Keresés

Részletes keresés

kttomi Creative Commons License 2013.11.30 0 0 15412

Néhány új jövevény az utóbbi időből... Van amelyik már látott filmet, van amelyik még nem látott. A Robot mondjuk nem távmérős de talán érdekes...

rakodó Creative Commons License 2013.11.30 0 0 15411

Szia,

Van egy zorkim eladó ami átesett már a szervizen, redőnycserén.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=127770149&t=9106734

írj, ha érdekel.

Előzmény: nemethla (15408)
bmwr12 Creative Commons License 2013.11.30 0 0 15410

Látatlanban nem, még ha valóban a saját obija van miszerint korai darab, szvsz akkor sem. Ha szervizelni kell, redonycsere, üvegek tisztítása (ha lehet), mechanika rendberakasa, az kb. 5-10e.ft. 

nemethla Creative Commons License 2013.11.29 0 0 15409

Izé...zorkijt akartam írni..)

nemethla Creative Commons License 2013.11.29 0 0 15408

SZakitársaim, akik jobban ismeritek a fedeket, ez a gép ér-e 8 ezret? kb ezt tudtam letölteni a v-eráról

D-zoli Creative Commons License 2013.11.29 0 0 15407

Szép lett!

Gratula!

Kíváncsian várom a folytatást:)

Előzmény: Mirones (15406)
Mirones Creative Commons License 2013.11.29 0 0 15406

Köszönöm!

Az obi nagyjából készen van.

A vázat amennyire tudom kívül belül megtisztítom aztán jövőhéten megy Tibibácsihoz! Reméllem nem zavar el vele. :)

Előzmény: D-zoli (15405)
D-zoli Creative Commons License 2013.11.29 0 0 15405

Sok sikert kívánok a munkához!

Ha még nem késő, talán nem lenne rossz egy előtte-utána képsorozat, majd egy pár fotó később magával az elkészült géppel...

Előzmény: Mirones (15404)
Mirones Creative Commons License 2013.11.29 0 0 15404

Köszönöm a válaszokat!

Na pont ezek a gondolalok kavarognak a fejemben nekem is.

Megtisztítom az objektívet, mert az megy nekem is.

Meglátom mennyire karcos a lencse a por és a gomba alatt és ha nem nagyon akkor javíttatom a vázat! :)

bmwr12 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 15403

Szisztematikusan!

Ma azt mondom, hogy feltétlenül rendbe kell hozni. Később mikor már egy idő eltelt, és kigyonyorkodtem magam vele kapcsolatban, már bánnàm a befektetett energiát, időt, anyagiakat, mindezek ellenére megérné!

Előzmény: Mirones (15401)
D-zoli Creative Commons License 2013.11.28 0 0 15402

Szerintem igen.

Korai darab révén, ha lehetséges életre kelteni, megérdemelné hogy rendbe legyen hozva.

Előzmény: Mirones (15401)
Mirones Creative Commons License 2013.11.28 0 0 15401

Sziasztok!

Szerintetek egy nagyon lestrapált kiev II t érdemes lehet kipofoztatni Tibibácsival?

Természetesen csak ha vállalja. :)

1951 ből van a váz és az obi is.

A zár rossz a váz belseje tele van fehér foltal a penész miatt az obi gombás és karcos is.......

De talán megérdemelné a renoválást a kora miatt.

D-zoli Creative Commons License 2013.11.28 0 0 15400

Nagyon köszönöm a választ!

Valóban cserélhető objektíves rendszerben gondolkodnék. 

Akkor marad továbbra is a Bessa a vágyott darab.

Előzmény: foveon (15399)
foveon Creative Commons License 2013.11.28 0 0 15399

Nyilvan cserelheto obisrol lenne szo.

Leica CL, Minolta CLE, Canon 7-esek egy resze. De egyik se olcsobb mint a Bessa, talan a CL de azzal meg van mas gond (a canon meg nem ttl).

Előzmény: D-zoli (15398)
D-zoli Creative Commons License 2013.11.27 0 0 15398

Ha már említettem a fénymérést...

Tudnátok ajánlani olyan távmérős masinát a Bessán kívül, ahol teljesen manuális a zár, de van TTL fénymérés, ráadásul mindezt nem megfizethetetlen áron?

