Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

bxmpisti Creative Commons License 2011.06.08 0 0 2958

Hahó, van a hahu-n 1 kombi GSA jóárasítva, Budakeszin; HAJRÁ!

Aquabat Creative Commons License 2011.06.07 0 0 2957

Van rajta egy kis ez... az... :D

Előzmény: Citroen007 (2956)
Citroen007 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 2956

Sziasztok! Találtam alkatrész forrást! http://www.autoalkatresz.hu/auto-bontott_jarmu/jarmu_bontasra/citroen_gsa_bontott_jarmu-308676

GS & GSA-val teli szép napokat mindenkinek!

CsXGTI Creative Commons License 2011.06.01 0 0 2955

Feleslegessé vált néhány GS/GSA holmim, ezért megválnék tőlük.További infók az itteni mailcímemen kaphatók: (csxgti@gmail.com).

GSA tesztgyűjtemény kötet, német nyelvű, gyári kiadvány (1980.márciusi):

1pár új, első féktárcsa, Bradi (olasz gyártmány):

1 garnitúra első fékbetét, Spidan (német gyártmány):

1 garnitúra hátsó fékbetét, Spidan (német gyártmány):

Tiber_78 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 2954

egy kukkantást ez is megér.. bár az enyém nézne ki így :)

http://www.citroen.mb.ca/forsale_pages/GSA/index.html

Tiber_78 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 2953

Ahan, így már értem :) Gratula a jó fogáshoz :)

Bontás közben elakadtam a kormányműnél.. tudtok segíteni, h milyen módon lehet kiszedni a bölcsőből?

Előzmény: TDKuksi (2951)
Aquabat Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2952

Ha nagyon szétmegy aszilent szétverheti a lengőkart vagy elrohadhat annyira a belseje, hogy nem úgy áll meg benne az új mint kéne. Mondjuk. De a szilent a lényeg ebben az esetben valóban! Ezért érdemes volt korán kelni! :D

Előzmény: Tiber_78 (2950)
TDKuksi Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2951

Vadonat uj az a lengőkar,a szilentjeivel együtt.............

Előzmény: Tiber_78 (2950)
Tiber_78 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2950

Köszi Aquabat!

Hmmm.. alsó lengőkar az miért számít kincsnek? Én épp azon gondolkodom, h a roncsból érdemes-e kitermelni a használt lengőkarokat is.. mert annak nem szokott baja lenni, csak a szilentnek. Vagy tévednék?

A hátsó lengőkarok sajna szét vannak rohadva, azon nincs mit gondolkodni :(

Előzmény: Aquabat (2947)
Taksoft Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2949

Ki korán kel, kincseket lel!

Király!!!

Előzmény: TDKuksi (2948)
TDKuksi Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2948

Balu!Miket leltem:))

Aquabat Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2947

Hát én szétmertem. Bár amikor széthúztam és elrepült egy két reteszgolyó azért volt egy kis ilyedtség! :D

Megkérdezem, hogy van e lehetőség postázásra. Szerintem megoldható. Ha más nem föladom én.

Előzmény: Tiber_78 (2946)
Tiber_78 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2946

Huhh.. hát én nem mertem szétszedni, amikor kint volt a váltó. Pedig egy nyelestengely csapágy csere lehet h megoldotta volna a bajomat :) Szerencsére a féltengelyeknél nem volt gond.. de ha már motor-váltó csere lesz, akkor én sem szeretnék utána egy csepp olajat sem látni alatta :)

Amúgy engem már ért kellemes meglepetés autósboltban.. egyszer szombat délben derült ki, hogy sürgősen főtengely szimmeringre lenne szükség a GSAhoz.. és csodák csodájára, itt a "vidéki" autósboltban pont volt egy pár. Teljesen meglepődtem rajta :))

Hmm.. nem foglalkozik ez a bolt véletlenül alkatrész postázással is?

Előzmény: Aquabat (2945)
Aquabat Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2945

Megítam és elszált a mondókám... :S

Mégegyszet tehát.

Elírtam mert a bolt FAG bolt. :) De a többi mind igaz és jó!

