Keresés

Részletes keresés

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2338
Természetesen segítek nagyon szívesen privátban,ha megbízol bennem. Elérhetőségek az adatlapomon.

A biztosításos cucc tökéletes mind a banknak,mind a biztosítónak,hisz eleve kisebb a kockázata az életbiztosítás miatt,plussz a bank is nagyobb nyereséget könyvel el a hitelen.(a biztosító is jócskán fizet vissza a banknak a nyereségből).

Itt valóban mindig az a kérdés,hogy lesz-e elvárt hozam vagy sem. Lutri.... :)
Előzmény: proletár (2334)
proletár Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2337
Elvártnak nevtezem azt amit a tájékoztató egyébként "várható"-nak írt; amennyiben jól értem a konstrukciót ( pl. innen veszem az értesülést) akkor az így néz ki: "Ha azonban a lakáshitel egy életbiztosítással van kombinálva, a bank csak alacsony havi törlesztőrészletet, például csak a kamat megfizetését várja el. Az életbiztosítás ugyanis a hitellel azonos futamidejű, és a konstrukció szerint a futamidő végére befizetett és befektetett díjakból a biztosítónál felhalmozódik annyi megtakarítás, amely elegendő lesz a tőketörlesztésre."
eszerint a "várható" megtakarítás (a befektetések hozama) fedezi tőketartozás futamidő végén fennmaradó részét. (?)
Előzmény: Axióma (2336)
Axióma Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2336
Az "elvart" szot magyarazd meg nekem, hogy mit ertesz rajta, addig nem lehet megvalaszolni a kerdesed.
Előzmény: proletár (2335)
proletár Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2335
vagyis -szerintem ez még on topik- még itt megkérdem:
értem miért jó a közvetítőnek a biztosításos cucc, és hogy miért a banknak. De nekem milyen? hogyha a befektetések az elvárt hozamot hozzák, akkor jobban vagy rosszabbul járok az annuitásoshoz képest?
Előzmény: proletár (2334)
proletár Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2334
ow... uraságod egy ágens?
konzultálhatunk-e privátim?
Előzmény: bankvilági idegenvezető (2333)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2333
Dehogynem. Csak nyisd ki a szemed,most is olyannal beszélgetsz,aki így gondolkodik. :)
Előzmény: proletár (2331)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2332
Üdv Kriszty!

Nézzük sorban a kérdéseidet.

1- 2 évvel ezelőtt,az elmondottak szerint 150.000 Ft/ nm árra becsülték fel a panel-lakásotokat. Nagyon nem mindegy,hol helyezkedik el,melyik utcában és milyen környezetben van. Ha valamit mondanál még ezekről,esetleg közelebbi infokat lehetne adni. Én azt látom,hogy állapottól függően,a XV.kerületben a felújított panellakásokat 140-200 ezer közötti nm áron próbálják eladni. Szóval ha segítesz egy kicsit közelebbi adatokkal(akár magánban ha itt nem szeretnéd),akkor még az is lehet,hogy meglehet az a 11 milliós érték.

A fizetésed ok,azt nem írtad van-e párod-élettársad vagy valaki még a háztartásban,akit bele lehetne vonni adósnak a történetbe? Egyenlőre még nagy valószíínűséggel így is menne,ha az értékbecslés is ok,de egy adóstárssaal nagyobb lehet a választék a bankok terén. Plussz azért sem mindegy,mert evvel a jövedelemmel csak fedezet alapú finanszírozásba férsz bele a bankoknál,ami azt jelenti,hogy nem a fizetésed alapján határozzák meg a kihelyezhető hitel mennyiségét,hanem a fedezet lesz a döntő.

Más volna az ábra,ha volna egy magasabb jövedelmű adóstárs,mert akkor akár a forgalmi érték 75%-ig elmehetnénk.

Ha csak egyedül leszel a történetben és meglesz a 11 millás érték,akkor úgy számolj,hogy max 6.9 millió lesz az összes adható terhelés a lakásra. Tehát ha így nézzük,egy jó bő 1 millió még beleférne.

Üdv-Ólomlábú

Előzmény: Kriszty84 (2328)
proletár Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2331
egy bankfiókban érdeklődtem... :(
már több láncszemet nem nagyon tudok kivenni..
Előzmény: bankvilági idegenvezető (2330)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2330
Nagyon egyszerű a válasz rá. Dupla annyi a jutaléka az illetőnek utána. A hozadéka pedig a normál annuitásossal szemben pedig az elmúlt évek tapasztalatai alapján pedig több mint kétséges.

