Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 870

Kedves ZOZI!

Nagyon megörültem a bejegyzésednek. Mi aug. 27-én indulunk az MSC Magnificával Velencéből.

Ha tényleg van kedved megírni az élményeidet sokat segítenél nekünk.

Minden érdekelne ami csak eszedbe jut.

Köszönettel Ildikó

Előzmény: zozi07 (790)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 869

Szia!

Remélem számíthatok az élménybeszámolóra?!

Jó utat, jó pihenést kivánok

Előzmény: gaborb. (865)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 868

Üdv Mindenkinek!

Ha utazik valaki aug.27-én Velencéből az MSC Magnificán jelenkezzen. Jó lenne ha nem lennénk egyedül

Addig is üdv. Ildikó

Navigare necesse est Creative Commons License 2011.07.24 0 0 867

Ha Luftwaffe-val mentek, akarom mondani Lufthansával Miamibe, akkor kipróbálhatjátok az új Airbus A380-as óriás jumbót. Irogy vagyok. :)

Előzmény: Gintonic80 (866)
Gintonic80 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 866

Szia!

Köszönöm a tanácsodat minden hozzászólás jól jön. Igen tisztában vagyok vele, hogy a bankkártyám "csak eddig volt jó" USA viszonylatban. Már a hajóút foglalásakor is számítotottam rá, hogy esetleg nem fogadják már akkor sem el. Hát igen Amerika "egy más világ", úgyhogy biztos fognak majd még meglepetések érni minket.

Előzmény: Navigare necesse est (863)
gaborb. Creative Commons License 2011.07.23 0 0 865

Mi aug. 13-án indulunk.

Ezek szerint nem egyidőben leszünk a hajón.

Előzmény: Törölt nick (859)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.07.23 0 0 864

És mint közismert, az USA-ban is csak akkor vagy VALAKI, ha hitelkártyád van. Aki ilyennel nem bír, emberszámba sem veszik. Hiába, más kultúra...

Navigare necesse est Creative Commons License 2011.07.23 0 0 863

Kedves Gintonic80!

Egy tanács, ha megengeded:

Nem lesz megfelelő a Visa Electron NEM DOMBORNYOMOTT bankkártya a hajón.

2010-ben mi is OTP Visa Electron kártyával iondultunk útnak a karib-térségbe, de a kártyát a hajón nem fogadták el már az előzetes regisztrációnál sem, így készpénz kauciót vártak el.

Fent említett kártya CSAK Európában használható. Próbáltuk a fedélzeten a készpénzfelvételt is (ami extra költséggel is jár), de ez is csak a Kajmán-szigeteken való kikötéskor működött (igen, a hajó fedélzetén, a kaszinóban elhelyezett ATM-ből), mivel a Kajmán-szigetek ugyebár az Egyesült Királyság tengerentúli területe.

Érdekes módon az American Airlines gépén elfogadták a vásárolt whiskey-kért, bár ironikus módon az összeget sosem sikerült levonniuk a számláról, tehát a légitársaság vendégei voltunk egy körre. :)

Tisztelettel: NNE

Előzmény: Gintonic80 (860)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.23 0 0 862

És milyen pontosan az a pullman seat? kényelmes? lehet rajta aludni mert genova - barcelona 18 óra.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.23 0 0 861

Hali!

Én augusztus 13-án mennék hajóval Genovából Barcelónába. Hajótársaság: Grandi Navi Veloci, Majestic hajó (ez nem épp a legújabb a flottából). Erről tud vki vmit mondani?

Ez a hajókártya dolog mindenhol van?!

Genovába még nem tudom hogy megyek, talán stoppal, ha nincs nagyon olcsó repjegy..

És Barcelonából is lehet stoppolok Madridba, mert az a végcélom (aug. 15-ig)

EURO számla nyitás diákoknak nincs kedvezőbben? Vagy most hol érdemes nyitni, OTP akkor?

Köszi!

