Visszaolvasgattam, de eleg hirtelen elhatarozas volt, hetfon vettem egy Dubai-Manila-Dubai jegyet, most pedig ezeket: Manila - Tagbilaran (PHP 500.00) Cebu - Puerto Princesa (PHP 500.00) Puerto Princesa - Manila (PHP 315.00) Az osszes Cebu, kezipoggyasszal (igy szoktam utazni)
Nem nagyon nezegettem regebben a Cebu arait (azert nagyjabol kepben vagyok), szoval az elso kerdes az lenne, hogy ezek a repjegy arak kb. normalisak februarra es marciusra?
Kb ez a terv jovore, erre van 17 teljes es 2 fel napom: Manila-Batad-Manila-Tagbilaran/Cebu-Palawan-Manila Boracay es Coron nem erdekel, azert marad ki Batadban 1 ejszakat terveztem (+ ejszakai busz oda-vissza Manilabol) Palawan lesz kb. 9 nap a maradek Bohol es Cebu kb 5 teljes nap
Vasarlas kozben a tajekoztato, hatha mast is erint: "All domestic flights out of Cebu (Mactan International Airport) beginning January 1, 2016 will be subject to the new P300.00 Passenger Service Charge (Terminal Fee)."
Olvastam voltál Siquijorra Islandon. Tudnál segíteni abba hogy innen Apora hajóval àt lehet menni? Vagy ki kell mennünk a szárazföldre? Melyik a legszebb beach ahol szállást tudnánk nèzni?
Egy hónapba már elég sok minden belefér. Attól függ mi érdekel, ha adsz némi támpontot, könnyebb segíteni ;o) A visszaolvasás hasznos tud lenni, pár hely azért már ki lett tárgyalva itt, ezek alapján körvonalazódhat valami.
Sziasztok! Egyenlőre teljes sötétségbe tapogatózok Fülöp-szigetek ügyben. Januárra tervezek eltűnni 1 hónapra valahova.Felmerült a Fülöp-szigetek is. Elkezdtem vissza olvasni a fórumot.Segítséget szeretnék kérni,ti hogy terveznétek-terveztétek meg az 1 hónapot. Melyik sziget,mennyi idő..... stb. Szeretek jönni-menni és látni.
Akkor még aznap letudunk buszozni Oslobra ez jó hir. Nem tudtam, hogy milyen sűrűn járnak a buszok délre.De akkor ahogy irtad, beülünk egy gyors taxiba és a Bus Terminálom megkeressük az Oslob felé tartó buszt. És estére ott vagyunk.Akkor igy foglalom a szállásokat és lesz plusz 1 éj . :)
Bocsi, csak most látom, hogy majdnem egy hetet szántok El Nidóra, ez esetben felesleges sietni, pihenjetek egyet PP-ben. Ennyi idővel ne hagyjátok ki a Las Cabanas nevű partszakaszt, megéri :)
Még annyi lemaradt, hogy ha Puerto Princesába érkezéskor nem lesztek nagyon fáradtak, akkor mehettek El Nidóba akár éjszakai busszal is, mi is úgy mentünk, a gond azzal volt, hogy reggel helyett kb. hajnali 4 kor ért oda, semmi nem volt nyitva. De megoldottuk, aludutnk 2-3 órát a parton. Így meg lehet spórolni 1 éjszakát, bár nem biztos, hogy megéri, lévén, hogy a szállás sehol sem egy hatalmas összeg. Nekünk viszont időszűkében megérte, hogy nem nap közben utaztunk, hanem éjjel, bár aludni sokat nem lehetett, néhol elég rázós az út. Szóval ha az időbe belefér, akkor egy éjszaka PP-ben jó lehet, ott pl sokkal több és jobb étterem is van, mint pl. El Nidóban. Ha viszont minél több időt szeretnétek El Nidóban tölteni, akkor akár éjjel is tovább lehet állni.
Emlékeim szerint Cebu - Oslob olyan jó 5-6 óra volt busszal, viszont én az időspórolás végett megcsinálnám rögtön érkezés után. Valószínűleg későn este értek így oda, ezért érdemes telefonon a szállásra csörögni, Oslob amúgy egy kis falu, nem sok szállás van, viszont turista sem, biztos lesz üres szoba. 2 szállás biztos van, egyik aki a másnapi cetcápanézést intézni (azt hiszem George's tours vagy valami ilyesmi a nevük), meg a közelben is van egy vedég ház, ami elég basic, de olcsó.
