A szülők életkorából( anya 20 éves) kiindulva, pláne, hogy van egy 3 éves kisfiuk is ne is rossz :-))) Egyszer vittem oltásra a kisfiamat, és két kisgyerek volt előttünk, nem is foglalkoztam velük, de mikor az egyik anyuka felkiáltott: Ándzseló, hagyd békén a Szántiágót!!!!! Na, erre én is felkaptam a fejem! :-)))))
Ha sokáig húzod, úgy megörülsz a sok könnyűségnek, hogy aztán elmarad a tesó. : ))) Én is mindig azt gondoltam, hogy ha még fél évet vártam volna a másodikkal, ki tudja, nem gondoltam volna-e azt, hogy hú, de jó, elég egy. : )))
Az enyémnek a nagybátyám mondja ki szeretettel a nevét, miszerint "jössz már Magyarországra, Mira Leona"? Bár nálunk is néma a 2. keresztnév, én nem bánom, hogy annak idején ezt választottam, megtenném újra és újra. Valljuk be, egy nehezen összejött babánál, ahol a fekvése miatt borítékolt volt a császár egy amúgy is komplikált terhesség után, jól jön az oroszlán bátorsága, amit a név jelenteni hivatott. Na, ez egy jó körmondat volt.
Néha azon gondolkozom inkább, hogy a Mira mellett nagyon tetszetős Mia is szép lenne. Csak ugye magyarul az jut eszembe, hogy ej, MIA kő, tyúkanyó kend...
Nevezett amúgy december 5-én lesz másfél éves...szalad az idő. Már a tesón gondolkozunk, igaz, én most kezdek örülni, hogy könnyebb minden, de túl nagy korkülönbséget sem szeretnék...
az enyémeknek két neve van, használjuk is egybe, főleg figyelemfelhívásra. A Benci nekem nagy kedvencem a Bencion név becézéseként (héber név, itthon sztem nem anyakönyvezhető.)
Az én fiamat is, aki Benjámin, Benőnek becézik a suliban. Elsőben, mikor ezt a nevet kapta, volt még két Benedek és két Bence is az osztályban, így nem ő lett Beni.