Keresés

Részletes keresés

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.21 0 0 3590

sima lakóként én is tettem ki mind az 5 épületbe infót

egy csésze kávé mellett szívesen beszélgetek a témáról, esetleg e-mailban

liliomdomb.lakopark@gmail.com

Előzmény: öreg fóka (3589)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.21 0 0 3589

Már bocs, de ez nem hatáskör hanem hozzáállás kérdése. Az szvb-n belül nincsen egy kis összhang, hogy egységes legyen a tájékoztatás ? Tudom, hogy nem az szvb dolga de amíg a kk nem élesben intézi a dolgait addíg köszönettel vennénk az egyenrangú információt. Én csak lakó vagyok és tettem már ki mind az 5 épületbe infót. 

Előzmény: Kiállhatatlan maca (3584)
Belabatyo Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3588
Ma este be volt zarva a kiskapu. Ez nagyon klassz, tenyleg orulok neki. Az viszont aki a bezarast szervezte ne felejtsen el gondoskodni arrol, hogy a lakoknak legyen kulcsa is. Nekem spec nem volt es ha valaki nem engedett volna be a nagykapun (vagy lehet valaki mar nekiment idegbol a nagykapunak es megeroszakolta???) akkor masztam volna.
A kulcsok osztasaba vonja be az SZVB-ket. Szivesen fizetek erte, addig viszont maszni fogok.
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3587

Közben megjöttem, én kinnt sétáltatom a kutyát. Ha most jössz, akkor tudunk találkozni A ép,B lpcs, fsz3.

hali

Előzmény: tomkranik (3586)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3586

Csá!

6 után 10 perccel értem haza, körbejártam a lakóparkot de csak egy másik kutyás úrral találkoztam, ő mondta hogy látott. Szerintem elkerültük egymást!

Mindjárt indulok!

Előzmény: Miamanó29 (3585)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3585

6 -kor kint voltam a tűzcsapnál, biztos közbe jött valami. Elmentem a kutyával sétálni, ami kb 30 perc, ha tudsz csengess be az A/fsz.3.ba.

üdv

Előzmény: tomkranik (3577)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3584

Két házban van hatásköröm bármit is kirakni: az 1. és a 4. épületben. Oda kitettem.

Előzmény: öreg fóka (3581)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3583
Amint azt korábban írtam lehet, hogy a Rózsakert utcai gyalogos kaput is elektromossan lehetne nyitni, csak valahogy nem lett megcsinálva... és ez még akár garanciás is lehet, ezt meg kell vizsgálnia az új KK-nak.
Előzmény: Julis néni (3580)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3582

Hali-hó!

Rendben van a ma esti 6 óra, az A épület elötti tűzcsapnál kezdjük a találkozót. tegnap este azért jártam egyett 11-kor és csatlakozott hozzám egy bátor hölgykoszorú, hogy ne csak a kutyámmal legyek, amit ezúton is ismét megköszönök a hölgyeknek. Tették ezt annak ellenére, hogy esett az eső. Remélem az itt lakó férfiak között is lesz vállalkozó aki tenni akar valamit.

üdv mindenkinek

Előzmény: tomkranik (3576)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3581

A tacepao-t vagy gyüjti valaki vagy nem találta meg a faliujságot. Ez nem az Ön feladata, de ha vállalta .....

Nekünk nincsen gondunk a hőmennyiségmérővel de a háznak van tartozása fűtés miatt. Ismerve Romhányi úr aktivítását, félek, hogy nem sok minden történt a problémák megoldása érdekében.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (3552)
Julis néni Creative Commons License 2009.10.20 0 0 3580

Rendszeresen közlekedek autóval a felső kapun és addíg nem szoktam elindulni sem kifelé, sem befelé a házhoz amíg nem látom, hogy a kapu záródik. Ez kb. 5-10 másodpercet jelent alkalmanként. Annyira senkinek sem lehet sietős, hogy ennyit ne tudna várni. Sajnos a kiskapu is rendszeresen tárva nyitva áll. A kulcsos megoldás sajnos nem jó mert mire leérnék, hogy beengedjem a vendégem lemegy a nap.

