igazából meg lehet oldani, hogy nem használjuk a vezetékeit... pl wifivel mikroval... sőőőt a mobil szolgáltatóknak is van vezeték nélküli internet szolgáltatása
bár itt lehetne jönni a telekom liberalizációval, versenykorlátozás, EU, stb... meg a hűségszerződéseket is firtatják már, most majd mki berendezkedik, F2 is, aztán neki lehet állni keménykedni, Amtelnek sem mind1, h van-e 200 előfizetője (ráadásul leginkább magasabb/drágább szolgáltatást vevő, jól fizető), vagy kihajítjuk, és akkor nincs... pl. egyedi árazásért leülünk velük, és "megbeszéljük" a dolgot! :)))
Az olcsóbb lakást, úgy értettem ahogy valaki már kifejtette hogy az Amtel valószinüleg olcsóbban/ingyen kábelezte be az épületet, igy hogy megkapta 10 évre a koncessziót.
Persze az igaz hogy a lakás árát nem elsősorban ez határozza/határozta meg, de lehet hogy ezért valamennyivel "olcsóbb".
Mielőtt lefoglaltam a lakást még 2006 őszén jártam pár helyen, és bár az ár nem volt elsődleges szempont, mégis a CP szerintem viszonylag jó ár/érték kategóriába tartozott.
Te mikor írtad alá a szerződést hogy tavaly nyári volt az átadás?
Engem az zavar, hogy nem jár publikus ip cím az amteles net mellé alapból. Egyébként nekem tökéletesen megfelelne a chello minimum is, ami asszem 3900 Ft-tól (2év) indul 1280/256 a sebessége. Van ilyen az amtelnél? Azt hogy itt olcsóbban jutottam lakáshoz igazából nem értem...ezt inkább hagyjuk, ráadásul már tavaly nyáron be kellett volna költöznöm....
mondjuk engem az zavar, hogy én ingyen kapom a netet. Számomra teljesen megfelelőt és nem szeretnék sem fizetni más hasonló szolgáltatásért és azt sem szeretném, ha szolgáltatásomon bárminemű romlást észlelnék.
Ha megnézed a UPC vs Amtelt, tulajdonképpen a kettő a kedvezménnyel tér el(na meg persze a nem publikus ip-cimmel)cserébe ezért nyilvánvalóan olcsóbban jutottál lakáshoz mint máshol nemdebár?
Szeretném felvenni e-mailben az "F1" épület "aktív forumozóival" a kapcsolatot. Nicket tartalmazó e-maileket küldjetek. Nem akarok kéretlenül e-mail-t küldeni, ezért kérem így. Akinek vannak kétségei olvasgassa a fórumot 2002-től... Akinek továbbra is vannak kétségei, az ne írjon. ;)
Valószínűleg nálatok is Ethernet lan van/lesz, nem kábel, nem ADSL. Itt meg alapból privát IP-t "szokás" adni. A publikus IP ára már egy másik téma, nálunk 300 Ft/hó.
A többi árat meg megint nehéz összehasonlítani, mert pl. nálunk 10/10-es csomag van, ami egy kicsivel drágább, mint a ti 8/1-esetek. Kinek mi kell, attól függ.
Aztán lesz sok T-* dolgozó, aki nem UPC-t akar, a többi UPC-t vagy egy harmadikat, negyediket. Meg kell nézni a Társasház és a cég közötti szerződést, ezt minden lakó megteheti. Szerintem olyan jól van megkötve, hogy nem tudtok semmit sem csinálni. Sajnos. Több részletet nem írok, de nem csak a kábelcsatornán múlik, hogy egy szolgáltató bejöjjön. Mi már végigjártuk, nehéz, szerintem lehetetlen.