Így másnap reggel már meg lehetne ejteni a cetcápás programot (az tipikusan kora reggeli progi) és utána meg dél körül már lehetne továbbállni akár Siquijorra, akár Apo-ra. Oslobból Dumaguete (ahonnan a 2 sziget elérhető) amúgy már csak kb. 1,5 óra.
Oslobban SZVSZ semmi látnivaló nincs, felesleges 2 nap. Én a maradék egy napot inkább akkor Siquijorra szánnám, az egy viszonylag nagyobb sziget. Vagy még az is opció, ha 2 napot választanátok, hogy a második nap befizettek egy túrára a közeli szigetre (szintén George intézi, azt hiszem Sumilon island), van snorkeling, stb. Nekünk kicsit drága volt (pontos árra nem emlékszem), szóval mi mentünk egyből tovább Apora. Egyébként, a part ahol a cetcápák vannak, az mellett halad a főút, szóval utána egyszerű leinteni egy buszt, ami halad tovább délre.
Apóra elég lehet a két éj, nagyon kicsi (bár ha búvárkodtok, érdemes lehet akár több is), viszont elég egyszerű sziget, ahogy már korábban is említettem, fel kell rá készülni egy kicsit :)
Siquijort néztem én is korábban, oda nem biztos, hogy elég lehet 2 nap, inkább 3 lévén az nagyobb sziget, és a kettő közötti utazás is időt igényel. Pl. Apo - Malatapay kb fél óra, Malatapay - Dumaguete kb. egy óra, és ezeknél néha várni kell 20-30 percet, plusz erre még rájön a Dumaguete - Siqiujor hajóút, plusz valami transport a szálláshoz, szóval egy fél nap biztosan elmegy az utazással. Szóval én oda úgy mennék, ha lenne legalább 3 napom.
P.P.-ből El Nidóba egyszerű az út, elég kimenni a buszpályaudvarra (érdemes korán reggel, mert az út kb. 7 óra), nem kell előre foglalni, mert sok járat van, van egy csomó magánbusz is, szóval 1 éj PP, másnap reggel busz El Nidóba megoldható. PPben magában egyébként sincs sok látnivaló.
El Nido is nagyon kicsi, szinte mindegy, hogy hol van a szállás, minden sétatávon belül lesz. Mi nem foglaltunk előre, és bár egy csomó hely tele volt, így is találtunk korrekt, tiszta kis szobát 500 pesoért.
Olvastam te november-decemberben voltál Fülöp -szigeteken. Mi idén megyünk ebben az időben. Szeretném kérdezni milyen időtök volt akkor? Eső mennyit esett?
Fórumot olvasva nagyon megtetszett úti beszámolód,legfőképp amit Apo szigetéről irtál.Igy összeállt a programunk,de még lenne pár tisztázatlan kérdésünk,amibe segitségedet kérnénk.
Útitervünk:
Nov 4-dec.2 Cebu, Oslob, Apo
Dec 2 puerto Princessa
Dec 3-9 El- Nido
Dec.9 Puerto P.
Dec 10-15 Boracay
Dec 16 Kuala Lumpur
Az első kérdésem Cebura 14.40-kor száll le a gép.Ha busszal mennénk Oslobra akkor még aznap letudunk buszozni? Vagy 1 éjt ott kell töltenünk és másnap reggel tudunk utnak indulni? Oslobon szeretnénk cetcápákkal úszni,ott 2 éjt töltenénk.Mit tudnánk itt még megnézni? Az még kérdéses , hogy onnan 2 éj Siquijar Island és 2 éj Apo ,vagy mindet Apon töltjük -e el. Mit ajánlasz?