Gintonic80 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 860

Repülőjegyet végül a Vista irodában vettem meg Lufthansa Budapest-Miami-Budapest (Frankfurti átszállással) 126.500,- Ft/fő. Közben már a hajót is lefoglaltam a www.cruisedeals.com oldalon, ahogy párhuzamosan nézegettem a lehetőségeket nekik volt a legjobb ár és 75 dollárt hozzáírnak a kabinhoz. Belső kabin a 9-dik emeleten, persze tudom, hogy a balkonos lett volna az igazi, így is indultam neki a szervezésnek, de aztán sokaltam az árat érte és úgyiscsak aludni járunk majd oda. Norwegian Pearl 01.29. - 02.05. között nyugat-karibi útvonal: Miami - Great Stirrup Cay (Bahamák) - tengeren - Ocho Rios (Jamaika) - George Town (Kajmán-szigetek) - Cozumel (Mexikó) - tengeren - Miami. Előtte 4 napot leszünk még Miami Beachen Hotel Riu Florida az osztrák Tui-nál foglaltam tegnap. Úgyhogy fél évvel az indulás előtt már elvileg lefoglaltam mindent, számomra is meglepő, mert csak repjegyet szoktam venni ennyivel korábban a többit meg csak kicsivel előtte. Ez lesz az első hajóutunk, már nagyon várom, úgyhogy az elkövetkezendő időben lesz minek utánna néznem kirándulások szempontjából, illetve hogy a hajón hogymint mennek a dolgok. Visa electron nem dombornyomott kártyám mostis jó volt minden foglaláshoz.

Előzmény: skipper II. (826)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.22 0 0 859

Szia Gaborb!

Augusztus 25-én megyünk Velencébe és 27-én indulunk tovább hajóval.

Üdv.

Előzmény: gaborb. (858)
gaborb. Creative Commons License 2011.07.21 0 0 858

Szia!

Mikor mentek augusztusban?

Előzmény: Törölt nick (853)
lizbeth5 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 857

Kedves Peti!

Barcelonával kapcsolatban egyetértek kbcc-vel. Mi gyalogoltunk a kikötőből a La Ramblaig, mert azt mondta a hölgy a kirándulásos pultnál, hogy közel van... hát fél óra séta volt befelé. Szóval tényleg vegyetek jegyet a buszra, 6 EUR/fő. Aztán Barcelonaban van olyan metrójegy, amit 10 utazasra felhasználhattok, Én ezt ajánlom nagyon. Ezt több ember is használhatja, csak átadod a jegyet a feleségednek, párodnak, barátnak, stb. Nem sokkal drágább, mintha vesztek mondjuk 4 egy útra szóló jegyet. Átszálláskor nem kell külön jegyet felhasználni. Gyerekekkel érdekes lehet még a Güell (Gaudi) park. Én már többször voltam Barcelonaban, Nekem ez a park az egyik kedvencem. A La Rambla engem annyira nem nyűgözött le, amit jobban szeretek, az a Pesseig de Gracia, ha szeretitek az építészetet, pár nagyon szép Gaudi ház (Casa Milla, Casa Battlo) van ott, és még ha nagyon meleg is van, ez egy nagyon szép utca, nagy árnyas fákkal. Ja, és persze a Sagrada familia kihagyhatatlan. A Passeig de Gracia-tól nincs messze az sem.

Róma: Civitavecchiaban köt ki a hajó. Arra figyeljetek, hogy lehet nézelődni, Civitavecchiban, van tengerpart, pár szép régi épület, szörfösök stb, Mi abba a hibába estünk, hogy kicsit nézelődtünk, aztán, pont elment egy vonat az orrunk előtt. És mivel nemzeti ünnep volt, a következő másfél óra múlva jött. Amúgy is szerintem óránként vannak vonatok. Szóval előbb inkább menjetek az állomásra, és ha van időtök még az indulásig, akkor sétálgassatok picit a városban.Amikor kiszálltok a hajóból, a kikötő bejáratánál van egy pici bódé, ott meg tudjátok kérdezni, hogy hol az állomás, adnak is térképet. A Costa-s, befizetős programok elég drágák Rómában is. Kb 70 EUR/fő. A vonatjegy, ami egyben egész napos tömegközlekedésre is jogosít Rómában (nem kell kérni külön jegyet, azt a jegyet amit az állomáson adnak, azt kell használni egész nap), kb 9 EUR/fő, ha jól emlékszem, vagy még kevesebb. Mi a Trevi kútnál kezdtünk, aztán elsétáltunk a Colosseum felé, szinte ott van minden egy helyen. A metroközlekedés egyszerű és biztonságos. A vonatnál arra kell figyelni, hogy időben induljatok el vissza az állomásra a városnézésből, mert  óriási. Ha metróval mentek vissza, akkor a metró az állomás másik végében rak le. Majd ha megérkeztek úgyis látjátok, még egy jó 15 perc sétára az állomáson számítani kell, mikorra odaértek a vágányhoz. Főleg pici gyerekekkel, az lehet akár 20 perc.

