Ezt tagadja ezerrel. Ő független, senkitől nem akar függeni. Mondja ő. De láttunk már ilyen független MOB elnököt, kerületi polg.mestert. Rádióelnököt. Azt nyilatkozta, most van olyan pozícióban, ahol mindíg is akart lenni. Egy országot tud zsarolni, a fizetése igen tetemes, az újságírók keresik a szavát. Sok év óta építgeti a hatalmát.
Időnként elmegy az eligazítást meghallgatni a nagyvezírhez és utána megint nagyon független.
Bocs, a VDSzSz aláírta a bérajánlást tavaly. Nem szerződés volt, csak elfogadták a megajánlott 5,5-7,9 % emelést. Ez 6,9 lett a vasút teljes létszámára vetítve. Ehhez kérnek még +10%-ot.
Ezért is meszelte el a bíróság ezt a követelését.
Persze ha politikai játszmáról van szó, egy ilyen aláírt megállapodás semmibe vehető. Szerinte.
Nekem gyanús, hogy ennyire nem lehet hülye. Valamit el akar érni. Persze nem azt, amit mond, hanem valami egészen mást. Mondjuk valami jó zsíros posztot - de politikai pályán.
Az elmult év végén a szakszervezetekkel a vasut megegyezett a 6,9 %-os béremelésről (ezt a VDSZSZ-Gaskó nem írta alá). További 10%-ot követelnek az újonnan alakult társaságok dolgozóinak, és még nettó 250 ezer forintot, a mi kb. 20%. Ezek így együttvéve kb. erre az évre 38%-ot jelentenek.
A minimális szolgáltatásban pedig nem egyeznek meg.
Gaskó nem fordítva ül a lovon hanem "közveszélyes őrült" (bocs)
Azt nem értem, amíg súlyosan deficites a cég, miből akar osztozkodni?
Az eladott üzletrész csökkenti az állam által évenként belenyomott sok tízmilliárdot.
A Gaskó is fordítva ül a lovon.
Azt hiszi ez az ember és a hozzá hasonlók, hogy az állam, az utazóközönség van azért, hogy a vasút működjön. Holott a vasútnak kellene lenni a gazdaságért, az utazókért. Mint egy szolgáltatónak.
Hétfőn nulla órától ismét vasutas sztrájk, jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke. A követelésük változatlan.
Mire fordítják a privatizációs bevételt: 30 milliárd forintot a törvény előírásai szerint a vagyon visszapótlására kell fordítani; további 30 milliárdot a vasuttársaság üzemeltetésére felvett , államilag garantált hitelek visszafizetésére kell költeni; a megmaradt kb. 40 milliárdot pedig elsősorban beruházásokra szánják. Pl. elővárosi közlekedéshez motorvonatok vásárlása, pályafelujítás, állomásépületek felújítása.
A királyi tévét szerintem mindig is királyi tévének hívták a szlengben. A 80-as évek dereka óta biztosan így hívja az a kör, ahol én mozgok ... folyamatosan ... mindegy, hogy kik nyomnak éppen gombot a parlament épületében.
Én magam is a hosszabb és elmélyültebb riportok híve vagyok. Ezekből éppen elég van este és éjjel a DunaTV-n és az M1-en (kevésbé elfogulatlanok: az EchoTV-n, az A-TV-n, a HírTV-n). De azt azért neked is be kell látni, hogy a reggel nem az elmélyült kibeszélések ideje. 9 után már lehet, azoknak, akiket mondasz (gyes, 11-kor kelől, stb. ... én is éltem ilyen életet, ismerem) Viszont reggel milliók kelnek útra, s nekik jó lenne rövid információval szolgálni, hogy mi várható aznap ... nem bulvárra gondoltam, arra ott van a két kereskedelmi napindítója ... mondjuk ne kelljen 40 percet várni egy időjárásjelentésre reggel ... útinformra 30-at ... rövid hírekre 30-at. A Napkelte nem reggeli műsor ... még azt is el tudnám hinni, ha az esti ismétlést többen néznék (5 percet meghaladó módon).
Miért van az, hogy megint Orbán jut eszedbe? A Magyar TV műsorai 50 éve elfogultak, ebből 3,5 évig volt Fidesz befolyás alatt.*
Csak azért jutott eszembe, mert a kezdetektől fogva néztem TV-t és szerintem soha nem volt olyan durva a pártosság. Az "MDF időkben" ahhoz képest inkább balos volt, mint középutas. Hornék meg még ahhoz is lököttek voltak, hogy átvegyék az irányítást. Pedig több mint 2/3.-os többségben voltak.
Csak remélem, hogy 2010.-től ha az említett hatalomra kerül, hasonló korrektséggel fog viseltetni az ellenzékkel. Bár ha Mikola jut eszembe, aki 20 évre kívánta magukat bebetonozni.....
( egy-két keverést vállalnék....)
"Ez egy közszolgálati csatornán akkor is megengedhetetlen lenne, ha éppen számomra kedves irányba lenne elfogult."
