Piros! Norbi már eszik rendesen.... Próbálj meg adni neki vmi savanyút, vagy savanykásat. Norbi is a reggelit nem annyira, de ebédre éhes, és a vacsi elött eszik 2 őszit, attól éhes lesz mert savat csinál.
Meg ha teázik, akkor ne adjál neki semmi olyat ami édes. Se üditőt, semmit csak vizet, és az nem telití el. Norbi is most hogy beteg volt csak teázott de azt töménytelenül, igy nem is volt éhes. Azt nem adtam neki, annyit, és újra éhes lett.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e arra tapasztalatotok, hogy mit lehet tenni, ha a lányom nem akar enni. Mindenre azt mondja, hogy nem szereti, nem kéri. Ha éhes fött rízst eszik vagy üres kenyeret. Na meg tejet. A védőnő szerint a meleg miatt és majd visszaáll.
A Viburcol Zádornál nagyon bevált. Fogzásnál Chamomillával kiegészítva különösen jó.
Zorka is beszélt egyik éjjel, mikor lázas volt. Ő Zádorral veszekedett, csapkodott a takaróval, aztán sírt. Ha nem ébresztjük fel, akkor sokáig nyöszörög ilyenkor.
Szerencsére a mai vizelet is negatív lett. Még nem vagyok nyugodt, mert tegnap max. 2dl-t ivott egész nap.
Viszont én kedden belázasodtam, tegnap már 39,5- tel vészeltem át a napot. Ma reggelre meg úgy bedagadt a mandulám, hogy nem fér le a torkomon csak a folyadék.
Én csak ajánlani tudom a VIBURKOL kúpot. Ez egy homeopátiás készítmény és amellett, hogy lázcsillapító is valamennyire nyugtató hatása is van. Mi a lányomnál és a fiamnál is használjuk, mikor már egyikőnk se bírja tovább cérnával. Este kifejezetten hatásos még a nagy fogzások idején is. Mi ha adtunk a gyerekeknek fürdés után egyet, egész este csend és alvás volt.
Én nem hoznám összefüggésbe. Ugyanis láztalanul is van, hogy előjön. Betegség után. Vagy előtte. Volt, hogy csak az volt egyik este. Mellettem aludt, és csak akkor ismert meg, hogy ott vagyok, ha rákérdeztem. Hadakozott a semmivel. Most éppen a kezei zsibbadtak, rosszul esett hozzáérni dolgokhoz. Elmúlt.
Sokszor viszont egyáltalán nincs, pedig beteg, lázas. Egyszerűen kiszámíthatatlan. Mint maga a gyerek is. Én annak örülök, hogy lázgörcse nem volt többször (jellemzően az is még hőemelkedéskor jelentkezett, mikor gyorsan ment föl a hőmérséklete. De akkor kapott oltást is, amire néha így reagálnak egyes gyerekek).
Ma egyébként jól van, holnap valószínűleg mennek Pécsre délután. Öt napra. Az is jó lesz mindenkinek.
Kérdés: fogzásra mondták a Viburcil (?) kúpot, hogy akkor jobban alszik a baba. Tapasztalatok?
Ilyen félrebeszélést hallottam, amikor a Szt. Lászlóban voltunk coli bacis hasmenés miatt. Egy rotás kisfiú volt a szobában, hányt, hasmenés, láz és ő is gyakran félrebeszélt. Csak azért érdekes, mert nektek is valami hasonló betegségetek van, nem?
Sajnos kisBulcsú rengeteget hányt, alig tudunk valamit belediktálni, de most a B6 benne maradt és csak hőemelkedése van. volt itthon Normolyt, azt kanalazom bele. De du. a férjem elviszi a helyettesítő orvoshoz.
A félrebeszélés (orvos szerint féléber állapot, reagál, de nincs igazán magánál, fantomfájdalmai vannak) ilyenkor szokott előfordulni. Állítólag a hiperaktivitás kísérő tünete lehet az idegrendszeri éretlenség miatt. :-O Ilyenkor nem alhat a fönti ágyon, bár igazából sose csinált bajt, de nem kockáztatunk.
