Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2013.11.17 0 0 1419

djuice,

ha arra gondolsz, hogy lehet-e bele PCM mintákat tenni, arra nincs lehetőség. A meglevő mintákból pedig van benne pár elég jó hangszín, azokhoz képest csak kisebb módosításokat lehet elkövetni.

Előzmény: djuice (1417)
De.Marco Creative Commons License 2013.11.16 0 0 1418

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hangkártya választás előtt állva, melyik lenne előnyösebb a minőséget, kompatibilitást tekintve az alábbiak közzül?

M-Audio M-Track Plus  (ára: 46.000.-)

Steinberg UR22  (ára: 43.500.-)

Tascam US-366  (ára: 49.900.-)

Focusrite Scarlett 2i4  (ára: 55.000.-)

A Steinberg (tulajdonképp Yamaha) D-Pre előfokait nagyon dicsérik és húzok is feléje, de a Focusriteot is jónak mondják ilyen szempontból. A Tascam viszont tud S/PDIF-et az áráért ugyanúgy mint az M-audio és újratervezett előfokai is vannak. Az M-track Plusról semmit nem tudok bővebben, csak azt hogy a digital I/O nélküli változata egy húszassal olcsóbb, de talán a müa. ház árulkodik vmiről, nem tudom...

Steibergnél még ahogy nézem, 4 napja jelentették be az UR44-et, ami többet tud a 22-nél, de S/PDIF ebben sincs sajnos. http://www.steinberg.net/fileadmin/files/PRODUCTS/Audio_interfaces/UR_Series/Familiy/Downloads/UR_series_interface_comparison_.pdf

Köszi az ötleteket, segítséget előre is!

djuice Creative Commons License 2013.11.14 0 0 1417

Egy kollégám Roland GW8-asába keres orgona hangszíneket. Tudtok erről valamit lehet-e egyáltalán ilyet valahogy találni ebbe a hangszerbe?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1416

Szia!

Szerintem ugyanaz a kettő, csak  a 2.-nál az USB oldali csatlakozóba van beépítve az a kis elektronika, ami kell a feladathoz.

Előzmény: mosolygósgyilkos (1415)
mosolygósgyilkos Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1415

Sziasztok!

Midi-USB kábelt használok a szinti és a laptop összekötésére (olyan, mint a legtöbb, 3 leddel, stb.), (kb. ilyesmi). Tökéletesen működik.
Még egy ilyet akarok venni valakinek, és meglepődve látom, hogy kínálnak olyat, amin nincs közbeiktatva az a ledes kütyü, csak sima kábel.
(pl mint ez)

Ilyen tényleg van és működik? Vagy "a kép csak illusztráció"?
Esetleg jobb, vagy rosszabb megoldás, mint a ledes kütyüvel ellátott?

Előre is kösz a válaszokat!
mosolygós

djuice Creative Commons License 2013.10.05 0 0 1414

Srácok! Egy érdekes kérdés:

A Sík-Gerényi midi könyv is tárgyalja az ún. Phrase Mark midi eseményt hexa kódjával stb.

Ez egy olyan dolog, amit pl. Yamaha szintik (mondjuk az ismerősöm PSR-S900-asa) tudnak használni mint lokátorpontok, ugrálni adott részhez egy SMF dalban (verse, refrén stb.). Namost ez magán a nevezett hangszeren nem szerkeszthető, de pl. megnyitva egy ilyen adatokat tartalmazó midi fájlt Cubaseben, a Browser ablakban a megfelelő tracken, ezek a Phrase Mark meta-eseményt beazonosító hexa kódok kikereshetők.

Az lenne a kérdés hogy mivel csak pepecs munkával, szőrözős megoldással bebillentyűzve szerkeszthetők ott a Cubase hexaeditorában ezen meta-információk (pl. új dalhoz ilyet beállítani), tudna-e valaki olyan megoldást, hogy pl. esetleg a Cubase marker jeleit (ami pepitában ue. funkció) erre felhasználva, konvertálva, exportálva stb. ha ez lehetséges, így megkönnyíthető lenne-e az ilyen adatok bevitele? Nem tudom esetleg scriptelni lehet-e a Cubaseben?

Ezen kívül van-e szerintetek olyan csodaprogram ami egyszerűbben megoldaná ezt a kérdést?

