Keresés

Részletes keresés

hamanokaito Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2217

Szia !

Érdekel, csak túl gyorsan távoztam ...   :-)))

Ha megvan elektronikusan, úgy is OK, akkor biztosan nem lesz baja a díszkötött példánynak.

A történés erőteljesen az utcán volt ...

Hamano

Előzmény: zsoofika (2208)
enibody Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2216
"...vagy az ajtón mentek ki." Ha belegondolok, hogy betörők mászkálnak éjszaka a folyosón az ajtóm előtt, kiráz a hideg. Első emeleten lakók utca felől, csak bukóra nyissátok az erkélyajtókat, ablakokat plíz!
Előzmény: zsoofika (2200)
enibody Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2215

Jesszus. Remélem, soha nem fogok beülni egy ilyen taxis mellé... Az egy állat volt.

Előzmény: spongyaboy (2214)
spongyaboy Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2214

Sziasztok!

A ma hajnali balhé közel 3 órás csittcsatt volt. Szinte semmit nem tudtunk aludni, a Véső utcai fronton egy taxis srác féltékenységi rohamot kapott, üvöltözéséből kiderült, hogy a volt barátnő lakik az Ikonban. Reggel munkábamenet láttam, hogy a kaputelefon melletti névtáblát tönkrevágta - ez kinek a költsége lesz???? A miénk? - és a bejárati ajtó is véres volt. Komoly menet lehetett.

Mellesleg mi az autónkat is féltettük, amivel a ház előtt parkolunk, amikor az üvegcsörömpölést hallottuk hát egy kicsit megijedtünk, de utólag kiderült csak a bejárati ajtó környékével próbálkozott.

kgm Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2213

"A betörés és a hasonló esetek miatt esetleg a teljes járdaterületet be kellene kameráztatni. De ehhez az Önk. eng.-e is kell."

Na... témánál vagyunk...

Előzmény: Fineszedző (2210)
zsoofika Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2212

Tééééééééééééényleg volt valami fékcsikorgatás. Azt látta valaki? A Véső utcában volt?

Meséljen aki tudott kuksizni :)

Fineszedző Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2211
az te saját személyreszabott rendbontód, nekünk csak közös jutott... :-)
Fineszedző Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2210
szosza, azért csak áldjad azt a telepet. Én örültem, h nincsen a közvetlen közelben más épülő ház. A Petneházy utcai (Fókusz, Center stb.) házak környéke nekem túl zsúfolt. Arról meg főleg ne feledkezz meg, hogy a telep helyén hasonlóan magas ház épülne, oda lenne a kilátás. És lenne belátás.
Még arra is felébredek, ha a köhög az éjjeliőr az építkezésen, erre ez állat itt parádézik. Azt nem értettem, h a rendőrök mit szarakodtak vele. Rendbontás (vagymi), ittas vezetés. Sajnos, a hetvenpár kilóm nem elég az ilyen bosszantó alakok gyors megnyugtatásához.
A Firefoxot én is ajánlom, szinte minden van benne, ami az Operában és biztonságos. Sok plug-in, ha kell vmi plusz. Nekem kicsit sokat eszik vmiért.
A betörés és a hasonló esetek miatt esetleg a teljes járdaterületet be kellene kameráztatni. De ehhez az Önk. eng.-e is kell.
enibody Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2209

Én arra gondoltam, aki éjszaka torkaszakadtából üvöltött valamelyik utcában, ami majdnem úgy hangzott, mintha az udvarunkban üvöltene. Félálomban hallottam, ahogy előtte egy idióta fékcsikorgással elindul, majd megáll, mindezt jó sokáig, majd jött az üvöltés.

Egyébként - lévén, hogy még nem jártam az udvaron - az udvar felől hogy lehet bejutni a lépcsőházakba? Nyitva van az ajtó éjjel-nappal?

zsoofika Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2208

Jóreggelt mindenkinek.

A ricsajozás a szomszédból jött. Konkrétan attól a kedves pártól, akikről tegnap meséltem. (erkélyen átmászós,kirablós) Vagy kifele - az utca felé - is volt valami buli??

Hamano drága, köszönöm a tegnap esti lelkifröccsöt, a szakdolgozatomat otthagytad. Megmondhatod, ha nem érdekel :)))

szosza Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2207

Hamano, erre muszáj reagálnom:
Ha az Opera nem vált be (én is csak a nagyítási lehetősége miatt használom néha), akkor adj még egy lehetőséget a Firefox-nak is, megéri!
Előzmény: hamanokaito (2204)
szosza Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2206

Persze, hogy hallotttam! Csukott ablaknál mostanában nem tudok aludni...
Jóbarátom mondása jutott eszembe: "Nagy az Isten állatkertje, de nem az a baj, hanem az hogy túl alacsony a kerítés."