Amit tudtak szerezni az 17.5x34x8x15. Amit kivettem 17.5x34x8x13. Készítettem képet a brutális eltérésről! Szerintem jó lesz. A féltengelyhez valókat már be is ütöttem a helyére. Bőven elfért az 1 mm-el szélesebb is. Szerintem ez is jó lesz. Cserélem majd a nyelestengely végén lévő csapágyat is természetesen. Meg a reteszgolyókat mert rozsa általi bemaródásokat véletem rajtuk fölfedezni. Ez 3db 7,5 mm-es acélgolyó ugye.

Cserélnék kuplungszerkezetet lendkereket és kinyomócspágyat is ha a Kovács Autónál az eladó nem kérdezett volna vissza hogy: Bitos ez a tipus? 

Régebben eldurrant volna az agyam most csak annyit mondtam, hogy: Igen! Nincs? De kááár! Viszlát!

A szimmerigekkel nem hiszem, hogy gond lesz. Az anyagok bírják az olajat. Jók lesznek! :DAz áruk azt mondom, hogy igen baráti. A legdrágább is ezerpárszáz forint volt. Ekkora bontásnál ez nem tétel. Nem lesz olajszag meg kosz. Öntözgetés, idegeskedés... :D

Előzmény: Tiber_78 (2943)
Tiber_78 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2944

Egyébként eljutottam addig, h a kertben türelmesen várakozó piros GSA Special földi maradványainak megadjam a kegyelemdöfést.. Ha valakinek szüksége van valamire akkor nagyon szívesen segítek..

A bontott cucc bázisomban is készülök selejtezni, a tesóm annak idején szorgalmasan gyűjtögetett mindenféle bontókból, és az autójával megkaptam a "batyut" is. Sokminden van amiből feleslegesen sok van már (pl lemezfelni, hengerfej, első lengőkar, féltengely, motorburkolat, hidraulika cuccok, műszerfal alkatrészek, üvegek.. csak így fejből).

Szóljatok ha kellene valami..

Üdv: Tiber

Tiber_78 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 2943

Kedves Aquabat!

Woww.. ismerettséggel megy a dolog, mint ahogy ez szokott lenni :)

Nekem vmi vízszivattyú szimmeringet adtak anno ebben a méretben.. és beletettem, mert  másik bontott váltóban is ugyan azt találtam.. de végül nem vált be.

Lehet h nem a szimmering volt a rossz, talán a nyeles tengely van megkopva, vagy a csapágya lóg már nagyon.. nem tudom. Még azóta nem szedtem szét, de eregeti az olajat a nyelestengelynél rendesen.. vagyis rendellenesen :(

Előbb-utóbb motor-váltó cserét kell csinálnom, mert sajna a motor is villogtatja az olajnyomás lámpát alapjáraton, meg ez sem európai megoldás h 1-2000 km-enként utána kell tölteni az olajat a váltóba :(

Szóval ha tudsz szerezni ilyen szimmeringeket, akkor érdekelne.. h mire eljön az ideje, minden szükséges cucc kéznél legyen. Anyagilag mennyire volt megterhelő a dolog?

Előzmény: Aquabat (2942)
Aquabat Creative Commons License 2011.05.03 0 0 2942

Kedves bxmpisti! Ne vegyétek magatokra! Nekem egész egyszerüen nem volt kedvem egyedül autókázni. :( Beszélek hozzá így is eleget! :) Sajnálom a talit tényleg.

Kedves Tiber 78! Van egy ismerősöm itt a szegedi SKF boltban. Ő szokta beszerezni ezeket. Meg a hátsó kerékagy csapágyat is! :) A méret egyezés a szimmering esetében nem 100%-os. A korántsem biztos, hogy eredeti bontottnál 2 mm-el hosszabb. Ami nem biztos, hogy baj mert legalább nem ugyanott fog futni mint előzőleg!  :) Tegnap elvittem a fétengely szimmeringet is. Ebben az esetben sincs tökéletes cseredarab. Porvédős változat van (nincs gyakorlati jelentősége, sőtt plusz pereme van ha úgy tetszik) és itt a szélesség nagyobb vagy kissbb 0.5 mm-el. Úgy gondolom ez elhanyagolható. Illetve látta a gépben, hogy pont ez a méret volt valamikor abban az üzletben... ez elég karcsú valjuk be őszintén. Szerintem el fog férni! :)

Ami érdekes lehet, hogy DDR gyártmányú csapágyakat találtam a féltengelyeknél ebben a váltóban. Márcsak ezért sem lehetek biztosak a benne lévő méretek hitelességét illetően. Ha ezt összerakom és szétszedem a másikat, többet tudok majd.