Hallucinál?! Álmában beszél? Ijesztő lehet. Régóta nem csinált ilyet, igaz?
Remélem kisBulcsú is olyan hamar átesik rajta, mint Karsa.
Zorka tegnap lázasan ébredt. Hívtam a dokit, hogy akkor reggel vinnénk a pisit. Mondja, hogy jó, Zorkát nem muszáj, ha nem tudom megoldani, odaadja a receptet! Értitek? Látatlanban antibiotikum. Ha ősszel oviba megy, minden náthánál ez lesz?
Reggel szakadt az eső, így kénytelen volt párom lógni a mhelyről, de így elvitte Zorkát is. Mandula szép, torka piros, antibiotikum. Még nem adom. Tegnap homeós dokival értekeztem, mai napra is elmondta, hogy mit hogyan. Este 37, 2. Szerdán vesegondozóba is küldök pisit, ottani doki véleményétől teszem függővé a gyszert.
Azért csökkentettem az adagot, mert így beszéltük meg a homeós dokival. Ugyanis az endokrinológust a számok érdeklik. A TSH a normál sávon belül van, de a szoptatás befejeztével (majd egy éve) elkezdődtek a túlműködéses tüneteteim. Nem vészesek, de jobb lenne nélkülük. Mondjuk a min. 90- es pulzusom kezdett már aggasztani.
Csütörtökre kaptam időpontot vérvételre, most már nem bánom, hogy így elhúzódott.
Egyébként ez az eü részem az egyik oka annak, hogy nem mernék több babát vállalni. Van még több minden a "nem serpenyőben". A legsúlyosabb az anyagi ok. Nem a + fő miatti kiadások lennének megterhelőek. Hanem az az összeg hiányzik nagyon, amennyivel a fizetésem több a GYED- nél. Most még elvagyunk, de csak azért, mert nem a teljes kölcsön után törlesztünk egyelőre.
Drukkolok, hogy Zorkával ne legyen semmi gond. Nem unatkozol. :-(
De én sem. Ma kisBulcsúnak lett hőemelkedése, fájt a feje, ja és már tegnap éjjel is hallucinált, ma is fölriadt, pedig a gyógyszer miatt hőemelkedése sincs (bár a fejfájás miatt adtam inkább). De ez sok gyereknél együtt jár a hiperaktivitással.
Még jó, hogy hétfőn jön anyukám. Igaz, még nem világos, hogy fogja őket elvinni kedden...
Igen, azzal kezdtem. Aztán este, miután beadtuk az antibiotikumot, már Nurofent akartam mellé. Elfeledkeztem az Aconitumról.
Zorka alszik. Gondolom lázasan fog ébredni. Szerdán voltunk a vesegondozóban, most szervezhetem, hogy minden nap nézzenek vizeletet. Feltéve, ha beteg lesz. De amilyen a hangulatom, nem bizakodok.
Én meg továbbra is rosszul vagyok. Erőt kell gyűjtenem ahhoz, hogy felálljak. Utánaolvastam, lehet a gyszermegvonástól. Olyan állapot, mintha abbahagytam volna vmi drog szedését. Remélem hamar elmúlik, mert így nagyon rossz. Érzem, hogy lassú vagyok, iszonyú apatikus, stb.
Ez jó hír :-) Mármint ami Karsát illeti. A dugulás :-(((((( Somának kibújt a 12. fogacskája, a jobb felső szemfog. Nem sieti el a dolgot, a 11. foga február 2-án jött ki. Úgy látszik, így ünnepelte ma meg a 22. hónapfordulóját:-)
Jobbulást a betegeknek! Karsa két nap alatt letudta a dolgot, már megint a régi. Illetve ma pont mindhárom gyerekem kissé megkergült, az én fejem is fáj, más anyukák is panaszkodtak. A tetejébe az épületben eldugult a fő szennycsatorna és reggel bokáig állt a mások mosogatóleve a konyhánkban. :-( Délután háromra jött meg a társasház által szerződtetett hibaelhárító, addig néha kaptunk egy-egy adagot, mert a vizet természetesen nem zárták el (még jó, hogy nem a wc-nél történt ugyanez!!), . Most már csak a mocskot kell lesúrolni a padlóról, fujj.
