A palotával kapcsolatban annyit t'ok mondani, hogy ha sikerül felépítened akkor az olyan vallású épületeid templom, monostor stb adnak plusz két kalapácsot alapban. No meg a rád jutó szavazatokat is befolyásolja mennyire vagy sikeres az adott vallás terjesztésében. Azért ez eléggé tud dobni a termelésen. Az apostoli palotánál a szavazások csak arra vonatkozik akinél van az adott vallásból. Nem olyan rossz dolog amikor háborút inditasz és a vallástársakkal megszavazod hogy együtt menjetek hadba. Vagy befejezheted a háborút. Röviden és hirtelen ennyi jutott eszembe.
Amugy a random eseményekkel kapcsolatban milyen sebességgel játszol? Játsz lassabban és akkor teljesíthető lesz. Én epicen szoktam, úgy kiélvezhebb a játék, mmondjuk tovább is tart.
2. ha te vagy a vezető akkor sem döntheted el h MIKOR indítasz szavazást. 5-10 körönként fel bukkan egy ablak, hogy milyen határozatokat terjeszthetsz fel. (általában vallásháborúkat tudsz befejezni...)
ez egyébként nekem sem tetszik, elvileg lehet más, "izgalmasabb" határozatot is hozni (pl. város visszajuttatása vkinek), de nekem eddig legtöbbször csak ilyen volt.
egyszer felterjeszthettem magam vallási vezetőnek (diplomáciai győzelem), de ezt sem tudom h mikor válik elérhetővé ez az opció...
uh ez az egész apostoli palotás dolog engem is érdekel... :p
Szavazok én is a kedvenc vezéres kérdésre, méghozzá Nagy Küroszra adom a voksomat. Szerintem a két legfontosabb technológiával kezd (mezőgazdaság+vadászat), a speckó épület (apothicare) sok egészségpontot biztosít, a charismatic trait pedig sok boldogságot. Az imperialistic trait pedig jó a kezdeti terjeszkedéskor meg később a háborúkban.
Az állás akkor most:
2 szavazat: W. van Oranje: creativ+financial; fishing+agriculture; galleon+levee Gandhi: philosophical+spiritual; mysticism+mining; worker+jail
Hiányzik mégegy file a letölthetők közül (ezt valami telepítő nyomja fel):
"civ4gametext_bts_patchtext.zip"
Ennek a file-nak a nagy része nincs lefordítva csak az angol rész át lett copyzva a magyarba (szerencsére), viszont nélküle sok helyen "üres" szövegek jellenének meg, hiszen az eredeti file-nak nincs <Hungarian> része.
Megy is. Bár engem eddig nem zavartak a 3.13 hibái.
CIV4 magyarítás: új verzió febr.01
És már nem Vasas, hanem Kardforgató a Swordsman egység neve.
Köszönet érte!
Szivesen átfésülném a már lefordított részeket (nem tartalmi, hanem stiláris szempontból), de nem tudom, hogy lehetne technikailag megoldani, hiszen az SUS oldalon csak szavakra lehet keresni.
Kipróbáltam mégegyszer a 20 XP szétosztását 1 egységgel.
Sajnos az XP jó része elvész ha már volt 3-4 előléptetése az egységnek, mert elöször hozáadja magát a vezér, aztán a 6+7 XP-vel a következő előléptetéseket és a maradék 7 kárbavész!!!
Oda kell vinni még egységet hogy szét lehessen osztani a maradékot.
2+3+4 az 9, tehát ezért nem kapja meg a 4. előléptetést 11Xp-nél.
Ha a hadvezér 20 XP-t osztana ki arra az egységre, amit kiválasztok számára, akkor kéne kapjon több előléptetést, de általában nem kap csak 1-et. (általában 3. 4. szintet)
Tényleg nem értem, vagy valamit nem jól csinálok.
**
Jéték nehézségi fokozattól nem függ az XP/Előléptetés aránya vajon?