Keresés

Részletes keresés

radom1 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 360
Ez van. Kegyetlen az élet! Meg az igazság odaát van!
Előzmény: Törölt nick (359)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.10 0 0 359
Nekem ez akkor is olyan,mintha egy autót szeretnék venni,erre rám akarnak sózni egy Mercedes E 240 4MATIC T-modell-t 14 275 000,-
Ft-ért,amikor egy egyszerű igényekkel megáldott embernek egy Suzuki LIANA 1.6 GS (4WD) 4 100 000,-Ft-ért minden igényét kielégíti.

Ha mondjuk engednék 185 Joule torkolati energiáju légfegyver vagy .22 LR kaliberü fegyver alanyi jogon tartását,és ha találok olyan helyet, ami józan emberi ésszel kizárja mások testi épségének vagy anyagi javainak sérülését és ott gyakorolhatom a lövészetet,akkor másképp látnám én is.

De a lézernek még mindig van annyi előnye,hogy nem okozhat sérülést,[size6]na de ilyen drágán kész rablás[/size]!Az oroszok is csinálhatnak ilyet vagy a kínaiak.Mindkettő önmagában nagy piac és olcsó a munkaerő a dolgozók- és a környezet védelme nem téma.Hát csak tudnak olcsóbban gyártani!?
Előzmény: radom1 (358)
radom1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 358

Nem bűzlik az. Szerinted mennyi lézeres gyakoró szettet lehet eladni, és ehhez képest menyi alap számítástechnikai cuccot? Bevételnek pedig lenni kell.

Az elektronyos - lézeres, ill. egyéb - izék leginkább arra jók (kivéve persze a professzionális, a fegyveres testületeknél rendszeresített fegyvereire, ill öltözetére felszerelhető eszközöket), hogy a szerencsétlen próbálkozó lássa, milyen szétrángatott sütéshibákat csinál és miféle centrifuga-szerű karmozdulatokat végez lövés során. Ebből persze lehet tanulni, de néha nem kicsit frusztráló. Szóval ár-érték arányban én mégis a légfegyveres, v. .22 LR kaliberű gyakorlólövészetnek vagyok inkább a híve. Viszont nem rossz, ha az ember néha látja, hogy a botrányosan rossz szórásképeit mi okozza.

Előzmény: Törölt nick (357)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.09 0 0 357
ok.Ugy számoltam,hogy:
-elektromos cél 85€
-kijelző 169€
-lézervető adapter 75€
-egy puska 399€

728€=180,544Ft

Itt valami bűzlik.Ha emlékezetem nem csal,akkor 10 éve a Zsaru Magazinban ca. 25,000Ft volt egy magyar gyártmányu készülék,ami hatástalanított fegyvert használt,de most lehet,tévedek.28,000 Brutto Ft-ért kapok egy legdrágább DVD írót,
115,000 Brutto Ft-ért kapok egy HP 945 5.1 Mpixel fényk. 8xopt. 7xdigit. vaku
digitális fényképezőgépet.Egy 4x-es CD meghajtót a szemétbe dobok,pedig van benne finommechanika meg lézer.Minek képzeli magát a Roem RG,ő a király,nincs konkurenciája?

gvass1
Nincs hatrarugas, dorej, de meg csak a ballisztikus roppalya sem szimulalhato.

A légpuska és légpisztoly,nos ezeknek sincs döreje,meg hátrarúgása.A ballisztikus röppálya meg ott számít,ahol a célpontok változó távolságban vannak.
Előzmény: gvass1 (355)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.09 0 0 356
Kösz az infot,most tanulmányozom,de már most mellbe vág.
Előzmény: gvass1 (355)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 355
hi, egy hasznalhatobb loteri reaktiv lezeres gyakorlo rendszer ara: MINI RET SYSTEM (3 Ziele) 1028366 EUR 14.699,00 MINI RET SYSTEM (7 Ziele) 1028367 EUR 21.999,00 Primitivebb van mar 150 euro korul, de azzal nem lehet pontloveszetet gyakorolni.
Előzmény: Törölt nick (354)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.09 0 0 354
Azt modta valami nálam sokkal okosabb,hogy a szűz kéz a legjobb lövő (most a saját szavaimmal mondom el),mert az ember nem számít a hátrarúgásra és a dörejre.Úgy lö,ahogy a nagykönyvben megvan írva.Később ellentart és a lövés előtt becsukja a szemét.Ezért kell szárazon gyakorolni nagyon sokat,hogy rögzüljön a helyes technika.Errre lenne jó a lézeres fegyvernek látszó tárgy
(gyakorló eszköz).

