Keresés

Részletes keresés

papabear Creative Commons License 2003.08.30 0 0 155
Üdv Attee,
felraktam az új atte.tk oldalt a szajharmonika.lap.hu-ra. Azért a régit is fenthagyom, jó?
Atteeharp Creative Commons License 2003.08.29 0 0 153
A véleményem:
Harmonika tömegtermék, nem úgy készül mint egy gitár... Ezért van az, hogy ugyanaz a típus sem bírja ugyanolyan sokáig a strapát. Szerintem gyárilag "hibásan" rakták össze, lehet hogy el volt csúszva, az is lehet, hogy be volt valami pici kis nemtommi szorulva a lamella egyik oldalánál.
Szerintem mind a kettő közrejátszhatott, az igazgatás is, meg az is hogy használtad, elvégre a levegő is tereli valamelyest a nyelvet.
Erröl egyébként megoszlanak a vélemények, hogy be kell-e járatni. Sokak szerint igen, szerintem egy nap elég neki, de ez természetesen emberfüggő, elvégre mindenki másképp fújja-szívja, mert annyi tényező befolyásolja ezt az egészet. Torok, száj, nyelv, fogak, alkat, tüdő, minden.

A másik dolog, meg biztos te is fejlődtél, és egyre helyesebben kezeled a hangszert.

Szóval megint azt mondom, hogy mindkettő.(szerintem)

Egyébként egyszer majdnem rámsóztak akciós áron egy hangszert. Mondom, azért szeretném kipróbálni, hogy működik-e. "jó, de előbb fizesse ki", optimistán kifizetem, négyes szívott úgy csörgött, mint az állat. Mondom a faszinak ez nem OK, ez meg ez a gond vele. Azt mondja, szerinte működik, ez annyi csak, hogy ő olcsóbban agyja, olyan mintha egy Trabant áráért adna egy Mercédeszt.
Aztán addig téptem a számat, míg vissza nem adta a lóvém, elvégre nem szokásom kidobni majdnem 5e pénzt...

Erről amúgy vélemény? Vagy egyéb hasonló tapasztalat? Szóval be lehet fürödni vásárláskor....

Egyébként cSABA kiket hallgatsz, ha nem vagyok indiszkrét? Hátha mondasz valami új májert nekem.

Azt az A-sat meg szedd szét, és egy papírt húzz végig a lamella alatt, hátha kosz van benne, valamit tartsd lámpa elé, vagy napfénynek, hogy olyan-e mint a többi.

Udv
Attee

Előzmény: cSABA (152)
cSABA Creative Commons License 2003.08.29 0 0 152
Ha megengeded, nekem van egy kerdesem, amit korabban feltettem es vegulis nem kaptam ra valaszt. Most beidezem:

"Nektek volt-e már olyan tapasztalatotok, hogy egy harmonikát "be kell járatni". Az A-s Lee Oskarom még viszonylag új, és nem szól rajta szépen a 2-es szívott lyuk. Halk, és nehezebben szólal meg. Ne mondjátok, hogy technikai hiba, mert a másik két harmonikámon gyönyörűen meg tudom szólaltatni. Viszont a C-s Lee Oskarommal hasonló tapasztalataim voltak. Aztán töbször szétszedtem, próbáltam picit igazítani a rezgőnyelven, de nem segített. Aztán egyszer jó lett. Lehet, hogy az igazgatástól, de inkább úgy éreztem, hogy "bejáratódott". Hasonló tapasztalat, hogy az új harmonikámon a 6-os lyuk hajlítása nem nagyon ment eleinte: amikor megpróbáltam, "ugrott" a hang, lement a hajlított hangra, de rögtön visszaugrott. Mostanra viszont tökéletes lett. Én fejlődnék? Megtanulom kezelni az új harmonikát? Vagy tényleg létezik a "bejáratás"?"

Azota is hasznalom, es meg mindig nem tunik tokeletesnek a 2-es szivott hang. A masik harmonikaimon (2 db) jo.

Előzmény: Atteeharp (150)
cSABA Creative Commons License 2003.08.29 0 0 151
Valaki írta, hogy most Butterfield-et hallgat, és hogy nem kell egyből a nagyokkal kezdeni. Bocs, egyik legnagyobb harmonikás! :)

Azt hiszem felreertettel, szerintem is o az egyik legnagyobb! Talan egy kulon mondatban irtam, hogy nem kell feltetlenul a legnagyobbakkal kezdeni, de ezt viszont egyaltalan nem Butterfieldre ertettem.

