Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Úgy néz ki, hogy végül egy Nikon D50+kit obi kombónál kötök ki. Az Arany Corvin-ban van egy bolt (nem is tudtam róla!!!), ahol most akciósan 157 ezer körül lenne. Te mennyiért tudnál ilyet?
Elmondod pontosan merre van ez a hely? Tegnap voltam kint egy belvizes területen a Sajó partján csécsnél, ott egy nagykócsag kb. húsz lépésre közelengedett, szóval sztem viszonylag jól meg lehet közelíteni őket.
Fotoprostba van pár gép még, de ha komolyabbat akarsz segíthetek intézni olcsóbban.
Prizma: rendes az a gyerek, csak igérget állandóan, multkor a rendelés fele másfél hónap alatt jött meg, a másik fele meg pár nap után internetről rendelve.
Miskolcon van valami épkézláb fotó szaküzlet a Média Markt-on kívül, ahol digi gépekkel is foglalkoznak és van kellő választék?
Egyébként a Prizma Fotó-val mi történt? A szakállas bácsi helyett egy csurkás sötétbőrű fazon volt a boltban és eléggé át is van rendezve. Én már nagyon régen voltam ott, így meglepetésként hatott rám a dolog.
Köszi, majd kinézek arra, én is jártam a hernádnál és ott sikerült felriasztanom egy szürkét. Kérdés az milyen lest lehet fabrikálni, vagy sátrazni meg ilyenek, csak jöjjön már a jó idő.
Van egy jó hírem is: kipróbáltam a 70-200 4L-t 1,4x-vel, 8-ra lerekeszelve nagyon szép képe van!
Keresek olyan miskolci Sony DSC-R1 tulajt, aki hajlandó lenne megmutatni a masinát, esetleg megengedné, hogy kattintsak vele párat. CF kártyát tudok vinni. Tudom, hogy boltban is meg lehetne nézni, de jobban szeretném nyugodt körülmények között, hozzáértő, tapasztalt felhasználó társaságában megejteni az ismerkedést.
A donton van boven lampa, attol nem kell felni. Vaku nelkul fotoztam vegig iso800 F2.8-on, asszem, 1/160-1/320 kozott valahol. Megnezem majd az exifeket.
Az elodontok azok, amik nehezebbek. Donton talan megy videozas is, olyankor ugyis fenyarban uszik az egesz. Kis, kozeptelevel is lehet sztem F4-en loni ertelmes zarsebesseggel kepet 800-as ison.
Én lehet, hogy elmennék veled! Van valami ismeretség, vagy csak úgy odaálsz? Hétvégén összefutottam az egyik lánnyal a mezőnyből, mondtam neki, hogy nem ússza meg a fotózást :) !
Sziasztok fotomágusok:-) Tegnap láttátok a felhőképleteket a város felett? Ha valaki csinált róluk képet megmutathatná... Nem volt semmi, néhányat én is "lőttem" a kis kompaktommal:-) Vasárnap délelőtt bringával innen kattingatta valaki a kilátót a városháztéri megállóból? Üdv: ARTUR
A donto juni 16-an lesz a varban. A honlapjukon azt irjak, hogy mindenkit varnak szeretettel :)
Bar az az igazsag, hogy az erre a versenyre jelentkezok fele minden evben ugyanaz. Tehat sok uj arc nincsen...
Sok probalkozas mellett sem sikerult egyikuk tekintetet sem elcsipni. A kifuto vegen meg sem allnak, csak kijonnek megfordulnak es azonnal mennek is vissza. Hiaba mondtuk mar nekik tobbszor, hogy ha kiernek a vegere alljanak meg egy masodpercre legalabb.
Na végre! Már azt hittem, behalt a topicés itt szomorkodtam, de pár nap kihagyás után (a vasárnapi vihar kilőőtte a rendszert és csak most lett kész) örömmel látom, hogy ismét van itt élet:-))) Hogy én se maradjak ki a sorból: mai makro próba A-620 Üdv: ARTUR
Egyedul szoktal menni fotozni, vagy tobben mentek, mert ha lehetne akkor en is csatlakoznek, ugyanis egyedul elofordul, hogy el megy a kedvem meg az aelidulastol is :)
fotoblog: ezt nem kellet volna mondani, ezentúl mindenki tőletek akar majd fotózni :) !
n80gd: igen bigmám van. Távolság annyiból gond, hogy volt hosszú hétvége, amikor közel 500 kilométert mentem (tisza tó 3x), meg hát a koránkelés miatt, most is 1/4 3-kor keltem hétvégén... Csónak 1,5 személyes, szűken be lehet ülni kettőnek, bár az új álcával még nem néztem
EOSTiti: sokat kattingattam én is mostanság, végre sikerült valami :)
Semmi extra, szimplán dokumentarista fotográfia az ablakból, ez ilyen volt. RAW konverterben egy kis kontraszt emelés a fénysávok miatt, de nem akartam túlhúzni, így diszkrétebb... :)
Kinlódtam a csónakálcával rendesen, ha most belefognék egyszerűbbet csinálnék. Általában bodrogzugban és a tisza tavon fotózgatok csónakból, de lehet nindenhol ahol sok a madár. Most pár állandó lest kellene összehozni, de sajna a környéken legközelebb 50 kilométerre tudok madaras tavat, jó lenne közelebb. Ha van valakinek ötlete ne habozzon, szóljon!