatast fel is fuggesztettem, helyette fejes, napi 4-5 oraban. na nem mintha a mennyiseg eleg lett volna ket gyereknek, de megis valami, talan felszaporodik, gondoltuk. a lanyos 70B-s cicim 85-osre puffadt, viszont annyi tejet megsem adott, es egyre jobban fajt, mar hazajottunk a korhazbol, mikor hidegrazasos laz vert ki masnaponta, anyu es sasha tartottak a frontot amig en az agyban hevertem... aztan a melleim egyre jobban kinoztak, vissza a korhazba, hatha mellgyulladas, de nem. csak ugy fajtak, de nagyon. 3 het utan mar a sirogorcs jott ram, ha raneztem a fejogepre, alig tudtam a csajokat magamhoz olelni, annyira gyotort a cicim, igy feladtam a szoptatast-tejelest.
azota tapolunk, ez a resze rendben is van, de a lanyok sokat sirnak. foleg norikam edes. ugy tunik o pillanatnyilag ebben az egyetlen formaban tud megnyilvanulni. vagy alszik. amig anyu itt volt, probaltunk valami rendszert csinalni abban mikor vesszuk fel oket, mikor nem, kitalalni mikor faj a poci, mikor csak nyugosek stb. hogy ne az legyen, a vegen ket gyereket kell egyszerre ringatni alomba, met az nem fog menni. s mintha jo uton haladtunk volna, mikor is anyu vasarnap hazament es anyospajtas vette at a stafetabotot. 4.napja van itt, s ha azt mondom, hogy napi 24 oraban hurcibalja oket fel-ala a lakasban, akkor higyjetek el nem tulzok. faradhatatlan, rugozik veluk, oroszul sutyorog nekik, es meg is nyugszanak, dehat en ezt nem tudom folytatni majd egyedul. s mar erezni, hogy kovetelik az efele foglalkoztatast. amint megnyikkannak az agyban, anyosom ott terem es megmenti oket.
de az igazsag az, nekem sincs jobb otletem, hogyan kezeljem a helyzetet. a szivem szakad meg, mikor sirnak:( egyszerre vagy felvaltva.
Tomi alvással egyetértek, meg kell szoknia az otthont, és ha ugyanúgy csinálod, akkor beáll hosszabb ciklusra is.
(tudom, megint Matyival jövök, vele tanulni kellett az alvást, ő ágyban maradt, míg alvásidő volt, én meg simogattam a hátát, és volt hogy visszaaludt, volt hogy nem, majd egyszercsak aludt és aludt és aludt nappal is :DDDD)
Mi gy.dokink szerint D vitamin hároméves korig, első évben egyfolytában, utána csak ősztől tavaszig. K nem kell, ha a fele táp megvan. többiről nem nyilatkozott, de én a tudta nélkül semmit sem adok.
Audrey, jó hogy beugrottál, a fiúk súlya nagyon szépen alakul, és az éjszakák is jónak tűnnek 3 gyerkőc mellett...azért gondolom néha Te is kidőlnél kicsit, de szuperül csináljátok!
Biztos nagy odafigyelés kell, illetve inkább érzésre megy a dolog,, hogy ikreknél ne billenjen a mérleg egyik irányba se, vagyis, hogy mindkettőnek jó legyen:). De itt olyan ügyes anyukák vannak, nem lesz ebből gond. És szerencsére a babák is szép egészségesek, én is láttam olyat, amit Giant írt, ha vmelyik picivel gond volt...azért az más helyzet, nehezebb a legjobbat kihozni akkor is...
Jasbal, olyan szép a lánykád, örülök h megnyugodtál.
Tire, megzabálom Zs-t:)! Kanalazáshoz gratula!
Solio, nagyon jó a kép, Álmos olyan érdeklődő kisembernek látszik!
Már sztem sem kell játszószőnyegbe beruházni, hatalmas plédekről is leficergik magukat hamarosan.
Logopédus vagy? Kérdezhetek egy rövidet? Ismerősöm tette fel a kérdést, kislánya nincs még 2 éves, mondatokban, tisztán beszél jó ideje, néha egy-egy szóban felcserél két hangot, ez gond? Nekem nem tűnt problémának, de nem értek hozzá. Néha Csabi is megcserél pár betűt, főleg ha az agya jobban pörög mint a nyelve...Mit gondolsz?
Guccica, Tomi alvása tényleg kevés/felületes, de szerintem ha kialakul a mindig-ugyanúgy-altatás, akkor már tudni fogja mi jön, és beáll a rendszer. Azért a kórház biztos megzavarta, meg ki tudja, milyen alvókája van, nem mindenki lesz mormota:).
Kisebbik keresztfiam (ikerpárból, őt később engedték haza kórházból) sokáig nagyon zaklatottan aludt, és tartotta a kórházi napirendet otthon is..megrezzent álmában is, nem tűnt olyan nyugodtnak, mint ahogy pl az én fiam alszik. Szóval tuti befolyásolja a kh is, de csak pár nap volt, kiheveritek, kitartás!
Nanchy, süti:) nekem a múltkor sikerül extracsomós pudingot csinálnom, pedig ált jól főzök, de ez vmi ritka gusztustalan lett....mondjuk lógott rajta egy kétéves hogy ő is látni akarja, közben vissza kellett paterolnom Bogit a szőnyegre, a végredmény h Csabi kinevette a 'malacos' pudingomat:).
Dusica nekem is hiányzik, halihóóó!
Zsejkee, várom a fotót Matyiról, nomeg Csanit is publikálhatnád!