Bennem egyébként a Véső utca túloldalán lévő Meteor miatti teherforgalom reggelente jobban kiveri a biztosítékot. Ha volt valami, amit mindenképpen el szerettem volna kerülni a lakásválasztáskor, akkor azok a teherautók. Idejöttem, megnéztem és nyugtáztam, hogy a lepusztult telep nem okoz zajt, előbb-utóbb úgyis megveszik építési telekként és lakóházat húznak rá. Mert mi mást lehet építeni egy lakóövezet szélén? Na, le is szerződtem, erre mi történt?! Nemhogy lebontották volna a telepet, hanem modernizálták! :-(
Javítsatok ki, ha rossz a logikám, de én úgy matekoztam, hogy ha ilyen sok lakást építenek itt a környéken (Riverside, Viza, River Loft), akkor előbb-utóbb megdrágulnak annyira a jelenleg ipari célra használt telkek, hogy a vállalkozásoknak megéri majd eladni őket és kiköltözni innen. Naív lelkemmel arra is gondoltam, hogy esetleg az önkormányzatnak is lehet ilyen rendezési terve vagy elképzelése.

Mindegy. Anno megnéztem magamnak a Viza-házat is (a Plus mellett épül), de hiába voltak külön konyhás lakásaik és hiába látszott csendesebbnek az utcája, valahogy nem éreztem őket elég szimpatikusnak. Most áldom azt a pillanatot, amikor helyettük az Ikonházat választottam, mert már másfél éves csúszásban vannak...
Előzmény: enibody (2205)
enibody Creative Commons License 2006.07.11 0 0 2205

Sziasztok, rég jártam erre. Hallotta valaki az éjszakai ricsajozást? Félelmetes volt...

hamanokaito Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2204

Mégis csak vissza kell térnem az IE-re. Ha Opera-ból írok, előnézetben OK, de a véglegesben összerántja a sorokat.

Így már

remélem

több

sor.

zzoltan Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2203
Nálatok legalább van mit megnézni. :) Nálunk a kamerákat is ellopták. :)
Előzmény: Szürkeszamár (2202)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2202

Meg kellene nézni a kamerafelvételeket, ha már a bejárati ajtót is igénybe vették.

hamanokaito Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2201
Szia Zsoofika ! Üdv újra a fórumon ! Gratula !!! Hívás OK ! Mire előkerültem délután lett ... Hamano
zsoofika Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2200

Sziasztooooook!

Újra fórumozó lehetek. Nem kell tanulnom legalább februárig :))

Képzeljétek betörtek a szomszédhoz....

nem is akárhogy.

Bemásztak az elsőre az utca felöli erkélyről... elég durva..

Az utca felöli elsö emeletieknek azt javaslom, h csak bukóra hagyják nyitva, mert ezeket a kis szemeteket az sem zavarta, hogy aludtak a lakásban. Sőt!

Ezek szerint nem is voltak annyira amatőrök, ha nem ébredtek fel szegények arra, hogy a fejük mellől elvitték a telefonokat.

Az iratokat visszadobták a postaládába, tehát még vissza is jöttek, vagy az ajtón mentek ki.. nem is tudom melyik a rosszabb...

Szóval odafigyelni ám mindenki!!!

Hamano, hívsz délután?

Modrooka1 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2199

Kedves Szosza!

Az a helyzet, hogy valószinűleg az Esztergomi utcára nyílik az illető ablaka, mert kint az erkélyen is eléggé rendesen lehetett hallani  - a mélynyomót. A zene nem zavarna, ha hallani lehetne, de hozzánk csak a tucc-tucc jut át. Az meg egy idő után nagyon idegesítő tud lenni. Valószinúleg az illetőnek nagyon sz.rul vannak beállítva a hangfalai. 

Ha George Michael lett volna, annak még örültem is volna:-)

Előzmény: szosza (2198)
szosza Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2198

Hát... Én hallgattam szombat du 2-től 4-ig néhány jó zenét a B-ben és ami a mély hangokat illeti, elég jó képességű hangfalaim vannak. Meglepő lenne, ha én lennék a hunyó, mert ha a ti lakásotok szomszédos az A lépcsőházzal, akkor messze vagyunk egymástól, de soha sem lehet tudni.
4 után is szólt a zene? Tuc-tuc ritmus volt? (Nálam George Michael és dallamos filmzenék voltak műsoron.)
Egyébként az, hogy nem hallatszik ki semmi a lépcsőházba, nem jelent semmit: simán lehet B-s az illető. Amióta leszigeteltem az ajtót, azóta szerintem a csöveknek és vezetékeknek köszönhetően a szomszédba több jut, mint a lépcsőházba. Egyszer legalábbis csináltam egy tesztet: én már kellemetlennek éreztem a hangerőt, de az ajtóm előtt még mindig nem lehetett hallani semmit!

Előzmény: Modrooka1 (2197)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 2197

Szia Szürkeszamár!

