Sziasztok! Éppen hűtővásárláson gondolkodunk, és a külcsín alapján igen megtetszett a sharp SJSC700-s modell. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek már személyes tapasztalata sharp hűtővel, és milyen vélemény alakult ki róla?
Az én Samsungom nem hangos és no-frost, pedig egy légtérben van a nappalival. Megy a tévé, beszélgetünk, ha nem figyel rá az ember kihegyezve akkor semmi gond, legalább is szerintem.
már utaltunk rá,hogy nem biztos,hogy olyan hangosak mint ahogy at gondoljuk(érezzük)csak épp nem a legjobb frekvencián zajongnak,igy jobban terjed a hangjuk.
eddig minden fagyasztóval élet-halál harcot vívtam a jegesedés miatt. néha szó szerint... :D
meg igazából a konyhában lesz, távol mindentől. ahhoz nagyon hangosnak kéne lennie, hogy a szobákig bejusson a hangja. vagy mennyire durva egy no frostos? hallgassam meg előtte valahol? :D
230 E az ára amit a nejem nagyon gusztálgat..megnéztem az adattábláját...minden a régi szép időkre emlékeztet, ott van mindenféle gmbh, meg München, meg mitttudomén..na ezt csak ott gyátják..
aztán a tábla alján szerényen, szemlesütve, meghúzódva igen apró betűkkel: made in Türkey..
Most romlott el nagyon szeretett, sokat nyitogatott hűtönk, LG gr 642avp, valamikor 9 évvel ezelőtt vettük.(tulipán alakú a foggantyúja) Szerettem a majd 75 cm-es szélességű polcaival. Idáig soha nem kellett javítani. Most azt vettük észre, hogy szép lassan felmelegszik a hűtő része, a fagyasztó teljesen jó. A két rész között valahol bemegy a meleg levegő, s itt lefagy. Teljesen kétségbe estem, nagyon sajnálom.
Nem tudom mit is kellene venni, van-e ilyen széles, mi a jó márka, hangos? alul fagyasztó, inverteres??
Bocsi kicsit eltűntem, a Samut én jónak ítélem meg, a Mall.hu-n kapható mindkettő hűtő. A side-by-side nem a kedvencem, mert szerintem könnyebben javítható két különálló és az ajtónyitást is meg tudod változtatni. A Samsung inverteres kompresszora, lehet, hogy többször bekapcsol, mert olyan a rendszere, de az biztos, hogy a legkevesebbet fogyasztja és 10 év gari nálam mindent visz. Szerintem várd meg a nyarat, akkor sok akció lesz mindenhol.
Itt épp az a gond,hogy nem csak a hűtő mellett hallod hanem jóval odébb is,másik helyiségben.
egyébként van egy ilyen is.
A folytonos zaj 3 dB-es növekedése kétszeres hangteljesítmény növekedést jelent, annak ellenére, hogy kísérletek alapján az emberi fül nagyjából 10 dB növekedést érzékel kétszeres hangosságnövekedésnek.
80 porszívó 1 méterről, zaj forgalmas utca járdáján
70 erős forgalom 5 méterről
60 iroda vagy vendéglő belül
50 csendes vendéglő belül
40 lakóterület éjjel, csendesebb park
30 színházi csend
10 emberi lélegzet 3 méterről
Na most elvileg ezek az értékek a hangerősséget adják meg, ám simán lehet, hogy a frekvencia lesz az ami miatt kibírhatatlan gyűlölt tárgy lesz a hűtőd. Mivel az egyes frekvenciák zavaró mivolta egyénileg különbözhetnek kb. semmi esély nincs rá, hogy előre tudd azt, hogy ki fog-e borítani az új hűtőd hangja.
A konyhában hallani az óra mp mutatóját is ahogy jár (ez olyan 20dB), ehhez még jön a hűtő 39-40dB-es kompresszor zúgása, ráadásul olyan frekvencián, amit bent is hallok a szobában. Egyelőre jó megoldást még nem tudok rá.
Hát nem annyira dizájnos, mint a Smeg, de szerintem a Gorenje Ora-Ito sorozat igen jól néz ki. (Mondjuk, én elfogult vagyok a fickóval szemben, mert nagyon szerettem az ugyanő tervezte mobilomat -- Sagem MyX-8 -- mindeddig a kedvenc telefonom ez volt az összes közül.)