Sajnos lövésem sincs, mi lehet ez. Olyannal találkoztam már, hogy vírusos levelet megfogott a gmail, és akkor a levelek között jelent meg olyan, hogy biztonsági okokból ezt a küldeményt blokkolta. De ez a belépésemet nem befolyásolta. Írtál már a supportjuknak?
Nem tudok belépni, mert az ie kiírja, hogy a biztonságom érdekében leállította a fájl letöltését. Ha engedélyezem, akkor meg egy mail fájlt akar letölteni. Eddig működött rendesen.
Napi ötszáz levélben maximálnak, de ez valójában a napi összes címzettet jelenti. Már én is kaptam ilyet. Másnap atán újra lehetett kezdeni.
Akkor jöttem rá, hogy bár nagyon szeretem a gmailt, magáncélra és munkához is ezt használom, utóbbira csak korlátozottan alkalmas. (Gyakran kell körleveleket írnom.)
csak ismerőseim vannak a cimlistámban, és csak magánleveleket küldözgetek ( szokásos netes hülyeségeket ) melléklet van csatolva szinte mindig. Ez spamnak minősül? nem tudom.
Köszi a tájékoztatást. Egyik sem áll fenn. Néha viszajön egykét levél ha valamelyik ismerősnek megtellik a fiokja, de naponta 1-2 ilyen eset van. egyszerre max 220 cimre küldök ki levelet, de azt gondolom átnézem ezt a listát és lecsökkentem jelentősen.
A Gmail limitálja a levélküldések számát a visszaélések és a spam megelőzése érdekében. Amennyiben eléred a limitet, átmenetileg nem tudsz több levelet küldeni, de ez a korlátozás általában 24 órán belül megszűnik.
Okok között szerepelhet:
- Egy levelet küldtél több mint 500 címzettnek
- Nagyszámú kézbesíthetetlen levelet próbáltál küldeni (nem létező címekre például).
Csak én teszem hozzá, hogy ha nálad egyik sem áll fenn, elképzelhető valamiféle szoftverhiba, ami miatt véletlenül szívtad meg.
hát ez az az ablakocska, amiről kimentem az ajánlott oldalra de sajnos angoltudásom a nulla felé tendál. Ime a szöveg:
Are there limits for sending mail?
Gmail has a number of sending limits in place to prevent abuse of our system, and to help fight spam. If you reach one of Gmail's limits, you'll be temporarily unable to send mail. This limit is generally removed within 24 hours.
Causes include, but are not limited to:
* Sending a message to more than 500 recipients. You can send a single message to a maximum of 500 recipients through the web interface, or up to 100 recipients when using POP access. Their email addresses can be distributed among the To, Cc, and Bcc fields. If you communicate with the same group of people on a regular basis, you might be interested in Google Groups.
* Sending a large number of undeliverable messages. We suggest verifying your contacts' email addresses. Make sure the email addresses you're sending mail to are valid. It's also important that everyone you are sending mail to is willing to receive it.
Learn more about best practices for sending a large amount of mail through Gmail.
Ez a sebesség semmiképp nem nevezhető normálisnak, de sajnos elképzelhető. Úgy emlékszem, amikor átálltam a gmailre, szintén Thunderbirdből importálva a leveleket, nekem is eltartott vagy fél napot a procedúra. De mindent egybevéve nem bántam meg.
Szia Tornagh Atya,
Köszi az infókat. Éjszaka kipróbáltam a Gmail Loadert, előtte elolvastam, hogyan kell csinálni, ezért átkovertáltam a levelezésemet Thunderbird formátumba. Nagyon jól működik a progi, csak egy baj van vele: tökmindegy melyik gmail-es smtp szervert választom, csak 7-8 sec/levél sebességgel tölti. Csináltam saját smtp szervert is a gépemen, de ugyanaz az idő. Ez normális szerinted? Ilyen sebesség mellett kb 8 óra mire betöltöm a levelezésemet. Egyébként ameddig eljutottam, addig királyul meg is jelentek a levelek a gmail-ben.
Szia. Szerintem csak kerülőúton megoldható... Ha engedélyezve van a pop3 hozzáférésed a gmail-fiókodon, akkor egy Outlookkal vagy Thunderbirddel onnan leszedheted az összes levelet (persze a címkék elvesznek eközben). A másik acconton létrehozod ugyanazokat a szűrőket és címkéket, amelyek az elsőn már megvoltak, és a Gmail Loader nevű programmal a levelezőkliensből az új fiókba importálod az üzeneteket. (Erről itt egy link: az alkalmazás letöltéséhez is segítség
http://prohardver.hu/cikkek/2006-08-19/gmail_biblia/
)
Aztán a felesleges, címkétlen duplumokat kitörlöd.
Nem kicsit macerás, de szerintem nincs más módja, de ha mégis, aról én is szeretnék tudni.
Én is több gmail fiókot használok (nem isolyan sok az a három giga), én az összevissza átirányításokkal (szűrők) oldom meg, hogy ki ne durranjon a tárhelyem.
A yahoo az én böngészőmön nem működik rendesen (Maxthon), nem is szeretem, minden egyébben gyengébb is a gmailnél, de ott meg tudták oldani, hogy ne csak címlistát, de komplett levelezést is tudj exportálni.
Kár, hogy gmail-fejlesztők nem olvassák ezt a topikot.
Van két gmail-es accountom, az egyikben rengeteg cimkézett levél. Csak a cimkézett leveleket szeretném valami intelligens módon átmozgatni egy másik gmail-es fiókba. Segítsetek, hogyan lehetne ezt megoldani? Nem akarom egyenként átküldözgetni, mert marha sok levélről van szó.
Köszi szépen az infokat. Irtam nekik, de időközben valamilyen oknál fogva megjavult a dolog, pedig semmiféle beállítást nem változtattam rajta.
Először felraktam a Firefox-ot, ahol simán bejött, majd visszamentem az explorerbe és ott is ment. Halvány lila hupikék gőzöm sincs mi volt ez az egész.
Nekem egy Yahoo fiókom romlott el váratlanul, írtam is nekik épp ma, de van Gmail is, úgyhogy kíváncsivá tett a dolog, utánanéztem a neten. Mint kiderült, nem egyedi eset, emberekkel időnként előfordul, hogy csak úgy letiltódik a Gmail fiókjuk. Vannak ilyen panaszok tavalyi dátummal is stb.
There was no unusual activity on my part. I had been happily using the account 15 minutes before the issue with access.
Logged a report and they sent a generic email about making sure username and password were correct (they are). Have replied to that ASAP outling the issue again.
Your client has issued a malformed or illegal request."
...which is reassuring.
Unsure what to do now. I guess it's wait and see.
=====================================
Drew 10 months ago #
They turned my gmail back on :) Received this later the same day:
"Hello,
Thanks for your report. We apologize for any inconvenience you may have experienced. The issue you described should now be resolved. If you continue to experience difficulties, please respond to this message, and we'll investigate further.
Tegnap csináltam egy gmail-es címet és egészen idáig működött. Ma valamiért kivágott és belépéskor a következő hibaüzit kapom:
"Sajnáljuk, de fiókját letiltottuk. Ha további információkat kíván kapni a Google Fiókról, akkor látogassa meg a Súgó Központunkat a következő címen: http://www.google.com/support/accounts/."
persze infot nem találtam róla. Van ötletetek, hogy mi lehet a baj?