Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2015.04.21 0 0 2833

Ilyenre gondoltál? :)))

 

Előzmény: nagypapi51 (2828)
Zitka Creative Commons License 2015.04.21 0 0 2832

A Gulyás csárdát más is említette nekem, de túl sok részletet nem tudott...

A szúnyogszigetihez képest gyengébb eresztés?

 

A Szent Orbánt google-val megtaláltam a neten, de az étlapja a halételeken túl nem akar menni....

 

 

Előzmény: barrix (2830)
bakibaby Creative Commons License 2015.04.21 0 0 2831

Gémeskút jó:

 

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=&aq_text=G%E9mesk%FAt&aq_cre=0&user_id=&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9111363

 

(bár a hozzászólások nem maiak, de egy próbát megér ;-) )

 

bb

Előzmény: barrix (2830)
barrix Creative Commons License 2015.04.21 0 0 2830

Szomjas Horgász jó a maga 70-es évekbeli kajáival. Gárdonyi Gyros:  szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja. Csutorában ezer éve nem voltunk. Gulyás, szintén Agárdon. Ott is csak: halászlé, májgombócleves, sima rántott dolgok, semmiféle könnyű, divatos kaját ne válasszatok! A Gulyás mögötti retro halsütőt lebontották, ott frissen sütött hekk volt, szerintem a legjobb, amit ettem eddig. Épül valami helyette, de nem tudom, hogy mikor lesz kész. 

 

Ismerősök szeretik még Sukorón a Gémeskutat, nekem nem jött be, igaz legalább 5 éve nem ettem ott. Viszont a kilátás pazar. Van a Szent Orbán szintén arra, ott néhány éve nagyon jó kaja volt, csak a magyaros vonulatból! 

 

Gárdonyban van még néhány hely a bicikliút mellett, azokat nem ismerem. 

 

fantomasso Creative Commons License 2015.04.21 0 0 2829

Csutora, Szomjas Horgász  Agárdon. Vagy a gyrosos Gárdonyban a sorompónál. Leginkább a Horgász tűnik jó választásnak, a régi 7-esen a sorompói lejárat után 100méterre jobbra, ha Pest felől jössz.

Előzmény: Zitka (2824)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.20 0 0 2828

Árokpart, turistadoboz... :)

Előzmény: Zitka (2826)
Hepci Creative Commons License 2015.04.20 0 0 2827

Van egy viszonylag új modernista hely is Fehérváron, bEAT néven, közel a plázához.

Fülepi Kálmán a konyhafőnök (korábban: Menza, nU).

Előzmény: Zitka (2824)
Zitka Creative Commons License 2015.04.20 0 0 2826

Bocs, nem írtam le minden paramétert. :)

Bicajtúrához kapcsolódóan kellene, tehát olyan messzire már nem szeretnénk elkerekezni...

Előzmény: Edmond Dantes (2825)
Edmond Dantes Creative Commons License 2015.04.19 0 0 2825

67, Fészkesfehérvár

Előzmény: Zitka (2824)
Zitka Creative Commons License 2015.04.19 0 0 2824

Van esetleg valakinek ötlete a Velencei-tó környékén...?

A Szunyogszigeti csárdán kívül. :)

 

 

DEndre Creative Commons License 2015.04.17 0 0 2823

Temesváron jártam a minap, két jóbarátommal beültünk a Gourmet Szalonba, a város egyik jobbacska vendéglőjébe.

A tapasztalataimról beszámoltam a blogomon.

 

http://dorozsmaiendre.blogspot.ro/2015/04/salon-gourmet-temesvar-fo-ter.html

fantomasso Creative Commons License 2015.04.16 0 0 2822

Leginkább a maradékok összegyűjtésére szolgáló tányérhoz hasonlít. Mo.-n természetesen a maradékok is nemzetiszínűek.

Kár különben, mert a hal jól néz ki. 