Ajánlom,hogy fordulj olyan közvetítőhöz,aki nem föltétlen a magasabb jutalékban érdekelt,hanem abban,amit te akarsz.

Üdv-Ólomlábú
Előzmény: proletár (2329)
proletár Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2329
.. új kérdésem: mindenhol ahol érdeklődök, az életbiztosítás-befektetéssel kombinált hitelre akarnak rábeszélni a "sima" annuitásossal szemben. mi ebben a csel?
Kriszty84 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2328

sziasztok.

Én tanácsot szeretnék kérni, hogy a bankok (Erste pl.) mennyire adnka mostanság hitelt.

Jelenleg az árfolyam miatt 5,8 millió a tartozásm a lakásomon, mondanom sem kell hogy 2 éve fizetjük és 5,3,-at vettünk felanno. de ez most mindegy is.

szoval szeretnék felvenni 1,2-1,5 millió közötti összeget szabadfelhasználásunak.

mennyire kllene, hogy becsüljék a laksomat (Pesten van tejesen fullos felujitott 64 m-es panellakás), hogy beleférjen ez a plusz összeg? az 1,2, legalább zsreintetek esélyes lenne?

a fizum a számlámon nem tuol sok, sajnos, nettó 96 ezer, amiből lejön a jelnelegi 55 ezres törlesztőm, és még van 13 ezer személyi küölcsönöm.

de a személyi kölcsönt, ha szükség lenne és aimiatt nem férne bele, akkor kifizetnám ebböl a kitelből, átvezettetném, ha van iylenre mód.

szeintetek lenne esáélyem?

Az a baj, hogy tudom minden a z értékbecslésen múlik, de nem tudom mostanság mennyire becsülik alá az ingatlanokat.és nem akarnék fölüös 30ezret kiadni az értékbecslésért.

Pesten XV.-ben lenne a lakás, panel,2 éve vettük 9millióért lepusztult volt, de teljesen felújítottuk, földtől, a nyilászárók is cserélve lettek, 61 nm, jo elosztású, 2 szoba és egy fél.

nincs vmi tapasztaltok, hogy aziylet mennyire becsülnék.

gondolom olyan 11millióra kellene, amennyit szerintem érne is simán, de gondolom alábecsülik,.

köszönöm

proletár Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2327
Köszönöm!
Előzmény: bankvilági idegenvezető (2326)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2326
Kedves proletár!

Jó helyen keresgélsz alapvetőleg,bár van még két bank,akit nem említett az oldal. Az 5 legjobb árazásban a következő sorrendben: AXA-UCB-MKB-BG-Volksbank. (Deviza hitel esetén)

Más a helyzet a nem támogatott piaci Ft hitel piacon,ott a sorrend a következő árazásban. Axa-Volksbank-K&H-Erste

Üdv-Ólomlábú
Előzmény: proletár (2324)
Axióma Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2325
Nem hitelezek aktivan, elvi szinten vagyok csak otthon, naprakesz adataim nincsenek.
Mindazonaltal az idezett weboldallal kapcsolatban vannak fenntartasaim, az en hitelemet egyszer se tudta jol eltalalni, hogy mennyi a fizetendo (2005-8 korul nezegettem, azota nem).
Ha barhova belefertek akkor magad altal szamolt thm-et nezz (excel is tudja, de az erste szamolgato is hasznalhato).
Előzmény: proletár (2324)
proletár Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2324
Kedves axioma, (és mindenki)!

úgy látom ezen a topikon te vagy a legaktívabb és mások is bizalommal vannak irántad. Kérlek véleményezd: használt ingatlan vásárlásra vennénk fel piaci (nem támogatott) hitelt. a vételár 12,3 M, mi 8M-t vennénk föl. 3 pénzügyi tanácsadó ajánlatai: AXA, MKB, Unicredit. a havi törlesztők az első kamatperiodus után 70 000 Huf körül mindegyiknél, az indulási ktg-nél nagyobb a difi. Létezhet-e ennél kedvezőbb, van-e az említettek között nem ajánlott? a hitelkalkulator.com szerint figyelemre érdemes a volksbank.. velük miujs?
minden info-ért hálásak lennénk, sürget minket az idő :(

üdvözlettel: p
Axióma Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2323
Ja, igy mas.
Előzmény: Törölt nick (2322)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2322
Muszaj most, mert bele kell fernie a jelenlegi feltetelekbe ( le kell szerzodnie legkesobb februar 26-an ). Mindenkeppen el akar jonni az OTP-tol.
Előzmény: Axióma (2320)
Axióma Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2321
(bar valasztasok utan nem lepodnek meg ha meg gyengebb lenne)
Előzmény: Axióma (2320)
Axióma Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2320
Miert ne forintra? Inkabb arra ervelj, hogy ne pont most. Nem?
Előzmény: Törölt nick (2319)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2319
Kettesben elunk en es a bank
Az elso kozos kis lakasban
Meztelen testunk osszefeszul
A hitelbol lett naszagyban

O kolcsonadott nekem egy leheletet
Es en cserebe gazdagon jutalmazom
Beengedtem, es most mar marad
Hosszu evekig baszhatom.