Félre értés ne essék a Bessa nagyon szimpatikus, és és alighanem számomra a tökéletes távmérős masinát testesítené meg, csupán kíváncsi vagyok, léteznek-e még hasonló tudású távmérős gépek.

Előzmény: D-zoli (15397)
D-zoli Creative Commons License 2013.11.27 0 0 15397

"A full manuális érzés az egyik amit szeretünk egy oldtimer-ben..."

Igen, ez az egyik varázsa a dolognak valóban.

Nincsen, vagyis nem lenne semmi kifogásom az elektronika ellen se, de úgy vagyok vele, hogy korlátozódjon kizárólag a fénymérésre, szolgáltasson róla adatokat, de ne rontsa el a játékot azzal, hogy akár a rekeszt, akár a zársebességet helyettem állítja be.

Minden bizonnyal így jóval több elcseszett fotó kerül majd ki a kezeim közül, mintha az automatikára hagyatkoznék, és valószínűleg néhány téma is kisétál majd a keresőből, mire mindent beállítok, de legalább rá vagyok így kényszerítve, hogy folymatosan tanuljak, és tudni fogom, mi miért történt, ha valami nem stimmel a végén...

Előzmény: pistik100d (15385)
bmwr12 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 15396

Nem fotós túra volt ebben az esetben, munka. Még itthon, és a Frankfurti atszallaskor is átnézték a tartalmát a koffernek, ellátták a saját cimkejukkel, de szőrén eltünt a koffer. Megkérdezték mi/mennyi volt benne, mennyit ér, és ameddig az autó bérlést elinteztuk már egyeztettek is. Egy Argus gép/szetre alakult át a Kiev, a többi cucc csak frissult.

Előzmény: neduddgi(én) (15393)
fborisz Creative Commons License 2013.11.27 0 0 15395

Üdv mindenkinek!

Eladó egy Ernst Leitz Wetzlar Leica távmérő .

Ajándék kiskönyvvel.

Működő Állapot

Ár 19000ft

06307375094

neduddgi(én) Creative Commons License 2013.11.27 0 0 15394

Most, hogy mondod, nem is lehetetlen...

'84-ben egy pelyhes állú hobó a gonosz birodalmából végigfotózza fél Amerikát. Akár még gyanús is lehetett a paranoid jenkiknek.

Előzmény: nemethla (15390)
neduddgi(én) Creative Commons License 2013.11.27 0 0 15393

Sajna kimaradt az (eddigi) életemből a külhoni fotóstúra, de úgy tűnik, nem várt kalandokra is lehet számítani. :o)

Legalább jó pénzt fizettek érte? :o))

Régi mesterem mesélte, hogy egy természetfotós társával voltak (tán valahol a Skandináv végeken) képelődni, és a manus leejtette a gépét egy elé tekert 300-as Pentakonnyal. Függőlegesen esett egy sziklára, úgy, hogy alul volt a gép. A német csoda sértetlen maradt, de a váz kilapult... Szerencséjére volt nála tartalékgép: egy Zenit-E.

Előzmény: bmwr12 (15391)
DJ Szegecs Creative Commons License 2013.11.27 0 0 15392

a laborban a házi töltésű Velviáját, és lehívták neki negának

Ma már azt mondanánk, hogy az a laboros megelőzte a korát, mivel már akkor alkalmazta a lomográfiához tartozó  kereszthívás eljárást, amikor azt még ki sem találták ;)

Előzmény: Rőth Sándor (15388)
bmwr12 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15391

Nekem már befelé eltűnt a Kiev szettem. A gyanús az volt, hogy két óra alatt kiállították a "csekket" a kárértékről.

Valakinek megtetszett.....

Előzmény: neduddgi(én) (15389)
nemethla Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15390

Nyugi, a filmjeit az FBI előhívta és megvannak ))

Előzmény: neduddgi(én) (15389)
neduddgi(én) Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15389

Kis város, kis labor. Pontosabban: "Kiss Fotó" . :o)

A néhány alkalmazottal elég közvetlen a kapcsolat, persze egy ilyen baki lehetősége így is benne van a kalapban.

Ismerősöd nem szúrta t.kön magát, vagy a laboránst?! A guta megütne...