A meglévő távirányító kapacitásába még beleférne a kiskapu működtetése is. Ez egyszeri beruházást jelenthet csak mindenkinek ami kevesebb mint az eddigi kalkulációk.

tomkranik Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3579

Nem veszek autót, mert már van egy, az bőven elég!:-))

Csak arra akartam célozni, hogy nekem pl sok a havi négyezer, mert  nincs garázsom és tárolóm. A lakásomat pedig megvédem magam.

Szóval ez nem egy egyszerű dolog, még meg kell rágni! De kezdetnek jó ötlet lehetne a járőrözés aztán meg majd meglátjuk! Még lehetne itt érvelni, de nem szeretnék mert itt nagyon nyilvánosak vagyunk! Jöjjünk össze egyszer akiket érdekel a dolog és beszéljük meg!

Köszi a beszélgetést!

Jó éjszakát

Előzmény: Pancsáék (3578)
Pancsáék Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3578
Akkor egy kis számolás: A napi 24 órás őrség az minimum 3 embert jelent havonta, ebben az árban benne van a kamerák telepítése és karbantartása. Ha csak 3 ember bruttó bérét nézem havonta már akkor sem annyira elrugaszkodott összeg, pláne, ha beleveszem, hogy a cégnek nyilván vannak irodái, további alkalmazotattai, mondjuk akik karban tartják a kamerákat, biztosításuk stb. stb. Az sincs ingyen. Valószínűleg amúgy lehet mindenből alkudni, de nekem se kutyám se macskám a cég, már arra sem emlékszem, hogy kik voltak. Biztos vannak mások is a piacon. Mielőtt félre értenél én csak örülök, ha vannak lakótársak akik vállalják a járőrözést, de rajtuk igencsak furcsa lenne számonkérni bármit is, ha mégis betörnek valahova. VAgy megkérdezni, hogy mégis mit csináltál szerda éjjel amikor ömlött az eső, mert pont akkor jöttem haza és nem láttalak. Ettől függetlenül hasznos, és őszintén örülnék, ha lenne rá jelentkező!!! Ja és ne vegyél 800 ezerért autót:)))))))))))))))))) tudod olcsó húsnak híg a leve:)
Előzmény: tomkranik (3573)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3577

Szerintem kicsit korai az a 11 óra, de kezdetnek nem rossz!

Statisztika és tapasztalat szerint a betörések éjjel 12 és hajnali fél négy között zajlanak le! Tehát ez időpontokat kellene figyelembe venni és ez aalpján felosztani a járőrözési rendszert, de ehhez ketten kevesek vagyunk. A többit majd személyesen, ha neked is jó!

Jó éjszakát!

Előzmény: Miamanó29 (3575)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3576

Hali!

Bocsi, de el kellett mennem itthonról és csak most kerültem net közelbe!

Holnap este 6-körül érek haza, utána talizhatnánk, ha neked is jó!

Előzmény: Miamanó29 (3574)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3575

Úgy látszik nem jött össze az időpont, mert nem jelentkeztél. Én ma este 11-kor járok egy kört, és a tűzcsaptól indulok. Netán, aki még csatlakozna szívesen veszem.

szia

Előzmény: tomkranik (3570)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3574

Itthon vagyok én is. A kutyával 1/2 6-kor jövök vissza a sétából, találkozzunk ekkor az A épületnél levő tűzcsapnál.

Ok?

Előzmény: tomkranik (3570)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3573

4000x200=800000 Ft, ebből havonta egy autót lehetne venni!!!

Sőt, én ennyi pénzért minden éjjel fegyveres díszőrséget adok(már a feléért is)!

A nemfizetők helyett ki fizetné be? Mert valószínű, hogy ezt sem fizetnék be mint a többit!

Mint mondottam nekem se tárolóm se garázsom, a lakásom pedig biztosított!

Tehát nekem  nem szükséges a kamerás rendszer!

Én csak felebaráti szívességből ajánlottam fel a járőrözést hajdanán meg most is!

Ha valaki ennyi pénzt akar kifizetni érte ám legyen, de szerintem kicsit sok!

További szép napot!

Előzmény: Pancsáék (3572)
Pancsáék Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3572

Teljesen igazad van, pénzbe kerül, és természetesen a közüzemi díjak prioritást élveznek.

