Ha a grafitos EPS nekiszorul a PKC tetőelemnek, akkor ugyanúgy nem kerül bele víz, mintahogy abba sem. Ha meg beázik a tető, akkor bármi lehet a szigetelőanyag, rég rossz a helyzet. Ha jól tudom a pkc tető önmagában is vízzáró, alá nemigen kerülhetne semmilyen víz.
Én nem csinálnék semmit, pláne nem bontanék vissza, de nem az én házam...
Ezt a cellulozt isteniti mindenki, de nekem piszok drágának tűnik. Ha a tetőelemed pkc, és fel is van szerelve, mért nem teszel a szarufák közé polisztirolt? Esetleg grafitosat, és akkor nem kell szellőztetni. Én tuti nem bontanám vissza a pkc tetőt.
Ha két hőszigetelő réteg között légréssel átszellőztetsz, azzal télen a külsőt nullázod, nyáron a belsőt. Azért van a 35cm, hogy teljesben szigeteljen, ne felesben.
Ha valahol beázik pl. a cellulóz, a nedvesség nem tud eltávozni, és szíjjelrohad a tető.
Nyilván nem engedem bele. De a szigetelést 2 pz réteg közé bezárni nem OK. Belül ugye muszály a pz-ás, ezért szeretném a külsőt megszüntetni, azaz az EPSt farostra cserélni.
Elég jól áll, padlót szigetelünk épp, hamarosan pf tekerés, aljzatbetonozás.
Pénteken blóerdórteszt, na erre kíváncsi vagyok.
PKC tetőelem: mindenhol máshol cellulóz ill. farost alapú szigetelésünk van, és ezt is kicserélném Agepan THD-re. Így nem okoz majd gondot a páratechnika, ami a párazáró EPS miatt jelenleg fejfájást okoz nekem.
egyet tanulj meg, egy madzsjar sose nem fog magával kibacni, még akkor sem ha az társadalmi érdek lenne... annyira sose lesz magyar egyik sem.... thats it...
Tök mindegy mennyit hoz ki a kalkulátor mert a forgalmi értéket kell nézni azaz mennyiért lehet eladni és nem azt, hogy mennyi az értéke.
Ha azt hozza ki a kalkulátor ,hogy 27mft holott a szomszédba a házakat 37mft-ért adják és kapsz egy adó ellenőrzést akkor kell adót fizetni max. nincs birság és ugyan így van fordítva de akkor ellenőrzést biztos nem kapsz. Neked kell tudnod mennyit ér a házad a környéken. Hisz nem a házad ér sokat hanem a környezet hisz két egyforma ház ugyan akkora telken nem mindegy hogy a Rózsadombon vagy Karakaszörcsögön van. Jó, van m2 ár különbség az alapár meghatározásban. Az enyém 27.5mft jött ki de a reális ára itt 24mft. Ha valaki most ide jönne és letenné a 27.5millát , odaadnám. :-))
De mindenkinek azt javaslom ha bizonytalan egy kérdésben akkor a "drágábbik" megoldást válassza a számolásnál.
Csak a válaszok között súlyos milliók vannak, ezért nem mindegy melyiket választja az ember és nem mindegy,hogy 31 milló a végyösszeg vagy éppen csak 27.
Ezen én is gondolkodtam. Ha az elsőt veszed alapul, akkor többet ér, ha a másodikat, akkor kevesebbet. Én a panel-egyéb mellett szavazok, bár műszakilag az első az igaz. De a panelház is monolit betonház, és abban is van hőszigetelés (még ha minimális akkor is).