Természetesen segítek nagyon szívesen privátban,ha megbízol bennem. Elérhetőségek az adatlapomon.
A biztosításos cucc tökéletes mind a banknak,mind a biztosítónak,hisz eleve kisebb a kockázata az életbiztosítás miatt,plussz a bank is nagyobb nyereséget könyvel el a hitelen.(a biztosító is jócskán fizet vissza a banknak a nyereségből).
Itt valóban mindig az a kérdés,hogy lesz-e elvárt hozam vagy sem. Lutri.... :)
Elvártnak nevtezem azt amit a tájékoztató egyébként "várható"-nak írt; amennyiben jól értem a konstrukciót ( pl. innen veszem az értesülést) akkor az így néz ki: "Ha azonban a lakáshitel egy életbiztosítással van kombinálva, a bank csak alacsony havi törlesztőrészletet, például csak a kamat megfizetését várja el. Az életbiztosítás ugyanis a hitellel azonos futamidejű, és a konstrukció szerint a futamidő végére befizetett és befektetett díjakból a biztosítónál felhalmozódik annyi megtakarítás, amely elegendő lesz a tőketörlesztésre." eszerint a "várható" megtakarítás (a befektetések hozama) fedezi tőketartozás futamidő végén fennmaradó részét. (?)
vagyis -szerintem ez még on topik- még itt megkérdem: értem miért jó a közvetítőnek a biztosításos cucc, és hogy miért a banknak. De nekem milyen? hogyha a befektetések az elvárt hozamot hozzák, akkor jobban vagy rosszabbul járok az annuitásoshoz képest?
1- 2 évvel ezelőtt,az elmondottak szerint 150.000 Ft/ nm árra becsülték fel a panel-lakásotokat. Nagyon nem mindegy,hol helyezkedik el,melyik utcában és milyen környezetben van. Ha valamit mondanál még ezekről,esetleg közelebbi infokat lehetne adni. Én azt látom,hogy állapottól függően,a XV.kerületben a felújított panellakásokat 140-200 ezer közötti nm áron próbálják eladni. Szóval ha segítesz egy kicsit közelebbi adatokkal(akár magánban ha itt nem szeretnéd),akkor még az is lehet,hogy meglehet az a 11 milliós érték.
A fizetésed ok,azt nem írtad van-e párod-élettársad vagy valaki még a háztartásban,akit bele lehetne vonni adósnak a történetbe? Egyenlőre még nagy valószíínűséggel így is menne,ha az értékbecslés is ok,de egy adóstárssaal nagyobb lehet a választék a bankok terén. Plussz azért sem mindegy,mert evvel a jövedelemmel csak fedezet alapú finanszírozásba férsz bele a bankoknál,ami azt jelenti,hogy nem a fizetésed alapján határozzák meg a kihelyezhető hitel mennyiségét,hanem a fedezet lesz a döntő.
Más volna az ábra,ha volna egy magasabb jövedelmű adóstárs,mert akkor akár a forgalmi érték 75%-ig elmehetnénk.
Ha csak egyedül leszel a történetben és meglesz a 11 millás érték,akkor úgy számolj,hogy max 6.9 millió lesz az összes adható terhelés a lakásra. Tehát ha így nézzük,egy jó bő 1 millió még beleférne.
Nagyon egyszerű a válasz rá. Dupla annyi a jutaléka az illetőnek utána. A hozadéka pedig a normál annuitásossal szemben pedig az elmúlt évek tapasztalatai alapján pedig több mint kétséges.
Ajánlom,hogy fordulj olyan közvetítőhöz,aki nem föltétlen a magasabb jutalékban érdekelt,hanem abban,amit te akarsz.
.. új kérdésem: mindenhol ahol érdeklődök, az életbiztosítás-befektetéssel kombinált hitelre akarnak rábeszélni a "sima" annuitásossal szemben. mi ebben a csel?
Én tanácsot szeretnék kérni, hogy a bankok (Erste pl.) mennyire adnka mostanság hitelt.
Jelenleg az árfolyam miatt 5,8 millió a tartozásm a lakásomon, mondanom sem kell hogy 2 éve fizetjük és 5,3,-at vettünk felanno. de ez most mindegy is.
szoval szeretnék felvenni 1,2-1,5 millió közötti összeget szabadfelhasználásunak.
mennyire kllene, hogy becsüljék a laksomat (Pesten van tejesen fullos felujitott 64 m-es panellakás), hogy beleférjen ez a plusz összeg? az 1,2, legalább zsreintetek esélyes lenne?
a fizum a számlámon nem tuol sok, sajnos, nettó 96 ezer, amiből lejön a jelnelegi 55 ezres törlesztőm, és még van 13 ezer személyi küölcsönöm.
de a személyi kölcsönt, ha szükség lenne és aimiatt nem férne bele, akkor kifizetnám ebböl a kitelből, átvezettetném, ha van iylenre mód.
szeintetek lenne esáélyem?