Ha kellenek a méretek, holnap kiírom ide.

Előzmény: bxmpisti (2940)
GSdriver Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2941

Nem sokon múlott. Mi majdnem ott voltunk, csak az utolsó pillanatban másképp alakult a hétvégi programunk. Eléggé el voltam keseredve miatta, hisz a repülőmúzeumot is már rég szerettem volna megnézni. Bár a többiek felé nem túl szép ezt írni, de az hogy egyik GS/A sem jutott el némileg enyhíti a fájdalmat, mivel eddig azt gondoltam, hogy csak mi maradtunk le.

Előzmény: bxmpisti (2940)
bxmpisti Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2940

Jó társaság, jó program és tökéletes időjárás volt a hétvégén a szolnoki talin; GSA 1 darab se' jött...

Tiber_78 Creative Commons License 2011.05.02 0 0 2939

Szép jónapot mindenkinek!

Aquabat, honnan sikerült nyelestengely szimmeringet szerezend? Előbb-utóbb nekem is kellene, de csak helyettesítő megoldásokat tudtak ajánlani, gyári "csőrös" szimmeringet nem találtam sehol.

Előzmény: Aquabat (2938)
Aquabat Creative Commons License 2011.04.28 0 0 2938

Megkérdeztem egy nagyon kedves hölgyismerősöet, hogy velem tartana e? Ha igent mond megyek! :)

Előzmény: GSdriver (2936)
GSdriver Creative Commons License 2011.04.27 0 0 2937

Ma napos időt jósol a köpönyeg.hu ...

Előzmény: GSdriver (2936)
GSdriver Creative Commons License 2011.04.26 0 0 2936

A hétvégére elég változékony idő jósolnak. :( Ha javuna a helyzet és inkább a napsütés kerül előtérbe akkor irány Szolnok.

Aquabat Creative Commons License 2011.04.18 0 0 2935

Szépek voltak! Az egész napunk hibátlan volt! Voltunk a rakparton is, kiállítás után ettünk, aztán mentünk a Ring Autósmoziba. Beszélgettünk, nagyon sokat röhögtünk! :D Szuper volt! 

Előzmény: GSdriver (2934)
GSdriver Creative Commons License 2011.04.16 0 0 2934

Na hogy tetszett a B10, az Ami meg a Burton??

Előzmény: Aquabat (2933)
Aquabat Creative Commons License 2011.04.11 0 0 2933

Zsír! :D

Köszönöm köszönöm!

Átadom a fotós cimborámnak is!

Citroen007 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2932
GS CLUB *YU* Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2931

Mennyire jóóóóó!!! :)

Előzmény: Aquabat (2930)
Aquabat Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2930

Értem, hogy mit mondasz. Ha meszebb megyek egy láda alkatrészt meg szerszámot még berakok, de inkább megyek vele! Utazok! Ha megál hát megáll benne van a pakliban. Az is élmény! :D

Egy kép amit a múltkor raktunk össze a cimborámmal. Én így hajtom!

Előzmény: GS CLUB *YU* (2929)
GS CLUB *YU* Creative Commons License 2011.04.08 0 0 2929

Aquabat, esetleg csak vajdasági szinten, tehát a környéken merészkednék ki találkozókra.

A gép öreg, nem megbízható, gumiabroncsok beszerezhetetlenek, meg drágák is lennének...

Benzin drága, meg sokat fogyaszt a gép. :-(

Legideálisabb lenne a Belgrádi GS-találkozó, de még az is kockázatos a gép számára. (amilyen hülyék vannak ott lenn)

Előzmény: Aquabat (2927)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!