Keresés

Részletes keresés

Zsanett84 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 11438

Sziasztok 

Az alábbi útvonalra felszabadult 1 db 2 fős balkonos kabin!

Hajó: MSC MUSICA
Időpont: 2018.09.23-30. (8 nap / 7 éj)
Ár: 1.279 € / Fő (illetékkel)
Kikötőbe jutás: egyénileg

További információért keressetek telefonon (8-20 óra között)
+36 30 652 6231

TRAVEL-KOM UTAZÁSI IRODA

Igmándi út 14, Komárom, 2900 Ungheria

schiffe Creative Commons License 2018.08.23 0 0 11437

Örülök, hogy az elsődleges címzetthez is megérkezett!

Előzmény: sorozatos (11435)
reni1973 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 11436

Huha, köszi az infót.

Előzmény: maritimer (11368)
sorozatos Creative Commons License 2018.08.23 0 0 11435

Köszönöm!

Nagyon gyönyörűnek látszik, remélem, nagy élmény lesz vele hajózni.

Előzmény: schiffe (11434)
schiffe Creative Commons License 2018.08.22 0 0 11434

Videó egy tegnapi eseményről azoknak, aki már várják, hogy elkészüljön az AIDAnova :-) 

https://www.youtube.com/watch?v=5XiGxVTIJQY

Kicsit több részlet itt: 

https://vizek-hajok.blog.hu/2018/08/22/az_aidanova_elhagyta_a_gyartocsarnokot

Badó Creative Commons License 2018.08.16 0 0 11433

Helló

Gdyniában euróban fizettünk a taxisnak, aki az út előtt röviden vázolta az útvonalat, és garantálta, hogy

időben vissza fogunk érni a hajóhoz.

Koppenhágában hopp-on/hopp-off busszal jártuk be a várost, ehhez kaptunk még kedvezményesen egy sétahajózást is.

Kombinált biztosítást szoktunk kötni, amiben az útlemondási biztosítás is benne van.

A hajóút megrendelése után e-mailen kaptunk visszaigazolást, számlát és a biztosítási kötvényt is. Az utóbbit két külön pdf. file-ban, összesen 15 oldalon keresztül taglalja a szolgáltatást. A szerződés első oldalán található egy AD szám, a biztosítottak nevei csak a számlán vannak rajta. Az AD (Auslandsdienst) a Németországon kívüli biztosítási szolgáltatásokat jelenti. A kötvényben található telefonszámot kell hívni, probléma esetén, és az AD számot megadni.

Remélem tudtunk segíteni.

üdv.

Előzmény: SCHF (11432)
SCHF Creative Commons License 2018.08.15 0 0 11432

Kedves Bado!

Nem emlèkszel arra, hogy milyen pènznemben fizettètek ki a taxit Gdynia-ban?

Valamint èrdekelne mèg, Koppenhága is, mert itt is a taxi van betervezve, mert nègyünknek jobban megèri.

Az Aidanál szoktál kombinált biztositást kötni?

Èn most azt kötöttem, de meg is bántam, mert nem küldtek róla semmilyen hivatalos leirást, ami tartalmazza a nevünket vagy a foglalási számot. Ha törtènik valami, mivel tudom igazolni, hogy ez az enyèm?

Köszi a segítsèget!

Üdv.

Előzmény: Badó (11420)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.14 0 0 11431

Angol idegenvezetés van, mondjuk nyolcunk közül ez csak 3 embernek okoz gondot, magyar csoport nem hiszem, hogy lenne, de majd esetleg érdeklődöm. Tudom ,hogy vannak csoportos hajóutak, esetleg ebben az esetben tudom elképzelni a magyar vezetést. Köszi a tippet.

Előzmény: alphabetti (11430)
alphabetti Creative Commons License 2018.08.14 0 0 11430

Még egy tipp: nem lesz a hajón magyar vezetett csoport akkor? Mi voltunk így egyszer egy csoporthoz csapódva kirándulni, egy msc-s hajón.

Egyébként, szerintem nem kell félni Nápolytól. Kicsit koszos, kicsit hangos, de ha jól akarod érezni magad, akkor jó lesz.

A fagyi itt is nagyon jó, egyik kedvenc: https://www.gay-odin.it/index.php/?___store=en&___from_store=default

Előzmény: KPKata1 (11427)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 11429

Ezt de jó, hogy írod, az angolomnak még van hová fejlődni :)

Előzmény: van ilyen (11428)
van ilyen Creative Commons License 2018.08.13 0 0 11428

A valettai Hopp on-on van magyar nyelvü csatorna is

Előzmény: KPKata1 (11423)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 11427

A Costas kirándulás 8 főre egy vagyon ( 85 euro/ fő Caprira), úgyhogy azt szerintem kihagyjuk, Erzsit már kerestem, de sajnos aznap nem ér rá, így bejárjuk Nápolyt gyalogosan. A belváros azért remélem biztonságos, ott csak nem ér semmi atrocitás :) Köszi a javaslatokat, mindenképpen beiktatjuk a programba.