Mi egy kirándulásra sem fizettünk be a Costanal, viszont a shuttle buszokat Barcelona kivételével mindig igénybe vettük. Van ahol 6 eurót kellett fizetni, de volt olyan, ahol nem kértek érte pénzt.

Mi a párommal utaztunk ketten, de láttam, hogy rengeteg program volt gyerekeknek, játszóházzal, sorversenyekkel, stb. Van külön fürdőrész is, külön medence gyerekeknek. Sőt, van egy szuper kültéri csúszda, a legfölső fedélzeten :)

Na, egy regényt írtam, ha kérdés van még nyugodtan írj. 

Üdv: Liz

Előzmény: petyo40 (852)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.21 0 0 856

Hello Kedves Mindenki!

Tudna valaki segíteni Velencei tömegközlekedésben?

Marghera városrészben fogunk lakni és szeretném tudni, hogy mivel tudunk bejutni a központba és kb mennyiért?

Köszönöm a segítséget

kbcc Creative Commons License 2011.07.21 0 0 855

Kedves ildi50!

Mi nem vettünk italcsomagokat, az MSC-n, mert nem nagyon érte meg, mert napközben kiszáltunk, és csak este ittunk a bárokban üdiítő italt vagy koktélt, és a vacsorához néha bort.

Az MSC hajókon az étkezés olyan értelemben korlátlan, hogy 6:45-től - 9:45-ig van reggeli, ahol korlátlan a gyümölcslevek fogyasztása is ( a jeges víz, és tea fogyasztása az mindig korlátlan). Ebéd 11:15-től 14:30-ig van, utána 16:00 és 17:00 között Tea Time név alatt sütemények és kis szendvicsek vannak. Majd 18:30-tól van az első ültetésnek a vacsora, míg 20:45-től a másodiknak (ezzel párhuzamosan lehet enni a büfé étteremben is.

A vacsorák után kezdődnek a show műsorok, amik alatt mindenféle szendvicseket, és mini pizzákat szolgálnak fel.

Egyszóval általában lehet valamit mindig enni.

kbcc Creative Commons License 2011.07.21 0 0 854

Kedves Petyo40!

Rómában nem tudok sajnos segíteni, viszont Barcelonában igen.

Mi 3-4 kikötőben befizettünk a Costanál utazásra, de egyáltalán nem érte meg, így Barcelonában úgy döntöttünk magunk vágunk neki a városnak.

A látnivalók eléggé szét vannak szórva, (valószínűleg az összesre nem lesz időtök) de a La Rambla nevezetű sétálóutcát mindenféleképpen tegyétek bele az útitervbe. Mi a kikötőből taxival akartunk menni a La Ramblahoz, de nem vittek el a taxisok, mert azt mondták túl közel van ahoz (viszont gyalog elég messze). Ezért a buszt választottuk. A busz direkt az utasoknak van kitalálva, és a terminál elől indul, a jegy 6 euro/fő és ez tartalmazza az utat a La Rambla-ig, és onnan vissza, a buszok 15 percenként indulnak. Mi ezzel mentünk be a sétálóutcára majd mikor azt megnéztük metróval mentünk el a Sagrada Familiához, a metros utazást javaslom, mert nem drága, tiszta, és gyorsan elvisz mindenhová.

ui: A buszról a hajón a fedélzeti magazinban tájékoztatnak majd titeket, a kiszállást megelőző estén.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.21 0 0 853

Hello!

