Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.28 0 0 2880

valószínű, mert már évekkel ezelőtt is láttam, azaz ez is egy ismétlés volt

Előzmény: Csimpolya (2879)
Csimpolya Creative Commons License 2014.04.28 0 0 2879

Sajnos nem láttam, pedig érdekelt volna. Valószínű, hogy előbb-utóbb megismétlik.

Előzmény: paul2 (2878)
paul2 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 2878

Tegnap délután az Ozone Networkön véletlenül ráfutottam egy sárkány témájú áldokumentumfilmre (=dokumentumfilm-stílusú játékfilm), nem láttad?

elég komplett magyarázatot próbált adni mindenre, persze sorozatosan elvétette a léptéket, de szép 3D-animált sárkányok voltak benne.

Előzmény: Csimpolya (2877)
Csimpolya Creative Commons License 2014.04.27 0 0 2877

Egyetértünk, kétkedni lehet, mi több, ajánlatos is, de azért nem árt átgondolni a dolgokat. Itt pl. azt, hogy a cseppkövekért aligha fizetnek ezüstpénzben.

Előzmény: paul2 (2876)
paul2 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 2876

"azt állapították meg, hogy nyilván a cseppköveket nézték koponyának."

Na ja, szkeptikusból is akad hülye :-)

Előzmény: Csimpolya (2875)
Csimpolya Creative Commons License 2014.04.26 0 0 2875

Ez utóbbi is előfordulhatott, (mármint hogy a jelenkori, és nem a barlangi medve koponyáját árulták), de ezt a hírt Tasnádi-Kubacska András egyik könyvéből vettem. A koponyákat barlangban találták, de később kimerült a készlet. Ezért aztán a száz év múlva élt szkeptikusok, akik odalátogattak, azt állapították meg, hogy nyilván a cseppköveket nézték koponyának. Elfeledkeztek arról a tényről, hogy ezeket bajosan lehetett volna eladni.

Előzmény: paul2 (2874)
paul2 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 2874

Ezek is lehetségesek, és ilyen esetben a sárkánymítosznak még annyi alapja sincs, mint az én változatomban.

Amikor a medvekoponyát sárkánykoponyaként árulják, akkor még az sem kizárható, hogy a maci még brummogott, mikor a sárkánykoponya-árussal összehozta a balszerencséje.

Előzmény: Csimpolya (2873)
Csimpolya Creative Commons License 2014.04.23 0 0 2873

Amikor a medvekoponyákat sárkánykoponyának határozták meg, mi több, annak is árulták, Darwinnak még a nagyapja sem élt. 

Ami az ausztrál benszülöttek állatábrázolását illeti, az azért kivehető belőle, hogy ez valami varánusz. Sokkal valószínűbb, hogy a mesélő rábökött egy elejtett állatra, és azt mondta, hogy elődeink olyan példányokra vadásztak, ami ennél kétszer nagyobb volt, mint az, hogy csontvázból rakosgatták össze az állatot.

Előzmény: paul2 (2872)
paul2 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 2872

A konkrét ügyön nem fogunk összeveszni.

Az érvelésed ettől függetlenül nem túl erős:

- barlangi medve: a modern medvekoponyákhoz képest a leletek nagyobbak és erőteljesebbek, tehát a két állat felismerhetően nem azonos. Aki sárkánykoponyának nevezte, aligha volt tisztában az evolúcióval, sokkal inkább hitt a teremtésben, vagyis számára medve=mai medve (a régi "nyilván" pont ugyanolyan volt, már Noé bárkájában is épp ilyen medve ült)

- az iguanodon összerakása bonyolultabb feladat, mint mesélni róla, sokkal könnyabb vele lebukni az utókor előtt. Ha az őslakókkal lerajzoltatnánk, amiről mesélnek, ott is kiderülne, hogy a részletek pontatlanok, nem tudnak beszámolni róluk, vagy nem értenek bennük egyet.