Kb.10 éve a Zsaru Magazin írt egy magyar cégről (már nincsenek meg az újságok,nem tudom melyik),amelyik hatástalanított fegyverből készített ilyet,de ahhoz azt hiszem kellett még számítógép is.Hogy ez melyik cég;fejlesztett-e és létezik-e még,nem tudom.

Nem tudom mennyibe kerül egy felszerelés.A lézerdióda szinte filléres.Fröccsentenek egy pisztolyt,ez is olcsó.A detektor,ami 2 féle lehet (részletezve a 2004.08.09 11:51:09 (350) hozzászólásban) nem tudom mennyibe kerül.

Ha oroszok gyártanak,az gondolom sokkal barátságosabb áron kerül forgalomba.

gvass1
hi, lezeres logyakorlo eszkozok ugyeben nezz el a www.roehm-rg.de oldalra. De imho sokkal jobban jarsz egy legpisztollyal.

Mire gondolsz?A lézeres drágább és fentatrani is drágább?Vagy évek alatt hozza be a légpisztolyt?
És ott van a lézeres esetleges előnye,a moduláris felépítés,tehát kapok pisztolyt karabélyt,puskát,HA VAN ILYEN.De ha ez nekem eszembe jutott,akkor másnak,akinek a munkája ezzel foglalkozni...

Előzmény: gvass1 (353)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 353
"Mi a hátránya a lézernek?" Hat, a sutesen kivul semmilyen funkcioja nem gyakorolhato az igazi fegyvernek. Nincs hatrarugas, dorej, de meg csak a ballisztikus roppalya sem szimulalhato. A Rohm-fele cuccoknal mondjuk van elorelepes, mert lehet megcsinalni oylanra, hogy legyen hatrarugas (ill. mukodnek a kezeloszervek), de igy mar baromi dragak.
Előzmény: Törölt nick (352)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.09 0 0 352
Mi a hátránya a lézernek?Senkit se sebesít meg,és ha olyan mint a lego,akkor csinálok belőle pisztolyt;karabélyt;puskát.
Előzmény: gvass1 (351)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 351
hi, lezeres logyakorlo ezskozok uygeben nezz el a www.roehm-rg.de oldalra. De imho sokkal jobban jarsz egy legpisztollyal.
Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.09 0 0 350
A lézeres lövészet megoldható olyan technikai feltételekkel,hogy nekem van egy fegyvernek látszó pisztoly vagy puska,ami az elsütőbillentyű elhúzására egy lézerimpulzust bocsájt ki,amit egy független készülék érzékel?
Az érthetőség kedvéért ez a készülék lehet egy lapos doboz (gondoljon egy vastag faliképre vagy egy LCD monitorra),aminek a nagyobbik oldalán van egy nyílás.Ebbe hatol be a lézer és amikor a dobozban lévő receptor érzékeli a lézert,akkor egy hang vagy fényjelzés (nagy távolság esetén akár egy rádiójel által a fegyvernek látszó tárgyban kiváltott reakció) jelzi a találatot.A doboz nyílására helyezhető sablonok különböző átmérőjü nyílással rendelkeznek,ezzel nehezítve/könnyítve a gyakorlatot.Ez kvázi fém sziluett lövészet.
Természetesen elképzelhető más jellegű készülék,ami nem a fém sziluett lövészetet modellezi,hanem a pont- vagy céllövészetet,amikor a készülék meghatározza a találat pontszámát (pl.:ez egy 9-es találat az egy 6-os),hasonlóan az elektronikus dart gépekhez.
Ez a doboz elképzelésem szerint otthon a falra akasztható,vagy a kertben egy faágra és nem szükségszerü a fegyvernek látszó tárgyal való fizikai kapcsolata kábel által.Független áramforrással működik mind a doboz mind a fegyvernek látszó tárgy,ami a lézert kibocsájtja.
A http://www.lezeresloveszet.naturhun.hu/termekleiras.html oldalon leírt projektoros megoldás nem érdekel.Nekem egy olyan megoldás kell,amit olyan gyorsan kezdhetek használni,mint egy légfegyvert és ugyanolyan gyorsan hagyhatok abba,de a légfegyverrel ellentétben nem kell a lakásban feposzivózni a lövedékeket.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.09 0 0 349
Nincs revolvrem,csak légpuskával és kispuskával lőttem kb 5 évig.Mindegyik fajtával 2 típust volt szerencsém megismerni.A fegyverkezelést szigorúan megtanították 12 éves koromtól,ezért azt gondolom,ha egy instruktor azt mondja,hogy valamit ne csináljak,akkor azt hiszem kicsi a valószínűsége,hogy megsértem szabályokat.Azt meg munkám során megtanultam,a gépek meghálálják a gondos ápolást és az óvatos kezelést.
Előzmény: gvass1 (348)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 348

"filmeken az oldalra kiforduló dobot a csukló csavaró mozdulatával csak úgy lazán a lendülettel csukják be.De akkor a céltól elfordul a cső is."

