Nem inkább hűtőfolyadék hőmérséklet, amit a műszerfalon is látni? Valahol a hűtőről visszatérő ág körül lehet, mert a visszatérő hőfokot méri. Ha jól emlékszem. De majd kijavítanak.
2005-ös évjáratú, 380.000 km-es 1.4-es szedánom van, első tulajdonosként.
Az a probléma jött elő, hogy a jobb fényszóró magasságát állító motor zúg, ciripel, néha megáll. Ha a vezérlőjét az 1-es állástól egy kicsit följebb tekerem (azaz kb. közepes állásban van), akkor elhallgat. Ettől jobbra-balra is újra kezdi a ciripelést. Ha hosszú reflektorra kapcsolok, akkor sem ciripel. Van ötletetek, hogy mit lehetne vele csinálni?
Hihetetlen, hogy eddig nem jártam még meg ezen a topikon... :)
a klíma csak a venti bekapcs után kapcsol.(azaz a levegő ventit ami a kszniba fujja a hideg vagy meleg levegőt) kikapcsolt állapotban a légkondi sem megy nem is világit a kapcs.
amikor rákapcsolom kicsi csattanás hallatszik a motortérből akkor a szerkezet bekapcsol . kb 10 másodperc múlva érezni a hidegebb levegőt bent. ha nincs benne gár valami érzékelő be sem engedi kapcsolni a szerkezetet. ha nagyon kevés gáz van benne (az a jobbik eset mert csak rá kell töltetni olcsóbb gyorsabb is. ha nincs benne egyáltalán akkor előbb próba (+ pénz és idő) és aztán a teljes töltés ára plusz ha hiba van akkor tömítés vagy akármi csere és plusz uj próba és a töltés. (nekem csere alkatrésszel együtt 60 e be volt) kb 1 éve hibátlan.
alapjárat ingadozásnak több oka lehet de azt tudni kell hogy a klíma kapcsoló bekapcs után kicsivel meg kell hogy emelje az alapjáratot hogy ne fulladjon le a motor alapon sem ha megkapja a terhelést.
ha ennyire lefullad picit állits rá a bovden feszességére addig amíg úgy érzed neked megfelel. nem 800.900 között van A/C nélkül. /00 ra sosem megy le. de amikor megyek és váltok gáz elenged kicsit magától felmegy 1100ig is de utána lassan visszaesik ez állítólag azért van hogy a váltás simább legyen(ki tudja) ha változik az alap kicsit hullámzik ha nem nyúlsz a gázpedálhoz akkor va a kartergáz visszavezetőn egy kis kék szelep azt kell kicserélni (kb 1800 ft)
amyug lehet a klima kompressor azért fogja meg mert a gázzal együtt olajat is kell bele tetetni ha nincs már benne akkor szárazon jár az a csoda hogy nem sültbe eddig ez adhatja csikorgó hangot és a motor visszafogását is bőven. ezt mindenképpen nézesd meg . szerintem ennyi a hiba.
nem rég vásároltuk első autónkkat, egy 2004-es Daewoo Kalos 1.2s, 38.000 km-rel. Az autó kímélve, garázsban tartva volt, egy ismerős idős házaspár használta. A vásárlás előtt mindent átnézettek, volt olajcsere, teljes átvizsgálás, kezdetben semmi gond nem jelentkezett.
az áltabunk belehajtott 2000.km-nél elkezdtek előjönni hibàk.
az első furcsaság az volt, hogy az alapjárat hidegen is-melegen is ingadozott, 800körül volt átlagban, de volt, hogy lement 600-ra, ami még érdekesebb- hogy magától, sokszor megállást követő 1-2mp után magától-üresben felkúszott egy pillanatra 1000-1100r-ra is.
A következő probléma: bekapcsoltam a klímát, először sziszegő hang aztán morajlás hallatszott a beltérből- hűteni csak egy kicsit hűtött kb 10perc után, akkor már különösebb zaj nem volt, de hideg sem..gondolom a gáz ment el.
