Érdeklődnék,hogy nem tud -e valaki kint Olaszországban gyermekfelügyelői vagy bejárónői munkát .Nyelveket sajnos nem beszélek az angolt valamennyire értem,de csak keveset. 35 éves vagyok szakképzett gondozónő,bölcsödében dolgoztam korábban. Független. Köszönöm!
Pillanatnyilag a kovetkezot tudtam meg maganovirol. A "fo Nyitvatartas" kb. 9-16-ig van . De reggel 7tol este 6ig igazabol,mert lehet kerni reggeli es esti ugyeletet. Ezekert pluszban kell fizetni. Alapbol 130 euro,az ugyelet 25 es 15 euro. Attol fugg,mit kersz. Es az etkezesert fizetsz meg,attol fugggoen mikor megy a gyerek. Persze az idopontok,arak kihangsulyoznam,elteroek lehetnek,de valoszinuleg nem lenyeges mertekben. Ez a magan ovoda. Az allami,ahogy irtam,kevesebbe kerul.
A gyerekeim semmit nem beszeltek,amikor kijottunk,de hamar megtanultak. Itt eszakon rengetek a "bevandorlo",szokva vannak a mas nemzetiseguekhez. A kicsi osztalyaban megtalahato meg nemet,spanyol es alban gyerek. A mai napig meg kulonoran tanitjak olaszra,az orarendjukbe epitve az orat. Nagyon jol befogadtak oket,hamar beilleszkedtek a gyerekek. Mi Milano kozeleben lakunk. En nagyon minimalisat beszeltem olaszul amikor kijottem. De azt mondanam,nagyon nagy riziko volt nekem is. Azert az alap,hogy egy kicsit beszeld a nyelvet. Munkakozvetito azt mondja,tudjal legalabb annyira,hogy el tudjanak kuldeni egy felveteli beszelgetesre,ahol az alapdolgokat megerted es tudsz valaszolni. De itt menetkozben is tudod tanulni a nyelvet,vannak nyelvtanfolyamok kulfoldieknek,akar 0 szintrol indulva. Gyakorlatilag ingyenesek.
Szia! Nagyon köszönöm a válaszod, legalább megnyugat egy kicsit, hogy akkor nem feltétlenül lenne rosszabb iskola terén. Ti merre vagytok, ha megkérdezhetem? Igen, az ovi is nagyon érdekelne, mennyit kell fizetni a magán ovikban? Gyerköcök nem tudnak olaszul én is csak tanulom pár hónapja. Ti jól tudtatok olaszul, mikor kimentetek? Nagyon félek a költözéstől, hogy fogadják majd be őket a többiek.
Szerintem mindenhol vannak jo es rossz iskolak. Amugy en nem hiszek abban,hogy a magyar oktatasi rendszer ahogy leterheli a gyerekeket,az jo nekik. Megtapasztaltam,elhiheted. A lanyom itt ujra jarta az otodik osztalyt amikor kijottunk,egyreszt igy 1 evet csak a nyelvtanulasra es az atallasra forditott,masreszt itt 5 osztalyt vegeznek egy iskolaban,utana 3-at es utana jon a kozepiskola. De az elso 5 osztaly sokkal jobban gyerekbarat mint Mo-on,szerintem. A tanitok sokkal inkabb betoltenek egy potmama szerepet,nincsenek a gyerekek szoros idohatarok koze szoritva,rugalmasan kezelik az orakat. Bar eltero abban is,hogy nincs minden ora utan szunet a suliban,ez eloszor elremisztett minket,de mukodik a dolog. Es nem varjak el a gyerekektol hogy orakig egyhelyben uljenek. Amikor a lanyom meselte delutanonkent,hogy telt a napja,sokszor megkerdeztem tole,na de mikor tanultatok valamit? Nagyon hamar megszerette a sulit. Programokat itt is csinalnak a gyerekeknek,tudsz valasztani egy delutanra "szakkort". Uszas,egyeb sportok itt is megtalahatok a kinalatban.A nyelvtanitas szinvonala pedig valoszinuleg altalanosan sokkal hatekonyabb,mint otthon. Ezt az ismerosok gyerekein tudom lemerni,es hogy afiatalok kozott milyen sokan vannak,akik tenylegesen is beszelnek egy masik nyelvet,nem csak tanultak suliban. Es letezik iskolabusz,a legkisebb telepulesen is.