Pár kép miről is beszélek:

Mr Eskimo Creative Commons License 2013.08.22 0 0 1413

Hali! Igen a Tehtube(R)-féle összeállítást céloztam be, csak elakadtam, kéne némi idő & ügyesség a vincsi beszereléséhez + meg kéne venni a csomagot. Az meg, hogy az expression pedál miért nem megy, teljesen érthetetlen nekem, igencsak idegesít. Lehet, hogy aki ilyen béna, mint én (mérnök létemre), maradnia kellett volna egy Korg Microstation-jellegű dolognál?... :)

Előzmény: djuice (1407)
V43-1219 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 1412

Sziasztok.

Roland D20 floppy meghajtót keresnék megvétel céljából,sajnos az enyém beadta az unalmast.Segítség lenne: link,hely ahol be tudnám szerezni.A Roland márkaszervízben sajnos nem tudnak rendelni,be szerezni.

djuice Creative Commons License 2013.08.18 0 0 1411

Stílusszerkesztésben ki van itt otthon fiúk? Vett egy Korg arrangert most egy haverom és szeretne benne gyári stílusokat részben átalakítani és saját egyéni stílusokat nulláról összerakni. Sajna ilyet én sem csináltam még és a gépkönyvben sincs az alapelvekről írva (Pa1x), csak a különböző menük funkcióit taglalja.

Tehát elvi síkon olyat hogy kéne elképzelni, ha van pl egy ll-V-l-Vl kadencia, abból dúrra, molra stb hogy csinál a gép különféle változatokat? Természetesen az oké hogy a variációkat, filleket stb külön fel kell játszani, de pl lehet arról tudni hogy ezeket maguk a hangszergyártók hogy csinálják vagy külsős produkciós irodák vannak erre is akik pl célszoftverrel, midi gitárral, e.dobbal stb veszik fel a stúdiójukban a profi zenei alapokat? Már csak ha arra gondolunk hogy billentyűn eleve lehetetlen olyan stílusban felütni, feljátszani dobsávot, gitársávot mint az eredeti hangszerekkel.

Tud ezekről vki vmit???

V43-1219 Creative Commons License 2013.08.12 0 0 1410

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Törölt nick (1409)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.12 0 0 1409
Előzmény: V43-1219 (1408)
V43-1219 Creative Commons License 2013.08.12 0 0 1408

Sziasztok.

Nem épp midis kérdéssel fordulok hozzátok.

Tud valaki Roland szervízt vagy olyan személyt aki foglalkozik vasak javításval?

A D20-som floppy beolvasása közben berreg-kerreg majd kis idő múlva azt az üzenetet küldi, illegal disk.

A floppykról eddig szépen beolvasta a hangokat.Sokan azt tanácsolták cseréljem ki a ékszíjat a meghajtóban.Egyszerűen nem bírtam kibontani a meghajtót,erőltetni meg nem akarnám.Inkább hozzá értő személyt keresnék.

A segítséget/tanácsokat előre is köszönöm.

djuice Creative Commons License 2013.08.03 0 0 1407

Szia Eskimo! Lefogadom Tehtube Hammond bankját használod az A33-Esi4000 párosításban. Tőle kérj segítséget, mert ő nagyon érti ezt az összeállítást, itt lakik a Hammond orgona fórumon reggel-délben-este a szomszédban. :)

Még az is kiderülhet hogy csatlakozó, kábel vagy a pedál hibája tréfál meg téged!

Előzmény: Mr Eskimo (1403)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1406

Szia!

A sebességen a hangkártya nem fog javítani, a jobb hangkártya is a be/kimentek száma és a (z analóg) hangminőségben fog többet nyújtani szerintem.

A MIDI miatt sem érdemes, legfeljebb veszel később egy USB-MIDI kábelt a külső vashoz (ha azon épp nem lesz USB).

Azért 20 VSTi szinti eleve eléggé leterhelheti a processzort, a "Track Freezing"-et gondolom használod.

Azt most is ki tudod próbálni (pld. egy ASIO4ALL-al az alaplapi hangkártyán, hogy mekkora a CPU terhelése az Abletonnak a lapotpon és az asztalin.

Előzmény: tuper (1402)
Mr Eskimo Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1405

Köszi!

Sajnos a hangkártyámon nincs MIDI bemenet, vettem egy olcsó (10e-) MIDI->USB konvertert, de az sem jelent meg, nem tudom, az A-33 hibája vagy az átalakítóé. Ellenben az ESI-4000 menüjét végignéztem, és a csatornát sikerült beállítanom, de a hangerő CC-jét vagy nem látja, vagy a billentyűm nem adja ki.

Előzmény: MidiTom (1404)
MidiTom Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1404

Bőven elég ebben az esetben az egyirányú kötés, tehát ha az A33 vezérli a samplert.

