krpano-val meg tudod csinálni (Ők is azzal csinálták). Csak azt a részt cserélgetik, amin a változás látszik. pl ez is ilyen, csak itt időzítő cseréli a képeket http://www.360pano.eu/show/?id=419
a forrása itt megtalálható: http://krpano.com/forum/wbb/index.php?page=Thread&threadID=1223
Valakinek van ötlete hogy lehet egy ilyet kivitelezni??? link
Én arra gondoltam hogy ahány képből áll a folyamat, annyi féle panorámát renderel le, és maszkolja. Meg kíváncsi vagyok milyen progival jeleníti meg... :)))
Ha jól meghúzza az ember a dolgokat akkor elég masszív, és stabil, bár ha hosszú záridős expo van akkor szerintem jobb kioldóval. Nodal ponttal még kicsit kísérletezgetnem kell, meg lehet beszerzek egy vaku papucsos vízszintezőt. Eddig egyet csináltam cégen belül, vannak benne hibák, amint tudom felrakom és kíváncsi vagyok, hogy mit csinálok rosszul.
Köszi a választ! Én is gondoltam a házi készítésre, de van arra valami leírás, hogy hogyan lehet csinálni? Gondolom, ha egy optikával dolgozom, akkor nincs szükségem túl sok állíthatóságra, mert fix nodális pontom van. Van erre valamilyen segédlet, hogy 10,5mm-nél ez mekkora távolság?
a kamera fejből optikai kábelen jön ki a jel, amit át kell alakítani és olyan fw csatlakozáson megy be a gépbe amihez necces notebookot találni. Nem azért viszik azt a bazi nagy csomagot a hátukon mert szeretik szivatni magukat :)
Igazából nem tudom, hogy a nodális pont tekintetében minden fej egyforma-e, illetve mi a különbség a drágább/olcsóbb fejek között. Halszemmel szeretnék gömbpanorámát és quicktime mov-ot létrehozni (180x360°) . A technikájának utánanéztem, de panorámafej nélkül elkezdeni sem érdemes ugyebár. Ha valakinek van javaséata olcsó panorámafejre, azt szívesen meghallgatnám. Köszönöm.
a dolog évek óta létezik de nem nagyon látni még ilyet, bár próbálkozások már voltak. Nem irigyeltem a srácokat, egy komplett pc-t hordoznak a hátukon és rengeteg utómunka van vele. Egyébként nagyon szímpatikus csapat, kíváncsi leszek hogy mire jutnak
A cucc utalástól számítva 1 hét alatt érkezett meg, én még rendeltem hozzá 1 45*-os, meg 1 60*-os alátétet, és így szállítással 162€ volt. Persze áfa nélkül...
Nagyon stabil, és precíznek érzem, persze majd ha terepre megyek és élesbe használom akkor majd kiderül hogy bírja a gyűrődést... :)))