Ehem,

aki meg a filmekbol akarja a fegyverkezelest elsajatitani, az kozveszelyes idiota.

A fenti praktika a legjobb modszerek egyike a revolverek tonkretetelere.

Előzmény: Törölt nick (338)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 347

"És a Taurus?8 db .357 magnum több mint 6db?Itt mi a helyzet? "

Az, hogy vastag, nehez vele beszallni pl. jarorkocsiba, es dognehez (.44 Magnum tokmeret!). Nomeg, ha vmire nem eleg 6 db .357 Magnum, akkor oda puskat kellene vinni eleve.

Előzmény: Törölt nick (345)
radom1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 346
Sanszos, hogy ha tartósan akarod magaddal hurcolni, a Taurus 608 kikoptatja a ruhádat. Ugyanis a nagy tokméretű csúzlik közül való, ezért tudtak annyi lyukat készíteni a dobba... A S&W 686 ellenben közepes tokméretű és bár 4"-os változata csak kb. 10 dekával könnyebb, mint a Taurus 608, jobban viselhető (bár kényelmesnek azt sem mondanám).
Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.09 0 0 345
Lazán kapcsolódik a témához;próbáltam kapcsolatba lépni a MP412 "REX" gyártójával.
Hát nem ment könnyen,nem is sikerült.Nagy nehezen megkaptam a gyártó e-mail címét,
részlet a levélből "It is produced by Izhevsk mechanical plant. Their e-mail is: market@baikalinc.ru".Természetesen a levél nem továbbítható.A kör bezárult,se ár se egyébb info.És nem ez volt az egyetlen próbálkozás.El is ment a kedvem.

Mi történt az oroszokkal?100 éve még a fegyver tervezője próbálta ki a fegyverét 4000 lövéssel (azt nem tudom,közben megtisztította-e).

És a Taurus?8 db .357 magnum több mint 6db?Itt mi a helyzet?
(SW 686 és Taurus 608)

Előzmény: radom1 (344)
radom1 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 344
A billenő csővel-dobbal rendelkező (ún. top-break) revolverek nem elképesztően masszív szerkezetükről híresek. Érdemes megnézni, hogy azokat eredetileg milyen alacsony nyomású kaliberekhez készítették: pl. .32 S&W, .38 S&W, .44 Russian, stb. Nem vagyok arról meggyőződve, hogy a .357 Mag gáznyomását és imulzusát egy ilyen nyitható dobkeretes fegyver igazán jól viselné. Nem beszélve arról, hogy csak nagyon jó illesztések esetén (amiről az oroszok nem igen híresek) lenne elvárható a fegyvertől pontosság, hiszen a cső a dobbal kissé külön életet él a markolattól. Az ejektoros megoldás sem hinném, hogy az igazán megbízható ürítési mód lenne ilyen hosszú hüvelyű lőszer esetén. Lásd fent milyen lőszereket használtak jellemzően a top-break csúzlikhoz. Egyébként ami újabb orosz fegyvert - elsősorban a műanyag tokosakat - kézbe fogtam eddig, azokról sütött az igénytelen kivitelezés, pedig kiállítási példányok és nem nagy sorozatban gyártott termékek voltak. Úgyhogy inkább maradnék a S&W mellett, ha lehet választani.
Előzmény: Törölt nick (343)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.08 0 0 343
És szerinted a 4"-os .357 magnum kaliberü revolverek között a MP412 "REX" a király?
Előzmény: radom1 (342)
radom1 Creative Commons License 2004.08.07 0 0 342
Igen. Egy jó darabig a KBI Inc. volt a FÉG amerikeai importőre. Hogy mostanság ki, ha egyáltalán még van valami gyártás, azt nem tudom.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.07 0 0 341
http://www.cooksguns.com/inv/feg-kbi.asp
Ezen a magyar FÉG van?
radom1 Creative Commons License 2004.08.07 0 0 340
A Taurusok igen "változatos" minőségűek. Régebben csak egy fokkal voltak jobbak az ultragagyi Rossiknál, az utóbbi években minőségi javulás tapasztalható, de azért úgy tűnik még mindig nem S&W szintű a cég a minőségbiztosítás tekintetében.
Előzmény: Törölt nick (339)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.07 0 0 339
Megjegyzem,én titokban a MP412 "REX" és a Taurus MODEL 608 .357 Mag.-ot vártam befutónak.Az oroszt azért mert sok műanyagot tartalmaz meg az ejektorért a Taurust meg a 8-as tárkapacitásért.

gvass1

>A megfizetheto kategoriaban az WS 686-nak nincs parja!!!<

SW 686 4" $670.00
Taurus 608 $523.00
MP412 "REX" ???