A következőt csinálnám: valemelyik számítógépes MIDI ellenőrző programmal (pl. Midihack, vagy hasonló) ellenőrizném, hogy az expression pedál hatása kijön-e midin. Valószínűnek tartom, hogy igen. Nem tudom, hogy az A33 11-es vagy 7-es CC-t ad -e ki, valamelyik a 2 közül szerintem meg fog jelenni. Ezek után az ESI4000 beállításait kell megnézni, hogy az adott csatornán ezt akarja -e értelmezni, vagy esetleg ki van szűrőzve.

Előzmény: Mr Eskimo (1403)
Mr Eskimo Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1403

Sziasztok! Roland A-33 billentyűvel próbálok (már egy ideje) beüzemelni Roland EV-5 pedált. Most megint rám jött, hogy mi a fenéért nem működik, itt áll a hangszer, így nincs sok kedvem használni (elektromos orgonáznék rajta...).

A pitch bending funkció működik (be kellett kapcsolni az A-33-on), az Expression is működik (tremoló), de a hangerő pedál nem változtat semmit, és a Roland A-33 hangerő potija sem!

Kérdéseim tapasztaltabbak felé:

- Lehet  egy további eldugott beállítás a billentyűzeten, ami nem engedélyezi ezt?

- Lehet az probléma, hogy csak az A-33 MIDI OUT-ja van bekötve a samplerem (ESI-4000) MIDI IN-jébe, de fordítva nem? (Valahol olvastam, hogy azt is szokás bekötni.)

- Lehet, hogy a samplerek (EMU lemezek) valamiféleképp nincsenek felkészítve a hangerő szabályzásra? Totál hülyeségnek hangzik, de már mindenre gondoltam...

A pedál vadi új, és nem hiszem, hogy hibás!

tuper Creative Commons License 2013.07.31 0 0 1402

Hello Kolléga! Köszi a gyors választ!! :)
Igen, jól értetted, van rajta mindkét féle csatlakozó. Eddig a kontrollert USB-n keresztül használtam és természetesen ASIO driverrel. Csoda, hogy ennyire is működött, de működött.. :) Tehát úgy nézett ki, hogy Abletonban be volt tölte kb 20 VST szinti sávonként 1-1, a masterre pedig kötöttem mindenféle effektet. A kontrolleren kijelöltem melyik sávot álítom be recodra, és ekkor ugye azzal tudtam játszani live. Volt, hogy többel is egyszerre, az effekt pedig a masterről befolyásolta az egész hangzást, amit szintén a kontrollerrel buheráltam.
Volt tehát eddig is késés, de azért még el voltam vele nagyjából, bár lehetett volna jobb is...
De most, már nem tudom magammal cipelni az asztali gépet próbákra, és adott ez a laptop, ami szinte hasonló karakterű (Dual CPU T3400 2.16, 2G Ram), a hangkártyát kivéve ugye, mert az itt alaplapi, integrált.
Ezért kérdeztem, hogy ha vennék hozzá egy hangkártyát, akkor menne-e legalább úgy, mint eddig az asztalimmal, vagy talán még javítana is a helyzeten egy kicsit a külső USB-s kártya..
Akkor az már tiszta, hogy nem feltétlenül kell MIDI I/O din-es hangkártyában gondolkodnom, az nem számít bele a latencybe, ha a kontrollert is a laptophoz kötöm USB-vel. (Bár a jövőre való tekintettel még jól jöhet egy hangmodulhoz, vagy egy vas szintihez esetleg... Ha tegyük fel később valamikor vennék egyet, akkor azt kezelhetném a kontrollerrel, úgy hogy össze kötöm MIDI I/O val, vagy azt jobb lenne egy arra alkalmas hangkariba? Vagy az is mindegy? Mert akkor lemondanék a MIDI I/O-s hangkártyáról, ugyanis olcsóbban hozzájuthatok egy kevesebb ki/bementtel rendelkezőhöz. Ami kellhet még az egy előfokos mikrofon csati, esetleg egy gitár, tehát nem kell a sok hely. Focusrite Scarlett 2i2, Steinberg UR2, Tascam US144 mk2, vagy US200, vagy ilyesmiben gondolkodtam, a 40-50ezres határon. (Azért az olcsóbbak közüli magasabb kategóriában, hogy ha esetleg később fejlődne a rendszerem kis mértékben, akkor ahhoz is jó legyen.)
Tehát akkor ezek szerint igazából akkor derülne ki, hogy megy-e ha kipróbálok egyet élesben a konfighoz? :) 
Sajnos szűkösek a lehtőségeim, azért kell itt lent vakarózni.. Én lennék a legboldogabb, ha vehetnék egy Nord-ot és nem kellene a latency-vel **rakodni.. :)

Előzmény: Törölt nick (1401)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.30 0 0 1401

Szia!