Ha mp3-ban van a cucc, dobhatnál nekem egy mailt, mert keveslem az anyagom ami tőle van :)

Nekem egy blues valogatas van meg, ket CD, mindketton van egy-egy Butterfiled szam, ez az ossz zenem tole sajnos.

Koszi a tippet a triolazastol. Nem sumakolok. En jo akarok lenni, nem csak jonak tunni a hozza nem ertok elott.

Előzmény: Atteeharp (148)
Atteeharp Creative Commons License 2003.08.28 0 0 150
cSABA: Na még egy beugatás aztán ideje aludnom is

Triolázást lassan gyakorold, és játsz ki minden hangot, ne sumákolj, mert később érezhető lesz, aztán amikor már magabiztosan tudod, akkor fokozatosan gyorsíthatod a tempot, de NE SUMÁKOLJ, mind szépen szólaljon meg, a hajlítás a helyén legyen!
Még adnék egy két tanácsot, de sok lesz mára belőlem, bocs mindenkitől, remélem nem túrtam szét a topicot. Ha mégis, akkor lőjjetek le, itt se vagyok.

Üdv
Attee
http://attee.tk

Előzmény: cSABA (127)
Atteeharp Creative Commons License 2003.08.28 0 0 149
Bocs az előzőért, remélem valami hasznossal is szolgált, nem gondoltam hogy ilyen hosszú lett.

Az én első hangszerem egy kínai HERO volt, 650 kemény pénzbe került, és elég sokáig szolgált, szerintem kezdésre kiváló, csak kár hogy már nem kapni.

Én zenékből tanultam, és tanulok, mert ugye a jó pap holtig tanul, és mindig van új dolog; nem dallamban, hanem technikában, trükkben...
Szerintem tanulni tanár nélkül is lehet, a tanárnak meg megvannak az előnyei és hátrányai(!) is.

Gyakolrás fontos lenne, és ez koncertekkor jön elő néha, hogy nem elég kéthetente végigharmonikázni egy napot :)
Ideális minden nap 1 óra, de én csak akkor játszok ha kedvem is van hozzá. Amúgy mi értelme.
Egyébként szerintem ahhoz, hogy valaki technikásan, szépen, ízlésesen játszon, minimum 3-4 év. Bár én az egy hónappal ezelőtti énemet is kritizálom.
Persze ez attól is függ, hogy ki mennyire igényes, mit akar elérni, tudásban és sikerben egyaránt.

Álomhangszer: szerintem harmonikában nincs ilyen, mert nem olyan elérhetetlen egy jó hangszer. Nem úgy mint gitárnál pl. Persze ha drága hangszert használsz, és nagyon zabálod, mert erősen használod(nem azt mondtam, hogy sokat...) akkor ez is drága sport.
A másik meg hangulatfüggő (nálam legalábbis) hogy pontosan milyen soundra vágyom, de igazándiból ez már szőrözés. Kb két fajta hang: folkos pl Hering Free Blues/Hohner Marine Band(szögelt,nem csavaros) meg vastag hang pl Hering Black Blues, Hohner Pro Harp, Lee Oskar stb...

Mennyi ideje: 97 ősze, úgyhogy lassan ünnepelnem kell :)

De valaki törje vissza az egómat, mert ez a topic ne ilyenekről szóljon.

Hangnemekről még annyit, de ezt szerintem máshol is láttad:
Szám - Hangszer
E - A
G - C
A - D
H - E
C - F
stb.stb. transponálni mindenki tud ugyebár. vagy ha nem akkor tudjon, kifejthetjük ezt is.
Ezt hívják egyébként második vagy keresztfekvésnek, külföldiül cross-harp-nak.
Speciális módok is vannak persze, de aki most kezdi, azzél még nagyon ne törődjön, mert ritkán használják általában azokat.

Remélem legalább egy embernek segítettem valamit, ha nem, akkor meg ugassatok le.
Harjá mindenkinek

Attee

Előzmény: MarQczy (130)
Atteeharp Creative Commons License 2003.08.28 0 0 148
Üdv minden lelkes tanoncnak.
Pár perce kaptam egy emailt, hogy van ez a topic itt az index-en, úgyhogy azt hiszem nekem is itt a helyem.
Talán MarQczy hívta fel a figyelmem rá, de Márk az illetékes az biztos :)

1997 óta harmonikázok, amikor nekivágtam, első dolgom az volt, hogy megvettem a Blues With The Feeling nevű könyvet, amit Szabó Tamás-Ferenczi György-Nemes Nagy Péter írt. Egy hónapja beszéltem Szabó Tamással, és sajnos el kell hogy szomorítsalak benneteket, mert már régen nem kapható.