Előzmény: Csimpolya (2871)
Csimpolya Creative Commons License 2014.04.20 0 0 2871

Az európai embernek is kb. 200 évébe került, mire megtanulta összerakni egy ismeretlen élőlény csontvázát. Az Erdélyben talált barlangi medve koponyákra pl. azt mondták, hogy sárkánykoponyák, annak ellenére, hogy jó néhány medve élt arrafelé, és szorgosan vadásztak rájuk. Máltán egy viziló koponyájáról állították, hogy sárkánykoponya, ez kissé érthetőbb tévedés. Viszont a londoni Kritálypalotában kiállított Igunadon csontvázat úgy rakták össze, hogy a derék jószág négy lábon állt, és valami tülökfélét viselt az orrán. 

Előzmény: paul2 (2870)
paul2 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 2870

- nem feltétlen pár csonttöredékből, kerülhetett eléjük viszonylag ép maradvány is

- a tudósoknak sincs más kéznél, mint a csontok meg a fantázia,

szóval nem annyira meglepő, ha az eredmény tűrhetően hasonló a két esetben.

Ráadásul az őslakóktól nem várunk olyan részletes morfológiai leírást, amiből megítélhető lenne, hogy egy konkrét fajt írnak le.

Valójában annyit mondhatunk, hogy az őslakók leírása ráhúzható a konkrét fajra (is)

Előzmény: Sch.Lacika (2869)
Sch.Lacika Creative Commons License 2014.04.20 0 0 2869

Gondolod, hogy pl. az aboriginálok pár csonttöredékből elképzelnek egy Megalaniát?

Szerintem esélyesebb, hogy találkoztak (nem tegnap...)

Előzmény: paul2 (2868)
paul2 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 2868

"valóban az ember irtotta ki, és fennmaradt a legendákban"

A legenda eredete nem feltétlen komplett élő állat. Ha csak a csontváza maradt fenn valahol, és azzal találkozott az ember, annak alapján is keletkezhetett a legenda. Az írásbeliség előtt három, harmic vagy háromszáz generációval korábbi dolgok egyformán réginek tűntek.

Előzmény: Csimpolya (2862)
paul2 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 2867

Miért, ha a kétkedők nem olvassák, attól igaz lesz?

:-)

Persze aki mérgelődik rajtuk, az magát bünteti, de épp ezért senkit nem kell eltanácsolni a témától.

Előzmény: Törölt nick (2865)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 2866

Kérdezte,h mind kamu lenne,én megirtam a véleményem,márt láttam h néha milyen elképesztő hazugságokat képesek itt elhinni emberek,(vagy csak úgy tesznek)Elnézést ha vkit megsértettem,nem rontom itt a levegőt.

Előzmény: Törölt nick (2865)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 2865

Ha nem hiszel az ilyesmikben,minek olvasod?:D

Előzmény: Törölt nick (2864)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 2864

Ember,gondolkodj már logikusan,állitolag a Holdat,Mars-ot jobban feltérképezték,mint a földet....nem élrtem mire számitasz,h egy unalmas napodon kisétál egy T-rex a pálvölgyi csepkőbarlangból???Nem is értelek....De álmodozz tovább,legalább lesz mit olvasnom...ááá

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.14 0 0 2863

Igen mind kamu,ha anno jártál a Szecheny könyvtárban,láthadtad(olvashattad volna)h ezt a tudományágat nem Te fedezted fel,de nem is a faterod,már akkoriban is röhögtek az ilyen szennylapokon...Biztositalak,h dinók nem élnek a földünkön legalább 65millió éve....Paul 2 barátom is tudja ezt....