( Quimby )

Van valakinek otlete, hogy mivel tudok ervelni, hogy az ugyfelem a meglevo chf-hitelet ne forintra valtsa ki most? Kifogytam...

Kriszty84 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2318
nem is ennyi a bérem, mert most emelték a brottót,ugyhogy 104 ezer lesz
Kriszty84 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2317

sziasztok.

Én tanácsot szeretnék kérni, hogy a bankok (Erste pl.) mennyire adnka mostanság hitelt.

Jelenleg az árfolyam miatt 5,8 millió a tartozásm a lakásomon, mondanom sem kell hogy 2 éve fizetjük és 5,3,-at vettünk felanno. de ez most mindegy is.

szoval szeretnék felvenni 1,2-1,5 millió közötti összeget szabadfelhasználásunak.

mennyire kllene, hogy becsüljék a laksomat (Pesten van tejesen fullos felujitott 64 m-es panellakás), hogy beleférjen ez a plusz összeg? az 1,2, legalább zsreintetek esélyes lenne?

a fizum a számlámon nem tuol sok, sajnos, nettó 96 ezer, amiből lejön a jelnelegi 55 ezres törlesztőm, és még van 13 ezer személyi küölcsönöm.

de a személyi kölcsönt, ha szükség lenne és aimiatt nem férne bele, akkor kifizetnám ebböl a kitelből, átvezettetném, ha van iylenre mód.

szeintetek lenne esáélyem?

köszönöm

Nutellás Palacsinta Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2316
Ugyanezt kérdeztem én is tőle szinte szóról szóra: mi van, ha a futamidő végére a rossz hozam miatt az általam időközben befizetett kb. 8 millió Ft(-nak megfelelő CHF) nem 8 milla, hanem 8 milla mínusz n. Erre volt a válasz, hogy ha teljes tőketartozásnak megfelelő CHF-et befizettem a biztosítónak, akkor az n a biztosító kockázata, azzal ő tartozik az UCB felé, nem én. Ez tűnt számomra nehezen hihetőnek, ezért fordultam hozzátok - úgy tűnik, szerencsére, mert vagy egy sumák, vagy egy rosszul informált hitelközvetítővel hozott össze a sors. És akkor még finoman fogalmaztam...
Az OVB-s topikot is meg fogom keresni, nagyon köszi a választ és tanácsot!
Előzmény: Törölt nick (2315)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2315
Ha nem fedezi az aktualisan fennallo toketartozasodat a biztositasbol kifizetesre kerulo osszeg, akkor szerinted mi tortenik? Pl. 8 milla a hitel, es osszegyulik 7.5?

Nem feltetlenul fogja a cege altal kotheto legrosszabb befektetest ajanlani, de en a helyedben atneznek az OVB topikba is, mert azert jo esellyel :D

A ket kollegad meg gyorsan kezdjen el forumozni ide, mert nagy valoszinuseggel oket is at akarjak vagni.

Megbizhato kozvetitonek itt vagyunk mi: gyonyoruen leellenorizheto, ki mikor mit irt. Es megvan a kontroll is, hala a forumnak :)
Előzmény: Nutellás Palacsinta (2314)
Nutellás Palacsinta Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2314
Ezt mondta tőlem függetlenül két másik kollégámnak is (egy harmadik kolléga adta meg neki a számunkat, akinek pár hónapja a hitelkiváltását intézte).
Elkérem tőle a konkrét ajánlatot, de ha egyértelműen hülyeség (vagy hazugság, esetleg féligazság), amit indításképpen mondott, akkor lehet, hogy eleve keresek inkább egy másik, megbízhatóbb közvetítőt.
Ami leginkább érdekelne a konstrukcióval kapcsolatban, az az a része, hogy valóban nincs semmi későbbi kötelezettségem a bankkal szemben, ha a biztosítónak fizetett részt rendesen fizetem? Mert ha ez nem igaz, akkor nem is érdekel a folytatás, egyértelműen marad a 'sima' változat.
Előzmény: Törölt nick (2313)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2313
Ha ezt mondta, hulyeseget mondott.