Augusztusban utazunk az MSC Magnificával. Mi is befizettük a napi 15 euro-s italcsomagot.

Ha valaki tudna erről bővebbet, kérem írja meg.

Az étkezés milyen volt, tényleg korlátlan? nem mintha folyton enni szeretnénk, csak kíváncsi vagyok rá.

A fizetés hogy zajlik, nem egészen értem a kártyás fizetést, ha valaki erről is tudna téjékoztatni, nagyon megköszönöm.

Üdvözlök mindenkit

Előzmény: stilo1 (851)
petyo40 Creative Commons License 2011.07.20 0 0 852

Kedves Liz és Kbcc!

Köszönjük a hozzászólásaitokat. Leginkább a Barcelonai és a Római városlátogatásokkal kapcsolatban érdeklődnék.

Saját szervezésben vagy Costával voltatok?

Barcelonában milyen messze vannak a híres látnivalók a kikötőtől?

Rómába vonattal tervezzük az utazást. Van-e olyan információtok amely szükséges a problémamentes vonattal való közlekedéshez?

Gyermekeink 6-6-8 évesek.                                                                                                                                                                       Ha esetleg ti is hasonló koru gyermekkel utaztatok- érdekelne a gyermekek szempontjából az egész út.

Köszönettel:T. Peti

stilo1 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 851

Hello

Infora lenne szuksegem a Costaval kapcsolatban.

Mit takar pontosan a 13 euro /napi aru italcsomag?

Udito csak poharban?

Vagy ami nem elerheto gepi udito azt adnak dobozban is?

Vacsoranal a bort uvegben vagy csak folyo bort adnak?

Az mscnel nekem ezzel kapcsolatban pozitivak a tapasztalataim. Ketszer kertem ilyen csomagot de amit en iszom( light cola) azt dobozban adtak es a vacsoranal is uveges bort hoztak.

Valszokat elore is koszonom:)

kbcc Creative Commons License 2011.07.17 0 0 850

Kedves Petyo40!

Mi tavaly pont ugyanígy november elején voltunk a Costa Concordiával, nekünk az volt az első hajóutunk, nekünk nagyon tetszett, mi autóval mentünk a kikötőig (Savona). Az autó elhelyezése a parkolóban nagyon profin történt, amint begurultunk, már pakolták is ki a csomagokat, és vitték is el az autót a parkolóhelyére. A becsekkolás már kicsit lassabban zajlott, körülbelül 3 órát ültünk a terminálon.

Azt javaslom, ha autóval mentek, a hajóút előtt egy nappal legyetek már a kikötővárosban, vagy a közelében, mi is így mentünk, mert volt már olyan ismerősünk, aki dugó miatt lekéste a hajót.

A hajóval nekünk nem volt semmi bajunk, csak néha a fedett medencénél elég klór és izzadság szag volt, és úgy nem volt kellemes, enni a délutáni snack-eket.

Bármi kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan.

Mi tegnap jöttünk haza az MSC Poesiáról, és tapasztalataim szerint a Costán finomabbak az ételek, valamint színvonalasabbak az esti show műsorok.

berni.hege Creative Commons License 2011.07.15 0 0 849

Sziasztok, Jó estét!

Most használom először ezt a fórumot. Láttam nagyon sok hasznos tanácsot és biztató véleményt.

Akkor most kérem, hogy szóljon valaki aki már utazott MSC Sinfonián!!!!!

07.30. indulunl Livorno-ból Nizza, Valencia, Ibiza stb...

Nem voltunk még ilyen hajóúton remélem nem  az utolsó lesz.

Előre is köszi

Berni

lizbeth5 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 848

Szia Peti!

Mi tavaly ezzel a hajóval voltunk 11 éjszakás mediterrán hajóúton.

Szuper út volt!

A hajó nem a legújabb, de minden luxus meg volt rajta szinte, ami az újabbakon. Mi voltunk már a Princess egyik legújabb hajójával, azzal nem lehet hasonlítgatni persze sem árban, sem minőségben.