Még gimi után egy cimborám kiment rokonokhoz az USA-ba. Fél évet gályázott feketén, aztán a keresetéből vett egy gépet meg egy kazal diát, és újabb fél év alatt stoppal végigcsatangolta a nemzeti parkokat. Hazaúton valamelyik reptéren eltűnt az egyik bőröndje, a tekercsek többségével...

Előzmény: Rőth Sándor (15388)
Rőth Sándor Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15388

Diánál legyél óvatos a kazettával. 

Egyszer egy sivatagi fotózás után az egyik társam leadta a laborban a házi töltésű Velviáját, és lehívták neki negának, hiába szólt, hogy nem az van a kazettában.

Elég drága út volt, kicsivel többet veszített a spóroláson, mint a gyári töltésű anyag ára.

Előzmény: neduddgi(én) (15387)
neduddgi(én) Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15387

Az ff-el nincs akkora gondom, az csak addig vacog, amíg ki nem porciózom, szóval nem kellene fagyálló ragasztás. Nameg azt leginkább táfmérősben, de mindenképpen manuális továbbítású vázban használom/használnám. Bár sikerült már a szigszalaggal beragasztott filmet FED-5-össel kirántanom a kaziból. :o)

Csak akkor kezdtem gyanakodni, amikor már Clint Eastwoodnak éreztem magam: kiirtottam egy egész rablóbandát, de még nem kellett újratöltenem a Coltot...

Sajna különféle objektív és szubjektív okok miatt a ff-et is laborban hívatom elő, így aztán a bóti újratölthető nem játszik, mert nem biztos, hogy visszakapnám. :-(

Marad a ragasztás a kilógó filmvégre, de mivel?! Ahogy írtam, a normál szigszalag nem jött be.

Fordítós Kodak mozifilmem van tekercsben, egy rég eltűnt olvtársunktól kaptam. Azt viszont csak (off) Canon T90-ben használnám, aminek full-automata a filmtovábbítása. Kíméletesen bánik vele, de azért egy szigszalagos ragasztást tutira kitépne. Ráadásul automatikus a visszatekercselés is, ami újabb probléma forrása lehet. A hab a tortán: a kazettázás után ezt muszály lenne visszafagyasztani.

Nem tom. Úgy tűnik, diánál nincs más választásom, minthogy valahonnan szerezzek vagy 10-15 igazi újratölthetőt. Ezeket a laborban hagyományosan hívják, több esélyem van arra, hogy visszakapjam a kazettákat.

A syrexnél mennyiért nyomják? Mert mire ejbejről megkapnám, a posta miatt duplázódna az ára.

Előzmény: foveon (15383)
foveon Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15386

??

Előzmény: pistik100d (15385)
pistik100d Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15385

Teljesen megértelek. A full manuális érzés az egyik amit szeretünk egy oldtimer-ben és nem utolsósorban ettől elnyűhetetlenek. 

Előzmény: D-zoli (15384)
D-zoli Creative Commons License 2013.11.25 0 0 15384

Teljes egészében automatának tűnnek...

Legnagyobb sajnálatomra. Sok jó dolgot olvastam a masinákról, de se a rekeszt se a zársebességet nem befolyásolhatom:(

Lehet, hogy rosszul állok a dologhoz, de nem ez az, amire vágyom...

Előzmény: pistik100d (15382)
foveon Creative Commons License 2013.11.25 0 0 15383

melyhuteni nem szoktam magam altal kazettazott filmet. neked van gurigas diad? nekem csak ff, az meg vegtelen ideig elall a sima hutoben. amugy meg van 5 db kaiser ujratoltos kazettam, napi szinten azt hasznalom, minig annyit teszek bele ami elfogy belathato idon belul (ez ugyan bepattintos de egyszerubb raragasztani). de csinaltam a kinthagyott filmvegre ragasztast is. sztem ha fagyasztani akarsz akkor erdemes sajat hasznalatu kazettakbol kinthagyni a filmveget es nem csak par mm-et, hanem tobb centit. valahol olvastam mar hogy valahogy osszekasztjak ragasztas nelkul a ket vegzodest igy nincs ami lemaljon rola. ilyesmit kene neked is, mas kerdes hogy ha a vegere er akkor lehet nem birja az eros feszitest es kiszakad belole.

ha megis mindenaron rendes kazettazast akarsz akkor a syrexnel most is lehet venni 5-os pakkot, no meg kulhonban is akad nem tul sok pizert.

Előzmény: neduddgi(én) (15376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!