Keresés

Részletes keresés

vesztergom Creative Commons License 2008.04.10 0 0 724

Szerbusz,

Pechedre nem esztergomi vagyok, hanem győri. Jelen pillanatban ugyan felfüggesztettem a kefírezést és egy csökkentett adag gombám van félretéve a hűtőben az induláshoz. Így sajnos most nem vagyok kompetens a segítségben. Sokak irják itt, hogy van fölösleges gombájuk... nem kell megijedni, lehet kérni postán is, nem sérül a gomba. Üdv! 

Előzmény: Törölt nick (723)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 723
Szia Vesztergom,

Nem veletlenul esztergomi vagy? Csak azert kerdezem, mert en az vagyok, es szuksegem lenne gomara, es remenykedem, hogy hatha tudsz segiteni...
Probaltam irni, de nem publikus a mailed. Ahogy az enyem sem:)
_Reku_ Creative Commons License 2008.04.08 0 0 722
Közben kipróbáltam 1.5-ös tejjel és 3.5-össel is, mindkettővel sikerült, finom is lett. Azért 3.5-össel jobb lett, kicsit már tejfölíze van.A gomba is jobban szereti.
Múltkor sajnos épp a savós anyagot sikerült előállítani, és épp akkor jöttek a nővéremék látogatóba, kérték hogy hadd kóstolják meg. Azóta röhögnek rajtam, hogy ilyen pocsék dolgokat iszok. Hiába magyarázom nekik, hogy a többi sokkal jobb lett :)
yakimono Creative Commons License 2008.04.05 0 0 721
Volna valakinek felesleges kefírgombája? Lelkesen elmennék érte, sajnos csak hétfôig vagyok Pesten. Köszönöm elôre is.
_Reku_ Creative Commons License 2008.04.04 0 0 720
Nagyon hasznos dolgokat írtál, köszönöm!
Előzmény: havelina (719)
havelina Creative Commons License 2008.04.03 0 0 719
Ha a savo kivalik a kefirbol, akkor az tulerett. Ezt a kovetkezo modszerekkel elozheted meg:
- noveled a tej mennyiseget
- csokkented a kefir gomba mennyiseget
- csokkented a homersekletet
- rovidebb ideig erjeszted (tul sok gomba es magasabb homerseklet eseten a kefir akar 18 ora alatt is elkeszulhet)
Kiserletezni kell, amig olyan kefirt kapsz, amit szeretnel.

Nekem egyszer elofordult, hogy az elkeszult kefirt nem volt idom leszurni, ugyhogy betettem a hutoszekrenybe, es csak 2 nap mulva szurtem le. A kefirbol nem valt ki a savo, sot sokkal kremesebb allagu kefirt kaptam, mint a szokasos. Azota rendszeresen ezt a modszert kovetem. Erdemes kiprobalni.
A folosleges kefir gombat, ha nem ajandekozod el, meg is lehet enni (pl salataba tenni), nagyon egeszseges.
Vagy hotoszekrenyben, tejbe teve, korlatlan ideig eltarthato. A tejet persze egy, ket, harom hetente ki kell cserelni. Hogy milyen gyakran, az a tej mennyisegetol fugg - minel tobb a tej, annal ritkabban kell cserelni. Azert 4 hetet nem tanacsos meghaladni.
_Reku_ Creative Commons License 2008.04.02 0 0 718
Oké, köszi :) Kicsit undorítóan néz ki pedig. Meg pezseg is... De az illata végülis nem változott.
Előzmény: baratnod (717)
baratnod Creative Commons License 2008.04.01 0 0 717

az aludt tej alján is van ilyen, persze, hogy megihatod!

nagyon jó friss volt a tej :-)