A büfévacsora elég felejtős, nem olyan jó a kínálat. Mi általában azt részesítjük előnyben, de itt az ültetésesre mentünk. Egy nagyon kedves idősebb magyar házaspárral ültettek össze minket, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

Ha ez az első hajóutatok, akkor nincs mivel hasonlítgatni, és akkor alapjáraton nagyon nagy élmény lesz. Arra fel kell készülni, hogy főként európai, olasz lesz az utastársaság, nagy hangúak, tolakodnak, ilyesmi, de ez túlélhető. Amerikai hajóutakon, nekem az volt a benyomásom, hogy ott jobban figyelnek egymásra az emberek.

A programok, animációk jók voltak.

A hajón van több medence, és ami különösen jó, hogy le tudják fedni a medencét. Mi télen voltunk és elég sokatt esett az eső, de így ez sem volt gond.

Ha van kérdésed írj, szívesen válaszolok.

Kikötőink voltak: Barcelona, Teneriffe, Lanzarote, Malaga, Alicante, Róma.

Üdv: Liz

Előzmény: petyo40 (846)
skipper II. Creative Commons License 2011.07.07 0 0 847

Ezt a hajót nem ismerem, de az alábbi weblapon sok véleménnyt olvashatsz.

Továbbá a Google keresőben is érdemes a hajó nevét beírva informálódni.

http://www.cruisecritic.com/memberreviews/getreviews.cfm?action=ship&ShipID=371

Előzmény: petyo40 (846)
petyo40 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 846

Sziasztok!

Az idén november elején indulunk a Costa Concordiával egy meditterán körútra három gyermekünkkel. A fórumon alig lehet olvasni erről a hajóról.

Ha utazott már Valaki a Concordiával kérem ossza meg tapasztalatait velünk.

Köszönettel:T. Peti

skipper II. Creative Commons License 2011.07.05 0 0 845

Véleményed?

Előzmény: agi.szabo22 (844)
agi.szabo22 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 844

Köszönöm a segítséged, megnézegetem.

Előzmény: skipper II. (843)
skipper II. Creative Commons License 2011.07.04 0 0 843

Menj fel erre a honlapra, a Google fordítóval fordittasd le a szöveget és ... kinyílik a világ. :(((

http://www.cruisecritic.com/memberreviews/getreviews.cfm?action=ship&ShipID=292

Előzmény: agi.szabo22 (841)
skipper II. Creative Commons License 2011.07.04 0 0 842

Viszonylag olcsó volt a repülőjegy, bár mint írtam a fapados csak 3000 + a csomag, de onnan nincs transzfer a kikötőbe, mivel egy Milánótól 50 km-re lévő helyen szál le a gép.

A 3,5 óra a gép érkezése, és a hajó indulása közötti minimális idő. Az út 150 km, tehát kb 1,5 óra az út. A hajó indulása előtt pedig 2 órával előbb célszerű ott lenni. Ehhez igazítják a busztranszfer menetrendjét. Az nem kizárt, hogy korábban is indul transzfer.

Az OTP kártyával való fizetésnél Európán kívül sincs bankköltség. Ha már van OTP kártyátok, én nem szüntetném meg az út után.

Az éves díj néhány ezer Ft. Kártyatípustól függ. Ennyit megér. Ha máskor mentek külföldre olcsóbban kijöttök vele, mint pénzváltással. Nem beszélve arról, hogy itthon is ragyogóan használható.

Előzmény: agi.szabo22 (840)
agi.szabo22 Creative Commons License 2011.07.04 0 0 841

Kedves stilo1!

A segítségedet szeretném kérni!

Mi 2,5 hét múlva indulunk a Lirica-val. Mivel ez lesz az első hajóutunk, lenne egy csomó kérdésem.

Milyen kiránduláson voltatok? Melyikekre érdemes befizetni?

Csak az édességgel volt problémád, vagy esetleg mással is?

Milyen kabinban voltatok? Belső, külső? Hajszárító volt a kabinban?

Van a hajón ingyen használható vasaló?

Köszönöm előre is a válaszod!

Ági 

Előzmény: stilo1 (831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!