Szia! 2 éve vettem én is a fiaméknak a Pennybe. Kiültették, s ez a kemény tél sem viselte meg. Virágot még nem hozott, de lehet, hogy jövőre már fog virítani. Nyugodtan ültesd ki!
sziasztok! mindenvágyam egy magnólia, de az ára is húzos, de most néztem a pe.nny-s újságot magnólia 699-ért, látta vki? Szerintetek megéri megvenni, nem vmi gagyi vmi lehet, az a baj nem értek hozzá!! És azt most is lehet ültetni! kb.30-50 cm! Az télre kint hagyhatom, ha veszek, vagy inkább dézsába menjen?
Segítsetek!A Magnólia Nigrám hozott leveleket de olyan csúnya sárga barna szélűek lettek.Kicsit fonnyadtak is.Arra gondoltam,hogy túlzásba vittem a keserűsót.Most leszedtem a leveleit és vannak új rügyek.Csak öntözöm remélem észhez tér.Biztos kicsit elégett.
Lenne egy kérdésem. Most, hogy elvirágzott a magnóliám, hozza a leveleket is, de ezek elég halványak, sárgák. Ilyennek kell kihajtáskor lennie, vagy van valami hiánya?
Több módja is van. Talán a leghétköznapibb és a leghatásosabb a savanyú tőzeg talajba dolgozása a törzs körül. De csak sekélyen, hogy ne nagyon sértsd meg a gyökereket, mondjuk egy kapával. Ezen kívül, lehet kapni a gazdaboltokban úgy nevezett magnéziumos keserűsót, ez a magnézium mellett ( amit szintén szeret a magnolia ) jelentős mennyiségű ként is tartalmaz, ami a talajt savanyítja, vízben feloldva, belocsolni a tövét. Van még a rododendron táp ami minden fontos makró és mikró elemet tartalmaz, kifejezetten savanyú talajt kedvelő növények részére. Továbbá, talán a legegyszerűbb módszer, hogy a kávé zaccot nem a kukába öntöd, hanem összegyűjtöd és szétszórod a törzse körül és még ingyen is van, szintén savanyít.