Előzmény: _Reku_ (716)
_Reku_ Creative Commons License 2008.04.01 0 0 716
Sziasztok!
Már napok óta gyártom a kefíreket, de a mai valahogy más.Az üveg alján átlátszó, tiszta folyadék van kb 2-3 centi vastagon, és csak a teteje fehér. Eddig az egész tiszta fehér volt.
A gombám szép, egészséges színű, a tej is ugyanolyan, 2,8as. Mindig hidegen öntöm a gombához, remélem az nem baj.
Meg merjem inni ezt a löttyöt? :)
baratnod Creative Commons License 2008.03.28 0 0 715

sziasztok!

nekem a héten ígértek kefírgombát, igen sok jót hallottam róla és elolvastam amit írtatok ti is

a kérdésem, hogy milyen gyorsan szaporodik a gomba és mit lehet vele csinálni, ha nincs kinek elajándékozni?

moonshadow Creative Commons License 2008.03.28 0 0 714
Köszönöm, megoldódott! :)
moonshadow Creative Commons License 2008.03.28 0 0 713
Ez esetben ha valakinek van fölös kaukázusi kefírgombája és utánvéttel tudna nekem küldeni, megköszönném.
Azért lenne jó ebben a formában, mert vidéken lakom, eléggé leköt a munkám, és kevés esélye van, hogy akár pesten vagy máshol fel tudnám venni valakitől.
Azt meg nem szeretném, hogy a saját költségén adja nekem fel valaki postára.
Előzmény: Fklari (712)
Fklari Creative Commons License 2008.03.27 0 0 712
Nem sajnos.
Előzmény: moonshadow (711)
moonshadow Creative Commons License 2008.03.27 0 0 711
sziasztok!

Ha a boltban vett dobozos kaukázusi kefírt öszeöntöm zacskós tejjel, elkezd benne szaporodni vagy termelődni a gomba?
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.27 0 0 710
Megittam az első adagot, nagyon finom! :)
Előzmény: _Reku_ (709)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.26 0 0 709
Köszi!
Előzmény: Fklari (708)
Fklari Creative Commons License 2008.03.26 0 0 708
Nem, teljesen békén kell hagyni, amíg le nem szűröd. Szűrés előtt is csak felkavarni kell.
Előzmény: _Reku_ (707)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.26 0 0 707
Oké, én szalvétát tettem rá. Valami fehér réteg kezd képződni a tetején, ha jól látom. Azt majd le kell szedni róla?
Előzmény: Fklari (706)
Fklari Creative Commons License 2008.03.26 0 0 706
Én csak konyharuhával szoktam letakarni, mert gázt fejleszt. Műanyag ételesdobozban szoktam csinálni, mikor ráraktam a tetejét, azt simán ledobta magáról.
Előzmény: _Reku_ (705)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.26 0 0 705
Rossz hírem van, elvitték a gombát. De én annyi cukorral szeretem, hogy szerintem max 2 hét múlva újra lesz.
És megjött ma a kefirgombám is a postával, le is öntöttem tejjel. Szép fehér.
Akkor innentől számolva 24 óra múlva szűrhetem le és ihatom? Le kell fedni, ugye?
Előzmény: _Reku_ (704)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.25 0 0 704
Azt hittem, hogy több benne :) Egyébként ezzel a kefírrel főzni is lehet? Mert ma például gombapaprikást csináltam, és lehet, hogy jó lenne bele tejföl helyett a kefír is.

Ja és van egy jó hírem: VAN EGY ADAG KRISTÁLYGOMBÁM INGYEN ELVIHETŐ!
Előzmény: Fklari (703)
Fklari Creative Commons License 2008.03.24 0 0 703
Az alkoholtartalma olyan minimális, hogy fél liter elfogyasztása után 1 órával a digitális alkoholszonda nem jelzi, legalábbis nálam nem szokta. A munkahelyemen rendszeresen kell fújni bele.
Előzmény: _Reku_ (702)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.23 0 0 702
Hehe :) Jól van, nem aggódok. Amúgy arra jöttem még rá, hogy kefírfogyasztás mellett nem lehet vezetni, mert alkohol van benne. Még jó, hogy amúgy se vezetek, de vigyázni kell majd, hogy melyik családtagomnak adok még belőle, így zéró tolerancia mellett.
Előzmény: Fklari (701)
Fklari Creative Commons License 2008.03.22 0 0 701
Én mondjuk rosszul nem lettem tőle, de az igaz, hogy a szokásosnál lényegesen sűrűbben jöttek-mentek a szelek bennem, viszont teljesen szagtalanul. De egyébként semmilyen rosszullétet nem éreztem, azonban ha rendszeresen iszod, ez is hamar elmúlik.
Előzmény: _Reku_ (699)
Tornagh Atya Creative Commons License 2008.03.22 0 0 700

