Teljesen igazad van. A minimálbér emelése és a járulék csökkentése azontúl hogy egyszerre végrehajtva egy totális becsapás, ráadásul tök ellentétes folyamatot gerjeszt, úgyhogy kár a gőzért.
GyF példája erre szerintem egy kicsit sántított, a pincérekre gondolok....
Szia AnyaTündér! Te néha mögé nézel a dolgoknak?? Ha csak a nyilatkozatait nézném, halgatnám Orbánnak, akkor minden további nélkül rá tenném a voksom. Olyan szépen beszél mint kevesen a politikusok között. De 98-02 között a tetteivel bizonyíthatott volna, de nem tette. Közben olyan szélsőséges emberekkel vette magát körül, akiket én nem szeretnék a politikai vezetés közelében látni. Gyurcsány gyerekének a csokilopását felemlegetni, az téged minősít, már bocsi. Szerintem meg semmi értelme nem volt a tegnapi "vitának", mert ez nem vita volt. Én jelen pillanatban senkire nem tenném jó szívvel a voksom, sajnos..
Az semmi. Fletó, már nem emléxem melyik részben talán az oktatásban 3 percen belül cáfolta saját magát. Az egyperces részben vadul tiltakozott OVI õt ért kijelentése ellen, majd a saját 3 perces rész végén ugyanazt elmondta amivel OVI vádolta õt. Amúgy szvsz pont ez a szigorú koreográfia volt az ami az egész dolgot hiteltelenné tette: X valamit mond és arra Y valamit válaszol, de a válaszra X már nem tud reagálni, így elég nehéz dolog lenne vitatkozni.
az a vicces, hogy GYF következetesen oda kanyarodott vissza, hogy mit nem tettek Orbánék 8-4 éve, miközben cikizte OV-t, hogy miért a múltba mereng. De ha már így van, próbálj meg visszaemlékezni az 1998-as állapotokra, majd a 2002-esre. Szvsz a nagy átlag a 4 év után jobban élt, nem is kevéssel. Ez valszeg nagy többségre most is igaz, de egy fejlődő gazdaságban ez tök normális. A kérdés az, mennyire használták ki a lehetőségeiket a kormányok, illetve mennyire felelősségteljesen és hosszú tá is fenntarthatóan tették amit tettek.
maximálisan egyetértek :-) már nagyon szerettem volna ezt és így hallani ennyi millió néző előtt egyszer, mindenben igaza volt, DE nem biztos hogy ezt itt és most kellet volna :(
"Szerintem Orbán a XXI. század eddigi legnagyobb diktátora". No, azért hülyeséget ne beszéljünk. Egy pöttyedt keményebbek voltak pl. a keleti kommunisták vagy a nácik, mint Orbán. Egy pöttyedt...
Orbán sehol sincs az ő konzervatízmusával az olasz vagy éppen a brit konzikhoz képest. Hozzájuk képest totál liberós.
A tegnapi vita igen érdekes volt, de nekem sajnos egyik fél sem jött be nagyon. Mivel én határozottan szimpatizálok az egyik párttal, nem tudom nagyon megítélni, hogy a bizonytalanokra hogyan hatott az eltérő stílus. Azt mindenesetre szeretném megjegyezni, hogy a Gyurcsány Ferenc által adott stílus és viselkedés számomra visszataszító volt. Az általa felhozott számok sajnos nagyon is valótlanok, vagy ha nem, akkor kiragadottak és semmitmondóak voltak. Persze jól hangzottak. Az általa felhozott érvek egy közgazdászhoz méltatlanok és elfogadhatatlanok voltak. Néhány példa:
A TB csökkentés nem fogja növelni a munkahelyek számát, bezzeg az autópálya: a TB csökkentés közvetlen megtakarítást jelent a vállalkozóknak, hatását elsősorban ott fejti ki, ahol magas az élőmunka aránya. Magyarországon ez két külön szektort jelent: az egyik a nem fejlett technológiával dolgozó termelőcégek csoportja (ahol a szegény emberek dolgoznak), a másik a tudásintenzívebb és szolgáltató iparágakat jelenti. Itt Gyurcsány teljesen rossz példákat hozott fel (óvoda, tanító - a keresletet nem az árak határozzák meg, pincér - az alacsonyabb ár igenis fog munkahelyeket teremteni). Érdemes megjegyezni, hogy az Európai Unióban a szolgáltatások és 4. szektor (kutatás-fejlesztés) aránya a gazdaságban sokkal magasabb mint Magyarországon, és mi is efelé haladunk. Ezt a Tendenciát a TB csökkentés nagyon hatásosan húzná alá.