Előzmény: Törölt nick (2857)
Csimpolya Creative Commons License 2014.04.13 0 0 2862

Elgondolkodtam azon, hogy egy nagytermetű élőlénynek táplálékból is sok kell. Ha az illető ragadozó, akkor bajban vagyunk, hiszen egyes állatokat csak kb. 200 éve hurcoltak be Ausztráliába. Márpedig azelőtt is enniük kellett valamit, amíg nem volt

birka, tehén, ló vagy teve, esetleg bivaly. Az erszényes óriások, pl. a Diptrodon, már vagy 25.000 éve kihaltak. Többek között az elsivatagosodás, és az emiatti táplálékhiány, illetve víz hiánya miatt. Lehet, hogy a Megalániát valóban az ember irt.otta ki, és fennmaradt a legendákban 

paul2 Creative Commons License 2014.04.13 0 0 2861

Érdekes. Mind kamu lenne?

Ez a tipikus ...hívők érvelése. (csak azért szólok, mert téged nem tartlak annak)

Egy rakás, egyenként gyenge lábon álló (vagy egyenesen tarthatatlan, nyilvánvalóan kamu) esetet csomagban próbálnak elhinni, elhitetni. Csakhogy ezek nem részeg cimborák, akik egymást hazatámogatják, bár külön nem állnának meg a lábukon - ezek állítások, (hipotézisek) amik ha magukban nem állnak meg a lábukon, akkor együtt sem, sőt a leggyengébbek közülük a többi csekélyke hitelét is rombolják.

Irbisz Creative Commons License 2014.04.10 0 0 2860

igen. rajzok, felismerhetetlenségig elhomályosított fotók, és mindenféle mendemondák nem elegendőek ahhoz h. egy élő dínót bizonyítsanak :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.08 0 0 2857
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2852

Korábban szó volt a helyről, meg hogy készül belőle film. Ennyi.

Gondolom érdekességként rakta be, nem pedig bizonyítékként :)

Előzmény: Irbisz (2851)
Irbisz Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2851

Akkor mégis mi a  fenének rakta be? Szórakoztatni akart minket? :))

Előzmény: Törölt nick (2836)
Csimpolya Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2850

Ami az összeesküvés-elméletet illeti, ezekről sokat és sokféleképpen ír. Néhány cikke azonban kultúrtörténeti szempontból érdekes.

Előzmény: C.Miki (2849)
C.Miki Creative Commons License 2014.04.03 0 0 2849

Mindenképp meg akartam venni ezt a számot, de sehol nem találom itt Nyíregyházán.  

Előzmény: Csimpolya (2840)
Csimpolya Creative Commons License 2014.03.31 0 0 2848

A csupakabrát is idegenekhez kötik néhányan. Ezek a nyavalyás látogatük igazán vigyázhatnának a házikedvenceikre!

Előzmény: Törölt nick (2845)
Csimpolya Creative Commons License 2014.03.31 0 0 2847

Igen, megvettem, de sajna, nincs benne a cikked. Talán azért maradt ki, mert elég hosszan foglalkoznak az UFO rendezvénnyel. Általában én is ott szoktam lenni, de most más programom akadt. Majd az ősszel, ha akkor is lesz.

Előzmény: Törölt nick (2845)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 2845

Ufómagazint megvetted-e? A cikkem miatt érdekel hogy benne van-e de itt nem kapható :"D

ON:
Múltkor láttam egy tanulmányt, ami összekötötte a nagylábút és a hominidákat az ufójelenséggel. Bár persze két megmagyarázhatatlan jelenséget "nem túl szerencsés" összekötni, de szerintük vagy a nagylábú és társai is idegen lények ezért nem találják őket az erdőben vagy az észlelésükkor is láttak ufókat az égen.

pl. Gustavo Gonzales 1954-es eset, Venezuelában

Előzmény: Csimpolya (2844)
Csimpolya Creative Commons License 2014.03.30 0 0 2844

Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget. Ha ennyien összeesküdnek, akkor a legnagyobb ritkaságnak számít az, aki kimarad belőle.

Előzmény: Törölt nick (2841)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!