Valószinűleg nem a B lph-ból, hanem az A-ból való az illető, mert a mi lphban nem ,hallatszik semmi, Csak a lakásban meg az erkélyünkön, de olyan szinten dübörög, hogy fáj a dobhártyám tőle....:-( A dallamot nem hallani, csak a mélynyomót.

Hálistennek, most estére már abbahagyta.

Előzmény: Szürkeszamár (2196)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.07.08 0 0 2196
Szia Modrooka!

A környéketekről lehet, mert nálam nem hallatszik. Menj ki a lépcsőházba egy emeletet le, majd fel. Szerintem gyorsan kideríted, mivel az ajtón keresztül nagyszerűen kihallatszik majd...
Előzmény: Modrooka1 (2195)
Modrooka1 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 2195

Sziasztok!

Nem tudjátok, ki az a bunkó, aki minden szombat délután teljes hangerőn hallgatja a zenéjét? Nálunk lassan nem lehet megmaradni a lakásban, mert itt csak a basszus dübörgését lehet hallani...:-(

szosza Creative Commons License 2006.07.08 0 0 2194

Szereztél már szívlapátot? :-D
Előzmény: Szürkeszamár (2193)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.07.07 0 0 2193
Felhagyok a szociális magatartásommal. Felesleges.

Mint ahogyan tudjátok, a múlt héten a kukatárolóból elvittem egy csomó (mások által ottfelejtett) kartondobozt a szelektív gyűjtőbe. Ennek következményeképp további dobozok, és egy háztartási szemetet tartalmazó zacskó kerültek a tárolóba a földre.

A múltkori doboz-ottfelejtők kilétét nem volt nehéz kinyomozni.
AndreW77 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 2192
Elég sok dolgot elolvastunk klíma ügyben, mindenhol az volt az általános konklúzió, hogy mobil klímát neeeeeeee... A klímák többsége az alján adja le a hideg levegőt. Csakhogy így a mobil változat (szemben a falraszerelt változattal) a padló szintjén fúj hideget. Azt meg fizikából lehet tudni, hogy a hideg levegő amúgy is lefelé tart. Tehát a falraszerelt esetben a leszálló hideg levegő "áthűti" (és megforgatja) az alatta lévő meleget, erre a mobil teljesen esélytelen. Eredményként igen rossz hatásfok jön ki. Vannak egyébként olyan klímák, amiket ablak alá lehet szerelni, ezek függőlegesen felfelé nyomják a hideget, ami a plafonnál kénytelen befordulni, így effektíve ezek is "fentről" hűtenek. A már említett "tudósok" ezeket javasolják, ha a falra szerelhető változat nem jöhet szóba. Gyanítom létezik mobilból is ilyen függőlegesen fújós, de még mindig kérdés, hogy mit csinálnak ezek a mobil klímák azzal az energiával, ami a levegő hővesztésével felszabadul. Split klímánál ugye ezt kivezetik a hűtőközeggel a külső egységhez és ott adják le (mert egy 42fokos augusztusi délutánon senki észre se veszi, ha kifújunk egy kis 30 egynehány fokos levegőt).
Egy másik elgondolkodtató dolog az a tény, hogy a profi klímás cégek elenyészően csekély hányada forgalmaz mobil klímát.
Előzmény: mucha (2190)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.07.07 0 0 2191

A melletünk lévő kis panelekben (északra néz az ablakom) sehol nem égett villany, csak egy helyen ment a TV, valószínűleg aksiról. A távolabb lévő tízemeletesekben szinte mindenütt égett a villany, tehát a kis panelekben is több helyen égnie kellett volna - ha lett volna áram.

Valaki az A lépcsőházból, aki rálát az Esztergomi útra látta, hogy égnek a villanyok?

mucha Creative Commons License 2006.07.07 0 0 2190

Sziasztok!

Olvasom a klíma-infókat (köszi) .... és hát, mi elvben elmozdultunk a mobilklíma felé, az olcsóbb... de mivel lassan döntünk, kérlek, írjatok továbbra is sok-sok okosságot... :-)) hátha mégis szereltetünk...

Áramszünet kapcsán: reggel munkahelyre jövet pont azon gondolkoztam, hogy feldobom a témát, mert szerintem kicsit sok áramszünet van a házunkban. És a gyanú szerint csak a házunkban, bár hozzáteszem, a Visegrádi utca tök sötét volt tegnap este f12 körül, amikor baktattam hazafelé... Egyelőre még nem, de szerintem a következő után már aggódni fogok, nem tartom jó jelnek ezt az "áramszünetesdit"...

üdv mindenkinek!

Modrooka1 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 2189
Az utcánkban mindehol volt áram, csak nálunk nem.
Előzmény: Szürkeszamár (2188)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.07.07 0 0 2188

Mintha pár héttel ezelőtt szintén lett volna egy áramszünet, de az reggel 2 óra tájban volt, kevesen vették észre. Előtte pár hónappal szintén volt egy.

Ez csak a mi épületünkben volt, vagy az egész utcában?

Előzmény: hamanokaito (2187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!