"Az utóbbi időben a média egy része újra "rászállt" a Magyar Légierő részben kormányzati felhasználású repülőgépeinek ügyére. Párszor már megírtam, hogy hazánk a térségben utolsóként rendszeresített ilyen célú repülőgépeket, amelyek minden országban rendelkezésére állnak az adott haderőnek vagy (és) állami szerveknek. Végre nem történik olyan méltatlan esemény, amikor egy külföldi hivatalos látogatáson a legfelső magyar állami vezetők egy "barbi-színű" fapados gépből szállnak ki. "
Nem a transzpondert kapcsolják ki, hanem a követő oldalak kínálják szolgáltatásként, hogy jó pénzért nem jelenítenek meg egy-egy adott gépet. Katonáéknál lehet, hogy jogi út is van, fizetés nélkül. Kivéve adsbexchange.com, ők nem vesznek le semmit.
Hogy lehet olyan, hogy kikapcsolt transzponderrel ment?? Békeidőben ez lehetséges? Nem életszerű, hiszen a transzponder az irányításnak is kell. Nem csak az FL24 elől rejtőzik el a kikapcsolással. De akkor meg hogy?
TRA 23EEAST E - TRA=Temporary Restricted Areas, a 23E az Eger, Mátra, Hortobágy vonal és nagy környéke
GND, 4000 feet - GND=Ground(talaj) 4000 fett az-az láb vagyis 1200 méter. Itt azt írják milyen korlátozások vannak, tehát a talajtól 1200 méterig. Ilyenkor ha valaki át akar repülni rajta fölötte tegye meg, vagy kerülje ki.
08:0009:15 - itt meg a korlátozás idejét írják UTC időben.
Innen lehet tudni pl. a katonai mozgás idejét, annak magasságát, és relatív helyét.
Homályosítsatok már fel, mire jó ez a plusz és mínusz? Mi a gyakorlati haszna?
soha semmire nem használtam még.... ez valami lájk szerűség?
Szerintem pont hogy nem tisztázott/érthető ez az egész. Hogy a hozzászólás tartalmára vagy minőségére vonatkozik? Vagy épp - a hozzászóló személyére?
Tehát nem egy sima like/dislike, hanem egy definiálatlan katyvasz. Kár is, hogy egyáltalán van. Mivel érthetetlen, és mindenki azt gondol/lát bele, amit akar.
Káosz. Szerintem.
(és amúgy én meg nem szeretek lemínuszolva lenni, amikor semmi oka nincs... igaz, következménye sincs :-))
Pontosan. Mint a disqus-on is. Ha az ismerős.
Gyakorlatilag úgy tudom, semmi jelentősége.
Arra elvileg jó, hogy a hozzászóló felé jelezzék egy betű leírása nélkül, hogy tetszik/nem tetszik amit írt. Csak az a gáz, hogy a szóban forgó elmebetegek miatt a kutya se törődik vele, mert automatimusan nyomják a mínuszt, másnál meg a pluszt.
Mondjuk az biztos, hogy nincs tisztában az adott funkcióval, mert ha tudná mire való, akkor azt is felfogná, hogy ezzel az agyatlan mínuszolásával értelmetlenné, abszolút értéktelenné, súlytalanná teszi.
Offtopic: vajon milyen súlyos pszichikai sérülés kell ahhoz, hogy valaki itt is mínuszolgasson?
Üdv a klubban, engem is üldöz (főleg) a repfórumokban egy ideje egy ilyen nyomorult mínuszoló. Foggalmam nincs, miért szabadult rám, miért/hol nézett ki magának, s mi a célja ezzel. Nagyon beteg emberek vannak e világon...