Ceburol Puerto princessába Dec.2-án este 20 órakkor érkezünk. Aznap este megtudjuk szervezni a másnap reggel El-Nidoba való jutást busszal,vagy 1 napot töltsünk el ott? Esetleg El-nido melyik részén érdemes szállást foglalni?
végigolvastam itt mindent,és tetszett az útleirásod,lehet mi is ezt választjuk,persze egy hosszabb hajóutat is terveznénk.Mennyire biztonságosak a szigetek közötti hajók?? A vége az lesz,hogy az 1 hónap kevés mindenre,mert ne csak végigszaladjunk mindenhol,de gondolom,ha szükséges csak meglehet hosszabbítani a vízumot még 1 hónapra
most terveznék ,thaiföld,malajzia,fülöp szigetek/ kalibó,cebu és ami ott alakul 1 hónap alatt/ de utánanézek, KK. Sandakan, Tawau,itt is útközben döl el merre is, brunei, Kuching, Jahor Bahru,Szingapur, kl. innen vagy ,Phnom penh,,vagy Vientiane,vagy yangon, bangkok,és haza:-)) minden persze az utitárstól is függ,de minden változhat.
Helló! Beutazásnál komolyan veszik az országból kifelé szóló repjegy meglétét, tavaly mi is majdnem benéztük, ugyanis jegyünk volt, de nem volt kinyomtatva, miután elszaladtunk wifiért, megnyitottuk emailben, és szerencsére elfogadták. Szóval, elvileg a KL-ből Európába szóló repjegy nem elég, kell az országot elhagyó járat jegye is. Ez kijátszható úgy is, hogy ha találsz egy nagyon olcsó jegyet az országból ki, amit megveszel, de végül nem használsz. Néha kifogható 1-2 ilyen. De szerintem tetszeni fog az ország, a 30 nap kitölthető tartalmasan :)
érdeklődnék még,hogy A Fülöp-szigetekre 30 nap vízummentesség csak turista célú beutazásokra érvényes. A magánútlevéllel, turista céllal utazóknak továbbutazáshoz szükséges jegyekkel, egyéb dokumentumokkal kell rendelkezniük. ha nemtudom mikor mennék vissza kk.ba elég ha megvan a repjegyem vissza európába? mert ha tetszik kihasználom a 30-napot esetleg tovább is maradnánk
Apropó, télen nekem is tervben van visszamenni néhány hétre, ha minden jól alakul, akkor Mindanaót és környékét is felkeresem, pl. Camiguin, Hinatuan és Britania islands a terv a térségből. Ezek a helyek biztonságosak, távol vannak a problémás területektől.
Helló! Én úgy tudom, hogy 2 terület van, ami külföldi turistáknak nem ajánlott, abból az egyik Mindanao dél-nyugati része (Tawi-Tawi), a másik Palawan legdélebbi csücske, ezeken túl az ország biztonságos. A Malajzia és Fülöp szigetek közötti tengeren voltak gondok (pl. emberrablások) korábban, viszont Mindanao nagy része biztonságos, én úgy tudom. Az angol nyelvű Lonely Planet fórumán (ThornTree) lehet útleirásokat találni Mindanao-ról, szóval járnak arra turisták, Mindanao elég nagy. Én tavaly 1 hónapot töltöttem az országban (főleg Visayas szigeteken és Palawanon), semmi probléma nem volt, sőt, a világ legkedvesebb embereivel találkoztam.
sziasztok Kl.-ból mennék Kalibo-ba,bejárnék pár szigetet és vissza Cebu -ból KK.-ba.Olvastam,hogy több sziget nem mindenhol biztonságos.Pl: Mindano. járt már arra valaki? aki tud mondani valós dolgokat arról a területről? 2015 végén 2016 elején mennék.
A Kalibóra érkező gépek utasainak 99%-a Boracay felé veszi az irány, ki van ez találva, a kompok késő estig, kb. 10 percenként járnak, szerintem olyan délután fél 6 körül már a szigeten lesztek!
November közepén érkeznénk Fülöp-szigetekre.Thaiföldön márt többször jártunk saját szervezéssel. Itt Boracay és El Nido az uticélunk.Szeretnék segitséget kérni pár dologban. Boracay -Kalibon szállnánk le 14.45 -kor. KB. Másfél ora utra van a Caticlan kikötő.Kitudunk még aznap jutni a szigetre? A kompok milyen sűrűn járnak? Mikor menne az utolsó?
Van, de nem tudok részleteket, mert én nem vettem. Sok szolgáltató van, reklámok tengere telefon témában... és egy havi net az kb. 1000 PHP, ami kb. 6000 Ft. De ha nem vagy függő és nem kell egész nap, akkor nincs igazán szükség rá, szálláshelyeken többnyire van és amúgy is nagyon sok ingyen wifi hálózat van.