Az a baj, hogy tudom minden a z értékbecslésen múlik, de nem tudom mostanság mennyire becsülik alá az ingatlanokat.és nem akarnék fölüös 30ezret kiadni az értékbecslésért.
Pesten XV.-ben lenne a lakás, panel,2 éve vettük 9millióért lepusztult volt, de teljesen felújítottuk, földtől, a nyilászárók is cserélve lettek, 61 nm, jo elosztású, 2 szoba és egy fél.
nincs vmi tapasztaltok, hogy aziylet mennyire becsülnék.
gondolom olyan 11millióra kellene, amennyit szerintem érne is simán, de gondolom alábecsülik,.
Jó helyen keresgélsz alapvetőleg,bár van még két bank,akit nem említett az oldal. Az 5 legjobb árazásban a következő sorrendben: AXA-UCB-MKB-BG-Volksbank. (Deviza hitel esetén)
Más a helyzet a nem támogatott piaci Ft hitel piacon,ott a sorrend a következő árazásban. Axa-Volksbank-K&H-Erste
Nem hitelezek aktivan, elvi szinten vagyok csak otthon, naprakesz adataim nincsenek. Mindazonaltal az idezett weboldallal kapcsolatban vannak fenntartasaim, az en hitelemet egyszer se tudta jol eltalalni, hogy mennyi a fizetendo (2005-8 korul nezegettem, azota nem). Ha barhova belefertek akkor magad altal szamolt thm-et nezz (excel is tudja, de az erste szamolgato is hasznalhato).
úgy látom ezen a topikon te vagy a legaktívabb és mások is bizalommal vannak irántad. Kérlek véleményezd: használt ingatlan vásárlásra vennénk fel piaci (nem támogatott) hitelt. a vételár 12,3 M, mi 8M-t vennénk föl. 3 pénzügyi tanácsadó ajánlatai: AXA, MKB, Unicredit. a havi törlesztők az első kamatperiodus után 70 000 Huf körül mindegyiknél, az indulási ktg-nél nagyobb a difi. Létezhet-e ennél kedvezőbb, van-e az említettek között nem ajánlott? a hitelkalkulator.com szerint figyelemre érdemes a volksbank.. velük miujs? minden info-ért hálásak lennénk, sürget minket az idő :(
Én tanácsot szeretnék kérni, hogy a bankok (Erste pl.) mennyire adnka mostanság hitelt.
Jelenleg az árfolyam miatt 5,8 millió a tartozásm a lakásomon, mondanom sem kell hogy 2 éve fizetjük és 5,3,-at vettünk felanno. de ez most mindegy is.
szoval szeretnék felvenni 1,2-1,5 millió közötti összeget szabadfelhasználásunak.
mennyire kllene, hogy becsüljék a laksomat (Pesten van tejesen fullos felujitott 64 m-es panellakás), hogy beleférjen ez a plusz összeg? az 1,2, legalább zsreintetek esélyes lenne?
a fizum a számlámon nem tuol sok, sajnos, nettó 96 ezer, amiből lejön a jelnelegi 55 ezres törlesztőm, és még van 13 ezer személyi küölcsönöm.
de a személyi kölcsönt, ha szükség lenne és aimiatt nem férne bele, akkor kifizetnám ebböl a kitelből, átvezettetném, ha van iylenre mód.
Ugyanezt kérdeztem én is tőle szinte szóról szóra: mi van, ha a futamidő végére a rossz hozam miatt az általam időközben befizetett kb. 8 millió Ft(-nak megfelelő CHF) nem 8 milla, hanem 8 milla mínusz n. Erre volt a válasz, hogy ha teljes tőketartozásnak megfelelő CHF-et befizettem a biztosítónak, akkor az n a biztosító kockázata, azzal ő tartozik az UCB felé, nem én. Ez tűnt számomra nehezen hihetőnek, ezért fordultam hozzátok - úgy tűnik, szerencsére, mert vagy egy sumák, vagy egy rosszul informált hitelközvetítővel hozott össze a sors. És akkor még finoman fogalmaztam... Az OVB-s topikot is meg fogom keresni, nagyon köszi a választ és tanácsot!
Ha nem fedezi az aktualisan fennallo toketartozasodat a biztositasbol kifizetesre kerulo osszeg, akkor szerinted mi tortenik? Pl. 8 milla a hitel, es osszegyulik 7.5?
