Kiderült a hangszóró adta meg magát a jobbos. Megpróbálják megjavítani, de ha nem sikerül kellene nekem 1 jól működő darab. Esetleg valaki nem tud valahonnan egyet? '97 1 berlingohoz?
...egyenlőre ne cserélj semmit , nézd át a csatlakozókat kontakt sprey-vel, wd40-el fújd meg , töröld a hibakódokat aztán egy-két nap múlva olvasd ki újra főleg ha újra jelentkezik a hiba .... milyen évjárat , motor ...? esetleg alvázszám ...?
Köszönöm a válaszodat! Most jutottam el oda hogy foglalkozzak az autoval, eddig állt. Vettem mkiolvasó kütyüt, és ezt a két hiba kodot adta ki: P0221---Folytoszelep/Gázpedál helyzet érzékelő kapcsoló B áramkör tartomány teljesitőképesség hiba
P0226------ Ez ugyanazt irja, csak a C áramkör.
A kérdésem: Mi a következő lépés, mit kell kicserélnem? Köszönöm!!
Szia. Lehet hogy későn írok nekem 2003-as 1,4-van. Csinált ilyet, és még mást is. A fojtószelep csatlakozójában kilazult egy saru, meg a tömítés is sérült volt.
Üdv.1997-es berlingo-hoz keresek biztosítéktáblához leírást.Eddigi próbálkozásaim nem jártak sikerrel. Amennyiben van valakinek a birtokában fotó, rajz vagy leírás, legyen olyan kedves és ossza meg velem. Köszönettel: H.Zoli
Na a változatosság kedvéért most az egyik hangszóró nem szól. Ilyesmivel találkozott már valaki? A jobbos. Néha annyit ki lehet hozni belőle bekapcsolásnál pattogó hang majd halkan hallani a műsort majd ha a hangerőn tekerek feltebb elhalgat. Ilyen esetben a hangszóró vagy a rádió döglődik?
A motortéri biztosítéktábla (BSM) 16 lábú szürke csatlakozójának (kb. ez van pont középen) 11-es lábáról megy ki az áram az üzemanyagszivattyúhoz. Amúgy az F2-es biztin keresztül kap áramot.
A 11-es kábel számozása a BSM-nél 1235. A szivattyúnál ez a kábel 121-es jelölésű. (a kábelre van felfestve a szám a csatlakozó közelében)
Lenne egy kérdésem: 2004 1,4 Berlingo. Mi kapcsolja a benzin szivattyút? Nem kap áramot. A biztosíték tábla egyik csatlakozójánál sem találom a szivattyú vezetékét. Az ECU kapcsolja, vagy van máshol egy reléje? A szivattyú kábelkötege középen jön fel az utastérbe és a váltó boxban tűnik el a fűtőmotor mögött a tűzfalnál. Onnan merre tovább?
..az előző Berli-mben volt egy hasonló esett ... a motortéri biztitáblán volt ki menve az "óriás" sárga bizti .... aztán nem sokára rá kiderült az egyik venti relé is megadta magát ...mikor ki lett bontva ez a kép fogadott
Egy alkatrész elég gyorsan szét tud menni adott esetben. Ha már minden lehetőséget végigjátszottatok, érdemes megnézni utolsóként azt, hogy nem tört-e le a lapátja a vízpumpának. A mai alkatrészgyártók minőségeit nézve egyáltalán nem lenne meglepő sajnos.