Kerd el a befektetest ( ajanlatot ), aztan ird meg. Addig lehet boncolgatni, mit hazudott, de nem erdemes.
Előzmény: Nutellás Palacsinta (2312)
Nutellás Palacsinta Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2312
Sziasztok, köszi a válaszokat!

8 millió körüli az összeg, CHF-ben, 20 évre felvéve. Egyelőre még csak a tárgyalási szakasz elején vagyok a hitelközvetítővel, az összes konkrétum, amennyit a biztosítással kombinált verzióról elárult, ennyi: Jelzálog Prémium 1. a hitelcsomag neve, a biztosítási részt a Generali kezeli. A közvetítő állítása szerint a havi törlesztőrészlet kb. 1/3-a megy közvetlenül az UCB-hez (ez a kamatból és a kezelési költségekből áll), kb. 2/3-a pedig (gyakorlatilag a tőketartozás aktuális havi részlete) a biztosítóhoz, amelyik aztán befekteti (nem világos, hogy a számára befizetett összegnek csak egy részét, vagy a teljeset, mindenesetre úgy számol a közvetítő, éves 3,5 %-os hozammal elvileg a 16-17 évre kifuthat a teljes hitel).

Azt is állítja az illető, hogy a befektetéssel nekem nincs semmi kockázatom; ha igazolni tudom a bank felé, hogy a tőkerészleteket rendszeresen fizettem a Generalinak , akkor a bank tőlem nem követelhet újabb összegeket akkor sem, ha a befektetés esetleg nem teljesítette a várt hozamot 20 év alatt, vagy ha a futamidő alatt csődbe menne a biztosító. Ez szerinte kizárólag csak a biztosító, illetve az UCB kockázata.

A sima hitelhez képest állítása szerint 1000-1500 Ft-tal nagyobb csak a kombinált verzió havi törlesztőrészlete, amit még be is vállalnék, csak ennyi információ birtokában valahogy túl gyanús ez a konstrukció. Amit elmondott, az fedi a valóságot? Vagy van még benne buktató, amit később akar csak elpötyögtetni?

Köszi ismét előre is!
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2311
Axioma, neked tudnod kene, hogy azert nem tartalak bunkonak, mert az eletbiztis kombi jutaleka nagyobb az annuitasosnal :P
Előzmény: Axióma (2310)
Axióma Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2310
En nem ajanlok soha eletbiztis kombit, mert veszett kockazatos. Az eletbizti resze gondolom nem erdekel, csak a befektetes resze. Ma viszont mar semmilyen elonye nincs a sima befektetesekkel szemben (majdnem, az szja-kedvezmenyt eltoroltek, bizonyos feltetelek mellett mintha a kamatado-mentesseg me'g lenne ra). Hajlando lennel-e hitel mellett (hitelnek csak kamatat, kez.ktg-et fizetve) megtakaritani csak azert, hogy a vegen "talan" egyforma lesz a ketto? Dev. hitelt legfeljebb n db (max. tulajok) 4 eves ltp-vel kombinalnek, de azzal is ismerve a kockazatot (Ft hitelnel lenne tutis). De ott van bearamlo penz a rendszerbe: az allami tamogatas 30% (egyszeri, de kijon kb. 12-13% evesitett hozamra - itt sincs kamatado -, fix garantalt alairas pillanataban).
UCB kamata onmagaban jo lehet, kerj ott ha mar oda akarsz sima anniutasos hitelt. [Pazola mindjart lebunkoz erte, de tudd: az eletbiztis kombiert sokkal sokkal nagyobb a jutalek, mint egy sima hitelert. Ezert igenis azt fogjak neked ajanlani, es elhallgatjak, hogy ahol szepek a szamok ott tokegarancia sincs, ahol meg van, az se a befizetesre szol hanem az annal kisebb megtakaritasi reszre, es raadasul ott mar a max. varhato hozam se biztos hogy eleri a hiteled koltseget.]
Előzmény: Nutellás Palacsinta (2308)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.06 0 0 2309
Milyen eletbiztositassal akarja kombinalni? Kerd el a felteteleket, vaqy a termek nevet. Szinte teljes bizonyossaggal lehet jobbat csinalni. Mekkora a hitelosszeg?
Előzmény: Nutellás Palacsinta (2308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!