Nem feltetlenul fogja a cege altal kotheto legrosszabb befektetest ajanlani, de en a helyedben atneznek az OVB topikba is, mert azert jo esellyel :D
A ket kollegad meg gyorsan kezdjen el forumozni ide, mert nagy valoszinuseggel oket is at akarjak vagni.
Megbizhato kozvetitonek itt vagyunk mi: gyonyoruen leellenorizheto, ki mikor mit irt. Es megvan a kontroll is, hala a forumnak :)
Ezt mondta tőlem függetlenül két másik kollégámnak is (egy harmadik kolléga adta meg neki a számunkat, akinek pár hónapja a hitelkiváltását intézte). Elkérem tőle a konkrét ajánlatot, de ha egyértelműen hülyeség (vagy hazugság, esetleg féligazság), amit indításképpen mondott, akkor lehet, hogy eleve keresek inkább egy másik, megbízhatóbb közvetítőt. Ami leginkább érdekelne a konstrukcióval kapcsolatban, az az a része, hogy valóban nincs semmi későbbi kötelezettségem a bankkal szemben, ha a biztosítónak fizetett részt rendesen fizetem? Mert ha ez nem igaz, akkor nem is érdekel a folytatás, egyértelműen marad a 'sima' változat.
8 millió körüli az összeg, CHF-ben, 20 évre felvéve. Egyelőre még csak a tárgyalási szakasz elején vagyok a hitelközvetítővel, az összes konkrétum, amennyit a biztosítással kombinált verzióról elárult, ennyi: Jelzálog Prémium 1. a hitelcsomag neve, a biztosítási részt a Generali kezeli. A közvetítő állítása szerint a havi törlesztőrészlet kb. 1/3-a megy közvetlenül az UCB-hez (ez a kamatból és a kezelési költségekből áll), kb. 2/3-a pedig (gyakorlatilag a tőketartozás aktuális havi részlete) a biztosítóhoz, amelyik aztán befekteti (nem világos, hogy a számára befizetett összegnek csak egy részét, vagy a teljeset, mindenesetre úgy számol a közvetítő, éves 3,5 %-os hozammal elvileg a 16-17 évre kifuthat a teljes hitel).
Azt is állítja az illető, hogy a befektetéssel nekem nincs semmi kockázatom; ha igazolni tudom a bank felé, hogy a tőkerészleteket rendszeresen fizettem a Generalinak , akkor a bank tőlem nem követelhet újabb összegeket akkor sem, ha a befektetés esetleg nem teljesítette a várt hozamot 20 év alatt, vagy ha a futamidő alatt csődbe menne a biztosító. Ez szerinte kizárólag csak a biztosító, illetve az UCB kockázata.
A sima hitelhez képest állítása szerint 1000-1500 Ft-tal nagyobb csak a kombinált verzió havi törlesztőrészlete, amit még be is vállalnék, csak ennyi információ birtokában valahogy túl gyanús ez a konstrukció. Amit elmondott, az fedi a valóságot? Vagy van még benne buktató, amit később akar csak elpötyögtetni?
En nem ajanlok soha eletbiztis kombit, mert veszett kockazatos. Az eletbizti resze gondolom nem erdekel, csak a befektetes resze. Ma viszont mar semmilyen elonye nincs a sima befektetesekkel szemben (majdnem, az szja-kedvezmenyt eltoroltek, bizonyos feltetelek mellett mintha a kamatado-mentesseg me'g lenne ra). Hajlando lennel-e hitel mellett (hitelnek csak kamatat, kez.ktg-et fizetve) megtakaritani csak azert, hogy a vegen "talan" egyforma lesz a ketto? Dev. hitelt legfeljebb n db (max. tulajok) 4 eves ltp-vel kombinalnek, de azzal is ismerve a kockazatot (Ft hitelnel lenne tutis). De ott van bearamlo penz a rendszerbe: az allami tamogatas 30% (egyszeri, de kijon kb. 12-13% evesitett hozamra - itt sincs kamatado -, fix garantalt alairas pillanataban). UCB kamata onmagaban jo lehet, kerj ott ha mar oda akarsz sima anniutasos hitelt. [Pazola mindjart lebunkoz erte, de tudd: az eletbiztis kombiert sokkal sokkal nagyobb a jutalek, mint egy sima hitelert. Ezert igenis azt fogjak neked ajanlani, es elhallgatjak, hogy ahol szepek a szamok ott tokegarancia sincs, ahol meg van, az se a befizetesre szol hanem az annal kisebb megtakaritasi reszre, es raadasul ott mar a max. varhato hozam se biztos hogy eleri a hiteled koltseget.]
Milyen eletbiztositassal akarja kombinalni? Kerd el a felteteleket, vaqy a termek nevet. Szinte teljes bizonyossaggal lehet jobbat csinalni. Mekkora a hitelosszeg?