Amikor elkezdtem tanulni, pár év után úgy gondoltam, hogy másnak is segítek, meg közben adok egy kicsit az egómnak. Nem lett gyakran frissítve, de nem kizárt hogy a közeljövőben frissítve lesz, elvileg biztos kézből sok hasznos anyagot fogok kapni ezügyben, amiből tanulhattok ezerrel, vagy legalábbis jó olvasni :)
http://atteeharp.ini.hu

Rollings Stone-s tab-jaim nincsenek, de én nem is komálom a kottát, szerintem a legjobb forrás a fül.
Én úgy szoktam zenét leszedni, hogy beleverem az agyamba. Hátránya a rongyos mágnesszalag, de ha cd/mp3 akkor sima ügy.
Gyakorlat kérdése, és rövidül a szükséges idő, nő a kreativitás, kicsit beléd épül a zene.
Én a tanulást egyszerű dolgokkal kezdtem, nem volt időm átfutni az egész topicot, de itt valaki említette a Mannish Boy-t.KÍVÁLÓ!
Szerintem keressetek régi blues-okat, file-megosztó, akármi (de tudjátok, 24 óra múlva törölni kell :))) )
Szerintem régi bluesokat hallgassatok mindenképp, ha más nem, tanulás céljából, mert aki Dirty Blues Band meg Hobo zenéjén akar megtanulni harmonikázni, annak nem sok esélyt adok ahhoz, hogy jó szájharmonikás legyen, mert minél többféle zenét kell hallgatni.

Ha zenét akarsz leszedni először tudnod kell milyen hangnemben van.
Első lépés előkotrod az összed blues harmonikád, berakod a kazit/cd-t/mp3-at és megfogsz egyet.
És megszívod a kettes szívott lyukat.
Pl ha régi cuccot hallgatsz, általában E ben van :D Ehhez egy A-s herflire lesz szükséged. A kettes szívott pont egy E hang. Remek a bluesnak az alaphangját már megtaláltuk. 4. fok a négyes fújott lesz, 5. pedig a négyes szívott. stimmelnie kell, és elkezdheted leszedni.
Ha nem megy, megpróbálom másképp elmondani, ha érdekel valakit.

Hamonikatanítás:
Szabó Tamás, tel száma itt megtalálható http://www.extra.hu/hhhp
Pribojszki Matyi is tanít úgy hallottam tőle (remélem jól emléxem), de ezt még megkérdem.
Ha valaki Veszprém környéki és be mer vállalni egy referencia nélkülit, akkor ajánlom magam. Nem írok magamról semmit, akit érdekel, ki vagyok, kivel játszottam már, megnézi ezt: http://attee.tk
Egyéb vidékiek irjanak, hátha van valami tippem, többet most nem sorolok.

Valaki írta, hogy most Butterfield-et hallgat, és hogy nem kell egyből a nagyokkal kezdeni. Bocs, egyik legnagyobb harmonikás! :)
Ha mp3-ban van a cucc, dobhatnál nekem egy mailt, mert keveslem az anyagom ami tőle van :)

Herfli_Gerinek üzenném:
Geri, látom még mindig nem lettél szerényebb, de itt nem rád, hanem a harmonikázásra kiváncsiak az emberek. Jah, és nem a Green Bullet-től tud valaki harmonikázni. Egyéb vélemény ha érdekel, akkor azt már inkább emailben.
Ja és hogy ne csak bántsalak, amit a Wall of sleep-pel játszol kivételesen tetszik még nekem is, aki nagyon blues mániás, a többi zenéről e-mailben, ha kiváncsi vagy a véleményemre.

Valaki összegezhetné a kérdéseket, amik itt felmerültek, és nem kerültek megválaszolásra, mert sajna nincs időm végigfutni, viszont nagyon szívesen segítenék.
Bocs, ha ez nagyképűség, a névtelenek hátránya.

Nem tudom mire jutottatok harmonika ügyileg.
Árak: gagyi kínai 1200.
Kezdésnek tudok javasolni egy Victory márkájút, megy a bicskához :D
Egész tűrhetően szól, nem is szelel, és minden technika elsajátítható rajta.