Előzmény: sickamic (2821)
sickamic Creative Commons License 2015.04.16 0 0 2821

Semmi nem jó nektek, még a nemzetiszínű karfiol/brokkoli sem.:)

Előzmény: fantomasso (2820)
fantomasso Creative Commons License 2015.04.16 0 0 2820

Terazza Bistro Bar. Az index egyik blogban címoldalon ajánlja, mint az egyik legjobb balatonfelvidéki éttermet, osztrák szakáccsal. A kilátás tényleg nagyon jó, a ház is elég mediterrán, de ez a tányérkegyetlenül néz ki. Nem lettem éhes tőle, sőt.

nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 2819

Mivel a bor nem a flaszteren terem, ide tartozik: kézműves bor?

 

fantomasso Creative Commons License 2015.04.07 0 0 2818

Brúnót ne hagyjátok éhezni!:)

Előzmény: negyesi_pal (2817)
negyesi_pal Creative Commons License 2015.04.07 0 0 2817

:) Az utóbbi években kicsit visszafogottabban jártunk éttermekbe, idén úgy tűnik több beszámolóra is lesz esély.

Előzmény: fantomasso (2816)
fantomasso Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2816

Hogy megy az idő. Az se tűnik oly régnek, mikor nősültél.

Előzmény: negyesi_pal (2811)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.04.06 -1 0 2815

Mi nemrégiben vettünk másfél kiló mangal zsírszalonnát, a zsírja az nagyon finom (leginkább magyaros ételek főzéséhez használjuk) , de töpörtyű lényegében nem is lesz belőle, olyan, mint  az apró pattogatott kukorica.

 

  

Előzmény: nagypapi51 (2814)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2814

Sajnos ez csak 'welcome bit', de csak ezért nem mennék oda.

(A mangalicazsírért egyébként sem vagyok oda, töpörtyűje szinte egyáltalán nincsí)

Előzmény: Mazsola0070 (2813)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.04.06 -1 0 2813

"Amíg vártunk hoztak mangalicazsírt házikenyérrel."

 

Abból nekem kihoznak két karéjjal és egy kis lilahagymával, nem is nagyon kell más...:))

Előzmény: negyesi_pal (2811)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2812

Hó végén járunk arra, meglátogatjuk.

Nézem, már > 1 éve nyitott, ez hogy kerülte el a figyelmem?

 

Előzmény: negyesi_pal (2811)
negyesi_pal Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2811

Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy

 

Tegnap kipróbáltuk a helyet. Két kisgyerekkel minden kirándulás, minden éttermi étkezés egy külön kaland. A gyerekek (Brúnó,6 és Sára, majdnem 4) hozzászoktak egy napi ritmushoz, úgyhogy ők nem szeretnek sokat várni. Ahogy megérkeztünk, már meg is rendeltük a gyerekek kajáját. Brúnóról tudjuk, hogy egy felnőtt adaggal simán megbirkózik. Kacsamellet kért krumplipürével, szósszal. A konyha megbirkózott a szósz (pecsenyelé) problémával. Cserébe Brúnó szinte az utolsó falatig mindent megevett. 1 piros pont. Sára nem variálja túl a dolgokat, ő mindenütt csak főtt rizst eszik.

Közben elhelyezkedtünk, s vártuk a pincért. Nem sokan voltak az étteremben, a pincér belefeledkezett a kávégép javításába. Majd jött felveni a rendelést, s ekkor derült ki, hogy étlapot azt eddig még nem kaptunk. Első döccenő. 

Mindketten tárkonyos palóclevest kértünk bivalyhússal. Utána Boglárka a kacsamellre voksolt gyömbéres narancsos mártással, én ökörpofát kértem retró módra. A pincér elfelejtette a plusz italt. Döccenő kettő. Amíg vártunk hoztak mangalicazsírt házikenyérrel. 

A leves nagyszerű volt. Pontosan az elvárt ízesítés, porhanyós hús - remek. Ezzel párhuzamosan a gyerekeknek megérkezett a palacsinta, a séf soron és étlapon kívül bevállalt nekik pár darabot. Házi eperlekvárral, illetve túróval. Jóízű volt. Második piros pont.

