Topictalálkozók szervezése,hirdetése,élménybeszámolók egy helyen;mindenki számára közérthetően és könnyen hozzáférhetően.
Tessék bátran hirdetni e topic létrejöttét a vasutas fórumokon!
Csak ritkán mennek Csabáig /vonattal/. A Csabára kihelyezett Vásárhelyig hozza a vonatát, itt a Szegedről jövővel kicserélik szerelvényüket. Ez dél körül szokott megtörténni.
De ha a reggeli első IC-vel mennétek, majd Szegeden átpattannátok a Csörgős nagyváradi személyre, és a Rendezőnél leszállnátok , akkor elérnétek reggel is a szergejt, ami 9:20 körül indul kifele a 135-re.
V46-53,054,055 meg m62-089,261 ami biztos. Ezen kivül ha nem áll benn szergej, akkor kb. 2 órakor érkezik Hódmezővásárhely felől egy, ha minden jól megy.
Szöcskét nem láttam, csak az egyik kedvenc szilimet végre, (V43 1226), Szergejt is csak a 096-ost.
Viszont hétfőn volt egy érd. fotótéma, a 11.56-s InterPici vmi miatt megfeküdt, így ez a Szergej ugrott be s.gépnek. (+15el indult kb.) Kép nem készült, mert nem volt nálam fényképezőgép.
Amikor Siófok-on voltam egy barátommal nyaralni (fotózós - körülnézős - strandolós, stb, stb...) láttunk egy egyszerű kinyomtatott "plakátot " amin az volt, hogy tán 100 éves a Siófok - Kaposvár vasút vonal (ha ez lehetséges). Annyit írt, hogy Októberben lesz egy Különvonat ezen a vonalon.
Én gyalog szoktam kimenni a személy pu.-ról. A Hattyas soron kell kifelé menni a Rendezőnek. A Rendezőt keresztezi egy gyalogos átjáró, ott, ahol az irányító épület van. (Jobbra meg kocsi "szín".)
Itt már csak le kell menni és kész. A fűtőháztól balra van a kis épület, ahol le kell jelentkezni.
Gyalog kb. 20-25 perc.
Lehet, hogy én is jelentkezem. Ha biztos lesz, akkor felírom magam a listára!
A legegyszerűbb felszállni egy olyan személyvonatra, ami megáll a rendezőnél. Az állomás elől a 83-as busszal kell elmenni a Vadkerti téri végállomásig. Vagy gyalogolni is lehet. Többfajta útvonal is van. Nem török lándzsát egyik felett sem :)
Ha gondolod pár percre találkozhatunk, de nem sokáig, mert más dolgom is van bőven aznap..:)
Még annyit, hogy a diszpécser nem túl barátságos alak, hiába van külön irodája, nem volt ott, és még morgott, hogy nem szóltunk neki, mert nem találtuk.
Üdv! Jártam ott, kb 15-20 perc gyalog, attól függően, hogy hol mentek ki. A fűtő a rendező mögötti völgyben van, a tetejét épphogy látni a vonatból. Végig lehet menni a bejárati ív mellett is, bár azt csak bátraknak ajánlanám, a barátommal anno személypályaudvar bejáratánál lévő őrhelynél lementünk a földútra, és a völgyben lévő rakodóra lemenő vágányon baktattunk fel, majd a következő őrhelynél követtük a lemenő vágányt. Az őrhelyeknél majd útbaigazítanak pontosabban.