Előzmény: alphabetti (11426)
alphabetti Creative Commons License 2018.08.13 0 0 11426

Ez az egyik hajóstársaság honlapja: https://shop.caremar.it/it/orari/Capri-1-1/

Legalább egy óra úttal kell számolnod oda és vissza. Nápolyban a kikötőjük kb ott van ahol az msc is megáll, de akkor is legalább fél órával számolj hogy odaérsz. Magára Caprira marad 3 kb. Ott a kikötőből fel kell jutnod Capri városába, az sem megy mindig azonnal. Ha nagyon el szeretnél jutni Caprira, akkor inkább az msc-s szervezett kirándulással menj, vagy keresnék egy helyi idegenvezetőt, aki tud szervezni kirándulást. (pl ő : http://www.italywalk.com/portal/)

Mi már jártunk többször Nápolyban és környékén, így mikor hajóval mentünk, csak sétáltunk egyet nagyot. A hajó a Castell Nuovo előtt köt ki kb, tehát bent a belvárosban. Én mindenképp  megnézném.

Aztán át a Galleria Umberton (ez a milánói kistestvére), Via Toledora. Szép a Chiesa del Gesú Nuovo, vele szemben a Santa Chiara templom és a kolostor. http://www.monasterodisantachiara.it/galleria/

A kolostortól a Corso Umberto felé elindulva az igazi Nápollyal is lehet találkozni. Táskára vigyázni kell. De velünk még sosem történt semmi, amivel riogatnálak.

Vagy buszos városnézés: https://www.city-sightseeing.it/it/napoli/

Kérdezz, igyekszek válaszolni.

Előzmény: KPKata1 (11425)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 11425

13-20 óráig leszünk Nápolyban, nem sok idő, épp ezért szeretném megtervezni, hogy merre teljen el. Nápolyban merre menjünk szerinted? Mit érdemes megkeresni? Valami offline térképet majd töltünk le, de a közlekedésre és a konkrét helyekre várok ötleteket. Néztem a hajós fakultatívokat is, de azok elég húzós árban vannak. Capri még mindig izgatja a fantáziámat, de félek, hogy a szűkös időbe nem férne bele.

Előzmény: alphabetti (11424)
alphabetti Creative Commons License 2018.08.12 0 0 11424

Mennyi időtök lesz Nápolyban? Egyébként, elsőre ijesztő város, de vannak nagyon szép részei a belvárosban is.

Előzmény: KPKata1 (11421)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11423

Köszönöm a válaszod, Valletta esetében eszembe se jutott a Hop on busz ( nem is tudom miért). Mindjárt végigbogarászom az útvonalat :)

Előzmény: Meedea (11422)
Meedea Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11422

Szia Kata.

Csak Vallettáról tudok infóval szolgálni. Azt nem tudom, hogy mennyi időt áll a hajótok Vallettában, mi anno 10 órát töltöttünk ott.

A kikötőből kiérve megegyeztünk egy taxissal aki elvitt Marsaxlokkba, ahol a tipikus máltai színes csónakok lengedeznek a vizen, itt ebédeltünk és piacoztunk, majd tovább mentünk a Blue Grottohoz, itt néhány fotó erejéig voltunk megállva, majd Mdina következett.. kb 2 órát töltöttünk el sétálással, kávézással,. Végül visszavitt minket Vallettába és az Upper Barakka Gardens parknál vettünk búcsút a sofőrtől. Volt még időnk sétálni, gyönyörködni a városban és a kilátásban.

Azért választottuk a taxit, mert a 10 hónapos törpénkkel utaztunk és kényelmesebb választás volt, de... van hop on hop off busz is, nagyon jó útvonallal, a terminálban van infó pultjuk és a kikötőtől pár perces sétára van a buszmegálló. 8 fős csoporttal jobb megoldás lenne, feltéve, hogy a szigetet is akarjátok látni, nem csak Valletta városát.

Link https://city-sightseeing.com/en/65/malta/68/hop-on-hop-off-malta

Jó készülődést és csodás élményeket kívánok nektek!