A főétel szervírozásakor a pincér kicsit megdöntötte a tányéromat, így a szélén lefolyt a pörköltlé. Döccenő három. Ettől függetlenül a főételekkel is elégedettek voltunk. 

 

Szóval konyha teljesen rendben van, helyi beszállítóktól döntően helyi alapanyagokból remek dolgokat sikerült összehozni. S a végére a kiszolgálás is felfejlődött: a bónuszként kért almáért cserébe "csak egy mosolyt" kértek. 

Edmond Dantes Creative Commons License 2015.04.02 0 0 2810

Egy falat eklektika, de a bútorok jelentős részét Józsi csinálta.

Minden pont jó, a chuao souffle és a libamáj terrine pedig kihagyhatatlan.

Előzmény: Törölt nick (2809)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.01 0 0 2809

Különbözö évszakokban jártunk a Ráspinál, egyszer ott is aludtunk. A reggeli szenzációs volt, frissen facsart narancslé, házi lekvárok, kitünö kávé, nem az a sz@r automata mosogatólé és mindenféle friss házi felvágott, stb. 

Az étlap változik, persze valamilyen hal mindig van rajta. A vendéglö maga nen nagy, csipketeritö az asztalokon, nagy cserépkályha ... hangulatos.

Előzmény: nagypapi51 (2803)
Edmond Dantes Creative Commons License 2015.04.01 0 0 2808

Annyira, hogy a közelben még egy Southfork Ranch is van.

Előzmény: Csokis (2805)
fantomasso Creative Commons License 2015.04.01 0 0 2807

Nekem a Bacchus is tetszett. Sokkal komolyabb étlapja van mint a Rosinantenak. És nagyon jó volt a kiszolgálás. Egy perc alatt olyan viszonyt alakítottak ki az ottaniak, hogy onnantól rosszul nem érezhetted magad. Igaz hogy négy éve voltam, azóta nem tudom, mi van.

Előzmény: Mazsola0070 (2806)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.03.31 -1 0 2806

Mi hétvégén újra a Rosinantéban voltunk, őszintén szólva nekem már sokkal jobban bejön, mint a Kistücsök.

 

A Kistücsökkel kb. ugyanaz a bajom, mint neked, azaz korrekt, de az első látogatásunk kivételével semmi különös kulináris élményt nem nyújtott. Nem először voltunk, az első alkalommal szenzációs volt, ezért is mentünk vissza többször is, pedig nem lakunk közel, de olyan soha nem volt többször, mint először.

(Pedig mikor legutoljára voltunk ott volt maga a nagy Mautner Zsófi is..:)) )

 

A Rosinantét ajánlom mindenkinek, Pestről egy köpés, nagyon hangulatos, családias a hely, érezni, hogy minden a vendégért van, az ételek pedig szerintem szenzációsak, itt még soha nem ettem rosszat.

 

 

Előzmény: szkati (2798)
Csokis Creative Commons License 2015.03.31 0 0 2805

Mit nem értesz? Ősi bányásztelepülés, francia konyhával. :-) De viccen kívül: Bázakerettye egykor a zalai olajmezők központja volt, a magyar Dallas, szóval tényleg élne ott bányászok. Csak -gondolom- a "Jó szerencsét!" arrafelé nem egy és nem két olyan kocsma tradicionális neve, ahol évek óta nem kapsz mást, mint súlyosan agypusztító zalai kannást, ezért nem merte bevállalni magyarul. És nem reménytelen a helye sem, kb. 3-4 kilométerre van Kistolmácstól, ami a tavával a helyi turistaközpont.

Előzmény: nagypapi51 (2804)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 2804

Bonne chanse:

Törpölök, hogy jut eszébe valakinek pont Bázakerettyénpont  ilyen névvel éttermet nyitni?

(OK, nincs választás, igen, vagy nem)

Isten adjon neki hosszú életet!

Évente 2x járok arra, de eszembe nem jutna megállni, csek ezek engem nem győznek meg:

Előzmény: Törölt nick (2802)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!