Próbáltad a 15-ös Aconitumot? Loránál nagyon bevált, ő 4-5 éves koráig az a típus volt, akinek hirtelen az egekbe szökött a láza (40-41 fok), és ez a bogyó a kúppal együtt nagyon jó hatással volt rá. Neki mindig vizes borogatást tettem a testére, mert a fürdőt nem szerette. Érdekes egy kiscsaj:-)
Sziasztok, most látom csak, hogy mindenki beteg:-((( Jobbulást a babáknak. A mi doktornönk is előszeretettel adja a Cataflamot makacs láz esetén. Nálunk emellett a kúp jön be, a szirupok közül a Panadolt szoktam adni, mert Soma a veséje miatt nem kaphat Nurofent. Hasmenésre a Normaflore nem annyira nyerő, potosabban a hasmenés utáni bélflóra-egyenúly helyreállításában segít, de a székletet nem fogja meg. Soma már lassan 2 éve szedi folyamatosan, és teljesen normálisan kakil tőle. Van egy folyadék, a Sodioral, ami nagyon jó ilyen esetekben, csak az a gond vele, hogy napi kb. 2 decit kéne meginni belőle. Nálunk ez nem ment. Nagyon jó még a Humana Electrolyt, a HIPP rizsnyákja és a Smecta. Egyelőre ennyi jutott eszembe:-)
Nálunk egyelőre senki sem beteg. (kop-kop-kop) Somával tegnap voltunk bőrgyógyásznál, mert nagyon csúnyák a lábkörmei: borzasztóan törnek, és ha megnőnek, visszakunkorodnak. Azt mondta a doktornő, hogy ki fogja nőni, és adott rá valami krémet. Jönnek a szemfogai, az utolsó metsző még sehol, szóval nagyon viccesen fog kinézni, azzal a hézaggal a szájában :-)
Lorának véget ért az intenzív úszás, és nagyon szépen fejlődött ezalatt a 2-szer 10 nap alatt. Tud hason-háton siklani, láb- és kartempóval úszni, és most kezdték ez a gyorúszás levegővételét tanulni. Már csak ritkán sírdogál, összességében szeret járni. Szóval ősztől én fogom vinni, bármilyen macerás is lesz, mert összességében ez sokkal jobban bevált, mint az óvodai oktatás.
A kúp meg nem viszi le a lázát. Ma nem volt vészesen magas, de tegnap biztos felment bőven 39 fölé. Nem mértem. Fürödtünk, ordított, remegett, pedig nem volt hideg a víz...
Mi küzdünk. Lázcsillapító visszajön, kaja semmi. És ma ivott max. 2dl-t. Amúgy a kedve jobb volt, de fáj a torka, úgy látom. Remélem, holnap már jobb napunk lesz! Reggel 6 óta ébren van, most apja fekszik mellette, hátha elpilled.
Csatlakozunk...Most ment el a doki, Zádor lázas, mandulagyulladása van. Vszínűleg ajándékba kapta a szomszéd kisfiútól, aki keddre lett beteg, hétfőn együtt játszottak. Jaj, de nem hiányzott ez most!
De jó mindenkinek! Nálunk Gergő lett lázas és ma már hányt is. Tegnap is lázas volt, de szegénynek egyszerre jön egy csomó foga és tegnap még erre gondoltam. Majd meglátom mi lesz holnap, hogy kell e dokihoz menni.
Szerencsére nekünk homeos dokink van és nem az antibiotikummal kezdi.