Gyerekek én F2 lakó leszek...ez az amtel-es sztori fel****ta az agyamat. Ennyi pénzért nem képesek publikus ip-t adni? Nagyon gáz. Remélem F2-ben nem ő lesz a szolgáltató.
sztem úgy történhetett a dolog, h a CP ezért a kiépítésért nem fizetett, az Amtel állta a beruházást, cserébe adta a kizárólagos jogot, x évre, persze a hátunk mögött... mindig mondtam, h köcsög banda, mind a CP, mind a Gr.!!
hümm... ha jól értem, akkor valami belső hálós ip-t osztanak nekünk. Ez mondjuk elég gáz... ráadásul, ha úgy nézem, hogy a upc/t-online/interware stb ilyen korlátok kozé nem szorít minket, akkor ez a szolgáltatás igazából a vásárolt szolgáltatásunk kárára történik. Mivel gondolom, hogy azért nem ingyen építették ki a hálózatot és nem is ingyen üzemeltetik... és ha jól sejtem, akkor a költségeit valamilyen módon ránk harítják/hárították, akkor egy olyan szolgáltatásért fizetünk, ami rontja az internet szolgáltatótól vásárolt szolgáltatásunkat. Azért ez elég furcsa nem?
Pontosítanék, nem a fix IP cím a problémás, hanem a publikus, tehát le van írva pl.. hogy a LUX csomag tök jó hálózati játékra. Persze, egészen addig amíg nem akarsz te lenni a szerver, mert az IP címed nem publikus, tehát nem tudsz hosztolni játékot, illetve, ha VPN-en szeretnél dolgozni, VPN-es routerrel, akkor az sem fog menni. Kénytelen vagy havi 1800 Ft-ért FIX publikus IP címet venni magadnak.... A UPC-nél publikus az IP cím, igaz, hogy nem fix, de ez senkit nem zavar szerintem, mert pl. csinál egy regisztrációt a dyndns.org-on, beállítja a routerén és kész, utána ha makkmarci.dyndns.org-ra regisztrálta magát, akkor a makkmarci.dyndns.org cím mindig az ő aktuális IP-jére fog mutatni...
*Létesítési díj hűségnyilatkozat esetén – érvényes: 2007. július 1-től A csatlakozási díj 12, és 24 hónapos hűségnyilatkozat esetén 0 Ft! 12 hónapos hűségnyilatkozat esetén + 1 hónap ajándék, a hűségidőszak a beüzemeléstől számított 30 nap elteltével kezdődik. 24 hónapos hűségnyilatkozat esetén + 2 hónap ajándék, a hűségidőszak a beüzemeléstől számított 60 nap elteltével kezdődik. amtel ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2007. november 1-től ászf200610.doc 83/93 Utolsó módosítás: 2007. október 1. 2.2. LAKOSSÁGI INTERNET CSOMAGOK HAVIDÍJAI ÉS JELLEMZŐI 2007. július 1-től a lakossági ügyfelek részére értékesített Internet díjcsomagok: **A Médium és Lux csomagokhoz fix, publikus IP cím igényelhető: bruttó 1 800,- Ft/ hó Minden, a díjtáblázatban feltüntetett ár és díj bruttó díj, a 20%-os ÁFÁ-t tartalmazza! Internet/ díjcsomag Alap 0707 Médium 0707 Lux 0707 Sávszélesség 1 / 1 Mb/s 4 / 1 Mb/s 8 / 1 Mb/s Email fiók 1 2 3 Alias/álnév 2 3 5 Mail Relay igen igen igen Fix, publikus IP cím nem kérhető** kérhető** Tűzfal igen igen igen Vírus szűrő igen igen igen Letöltési korlát nincs nincs nincs Havidíjak Határozatlan idő 7 200 Ft 9 000 Ft 10 440 Ft 1 éves hűségnyilatkozat 5 040 Ft 7 080 Ft 8 880 Ft 2 éves hűségnyilatkozat 3 600 Ft 6 180 Ft 7 860 Ft
*Belépési díj hűségnyilatkozat esetén – érvényes: 2007. július 1-től A belépési díj 12, és 24 hónapos hűségnyilatkozat esetén 0 Ft! 12 hónapos hűségnyilatkozat esetén + 1 hónap ajándék, a hűségidőszak a beüzemeléstől számított 30 nap elteltével kezdődik. 24 hónapos hűségnyilatkozat esetén + 2 hónap ajándék, a hűségidőszak a beüzemeléstől számított 60 nap elteltével kezdődik. 3.2. HAVIDÍJAK 2007. október 1-től érvényes Kábel TV díjszabás Az alábbi szolgáltatási területeken: Kondorosi Lakónegyed, Tölgyes Lakópark, Central Park, Napliget Lakópark Kábel TV programcsomag Bruttó Ft/ hó Alap 1 608,- Medium 2 952,- Lux 4 752,- HBO 3 192,- Minden, a díjtáblázatban feltüntetett ár és díj bruttó díj, a 20%-os ÁFÁ-t tartalmazza!