Nyilván ezt megint csak emeléssel lehetne megoldani. Egyszer láttam egy ajánlatot ami a lakópark őrzéséről és bekamerázásáról szólt. Havi 4 ezer forint + költséget jelentett volna lakásonként. Ez így tudom, hogy éves szinten nem kevés, de ha XY-ék kocsijából kitépik a cd lejátszót ehhez természetesen tönkreteszik a zárat és mondjuk megkarcolják az ajtót ahol kinyitották ez haveri alapon is 100 ezer fölött van, tehát 2 évig ebből a pénzből fizethették volna az őrséget és nyugodtan alszanak, mert reggel is bent van a kocsijukba a cuccuk. De ez csak egy példa volt, mert egyrészt nem tudom, hogy kinek a kocsiját törték fel és nem tudom, hogy kik a biztonsági szolgálat ellenzői. Szóval nézőpont kérdése, hogy mi a drága és mire érdemes pénzt költeni.

Különben eddig a két sorozat tároló feltörésen, 2-3 lakásbetörésen és az 1 robogó lopáson és autó feltörésen kívül van még valami? Mert ezeknek a kára tutira fedezné a költségeket.

Persze ehhez azoknak is hozzá kell járulniuk akikhez eddig még nem törtek be.

Előzmény: tomkranik (3571)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3571

Szia!

Nem rossz dolog a kamerás megfigyelő rendszer, de mint tudjuk az is pénzbe kerül!

Nem is kevésbe!

Ennyi kintlevőség mellett nem hiszem, hogy jó dolog lenne még ezt is bevállalni, hiszen a közüzemi díjakat sem tudjuk kifizetni.

Előzmény: Pancsáék (3567)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3570

Hali!

Egyetértek veled amit a megelőzésről írtál, ugyanis elsősorban mi lakók tehetünk arról, hogy betörések történnek!

Példa erre a kukatárolónál lévő ajtók. Egyirányusítva vannak, de mégis rendszerint tárva-nyitva találom mikor hajnalban megyek el itthonról.

Az "A,B,C" épületekhez vezető kapu távirányítója nyitja a "D,E" épületekhez vezető kaput is, amennyiben a kezelője a két kapu között nyomja meg a gombot. De becsukni már nem tudja mert azt már nem érzékeli, így tárva nyitva marad  a "D,E"épületnél. Ha észreveszem persze akkor rögtön becsukom, de nem ülhetek kint egész nap az erkélyen, főleg nem most télen! De vannak egypáran akik kihajtás után fittyet hánynak a becsukásra, tudnék egy-pár rendszámot mondani de nem akarok!

Azt, hogy direkt teszik egyesek, az még viccnek is durva!

Valahogy sejtettem, hogy nem fognak ugrani a lakók, mint mondtam már egyszer felhoztam ezt a témát, de akkor nemhogy jelentkező nem volt, hanem egyenesen lehurrogtak! Pedig nekem sem garázsom sem tárolóm nincsen, aki meg hozzám esetleg betörne és itthon talál, az aláírja a halálos ítéletét!

Egyeztessünk egy időpontot, ma is itthon vagyok, és dumáljuk meg miként tudnánk ezt szakszerűen véghezvinni!

Szép napot!

Előzmény: Miamanó29 (3569)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 3569

Amint azt 3561-es hozzászólásomban írtam az értékeink megóvása jórészt rajtunk is múlik, és a bejárati ajtók zárását hoztam fel példaként és egyben betartandó gyakorlatként ajánlottam is.

Nos ma reggel ismét tárva nyitva volt a gépkocsi-, valamint a gyalogos Rózsakert utcai bejáratunk. Mintegy invitálva bárkit arra gyere be azt vidd, amit találsz. Azt fel sem merem tételezni, hogy valaki tőlünk direkt teszi mindezt, inkább azt, hogy nemtörődöm felelőtlen ember, írom ezt akkor is, ha megsértődik.

Tudni illik nincs miért ..., sőt!

Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 3568
Köszi a jelentkezést, mikor gondolod az első közös szétnézést? Amint látom a többieket nem sikerült lázba hoznom az ötletemmel...:(((
Előzmény: tomkranik (3562)
Pancsáék Creative Commons License 2009.10.18 0 0 3567

Én hiszek a biztonsági kamerákban és az őrségben is.

Szerintem addig nem törnek be biztonsági őrös, kamerás helyre amíg van olyan ami nincs ezekkel ellátva.

Nyilván nem noném, múlt héten alakult céget kell megbízni.

De természetesen a kapuk zárása lenne az első lépés!!!

Előzmény: Miamanó29 (3564)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 3566

Sajnos nem javul, sőt.

Most néztem meg a folyószámlámat, hát botrányos. A tualjdoni hányad sem stimmel, a befizetendők sem stimmelnek, a befizetések sem stimmelnek. Egyelőre nem találtam semmit sem, ami stimmelne. Ja, de, a nevem.

Előzmény: 1kocka (3559)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 3565
Maca, nálunk még nincs kint a papír, ahova be kéne írni.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (3549)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 3564
Ti mit javasolnátok?
Előzmény: Pancsáék (3563)
Pancsáék Creative Commons License 2009.10.17 0 0 3563

A kamerázással és a biztonsági őrrel is ugyan ez a helyzet.

Csak megoldásra nem jött épkézláb javaslat!

Előzmény: tomkranik (3562)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.17 0 0 3562

Üdv!

Ezt a járőrözés dolgot, annak idején én is felvetettem, de lehurrogtak!

De azért szívesen társulnék hozzád néha, nem kis tapasztalattal!

Előzmény: Miamanó29 (3561)
Miamanó29 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 3561

Tisztelt Lakótársak!

Miután többen is jelezték, hogy láttak ismeretleneket nézelődve sétálgatni, látszólag terepszemlét tartani, és tegnapelött az 5-ös épületből elkötöttek egy motort és feltörtek egy autót, el kellene gondolkoznunk mindannyiunknak azon, hogy milyen módon védjük meg értékeinket (A többi betörést most nem említem, amik korábban voltak, pl a közelmúltban az A épület A lépcsőházában  stb). javaslom, hogy az SZVB foglalkozzon az üggyel és tegyen javaslatot(okat) a megoldásra, amit aztán a lakóközösség megvitathat és esetleg elfogadhat.

Néhány javaslatom kezdetnek, ezek jó része csak rajtunk múlik és pénzbe sem kerül:

1. Meg kell szüntetni azt, hogy a lakást vásárolni szándékozók kiséret nélkül járkáljanak a parkban. A Liliomdombnak kell erről gondoskodni akár maga, akár ügynök révén értékesít.

2. Kulcsra kell zárni a bejárati gyalogos ajtót a Rózsakert utcában. Az elektromos nyithatóság lehetősége azt hiszem ki van(volt?) építve de nem üzemel. Ez lehet, hogy garanciális munka!!!

3. Akinek nem inge az ne vegye magára, DE MINDENI AKI AUTÓVAL MEGY AKÁRMIKOR, KI-ÉS BEJÖVETELKOR CSUKJA BE MAGA UTÁN A GÉPKOCSI KIJÁRÓT! Reggelente rendszeresen nyitva találom, amikor megyek a kutyával sétálni.

4. Előző lakhelyemen több betörést követően arra jutottunk, hogy felosztva egymás között a napokat esténként minimum ketten "járörözünk" a környéken, méghozzá jól látható módon felhívva magunkra a figyelmet( nem félreérteni...:)))). Eredményes volt! Én a magam részéről a kutyámmal vállalom, társakat várok hozzá! Egyébként tegnap este körbejártuk a 4.és 5-ös épületet, mert a kutya majd kiverte a terasz üveget úgy ki akart menni és az 5-ös György villa felöli részénél motoszkált igen sokat.

5....n!Úgy gondolom, hogy bármilyen technikai megoldás csak úgy lehet kifizetődő számunkra, ha azt a Lakópark közösen csináltatja meg. Ez lehet akár kamerázás, akár riasztórendszer a rendörségre, RIMI, stb. Meg kell vizsgálni a lehetőségeket és főleg a hasznosságát.

üdv. mindenkinek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!