Elvtárs, zárt területen jársz! Belépési engedélyért a Központi Bizottsághoz folyamodhatsz, ha a káderlapodat leadod a személyzeti osztály iketagfelveteli@index.hu címén. Ha szerencsés vagy, bölcs döntéséről értesít a Párt. Ha nem, akkor az Államvédelem.
Анекдот напомнил. Я поехал в магазин алкоголя в пятницу вечером на велосипеде, купил бутылку виски и положил ее в свою велосипедную корзинку. Перед тем как отъезжать, я подумал, что если я упаду с велосипеда, то бутылка разобьется. Поэтому я решил выпить всю бутылку сразу, перед тем как поехать домой. И знаете, это было очень правильным решением, потому что я падал 7 раз по дороге домой!
Egy anekdotára emlékeztet. Péntek este elmentem a biciklivel az italboltba, vettem egy üveg whiskyt és beraktam a bringás kosaramba. Indulás előtt arra gondoltam, ha elesek a biciklimmel eltörik az üveg. Ezért úgy döntöttem, hogy egyből megiszom az egész üveget, mielőtt hazamegyek. És tudod, nagyon jó döntés volt, mert hazafelé 7-szer estem el!
"Вместе с ними жил их приёмный сын Георгий Лозгачев-Елизаров, а также М. А. Ульянова (родная мать Владимира Ильича). С 4 апреля по 5 июля 1917-го года В. И. Ленин со своей супругой Надеждой Константиновной Крупской проживают здесь, возвратясь в Россию из многолетней эмиграции. В данный момент историко-мемориальный музей «Смольный» обосновал здесь свой филиал."
Cím: Szentpétervár, Lenin str., 52. Az Elizarov Apartman Múzeum.
"Örökbefogadott fiuk, Georgy Lozgachev-Elizarov velük élt, valamint M. A. Ulyanova (Vladimir Ilyich saját anyja). Április 4-től július 5-ig, 1917, V. I. Lenin és felesége, Nadezhda Konstantinovna Krupskaya itt élnek, miután sokéves emigrációból visszatértek Oroszországba. Jelenleg a Smolny Történelmi Emlékmúzeum itt hozta létre fióktelepét."
"Az orosz földgázimport leállítását követelő félmeztelen aktivisták zavarták meg vasárnap Olaf Scholz német kancellár berlini lakossági fórumát. A kancellári hivatal kertjében tartott rendezvényen éppen véget ért a beszélgetés, Olaf Scholz már a vendégekkel fotózkodott, amikor közrefogta két fiatal nő, akik azonban nem szelfit készítettek a kormányfővel, hanem hirtelen lerántották magukról trikójukat.
A fedetlen felsőtestű aktivisták játék papírpénzt szórtak szét és az orosz földgázimport leállítását követelő lózungokat kiabáltak. Felsőtestükön az a felirat látszott, hogy
Gas embargo now (Gázembargót most).
A kancellár nem reagált a követelésekre. Az aktivistákat biztonsági emberek vezették el."
"Szenzációs teljesítménnyel, új országos csúcccsal (12.69) Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Kozák Luca a 100 méteres női gátfutás ma esti döntőjében! Ez a legnagyobb siker, amit az utóbbi időszakban sprinttávon magyar atléta elért! Szívből gratulálunk Kozák Lucának!"