Ha már azt hiszed, hogy király vagy, vegyél valami olcsó Heringet/Hohnert/Lee Oskart és egy hónap után széfújod, és elvisz a szívbaj, hogy nem kéne havi 4000pénzt erre költeni:)
Viccen kívül, az elején szerintem nincs értelme drága hangszert venni, mert csak a pénz megy bele.
Amúgy minőségi hangszer 5000-8000-10000 forint, sőt, az USAban van aki meg is spécizi, plussz csavar, plussz szög, specko dolog, az még drágább...

Egyébként nem olcsóbb mint gitározni, mert egy hangszer kevés, hogy mindenben zenébe bele tudj szólni. (hangnem ugyebár...)

Ha valaki mindenképp drága hangszert akar kezdésnek, Hohner BluesHarp puha, könnyú rajta hajlítani (persze nem fog magától hajolni:) )

Jah, és ne akarjatok egyből mikrofonozni meg akármi, mert ha a szobában csúnyán szól, akkor a motyóban is csúnyán fog....

Most látom van egy kérdőív, de arra majd a következő hozzászólásomban válaszolok.
Üdv mindenkinek, és fújjátok :) úgyis megszívjátok :DDD
Attee

Előzmény: MarQczy (146)
cSABA Creative Commons License 2003.08.27 0 0 147
En azt szoktam csinalni, hogy leszedem magam. Nem nehez, ha hasznalsz egy-ket segedeszkozt:

1. Alapveto, hogy a zene digitalis formatumban meglegyen. Ez altalaban nem problema, leven, hogy mar minden CD-n van, arrol konnyu grabbelni.

2. Betoltom CoolEdit-be, kivagom a harmonikat.

3. Egy-ket hajlitasnal "raerzek", hogy melyik lyukon csinalja, es abbol meg lehet allapitani a hangnemet. Masik modszer a felhangok kifigyelese.

4. Ha nincs olyan harmonikam, akkor CoolEdit-tel melyitem vagy magasitom a legkozelebbi harmonikamhoz.

5. Ha tul gyors (altalaban), akkor lelassitom. Ha harmadara lassitom, akkor meg meg nem megy szet a hang, de volt mar, hogy kritikus reszt otodere lassitottam. Az mar nem annyira hasonlita a harmonikara, de tokeletesen lehet hallani a hangmagassagot.

6. Ezutan csak meg kell hallgatni a zenet hangonkent, es harmonikaval fujni utana, amig meg nem talalod a hangot.

7. Megprobalom elhjatszani az eredeti zenere. Bamulok, hogy mit tudnak a profik, es ismet megallapitom, hogy meg sokat kell gyakorolnom. :)

Megjegyzes: a CoolEdit nem ingyenes program, de a honlapjarol letoltheto egy sharewhare verzio, ami korlatozott funkcionalitassal mukodik. Egyebkent a neten megtalalhato hozza kulcs, de termeszetesen a szoftverkalozkodas torvenyellenes. ;)

Előzmény: MarQczy (145)
MarQczy Creative Commons License 2003.08.27 0 0 146
Van egy jó ötletem, ha valakinek van könyvben Rolling Tabja az lefénymásolhatná nekem, megegyezünk valahogy, hogy mit adjak csrébe.
MarQczy Creative Commons License 2003.08.27 0 0 145
Hát igen nem vásárolni szeretnék.:-(

A másik oldalt végignéztem és nem találtam Rollingot. :-(

Mindegy azér köszi, lehet, hogy a vége a vásárlás lesz.

Előzmény: forwhom (144)
forwhom Creative Commons License 2003.08.26 0 0 144
MarQczy van itt de nem ilyenre gondoltal amit meg kell venni gondolom:)

De itt egy oldal klikk nemtom milyen, csak talaltam, hatha erdekes!

MarQczy Creative Commons License 2003.08.26 0 0 143
Emberek, nem tudjátok hol találok Rolling Stones harmonika tabokat?
MarQczy Creative Commons License 2003.08.24 0 0 142
Én Lee Oskarra lattam olyan 14-15 dolláros árat, de beismerem tényleg nem a fele!
Előzmény: cSABA (141)
cSABA Creative Commons License 2003.08.24 0 0 141
No azért fele árra ne számíts! A musiciansfriend pl. most 20 dollárért adja a harmonikát és 18.95-ért a rezgőnyelveket. (Persze azért, mert a harmonika leárazott, a rezgőnyelvek meg nem, de akkor is vicc.)
Előzmény: MarQczy (140)
MarQczy Creative Commons License 2003.08.23 0 0 140
Külföldi oldalakon olvasom, hogy például a Lee Oskarhoz lehet kapni csere lameelákat(reed plate), ez magyarországon is van? Mer csak jobb ha nem kell mindig a harmonikát cserélni, csak a fele árért reed platet.
MarQczy Creative Commons License 2003.08.23 0 0 139
Kár, hogy nem lehet a bótba kipróbálni! Milyen steril és guszta lenne kipróbálni egy harmonikát, ami még nedves az előző vevőtől:-) Sőt a szexshopban sincs próbafülke!:-))

