Fájdalom, nem tudok angolul (valszeg, koromnál fogva, már nem is fogok használható mértékben megtanulni), portugálul vagy csehül. Így, ha nem homályosítasz fel, továbbra is reménytelenül kűzdök a kódolással.
hat pedig ugyan az, szerintem nem adtad meg az ns-es profile-odat a mozillanak, igy az mashova dolgozott. Ha pedig mashol van a mozillas profile, akkor a masolas utan a path-okat is allitsd at a prefs.js file-ba.
Én is ezekkel próbálkoztam, de reménytelen. A könyvjelzőket sikerült megoldani (csak az adott könyvtár tartalmát másoltam át, nem magát a könyvtárat), de a levelezést nem.
egy az egybe, alapvetoen masolni is eleg:) mbox formatum, rendes szoveges file:) Mivel 7.x-es netscape sem mas mint Mozilla :) Csak mig azota mozilla sokat fejlodott, ns verzioja maradt.
de fura lenne, de ket ev tavalataban nem tul erdekesek a csatolmanyok.
Meg en sokat kuldozgetek sok megas exe fileokat, iolyesmit, masnap ugyanazt kicsit modositva, szoval teljesen lenyegetelen az attachment benne mar 1 nap mulva is.
A pegazusmail ilyenkor korrekten azty csinalja, hogy torli az attachmentet a levelbol, es a level aljara odairja, hogy "attachments: c:kutyulimutyuli.zip" es kesz.
Na jo, gondolom a mozilla mailbe be lehet importlani a netscape mailboxait, ugye?
eloszor is compact-old a mail direket:) Masodszor jobban jarsz, ha mozilla mail-t vagy annak kulon program valtozatat a Thunderbird-ot hasznalod. Es akkor talalsz olyan extension-t hozzajuk, amivel peldaul ki lehet torolni az attach-ot a levelbol.
Amugy az nem egeszen felesleges, hogy elmenti az attach-ot is a kuldott levelben, hiszen mi mast lehetne csinalni? :) Az a level resze, bele van kodolva, ha meg akarod kesobb nezni mit kuldtel el, es nem lenne benna az amit elkuldtel, az nem lenne fura?:)
lehet nem jo charset-el jon, vagy nalad nem jo a beallitas, view-character encodin, es tobbnyire iso-8859-2 vagy win-1250 szokasos, de ha utf-es a level akkor utf-8. Nezd meg auto-detec-nel mi van nalad.
Azt kerdeznem, hogy mi a teendo akkor ha az ember netscapes folderje mar 1 gigara hizott az evek alatt. A netscape radasul a kimeno levelekben az attachmenteket is elmenti, ami szerintem nem tul erdekes funkcio.
Tehat lehet-e valami trukkos modon levbelbol attachmentet torolni? (pegazus mailben lehet) Vagy hallott-e valaki arrol hogy ilyesmi keszul az ujabb verziokban?
Ha ezt nem lehet megtenni, akkor mia legjobb modja a levelek archivalasanak?
Ilyen bepitett funkciot nem talaltam.
Kösz, közben sajáteszüleg is rájöttem:-)
Most már csak a karakterkódolássak kínlódom, de ez máshol is gond. Nem egészen értem, hogy egy másolástól mé' bolondul meg a kódolás (a hosszú ékezetes betvek agyament jelhalmazzá válnak), pl. ha valaki válaszol 1 emilemre és idézetet hagy benne, annak is megbolondul a kódolása.
erre én is rájöttem, de nem engedi kirakni. hiába húzom oda, nem jelenik meg :(, múltkor eltűnt az összes kedvencem/előzményem stb, azóta nem mükszik ez sem:(
bekapcsolod: view - show hide - personal toolbar
es utana fogod es rahuzod cimsor elejet megfogva, a cimet a toolbarra:) A toolbaron tudsz konyvtarakat is letrehozni es abba tenni stb stb
a bookmarkban tudok létrehozni mappákat, tudok belerakni linkeket, stb.. de szeretném kirakni a böngésző ablakba is. felülre, tudod, megjelenik egy kis gomb, pl Index, ráklikkelek, és bejön az index :)
Firefoxos hasfájásom van. Az egyik felhasználótól a másikba szeretném áttuszkolni a könyvjelzők egy részét (nem az összeset, az megy). Mivel itt nem könyvtárban (mint az IE), hanem egy fájlban van, nem tudok megbírkózni vele.
Van 5let?
szeretnék netscape-t használni, mert gyorsabb, szebb mint az exploler.. DE! nem bírok kirakni hivatkozásokat. a "bookmark" menübe sikerül beírnom, de magában a böngészőablakban már nem jelenik meg. :(
nem nagyon varhato ilyesmi. Van kezdemenyezes, azaz bug bejegyzes arra, hogy a profile-ok jelszavasak legyenek, de egyelore nincs megcsinalva. Amugy sem tartja titkositva a fileokat, tehat alapvetoen 0 ertelme a dolognak :) Viszont tobb profile-ja lehet akkor is ha csak 1 user van. Igaz attol meg szinten barki megnezheti barki leveleit.
Azééé az Outlook Express az tudja a több felhasználót. Jó én kitudom játszani, de aki nem ért a google-hoz az ellen jó. De remélem a ....levelezőben is lesz elöbb utobb ilyen, addig le sem töltöm. Mert ugye nálunk Windows 98SE van (OFF Pedig létezett már XP mikor vették, de az idióta számtechnika kereskedés csont nélkül eladta céges felhasználásra /OFF). Ha felhasználót váltanánk, akkor a céges programok leállnak. :-( Nincs olyan mint az XP-ben, hogy egyszere több user lehet bent .... Szóval csak jó lenne ez ficsőr.
rand
ps: FireFox kedvencek kezelése az a tuti nekem, akinek 0 a memóriája. ;-) Mondjuk pár ötletem volna, de az a fránya angol nem tudás ...