Ha jól értem a MIDI billentyűdön van USB és DIN MIDI OUT is, ekkor mindegy, hogy USB-n vagy DIN csatlakozón jut be a jel a PC-re - itt nem lesz késleltetés.

A hang késleltetés "méretezésénél" az is számít, hogy mekkora most az átlagos processzor terhelés: ha kicsi, akkor kisebbre veheted a puffert, azaz kisebb lesz a késleltetés (és nő a terhelés). Ha a processzor bírja, akkor elég egy 10eFt-s ASIO driveres USB hangkártya is. Ha meg nem bírja, akkor a hangkártya se fog ezen segíteni, mert ha kicsi lesz a puffer, akkor szaggatni fog a hang (mert nem bírja valósidőben kiszámolni a hangot), ha meg nagy akkor nő a késleletés.

ASIO drivert használsz most is?

Előzmény: tuper (1400)
tuper Creative Commons License 2013.07.30 0 0 1400

Helló!
Segítségre lenne szükségem.
Adva van egy asztali számítógép (nem mai már, 2008-as), 2300 Core2Duo 2G RAM, Audigy SB 240-es hangkártya.(Tudom, gáz:) Van egy midi kontrollerem, amivel ezt a gépet hajtottam meg, Abletonban VST szintiket és effekteket használva. Van, hogy 3-4 szinti szólt egyszerre, plusz effektek. Volt valamennyi késés, zavaró is kissé, de azért tudtam vele élőben zenélgetni.
Most egy még ennél is kicsit gyengébb laptopot kell használnom.
Az lenne a kérdésem, hogy ha vennék egy kb 50K körüli külső USB-s hangkarit, akkor tudnám-e legalább ekkora, de ha lehet jobb késleltetési idővel használni, vagy nem számítana annyit.
A másik, hogy van-e különbség latencyben akkor, ha olyan külső USB-s hangkártyát használok amiben van MIDI I/O din-es csatlakozás és arra kötöm a kontrollert, vagy ebből a szempontból mindegy, hogy a gépbe kötném szintén USB-n keresztül, épp úgy, mint a hangkártyát.
A válaszokat előre is köszönöm! :)

G.T. Creative Commons License 2013.07.16 0 0 1399

Való igaz. Hozzá kellett volna biggyesztenem, hogy magyarul.

Előzmény: djuice (1398)
djuice Creative Commons License 2013.07.16 0 0 1398
Előzmény: G.T. (1397)
G.T. Creative Commons License 2013.07.16 0 0 1397

Jobbat nem is találsz. :)

Előzmény: ankol (1396)
ankol Creative Commons License 2013.07.14 0 0 1396

Üdv!

Rendben első tananyagnak nem semmi.Köszönöm!

Előzmény: Cyroo (1395)
Cyroo Creative Commons License 2013.07.13 0 0 1395

Remélem indulásnak jó lesz. :)

Sík – Gerényi: MIDI (Alapozás és protokoll) PDF

Előzmény: ankol (1394)
ankol Creative Commons License 2013.07.13 0 0 1394

Üdv.mindenkinek!

Abszolut kezdő vagyok a zenében,de szeretnék a midiről több mindent megtudni hol van erre lehetőség melyik oldalon.A szintin "pötyögtetek" valamit de hátha a midi segit  tanulni.Van egy Yamaha E313 szintim remélem tudok valamit kezdeni vele.

Minden segitséget köszönettel fogadnék.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.11 0 0 1393
Előzmény: Traktoroskolbi (1392)
Traktoroskolbi Creative Commons License 2013.07.09 0 0 1392

Sziasztok!

Nagy szükségem lenne Szécsi Pál-Carolina c. számának midijére. Sajnos sehol nem találom.

Ha valaki el tudná nekem küldeni a lancye@freemail.hu címre nagyon megköszönném.

Üdv!

djuice Creative Commons License 2013.07.09 0 0 1391

Jópofa kis skatulya, de egy Kawai MAV-8 használtan a töredékéjért esetleg még univerzálisabb is...

Előzmény: Törölt nick (1390)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.07 0 0 1390

lehet kapni új MIDI mergert (bár 25k HUF)

http://www.esi-audio.com/products/mikromerge/

Előzmény: LLHZSV (1243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!