Az, hogy kinek mi az unalmas, ízlés kérdése. Mint ahogy mást vár el egy mindíg rohanó menedzser, mint a gyesen lévő értelmiségi, vagy egy nyugdíjas. Van, akinél a reggel 11 órakor kezdődik. Amíg egy TV, rádió kuratóriumában alapvetően pártok vazallusai mondják a frankót, sose lesz pártatlan. Ha meg véletlenül az lenne, akkor mindkét oldal fröcsögne egyszerre.
A Napkelte azóta lett piros posztó egyesek szemében, mióta Gyárfás szkanderezni hívta ki a MOB elnök pártalalnököt.
Addig a kinyilatkoztatások kölcsönös terepe volt. Mert egyik magát politikusnak mondó genya sem azért ment be, hogy a feltett kérdésre válaszoljon. Hanem csak azért, hogy legyen egy újabb lehetősége elszajkózni az éppen esedékes párthatározatot, az aznapi agymosás jelmondatait.
Az én igényeimet sem elégíti ki a legminimálisabb szinten sem ez a műsorfolyam. De különbözőek vagyunk. Van akit leköt egy-egy hosszabb riport valamellik színész, vagy sportoló XX éves szülinapi ajnározására.
Pedig voltak emlékezetes percek is. Mikor pl. a hétszercsavart génű ügyvéd kenyérrel dobálózott. Persze ő is komancs ügynök provokátor.
Miért van az, hogy megint Orbán jut eszedbe? A Magyar TV műsorai 50 éve elfogultak, ebből 3,5 évig volt Fidesz befolyás alatt.*
Ha már idézel tőlem, akkor ezt a mondatot is mellé kellett volna tenni, így kerek a mondandóm: "Ez egy közszolgálati csatornán akkor is megengedhetetlen lenne, ha éppen számomra kedves irányba lenne elfogult."
* Egyébként az MTV eddigi reggeli műsorai közül véletlenül éppen abban az időben volt a legnézhetőbb, igaz kb csak egy évig futott ... ha jól emlékszem Szabadság tér néven ... pörgős, informatív, sokszínű, napi pátpolitikával kevésbé volt áthatva ... ja, és a műsorvezetők tudtak beszélni, nem selypítettek, nem raccsoltak, nem hörögtek ... és elfogultsággal sem lehetett őket vádolni ... (riporterekről beszélek és nem szerkesztőkről) )
Tévedsz. A közszolgálati csatornánál nem lehet érv az, hogy át lehet kapcsolni. a magáncsatornák versenyezhetnek, azok között lehet kapcsolni. A közszolgálati csatornának azonban elfogulatlannak kell maradni ... ha onnan valaki elkapcsol akkor az nem világnézeti vagy pártszimpátia alapján történjen, hanem mert "unalmas", "a másikon jobb film megy". (nem kelle a szavaimba belekötni, értitek Ti, miről van szó)
A NapKelte nézhetetlen a legtöbb tájékozódni kívánó ember számára. Hosszú, egyoldalú, seggnyaló "riportok" ... nem is riportok, hanem "kibeszélősók", ahol a magasztos POLITIKUS megjelenik és a kádári időket megszégyenítő alákérdezéseket hajtanak végre a médiaszolgák ... ne feledjük, hogy a NapKelte nem magáncsatorna ... nem ATV vagy KlubRádió ... hanem a Magyar Köztársaság egyes számú közszolgálati csatornája ... célja (legalábbis az kéne legyen) a tájékoztatás és nem a véleményalakítás ... a NapKelte meg mást sem csinál minden riporterével egyetemben, mint véleményt nyilvánít. Ez egy közszolgálati csatornán akkor is megengedhetetlen lenne, ha éppen számomra kedves irányba lenne elfogult. Ha mindet kirúgnák, akkor sem lenne baj, aki kiváncsi rájuk, az elég helyen hallgathatja és nézheti őket. De nincsenek illúzióim: akit Gyárfás a helyükre fog rakni, az is ilyen lesz ... mert a célja nem változik.
Egyébként is: ez a műsorstruktúra alkalmatlan a reggeli műsorsáv napindító tájékoztatására. Egy átlag reggeli készülődés alatt alig több, mint egy riport megy le, alig van hír, időjárás és útjelentés. Sokkal több információ kéne és kevesebb agymosás.
A mai erőből való politizálást én 98-tól datálnám. Akkor tapasztaltam először, hogy a kormánytöbbség a konszenzuskeresésnek még a látszatát is mellőzve hozta a határozatokat. És akkor mondtam, hogy ebből baj lesz, mert az mszp-sek jó tanulók, amint hatalomra jutnak, tökéletesítik a módszert. Sajnos igazam lett. És ez csak tovább fog romlani a következő kurzusváltásnál. Az igazi baj persze az lehet majd, ha a baloldalon is megjelennek a radikálisok, és onnan is elkezdik dobálni a molotov-koktélokat.
Legyünk pontosak. Rudi Zoltánt a FIDESZ is támogatta. Úgy látszik ők jobban ismerték.
Az MTV, a Rádió már kezdetektől politikai ügy volt. Mindig valamelyik oldal győzött. Sajnos.
Már annyi országos sugárzású TV van, hogy nem annyira számít a Nap-kelte sem. Főjjön a feje Gyárfásnak, és próbáljon az MTV reggel is olyan műsort csinálni amit sokan néznek.