Pontosítok, nem 10-esével, hanem 5-ösével lehet venni a készleteket. Én Savarez Argentine-t és Galli Silk&Steel-t tervezek venni. Van esetleg más is, amit érdemes kipróbálni?
Tervezem, hogy rendelek húrt a djangobooks.com-ról (djangobooks-húrok). Ha kell még valakinek, rendelhetjük együtt és akkor a postaköltség megoszlik, valamint ha azonos húrokat rendelünk, nem kell feltétlenül 10 készletet megvenni, mert el is felezhetjük. Érdekel valakit?
keresek zenésztársakat django-s, swinges zenéhez (gitár, hegedű, klarinét?), én amatőr vagyok. Elég ócska felvétel, de én játszom : http://www.myspace.com/garycsonka
Rendesek, hogy több húrlábat adtak hozzá. Lehet, hogy sosem kell cserélni. Extrém pára és/vagy hőingadozáskor szokott emelkedni vagy süllyedni a fedlap.
köszi. az a márkája, hogy manouche-guitars (Moreno, meg Samson Schmitt használta, legalábbis akkor, mikor vettem). kár, mert tényleg sokkal jobb hangja van, ha feszesebb a húr.
Azért adtak több húrlábat, mert mozog a fedlap. És amikor mozog, cserélgeted. A túl magas húrlábtól leszakad a kezed, meg esetleg hamis lesz a gitár. Ha elkezd zörögni a húr, akkor kell berakni egy magasabbat. Minél nagyobb a húrnyomás, annál jobb hangja van a húros hangszereknek, viszont annál kevésbé lehet rajtuk játszani.
lenne egy kérdésem: van egy Angliából vett django gitárom. három féle magasságú húrlábat (ugye az a bridge?) adtak hozzá, egy 19, 21 és egy 23 mm-est. Ha 19-es van rajta, nincs semmi gond, viszont a hangzása sokkal jobb a 21 vagy 23-sal. Viszont itt a probléma, mert akkor viszont - minél feljebb megyek a nyakon - igen hamis. most a gitárral van a gond, vagy lehet valamit tenni? köszi
A Django fesztiválon beszéltünk Tcha Limbergerrel, hogy esetleg adna nekünk gitár órákat, valamilyen "intenzív kurzus" keretében. Ahhoz, hogy meg tudjunk vele beszélni bármilyen konkrétumot (a kurzus formája - egyéni órák vs közös órák, díjazás, alkalmak száma, melyik hónapban, stb.) először is igényfelmérést készítünk. Kérlek benneteket, hogy jelezzetek vissza az englertgy@gmail.com-ra (teljes névvel és egy telefonos elérhetőséggel) ha érdekel benneteket, mert ez alapján fogjuk tudni felvenni vele a kapcsolatot. Egyelőre ne kérdezzetek semmi konkrétumot, mert nem fogok tudni válaszolni rá.
Szóljatok olyan ismerőseiteknek, akit érdekelhet.
Visszajelzésre a határidő legyen október 17 (vasárnap).
A tartóssággal nincs is gond, de nem érzem a hangzását annyira authentikusnak. Persze az én technikámon is múlik, de gondoltam kipróbálok más húrokat is, hogy kiválasszam a számomra legkedvesebbet. Amúgy a gitáromat (HBMC-500) a thomann-tól rendeltem és az oldalon be kell állítani, hogy milyen országból rendeled. Magyar persze nincs, de fizetésnél meg lehet adni. A némethez képest még 4% -ot rá kell számolni, mert náluk 21%-os adókulccsal adják.
Amúgy mintha régebben láttam volna, hogy itt: www.palmguitars.nl 10db-tól már jelentős kedvezményt adtak, tud erről valaki valamit, hogy most hogy van?
Amúgy szépen szólnak az Argentine húrok, de a minőségük nem 100%-os. Szóval hamar elszakadnak, a G húr aleggyengébb láncszem és néha lehet hamiskás is egy-egy húr. Newtone-ok sokkal tartósabbak.
Rendelj a Thomanntól, aztán annyi. ha egy kereskedő nincs tisztában a viszonyokkal, így járt. Az van amúgy valószínűleg, hogy berendel egyetle készletet, mert nem nagyon fogy neki, viszont arra nem kap kedvezményt, aztán így próbál meg keresni rajta. Ha talál egy balekot, aki megveszi, máris jól járt, lehet rendelni megint egy készletet, aztán néhány éven belül azon is keres legalább 1500 forintot. Nekem is volt anno késztetésem, hogy fölrakjak egy készletet, szerintem a boltban még mindig az az egy készlet van, amit nem vettem meg öt éve. :)
Megkérdeztem, van nekik, és tényleg 4000 HUF. Csak azt nem értem, hogy EU-ban kb 2500HUF-ért már lehet kapni, de az USA-ban 2000-ért is láttam, annak ellenére, hogy francia márka.
Tudja valaki hol tudok venni Savarez Argentine húrt itthon? Most Newtone Django van fent és ki szeretném próbálni, hogy szól a másik. Ha bejön, rendelek egy pakkot valahonnan, csak így lutrira nem akarok.