Tény, hogy az ember csak úgydöntheti el mi a legjobb, ha sokat kipróbál. Bár én gitárt is úgy választottam, hogy jól nézett ki.

Üdv

forwhom Creative Commons License 2003.08.22 0 0 138
cSABA-nak igaza van, mert ahhoz hogy legyen egy valami alomhangszer, ahhoz jo par harpot ki kellene probalni.
MarQczy Creative Commons License 2003.08.22 0 0 137
Látom az mindenkinek bejön, hogy kicsi! Nem a méret a lényeg:-)

A golden Melody, tényleg szép. Én láttam egy olyan harmonikát ami matt fekete volt, állatul nézett ki! Még egy heavy metál zenekarba is elment volna:-)

cSABA Creative Commons License 2003.08.22 0 0 136
Ti miért kezdtetek el harmonikázni?

Tetszik a hangja, sok jó zenét ismerek harmonikával, énekelek és szerettem volna egy hangszeren is játszani, kicsi, olcsó. És mert a szívem a bluesé.

Mi volt az első harmonikátok?

Egy kínai játékharmonika. :) Az első amin játszottam is egy Hohner Blues Harp MS volt.

Miből és hogy tanultatok, tanultok, és miket gyakoroltok?

Eleinte főleg harmonicalessons.com, meg néhány könyv, mostanában próbálom a profikat koppintani.

Mennyit gyakoroltok naponta?

Minimum 10-15 perc, átlagosan 45 perc. De ez úgy jön ki, hogy van olyan, hogy 4 óra.

Mennyi ideje játszotok?

Háromnegyed éve.

Mi az álomhangszer?

Nem próbáltam ki még eleget ahhoz, hogy erről véleményt mondjak...

Előzmény: MarQczy (130)
forwhom Creative Commons License 2003.08.21 0 0 135
Valaszok:

Mert a gitar melle jo a harmonika egyes stilusu zenehez, amit meg tudok hallgatni, meg ami mar volt, hogy elfer a farzsebben:)
Victory SH1103, mert az itteni hangszerboltab csak ez volt, es ha meg akarok tanulni, akkor jo ez egyenlore...
Most en a fizika jegyzetbol gyakorlok, de valahogy nem erzem jol tole magam:) Szoval most egyenlore pihi...
Elozo kerdesben kimeritett valasz.
Mennyi ideje játszotok?
Jateknak meg nem nevezem amit csinalok, de miota ide a forumba irtam, azota erdekel, es csinalgatom, ahogy tehetem.
Mi az álomhangszer?
Hat olyan nincs, de van egy harmonika, ami igazan tetszik, mert igazan kenyelmes lehet a jatek rajta. Ime:

542/20 Golden Melody

The classic curve of this harmonica makes it especially easy- to-hold. This model offers a strong, full-bodied sound. Chrome-plated covers fit securely over a plastic comb for airtight playing. Comes in a hinged plastic box.

Keys: G, Ab (G#), A, Bb, B, C, Db (C#), D, Eb, E, F, F#

De ez csak az egy a sok kozul, ami igen szep, es tetszetos, szinte lehetetlen kiemelni egyet...

MarQczy Creative Commons License 2003.08.21 0 0 134
SZerintem nem lehet elmondani, hogy kéne hangzani, de a harmonikalessonson van valahol hangfájl a hajlításról, azt érdemes meghallgatni,mert úgy kell szólni. Ja meg hangológéppel tudod ellenőrizni, hogy jól csinálod-e .
Előzmény: JocObi (133)
JocObi Creative Commons License 2003.08.21 0 0 133
Még annyi, hogy most jöttem haza és a városban (Debrecen) találoztam egy harmonikás sráccal, aki magyar nótát játszott, a csajok meg énekelték. Sajnáltam is, hogy nem vittem fel én is az enyémet. a hajlításnak hogy kéne angzania, mert nem tom?
JocObi Creative Commons License 2003.08.21 0 0 132
Válaszok:
Ti miért kezdtetek el harmonikázni?mert tetszik a hangja, meg bárhol elövehetem
Mi volt az első harmonikátok? Hering free blues G-s 1. és eleddig 1etlen
Miből és hogy tanultatok, tanultok, és miket gyakoroltok? A harmonicalessons.com, ami megy.
Mennyit gyakoroltok naponta? nem sokat
Mennyi ideje játszotok? 1hét
Mi az álomhangszer? ???????????