Aztán durvult a helyzet: autópályán a dög melegben muszáj volt bekapcsolnuk a klímát kicsit mert nem lehett megmaradni, de 15perc után meguntuk, hogy csak visszafogja a kocsit es kétpofára issza a benzint, így inkább lekapcsoltuk.
A városba beérve fura hangja lett a kocsinak (klima kikapcsolt allapotban):
A motor duruzsolás mellett kicsit fémes, csörgő felhang jött a motortérből
néha, magátol egy csörgő zörgő hang hallatszott- mintha valami alkatrész gyorsabban elkezdene forogni és szét akarna esni, aztán ez elhalkul.
a klímára tudtam csak gondolni, így kíváncsi voltam, hogy az lehet e a ludas, megálltam:
alapjárat megy:
- 1es fokozaton a légbefúvás, megnyomom az A/C-t, megáll a motor
A/C bekapcsolva, úgy indítok:
- elindul, az első 2mp-ben ok, utána visszaesik az alapnes lefullad.
Ha nagyon pici gázt adok, akkor is szenved- szoval nem az alapjarat alacsonysag talán a fő ok.
víz amúgy nem melegszik, szervo stb. van.
ezügyben szeretnék tanácsot kérni, mi lehet a gond, mennyire veszélyes?
Így látatlanul, hallatlanul, nagy vonalakban, ha le lett szedve a hosszbordás szíjak róla, és akkor is él a hang....akkor lehet kezdődő hajtókar csapágy. De lehet más is, nehéz így azért.
A segítségeteket szeretném kérni Daewoo Kalos 1.2 2006-os évjárat.Mikor eléri az üzemi hőfokot akkor elkezd elég hangosan ciripelni motornál! És csak is akkor csinálja mikor eléri viszont, ha visszahül elhalgat! Nem a generátor , és nem a hosszbordás szíjak!
Esetleg valaki találkozott ezzel a jelenseggel? Köszönöm a válszokat!
Tegnap valamiért nem láttam a tegnapelőtti bejegyzést, ezért írtam meg megint. :)
Igazából kiszerelve az egyiket benzinben kimostam és kevés gépzsírral visszapattintottam a porvédőket, a másikat cseréltem,bár teljesen felesleges volt.
Sokan kókányolásnak gondolnák a benzinben történő csapágymosást,ezért írtam elsőre hogy cseréltem őket,de itt nincs nagy igénybevétel.
Amit cseréltem abba kiütéskor a belső gyűrűbe beszorult annyira a dorni,hogy át kellett ütni a belső gyűrűn és úgy hittem emiatt kitágult és ezért volt túl laza a pillangószelep tengelyére húzva. Ezért vettem egy másikat(talán 6300-as),de kiderült,h az új is laza a tengelyen,de már nem akartam 900Ft-ért égetni magam a boltos előtt.
Ha valakit érdekel, a Kalos fojtószelep javítható! Két golyóscsapágy van a tengelyen, benzinnel átmosva, újrazsírozva megint olyan mint az új, már finoman fordul, nem akad! ;)
A segítségeteket szeretném kérni. Nem tudom, és a neten nem találom, hogy, hogy hívják azt az elemet a kocsin, ami a jobb és bal hátsó ajtókon, az ablak mellett található (műanyag, háromszög formájú). Az egyiket elhagytam a másik pedig letört és szeretném pótolni. Szerkesztettem egy csodálatos képet is...
Ha valaki tudja, nagy segítségemre lenne, ha megosztaná velem.
A riasztó csinált olyat, hogy néha tiltotta a szivattyút. ki lett iktatva ill. dobva az autóból. Maga a szivattyú is tönkremehetett, de az max egyszer még működik amíg elgurulsz a szerelőhöz némi ütögetés után, aztán kampec.