Mit tud a SW 686 $670.00-ért.Nem,nem kételkedek,mert az amerikai fogyasztóvédelem
a sárga földig hordaná le a SW-t.De bővebben...
Előzmény: Törölt nick (338)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.06 0 0 338
És a MP412 "REX" ?Annak van ejectora is.A hüvelyeket magától kilöki,ez megrövidíti az ujratöltést (már ahogy én elképzelem).Meg alkarból fellendítve zár,hiszen csőletörős,vagy muszály kézzel becsukni?A filmeken az oldalra kiforduló dobot a csukló csavaró mozdulatával csak úgy lazán a lendülettel csukják be.De akkor a céltól elfordul a cső is.
Előzmény: gvass1 (337)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 337

Melyik a legjobb 4" .357 Mag. szolgalati revolver?

A Manurhin MR73 (Police). Csak eppen annyira draga gyartani, hogy a francia allam sem engedhette meg maganak.

A megfizetheto kategoriaban az SW 686-nak nincs parja!!!

Kivalo meg a Colt Python, de az tul finom, kezi illesztesu, es tul draga szolaglati revolvernek, es a dobnyitasa sem annyira effektiv imho.

(A felsoroltak kozul a Rossi-n kivul mindegyikkel lottem, van, amelyikkel rengeteget)

Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.06 0 0 336
Most olyanok mondjanak véleményt,akiknek van tapasztalata .357 magnum kaliberü revlverrel.
Ha vannak revolverek,amik tömegre kb azonossak,6 lövetüek,4" a csövük .357 magnum a kaliberük (Taurus MODEL 65 .357 Mag. REVOLVER;Rossi MODEL R97104 - .357 MAG BLUE REVOLVER WITH RUBBER GRIPS;S&W Model:65;MP412 "REX";S&W Model:686),ki melyiket választaná,ha csak egyet lehetne.Csak a markolaton lehet változtatni (anatomikus;gumi).Gyakorlatilag arra vagyok kíámcsi melyi a legjobb szolgálati revolver.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.06 0 0 335
Nem rossz!

Akit érdekel az igazi fegyver működése lassítva az megnézhei ezt is:
Ak tokfedél nélkül sorozatot lő;a revolver dobja felrobban;és még sok más:
http://www.bsg-dornier.de/schiessen/index.html?/schiessen/filme/filme.htm
Előzmény: Mud Rider (334)
Mud Rider Creative Commons License 2004.08.06 0 0 334
gvass1 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 333

"gvass1

>A kopirajt meg smafu???<

Jogos!A szerzői jogvédelem kiment a fejemből.Senkit se akarok 2 éves börtönbüntetésbe rángatni.Senki se tegyen fel különböző orgánumokból szerzezz anyagot a fórumra.
Az e-mail az még belefér vagy az is sérti a szerzői jogvédelmet?"

Hiavatalosan meg fenymasolni sem lehetne az ujsagot.

Ize, nem eccerubb dobni egy emilt a szerkesztosegnek (direxmedia@mailstation.hu) es 440 FT-ert megvenni a kivant regi szamot?

Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.06 0 0 332
Valaki írja meg ,hogyan kell képet berakni,meg hyperlinket beraknim,és ha van ideje
akkor az UBB kódokat magyarázza el,vagy mondjon legalább egy oldalt, ahol alapossan elmagyarázzák.De ne az Index oldalán,mert az magas,
(http://forum.index.hu/Custom/showFAQ#szerkeszt) <- ez az,ez nem jó.

budapest1686@freemail.hu
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.06 0 0 331
Az U238-assal kísérletezett valaki?Az A-10 Thunderbolt II-nél jól bevált,mint a gépányú lövedéke.
[imagehttp://www.finnmoller.dk/airshow/a10.jpg]
De az M1A1 Abrams tanknál páncélzatnak is használják.
[imagehttp://www.tanxheaven.com/m1a1/m1a1-001.jpg]
És U238-ból rengeteg van.
Előzmény: radom1 (330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!