A Gyurcsány által javasolt sztrádaépítés ezzel szemben elsősorban a nagy termelővállalatoknak kedvez. Tény, hogy ezek a vállalatok adják a magyar gazdaság egy nem elhanyagolható részét, súlyuk azonban a foglakoztatás szempontjából sokkal kisebb. Ennek megfelelő ebből munkahely nem nagyon lesz.
Az oktatást persze mindketten fontosnak ítélték, de itt szeretném megjegyezni, hogy - még ha Gyurcsány mást is mondott - senkinek ne legyenek illúziói, hogy ki fogja adná egy MSZP-SZDSZ kormány oktatási miniszterét. Magyar Bálintot számos botrány okán már többször is lemondásra lehetett volna kényszeríteni, és ezt az MSZP sosem lépte meg. Az SZDSZ többször is határozottan kijelentette, hogy ragaszkodik az oktatási és egészségügyi tárcához. Ez pedig a tapasztalatok alapján nem sok jót ígért.
Gyurcsány többször is azzal vádolta Orbánt, hogy nem a számok embere. Ezt - habár szerintem így nem igaz - kissé más szemszögből érdemes vizsgálni. Egy ország (mint ahogy egy vállalat) első számú vezetőjének nem az a feladata, hogy a számok embere legyen. Ő vizionál, stratégiát alkot, kiválasztja a megfelelő beosztottakat (minisztereket), motivál és reprezentál. Ha Orbán nem a számok embere, akkor talán nézzük az érem másik oldalát is: Gyurcsány ezekben a kérdésekben hogyan teljesít? Milyenek az MSZP-SZDSZ kormány miniszterei? Ki elégedett a teljesítményükkel? Ki ismeri őket? Gyurcsány egy személyben akarja irányítani az országot, de lássuk be, ehhez egy ország túl nagy! Sokan azt hiszik, Gyurcsány Ferenc sikeres közgazdás, sikeres vállalatvezető. Nem az! Jó kapcsolatai voltak, és jókor volt a jó helyen. Meglévő vállalatainak igazgatásában korántsem volt olyan sikeres, mint azok megszerzésében. Nem jó vezető, legfeljebb jó kommunikátor!
Gyurcsány Ferenc kétszer is előjött az Orosz ütőkártyával. Milyen jó lesz a magyar gazdaságnak az orosz piac! Ő megállapodott Putyinnal! Kár, hogy az orosz gazdaság pont a magyar mezőgazdaság exportjára nem olyan vevő (mezőgazdasággal ők sincsenek annyira bajban). Gyurcsány és Putyin megállapodását nem Gyurcsány diktálta. Gyurcsánynak jól jött kampányszempontból, Oroszországnak meg jól jött minden más szempontból (eltekintve a könyvek visszaszolgáltatásától).
Lehetne még sorolni ...
A vita során öröm volt hallgatni, ahogy Gyurcsány mindig azt kérte a másiktól, hogy legyen úriember, míg viszontválaszaiban (amikre nem lehetett reagálni) ő rendre valótlanságokat állított. Azt is öröm volt nézni, hogy Gyurcsány Ferenc, a nagy jövőorientált vezető, végig a múltról beszél, míg a múltba fordulással vádolt Orbán Viktor a jövőről.
Hát nem tudom, hogy ki nyert, de hogy ki nem volt szimpatikus azt pontosan tudom.
"Az otvenes evek hangulata?" Tudod hogy amit mondasz MSZP kampanyszoveg... ki adta a szadba? Vagy jon a fiatal baloldal rendet tenni erre a Forumra es flood-olnak? Mar varom... szokasos taktika.
" és egy állami vagyont rabló milliárdos kiszvezért..." hat viktor 125 centi magas 45 kilo tehat "kis" kormanyzasa alatt gazdagodott meg tehat allami vagyont rablo a milliardos az meg a csaladjanak a vagyoni statusza.. ide nincsen mit hozza fuzzek vezernek meg vezer.. o vezet ki minket a mely kommunizmusbol a rendszervaltason (urambocsass, most mar 20 ev utan megtanulta helyesen mondani rendszervaltoztatas) at a kanaanba... o mindennek az alfaja omegaja, es eredoje a levalthatatlan fidesz vezeto...
Csak azt hittem, hogy te csak a komcsikat fogod fikazni.. erre meg a viktort piszkalod.. nem szep toled.
pontosan azt tette, amit OV tesz tizenéve. épp csak azzal a különbséggel, hogy nem érzelmi húrokat pengetett, hanem kôkeményen bedarálta a számok, adatok ismeretével és ismertetésével. nagy különbség.