Télleg, kéne valami mid azokrol a tabokrol amik a lessonscomon vannak, mert nem tudom soknak a ritmusát, így meg nem jo. tudok ilyet?

MarQczy Creative Commons License 2003.08.20 0 0 131
Ja és úgy volt, hogy Rolling Stones lesz az
M1en, de elmaradt, pedig megnéztem volna mit harmonikázgatnak benne, meg amúgyis biztos jó lett volna. Nem tudja valaki, hogy leadják e valamikor máskor?
MarQczy Creative Commons License 2003.08.20 0 0 130
Szerintem ha nem C-s harmonikán játszod az nem gond, hisz a hangközök egyformák, csak akkor gond ha a számmal együtt akarod játszani, mer akkor szerintem hamis lesz, de legalábbis fura.

KÉRDÉSEK Mindenkihez:
Mennyi ideje játszotok?
Mi az álomhangszer?

Hehe egész kis kérdőív, hajrá hajrá válaszolni!!!

HARP 'N' ROLL

JocObi Creative Commons License 2003.08.20 0 0 129
Szevasztok. Nem tudjáto honnan tudnék g-s tabokat leszedni a netröl? Az gáz ha g-ssel c-s dalokat játszok? Fogalmam sincs mennyire tér el a hangja. thx
forwhom Creative Commons License 2003.08.19 0 0 128
"Hosszulabu asszony, Teged meg kell kapnom ma meeeg...":))

Most betettem a Kopasztkutyat ahogy leirtad ezt a szamot cSABA, nem is emlekeztem hogy van az elejen harmonika:)

Egyebkent engem valahogy nem nagyon erdekel ez a zenei anatomia... Mikor gitarozni tanultam se vettem eszre hogy nagyon kellene nekem valami. Amit annak idejen zenebol megtanultam eleg volt. Akinek van fule, az hallja ami kell. De ami igaz, jo lenne ha tudnek par dolgot, de ettol is megy a zeneles... A harmonika kevesbe, es sajna idom most nincs ra:( De ami kesik nem mulik... Csak a vizsgan legyek tul.....

cSABA Creative Commons License 2003.08.19 0 0 127
Husz dollarert aruljak a Lee Oskart a neten mindenfele, szoval 5-6000 forintnal ne adj erte tobbet. Nekem fekete dobozosok vannak, es azok jok, a tobbit nem ismerem.

En tegnap a Hobo-fele Hosszulabu asszony harmonikajat probaltam leszedni. Azt hallom is mit jatszik a ficko, de a triolazas az introban tul gyors, a fene vigye el. Pedig marha jol hangzik. Szoval elhataroztam, hogy mostantol mindennap triolazok egy fel orat, amig nem megy olyan sebesseggel!

Előzmény: MarQczy (126)
MarQczy Creative Commons License 2003.08.19 0 0 126
A könyvtárból valaki kivitte előlem a zene anatómiáját, szóval még nem boncolok:-)

Ha úgy döntök ,hogy kipróbálom a Lee Oskar-t akkor menyi pénzt vigyek magammala boltba?Ja és milyen színű dobozosat vegyek? Aszem a narancssárgára, olvastam, hogy rockra, bluesra ajálnják.

Ja és képzeljétek tudom a Kispál és a borztól a zsákmányállatot harmonikán:-)

Üdvözlet!

cSABA Creative Commons License 2003.08.19 0 0 125
Egy dologra vigyazni kell: az angolszasz es a magyar irodalomban kulonbozo hangokat hivnak B-nek. Az angolszaszban a B a C-dur skala utolso elotti hangja, vagyis a magyar H. A magyar B egy fel hanggal melyebb a H-nal, tkp. Aisz. Ez egyebkent engem az oruletbe kerget, foleg azert, mert en foleg az angollal talakozom, ezert azt hasznalom, a felesegem meg a magyart tanulta, igy aztan jokat szoktunk vitatkozni, mire rajovunk, hogy ugyanarra gondolunk. :)
Előzmény: Kucced (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!