Előzmény: KPKata1 (11421)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11421

Sziasztok. Októberben hajóútra indulunk 8 fős csapattal. Savona, Nápoly, Catania, Valetta, Marseille, Barcelona útvonalon. A legnagyobb fejtörést Nápoly okozza, több helyen olvastam, hogy nem igazán szép város, viszont a környéken sok a látnivaló. Szerintetek mi az ami egy napba beleférhet ( úgy, hogy a hajót se késsük le)? Én legszívesebben Caprira mennék, oda hogyan tudunk eljutni, olvastam, hogy van komp és hajó, ezek honnan indulnak, hogy tudunk közlekedni Caprin? Pici sziget, bejárható gyalog is? Valettában mit nézzünk meg? Mit javasoltok? Catániára is várok tippeket, Barcelonában és Marseille-ben már voltunk, ott idegenvezetünk a többieknek :) Minden infót nagyon köszönök.

Badó Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11420

Szia,

Mi is AIDA-val voltunk 10 napos Balti tengeri úton. Szentpéterváron ugyanezzel az utazási irodával voltunk és minden szuper volt.

Mi Gdynia-ban kötöttünk ki és a kikötőben voltak taxi-k akik fix áron fix útvonalakat kínáltak. Mi megállapodtunk egy szimpatikus taxissal (évközben tanárként dolgozott, nyáron taxisként és nagyon jól beszélt angolul). Ő elvitt minket egy nagyon szép templomhoz, Gdansk belvárosába (itt hagyott nekünk annyi időt, hogy kényelmesen végigjártuk a belvárost, ami nagyon szép), aztán  Sopot-ba és vissza a hajóhoz. Nem emlékszem a pontos összegre, de biztos, hogy olcsóbb és kényelmesebb volt így, mintha a hajón fizettünk volna be egy kirándulásra.

Nagyon jó utat és várjuk majd a beszámolót!

Előzmény: SCHF (11419)
SCHF Creative Commons License 2018.08.08 0 0 11419

Sziasztok!

Mi is megyünk a Balti tengeri hajóútra, jövő szombaton indulunk, de vasárnap megy a hajónk.

Ez lesz az útvonalunk: Kiel-tengeren-Tallin-Szentpétervár-tengeren-Gdansk-Koppenhága-Kiel.

A hajónk az Aida bella lesz.

Koppenhágában már voltam, a többi kikötőben még nem.

Tallinban egyénileg, gyalogos városnézést tervezünk. Szentpéterváron egy kinti orosz utazási irodával állapodtam meg, kis buszos, privát túrát szerveznek nekünk, ami árban egy picit kedvezőbb, mint a hajón, vagy majdnem annyi, de azért döntöttem inkább ő melletük, mert több mindent megmutatnak nekünk a gyenge egy nap alatt, mint a hajós kirándulás, valamint még az sem egy utolsó szempont, hogy k.b 8 fős autóval visznek minket, nem kell egy egész busznyi emberhez alkalmazkodni. Szentpéterváron nagyon sok a túrista, mindenhol sorban kell állni, még wc-re is nehéz eljutni.

Ez az utazási iroda, teljesen korrekt, egyik ismerősünk is velük utazott, nagyon tetszett nekik, profi idegenvezetőjük volt, aki kiválóan beszélt angolul, míg a hajós kirándulásra befizetők panaszkodtak, hogy nem értették az idegenvezetőt.

De ha megjövünk én is eltudom mondani a tapasztalataikat. 

Ezen a linken lehet őket elérni: https://st-petersburg-tours.ru/

Nagyon jól megvan csinálva a honlapjuk, hajónként be lehet írni, hogy kinek melyik hajója megy arra és arra a napra ajánlják a kirándulásokat.

Túrista vízumot is pár napon belül küldik, teljesen korrektek.

Gdansk-ról szeretnék gyűjteni információt, ezt a kikötési pontot ki hogy oldotta meg? Befizetni itt sem szeretnénk, Gdynia-t ajánlják, hogy oda érdemes elmenni, de elég messze van a kikötőtől.

Valamint még Kiel érdekelne, hogy ott mit érdemes megnézni. Mi itt foglaltunk parkolót, jóval olcsóbbak, mint a hajón: https://www.parken-und-meer.de/

Köszi!

Galaric Creative Commons License 2018.08.04 0 0 11418

Köszönöm szépen!!!

Előzmény: maritimer (11417)
maritimer Creative Commons License 2018.08.04 0 1 11417

customers@hunameca.com

Melindát kell keresni, ő tud magyarul.

Előzmény: Galaric (11416)
Galaric Creative Commons License 2018.08.04 0 0 11416

Sziasztok!

Többször volt említve itt a topicon egy amerikai cég akikkel lehet komunikálni magyarul is.

Linkeltétek is. Persze a nagy eszemmel elfelejtettem elmenteni.