Tündibündi! Megpróbálod valamelyes értelembe csomagolni a szamárságaidat. Ha valóban komoly pénzügyi cégnél is voltál vezető beosztásban, akkor az egész Fidex gazdasági katyvasztól hányingerednek kellene lenni. Gyurcsány csak azokat a simlisségeit olvasta Orbán fejére, amit már nyolc éve hallunk Orbántól. És még nem is beszélt notórius hazugságairól, a megfigyelési ügyről, a szarhegy kft-ről és a többiről. De végülis mindenkinek szíve joga arra szavazni, akire akar. Csak aztán meg ne bánd!
Szerintem aki eddig is Gyurcsány vagy Orbán párti volt, az ezután is az marad, aki pedig bizonytalan, azt a tegnapi vita sokban nem győzte meg. Túl sok volt a téma, tömény volt ez az embereknek. Inkább több vita, de rövidebb kellett volna.
Szerintem Orbán a XXI. század eddigi legnagyobb diktátora. Ő kommunistázik, amikor jobban vágyik az ötvenes évek hangulatára, mint egy apró unoka. Jönnek a szobrok... Már bent vannak Viktor!!! Csintalan, Szűrös, Pozsgay, Martonyi.... Lassan Politikai Bizottsági ülést tarthattok....papírtigris. A papírszobrokat nem lehet ledönteni, a papírtigrisek pedig nem harapnak. Gyurcsányt nem értem, miért mond olyant viktornak, hogy ön egy úriember...
még szerencse, hogy a saját proli, alja stílusodban te is emlékeztetsz arra, hogy mekkora szerencsét vallhatok a magaménak: én ugyanis nem süllyedek le a szemét személyeskedés szintjére, és elegendő szókincset vallhatok a magaménak ahhoz, hogy szofisztikáltan ki tudjam fejezni a gondolataimat.
hát igen, úgy néz ki, a prolidiktatúrától már egy polgári párt sem menthet meg minket: az országot elöntötték azok, akiktől bulgakov olyannyira rettegett...
Imho V is túl van azon hogy meg kelljen gondolnia hogy mire költ az aznapi bevásárlásnál.. Megfordítva a dolgot hogy prédikálhat a munkaról és a gazdaságról egy olyan ember aki életében egy percet nem dolgozott.. Ellenben a sok milliárdosnak lehet némi gazdasági tapasztalata, így lett milliárdos (ezzel biztos kötözködni fogtok hogy hogy is lett milliárdos, de nem 100% lopásból, ez biztos:P)
Igazad, van, a média manipulál, és bárkiről lehet bármilyen filmet készíteni. Kicsit korábban csak azt javasoltam, hogy mindenki olvassa el a Viktor c. könyvet és nézze meg mondjuk a filmet a www.box.hu-n, majd ezek és a vita alapján döntse el, hogy melyik manipulatív anyagnak lehet több a valóságtartalma. Szerintem a filmnek, de természetesen ez nagy mértékben szubjektív.
ismerjük a történelmet,de hogy jön ide a XXI.szd.-ban a XX.szd. 20-as,30-as éveinek története?
Az USA mint egyetlen superhatalom a világon soha nem engedné,hogy a történelem sötét fejezetei megismétlődjenek.De tőle függetlenül is a történelem kereke nem forog visszafelé.
"Két héttel az országgyűlési választások első fordulóját megelőzően a teljes népességben teljesen kiegyenlítettek a preferenciák, de az eltérő mozgósítottságnak köszönhetően az MSZP négy százalékpontos előnyre tett szert a biztos választók körében"
Gallup
lehet Gyurcsány is így gondolja, és elég neki ha saját tábort erősit. szerintem ez sikerűlt.
aki csak két olyan orbitálisan pofátlan hazudozást és csúsztatást meg mer tenni, mint amit tegnap a kicsi Viktor királyfi, az egyéb gazemberségekre is képes (mint tudjuk).
tudom, fájdalmas lehet, hogy bántották szegényt, hogy valakinek volt képe nem hasraesni elôtte, hogy legalább feleakkora vehemenciával mert nekimenni, mint amilyen vehemenciával Viktor rohant neki mindig mindenkinek, aki az övétôl kicsit is eltérô véleményt képviselt. erre nem emlékeztek? vagy az rendben volt, mert Viktor tette? remélem, be fog jönni a mondás, miszerint mindenki a saját fegyvere által vész el.
most már csak azért szurkolok, hogy a keresztényi magatartással takarózó dumájával is eltaknyoljon. (a sulykoltnál sokkal nagyobb a keresztény emberek száma a baloldalon, szerencsére)