Á, ne izgulj, nem lesz semmi gáz. :)

Előzmény: _Reku_ (699)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.22 0 0 699
Igen, azt olvastam is róla, hogy egy év alatt jelentkezik jelentős hatása, a szervezet teljesen egészségessé válik. Hát ebben azért nem vagyok teljesen biztos, de a te példád azt mutatja, hogy nagyon sokat segít sok betegség esetében.
Azt is olvastam még róla, hogy az első két hétben elég rosszul leszek tőle, fokozott gázképződés meg ilyenek, de aztán ez elmúlik. Hát, kíváncsian várom.
Előzmény: Tornagh Atya (698)
Tornagh Atya Creative Commons License 2008.03.22 0 0 698

Ha a bolti kaukázusi kefír is számít, akkor azt mondhatom, hogy amióta lehet kapni, de igazán keményen (napi egy liter) csak kb két-három esztendeje.

A házi "kefírüzem" még nincs egyéves, de a javulást onnan datálhatom, amikor elkezdtem inni a saját termést.

Megjegyzem: egyszerűen az íze miatt álltam rá, a jótékony hatása csak bónusz. Állati jó kefírt tudok csinálni, igaz, sokat kísérleteztem (gomba–tej arány, állásidő).

Előzmény: _Reku_ (697)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.21 0 0 697
Oké, ha ti mind isztok mellette alkoholt, akkor megnyugodtam.
Ez amit az allergiádról meséltél, nagyon durván jól hangzik! Én biztos vagyok benne, hogy a kefir miatt van a gyógyulás, mert magától nem szokott elmúlni az ilyesmi.
Ehhez az eredményhez mióta és mennyi kefirt iszol?
Előzmény: Tornagh Atya (696)
Tornagh Atya Creative Commons License 2008.03.21 0 0 696

Nem lehet alkoholt inni? Én azért elég gyakran megpróbálom. Így jöttem rá, hogy a kefír – többek között – a másnaposságot is gyógyítja.

A nagy mértékű javulás azt jelenti, hogy míg korábban áprilistól novemberig elhasználtam naponta ötven darab papír zsebkendőt minden nap, most már csak akkor van szükségem ilyesmire, ha megfázom; nem pirosak a szemeim, csak ha álmos vagyok – csak akkor van kisebb intenzitású szénanáthám, ha olyan területre tévdek, ahol extrém magas a pollenkoncentráció. Nem tudom, hogy ez kizárólag a kefír hatása-e, lehet, hogy spontán öngyógyulás, de nem hiszem...

Ja: megszűnni látszik a fémallergiám is (kontaktallergi, az arany kivételével szinte az összes fémre).

Előzmény: _Reku_ (693)
_Reku_ Creative Commons License 2008.03.21 0 0 695
Hát, az egyik ilyen honlapon nagy betűkkel oda van írva, hogy A KÚRA IDEJE ALATT SZIGORÚAN TILOS ALKOHOLT FOGYASZTANI!!! De ha nem így van, annak csak örülök :)
A virágpor fogyasztása nem csak a virágpor-allergiásoknak jó?Persze biztos hasznos mindenkinek, mert c-vitamin van benne. Majd kipróbálom azt is.
Tegnap megbeszéltem egy kedves illetővel, hogy jövő héten küld nekem a postaköltség árán gombát.Annyira szeretném, ha használna!
Előzmény: havelina (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!