Ovodarol annyit tudok neked mondani,hogy van allami es magan ovi is. Az allami termeszetesen olcsobb,a kajat fizeted es meg valamennyit,de nem nagy osszeg tudomasom szerint. A magan termeszetesen tobb. De kb. reggel fel8-8tol delutan 4-ig van. Szoval 4 oranal tobb,de nem reggel 6tol este 6ig mint nalunk. Ha erdekel konkretabban megkerdezgetem az ismerosoket ovoda temaban,es par nap mulva valaszolok.
Hát, hogy őszinte legyek nagyon sok rosszat hallottam, hogy az itthoni iskolák sokkal jobbak. Lányom most lesz ősszel elsős, speciális német tagozaton kezdene. Itt tantervben van a sz úszás, járnak színházba egy csomó program van nekik. Kisebbik gyerköcöm ovis, úgy hallottam, hogy azt kint felejtsem el, mert fakultativ és nagyon drága, ráadásul max 4 órát van az ovi nyitva. Nem tudom, hogy ez valójában hogy is működik kint. Egyébként minden tanácsot és vélemyényt szívesen fogadok.
Köszönöm, hogy jelentkeztél de nem akarok neked külon utat, programmot csinálni és csak akkor irok az E-mail-ra, ha nem tudom egyszerübben megoldani!Tisztelettel:zoli.
Költöznénk......de nagy a dilemma, nem tudnunk dönteni, menni vagy maradni. tanácsokat, véleményeket szeretnék cserélni, hogy hogy is van kint pl a suli.....de ha máshol laktok az sem baj, ha tudtok segíteni.
A klima szerelés közben összetört a gardrob alsó két fiókom, ráesett a szerelö. Ezt szeretném pótolni, de mivel már nem gyártják, igy neten kerestem meg, hogy hol kapok. Igy jutottam el a Milánói ikeáig. Csak ott lehet még kapni.Tiszt:Zoli.
Olyan magyarokat, elsősorban kisgyermekes családokat keresek, akik kint élnek Olaszországban, elsősorban Padova, Este, Monselice környékén. Kérlek irjatok!!!! Köszönöm
Szevasztok. Szeretnék valamit a Milánói ikeából szerezni, van-e valaki aki segiteni tudna nekem. Ha van vállalkozó igen hálás lennék. E-mail-ben pontosan leirnám, hogy mire volna szügségem. Sajnos hihetetlen de nem lehet máshol beszerezni. Mindenkinek köszönöm aki válaszol.Üdv:Zoli.
Gyógymasszőr szinte minden korházban van, de a munkalehetőségekröl nem sokat tudok. Maszek studiókban lehetne próbálkozni inkább. 25-30€-t fizetnek 1 masszázsért (50 perc). Ha hírdeted, valahogy mindenki a szexre asszociál. Nehéz ügy. A fürdőkben dolgozó masszőröktöl kéne érdeklődnöd, 50%-uk dolgozott már olaszban. Sok szerencsét.
"Nyelvtudás a létezés atyja." "És a Google a barátod"
Szívesen. Remélem hasznát veszitek később is. Nekünk sok jót hoztak ezek a "tiltott" oldalak. Pl. jobb megnézni a pók manus 3-at magyarul, mint idegen nyelven. :-)
Idén fejezem be a középiskolát és jövőre szeretnék kimenni Olaszországba (Rómába vagy környékére,de minden lehetőség érdekel...) egy évre dolgozni és nyelvet tanulni!Angolul tudok és most fogok intenzíven elkezdeni olaszul is tanulni.Tavaly fél évet már voltam kinn Angliában,ahol egy konferenciaközpontban takarítottam,mosogattam és felszolgáltam más önkéntesekkel (különböző országokból).Szállást,ellátást és zsebpénzt kaptam cserébe.Nagyon nagy élmény volt számomra és ilyesmi lehetőséget keresnék Olaszországban is!Ha esetleg valaki csak munkát szállással tud az is érdekelne!
Minden lehetőség érdekel!Aki valamiben tudna segíteni,légyszi a kzsuzsi3@freemail.hu -email címre írjon!