Most meg hiába olvastam vissza jó pár oldalt egyszerűen nem találom.

Tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm!!!

schiffe Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11415

Köszönöm szépen az információt! :-)

Előzmény: apot (11413)
monik4 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11414

Sziasztok! 

Van itt valaki, aki járt már csatornahajózáson? A Canal du Midi felkeltette az érdeklődésemet. Nulla hajózási tudással :))) 

Szívesen olvasnék tapasztalatokat! 

Köszönöm! 

apot Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11413

Szia !

Abszolút korrekt, megbizható iroda.

Olcsóbbak mint a másik utazási irodák.

Előzmény: schiffe (11412)
schiffe Creative Commons License 2018.07.29 0 0 11412

Sziasztok!

Most én botlottam bele a pozsonyi "gyerehajora.com" iroda gyanúsan alacsony áraiba. Eddig mindenki csak kérdezett róluk; továbbra sincs senkinek tapasztalata velük kapcsolatban?

A megadott utcán a Google Street View 2014-es állapotot mutat, ahol semmi nem utal rájuk, de ez nem jelent semmit. 

firenze3 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 11411

Köszi szépen az emlékeidet! Lassan már hajlok a taxizásra én is, máshol nekünk is bevált .  A szervezett út borzasztó drága és nem is nagyon szeretünk alkalmazkodni egy egész nap, arról nem is beszélve hogy nyelvi probléma is van ,így az idegenvezetés gyakorlatilag felesleges nekünk.  Októberben adják át Casablanca  -ban  az új Marina promenádot a parton, lehet önmagában az is elég lesz abban gyönyörködni. 

Előzmény: tkisgyongyi (11410)
tkisgyongyi Creative Commons License 2018.07.26 0 0 11410

Igaz, hogy 4 éve volt, de szerintem most is találtok ilyen vállalkozó taxist, aki egész napos kirándulást vállal. Ha találtok még 2 embert, akkor igazán nem drága és biztonságos abszolut.Esetleg azóta drágább lett, mi megvártuk, hogy lemenjen a tömeg és a "maradék" taxisokból válogattunk, akiknek akkor már nem nézett kis sok fuvar...

"3. nap reggel érkeztünk Casablancába. Mivel itt egész nap állt a hajó kényelmesen megreggeliztünk, utána még napoztunk egyet a fedélzeten és csak délben mentünk ki a hajóról. Talán ez szerencsés választás is volt, mert délelőtt már mindenki kiszállt és csak néhány taxis lézengett a kikötőnél. Sikerült megállapodnunk az egyikkel, hogy 50 euróért elvisz minket egy 3,5 órás városnézésre. A hajónk elég messze állt meg a kikötőben, mondták is útitársaink, hogy tavaly közelebb volt a városhoz. Nem volt sok kedvünk ennyit gyalogolni. Először a II. Hasszánról elnevezett mecsethez mentünk, de sajnos péntek lévén nem lehetett bemenni turistáknak. (Ezt tudtuk sajnos előre)

Út közben megnéztük a Casablanca című filmből ismert Rick kávézóját, már csak nosztalgiából is- hiszen a filmet Hollywoodban forgatták. Utána kivitt minket az Óceán partjára a luxusszállodákhoz. Én még nem láttam az Óceánt és egészen lenyűgözött a hatalmas hullámaival! Sok gyönyörű szállodát és palotát csodálhattunk meg, köztük a Bahrein-i szultánét is. Miközben mentünk folyamatosan magyarázott a sofőr nekünk és bárhol megállt, ahol kértük. Az óratorony mellett vitt a Medinához, ahol kitett bennünket és egy óra múlva visszajött értünk. Sétáltunk kicsit a bazárban, megnéztük a rengeteg árut, a sok fűszert, kézműves termékeket. Nem vásároltunk semmit, de azért jót nézelődtünk. Taxisunk pontosan érkezett vissza értünk és a hajó elejénél tett ki bennünket. Jó ötlet volt ez a taxis-kirándulás."

Előzmény: firenze3 (11409)
firenze3 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 11409

sziasztok!

Meséljetek légyszi Casablanca élményekről!  Októberben megyünk és 15 órát fogunk ott tölteni.  Mit vállalhat ott két nő biztonságban?  Akár befizetett msc kirándulás  is szóba kerülhet, bár nem szoktunk, általában egyedül szervezünk,  de itt még nem jártunk és kissé aggódunk a biztonság miatt.  Ki mit nézett meg ott?  Az eddigi élményeket olvastam, de általában régiek, és általánosak.   Ha van valakinek friss élménye , szívesen olvasnám.  Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!