3.3. CSOMAGOK CSATORNAKIOSZTÁSA Kondorosi Lakónegyed, Tölgyes Lakópark, Central Park, Napliget Lakópark szolgáltatási területeken • Alap csomag: m1, m2, RTL Klub, Duna TV, TV2, helyi TV, Hálózat TV, PAX TV, Hír TV, Magyar ATV, VIASAT3, képújság, • Medium csomag: Alap csomag + Mozaik, Filmmúzeum, TV5Monde, TVE, PRO7, Eurosport, CNN, Rai Uno, VH1, Zone Europa, RTL, Fix TV(hipersáv), ERT Sat (hipersáv), Budapest TV(hipersáv), CCTV 4(hipersáv), Echo TV(hipersáv), Mezzo (hipersáv), VIVA, Cool, Discovery Channel, RTR Planeta, JETIX, Cartoon Network/ TCM, Animal Planet, Zone Reality, Zone Club, Extreme Sports, SPORT2, BBC World, • Lux csomag: Alap + Medium csomag + TV Deko, AXN, Sport Klub, Spektrum, National Goegraphic, 4!Csatorna-Story TV, Travel Channel/Hustler Tv, MTV Europe, Hallmark, MGM, Zone Romantica, TV Paprika, Sport1, Film+, Minimax/A+, • HBO: mozicsatorna, a Medium és a Lux csomagokhoz előfizethető • Rádióadók: Bartók Rádió, Sztár FM, Sláger Rádió, Rádió 1, RTL Klassik, RTL Golden Oldies, Sky Radio, HBO magyar hang, MTV Europe hang, Budapest Rádió, Katolikus Rádió, Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Tilos Rádió, Klub Rádió, Juvenrus Rádió, Rádió Café, Fiksz Rádió/ Civil Rádió, Info Rádió (valamennyi programcsomagban foghatók)
az amtel konkrétan UPC-t közvetít, az árak az ÁSZF-ben benne vannak (a vége felé), alapban nincs vele gond, viszont van 1-2 gáz dolog. pl. router nem szükséges, simán switch/hub is jó osztani a netet, viszont fix ip cím sok pénzért van, stb.
Nem lesz egyszerű leváltani az Amtelt, egyrészt kényszerből (munkámhoz kell a net) aláírtam a 2 éves hűségnyilatkozatot, másfelől elvileg az építtető leszerződött a társasház nevében az Amtellel, hogy x évre (5-10 valamennyi, nem tudom pontosan), hogy csak ők használhatják a kábelcsatornákat addig, más szolgáltató nem. Így kicsit szívtam is a fogamat, mert a szerződésben az volt benne, hogy védőcsövezés lesz kiépítve, mondjuk lehetséges, hogy ki lehet vetetni az Amtel kábeleit, de a kizárólagos jogáról tutira csak kemény pénzért mondana le, aki aláríta velük a szerződést 2 évre az is szívhatna csak, ja és más nagyobb szolgáltató nem jönne be. pl.:: UPC csak akkor hajlandó foglalkozni velünk, ha a lakók 80%-a leszerződik vele és erről előre írásban is megegyezés születik, mert nem kis pénz bekábelezni az épületet és az Amtel által bitorolt csövezést a koncessziós idő végéig ugye nem használhatja más elvileg. :-(
Mi is eléggé ki voltunk akadva ezen, de kicsit veszett fejsze nyele az egész Amteles business.
Én a 4. emeleten vettem lakást, és szerdán megyek bejárásra (felhívtam az a gropiusos ügyintézőt és rögtön kaptam időpontot). Ajánlom mindenkinek, hogy telefonon érdeklődjenek, mert így szerintem hamarabb bejutnak.
Kérdesem az F1 lakókhoz: Olvastam hogy az Amtel-t le akarják váltani (egyébként az amtel nekem sem szimpi). Gondolkozta(to)k-e már azon hogy meik másik szolgátatót szeretnétek??