Speciel itt mi kértük, mármint a lakók, hogy legyen parkolási díj, ugyanis a Lehel piac felújításánál az összes szomszédos utcarészt fizetőssé tették, csak minket nem, aminek eredményeképp a házban lakók nem jutottak parkolóhelyhez a saját lakásuk közelében, mert még a lépcsőházba is beparkoltak azok, akik kiszorultak a szomszédos utcákból (Gogol, meg ilyesmi). Így most itt is fizetős - ami mondjuk nekem kicsit kényelmetlen, mert mivel nem a XIII. kerületben fizetik a súlyadót nem kapok matricát - de legalább hely van. Ez is egy megoldás.
Mert a fizrtő parkolónak köszönhetően, egyszercsak lesz hely. a környékbeli irodaházakban dolgozók meggondolják, hogy kocsival jöjjenek-e, vagy netán beállnak az irodaház parkolójába, és nem a te helyedet foglalják el!!!
Ha helybéli vagy, akkor uccu neki kérdd meg azt a matricát, ha meg te is irodaházas dógozó vagy, akkó sorry, de ez van! Mi helybéliek is szeretnén ideférni:-(
A Rendőrség, az irodaházak, az új házak miatt az már csak volt külváros... Az, hogy cserébe nem adnak semmit, az sajnálatos, de miért a XIII. kerület lenne kivétel, sajnos mostanában ez így működik mindenhol.
Nojó, de még az is "beljebb" van, mint a Röppentyű utca (látszik, hogy arrafelé vagyok érdekelt :)). Nem is beszélve arról, hogy a Gogol utcáig bezárólag már 2000-ben, tehát a Lehel csarnok megnyitása előtt is kellett fizetni.
Az igazság az, hogy valójában lehet a környékünkön lakóknak matricát igényelni, de az 1000 Ft egy évre. Persze az összeg nem nagy, csak az ELV idegesít, hogy az Önki (azon belül meg a Tojó) azt csinál, amit akar, és csak úgy kib...szák az órákat mindenhova, és akkor még mindig ott van a parkolási díjfizetés ellenében nyújtott "szolgáltatás" elmaradása, lévén nem is vigyáznak a kocsidra, nem lesz jobb az út, és a parkolási körülmények sem, stb.
A Lehel Csarnok megnyitása után a Bulcsú, Dévai, Kassák eleje, Tüzér eleje utcákban volt hasonló a helyzet. Az ott lakók ingyenes parkoló-matricákat kaptak, azt hiszem határozatlan időtartamra. Azt, hogy ezeket hogy kell igényelni, azt nem tudom. Levélben küldte ki az önkormányzat. Azóta nincs baj ebből, legfeljebb a látogatók szívják meg, mert a közterületesek állandóan ott vannak.
Sziasztok angyalföldi (vagy vizafogói, vagy új lipótvárosi) fanok!
1. BUÉK!
2. Mit gondoltok, a kedves Önkormányzatunk hogy gondolja azt, hogy egyik pillanatról a másikra kirak az utcára egy parkolóórát, és aztán szedi a díjat a SEMMIÉRT. Jó, a belvárosban még oké, de én most olyan utcákról beszélek, mint a Papp Károly, vagy a Röppentyű, ami 15 éve még abszolút külváros volt, most meg minden ellenszolgáltatás nélkül fizettetnek még az ott lakókkal is a parkolásért!
Várom válaszotokat, ill. javaslataitokat, hogy mit lehetne ilyenkor tenni (a fizetésen kívül).