Keresés

Részletes keresés

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2109
Szia Rferi!

A hőmérsékletet nem jegyzem sajnos,mert nincs mindig adatom mivel kollégista vagyok és csak hétvégenként járok haza így hiányos adataim lennének a hétköznapokról.Engem leginkább a csapadék érdekel.De egyébként láttam már olyan rajzoló műszert,csak az kézileg volt összerakva,de nagyon szépen ábrázolta grafikon szerűen az aktuális T-t,és ami neked van azt te csináltad?Vagy ha nem honnan vettél ilyen T írót?S elküldheted az adatokat kíváncsi vagyok rá,az e-mail címem megvan az adatoknál azthiszem.Köszi!

Te is készülhetsz ott Budapesten,mert lesz eső ha minden jól megy.

Előzmény: rferi (2103)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2108
Csak gondoltam beírok már ide,mert 4 napja senki sem írt.A www.metnet.hu-n szoktam általában lenni és ma csúcsot állítottam fel,mert csak ma tehát vasárnap 50-szer észleltem a fórumba,összesen pedig 400 észelelés érkezett!Olvasni is sok,és még nem is volt semmi extra az időjárásban.
Szóval eléggé igaz amit írtam,mert hétfőn és kedden csak kevés eső várható néhány mm talán,ja már hétfő van?Na akkor ma még nem várható igazán sok eső,de aztán szerda déltől nyomatják a modellek mint a veszett, 40mm csütörtök délig,dél és dk Mo-n!!Aztán pénteken és szombaton várható még 5-10mm.Ha a szerdai bejön akkor Szeged úszni fog,mert a csapadékzóna kellős közepébe rak be szerda 18h-kor.Aztán egész éjjel esni fog fél Magyarországon.Reméljük ez lesz.Én mindenesetre most még csak szerény 20mm-t jelentek ki amit várok,aztán lehet belőle 50mm is,csak azért vagyok óvatos nehogy pofára essünk.Mert az a szerdai ciklon ami hozza a sok esőt a modellek szerint még nem is látszik a műholdképen így a mozgásáról és erősségéről nem sokat lehet mondani...Az a ciklon ami meg éppen ezekben az órákban érte el ny Mo-t abból nem sok minden lesz.
Előzmény: Tozatu (2107)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.19 0 0 2107
Komcsi,nem buci?
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2106)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.19 0 0 2106
Jövőhét=ÖZÖNVÍZ!
Tozatu Creative Commons License 2003.10.15 0 0 2105
És Frint Apó,szakállad van?
Előzmény: Frint (2104)
Frint Creative Commons License 2003.10.15 0 0 2104
Szia, ügyes vagy! Én a hétvégén készülök. Nálatok is farkasordító hideg volt reggel? Szabályosan fázott a fejem...ugye akinek nincs sok haja... A jó kis eső dacára az alsó talajrétegekben még mindig katasztrofális aszály van, sírásók(már elnézést)számolnak be porszáraz talajrétegekről, ami ilyenkor már ritkaság. Növényeket lassan be kell menekíteni. Remélem nem lesz még egy "jégkunyhó építő" telünk.Üdv:Frint
Előzmény: onobody (2102)
rferi Creative Commons License 2003.10.15 0 0 2103
Az volt abban a viharban az érdekes, hogy nem egy volt, hanem legalább három.Mert háromszor ébredtem fel, akkor éjjel.És persze volt szél, tehát szerintem küldözgette a városban oda-vissza.
Én a keleti szélen lakom, egyébként.
Más.
Érdekelnek téged napi hőmérsékletadatok is?
Azt is gyűjtöd?
Csak azért, mert én birtokosa vagyok egy masinának, ami papírra rajzolja a pillanatnyi hőmérsékletet.Egy ív-egy hét felbontásban (THG176, ha ez mond valamit).Tavaly május óta van meg, de a leghidegebb télben nem szerette az óramű a hideget, tehát ott hiányos az adatsor.
Szóval:lemásoljam neked, és elküldjem?
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2092)
onobody Creative Commons License 2003.10.14 0 0 2102
Szia Frint!
Igen , a faültetés még előttem van , bár a
kivételkor ástam akkora gödröt , hogy avval
már nem lesz gond.

Megelőztem a fagyokat, tegnap elmentem gombászni ,
szedtem is néhány kilót.
Találtam néhány csiperkét , lilatönkü pereszkét ,
és sok nyárfatinorut.
Ma az volt az ebéd.

Üdv Onobody

Előzmény: Frint (2100)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.14 0 0 2101
Ma reggel Szegeden 1°C volt a hivatalos T min,Szentesen 2°C,és holnap reggelre már tényleg lehet negatív tartományban a hőmérséklet.Azért elég gyorsan jön a hideg,igaz nappal még csak-csak jó az idő,de reggel nem kellemes közlekedni már.
Frint Creative Commons License 2003.10.13 0 0 2100
Bizony akkor annak lőttek, pedig nekem is jó lenne 1 igazi laskagomba-vacsora...Rokon lelkek vagyunk, én egy elszáradt kajszit vágtam ki, sokat izzad az ember a fával: ültetéskor, gondozáskor, fára mászáskor, kivágáskor, és a kandalló előtt is izzadunk!
Csapadékjelentés: 36mm a múlt héten, idén utoljára hóolvadáskor volt ilyen nedves a talaj. Ma reggel talajmenti fagy volt nálunk a mélyebben fekvő részeken!!!
Az eső hatására rég elfeledett magok csíráznak ki, hihetetlen mennyiségben és tempóban. Komoly spenót és kapor ágyásaim keletkeztek. Ezt már nem kell vetni...Frint
Előzmény: onobody (2097)
molnarnei Creative Commons License 2003.10.13 0 0 2099
Hajdúböszörményben élek,Debrecentől 18 km-re.
Fogok venni mérőt és figyelek.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2093)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.12 0 0 2098
Köszi,akkor turbófokozattal hordom befelé a teraszra növényeket.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2096)
onobody Creative Commons License 2003.10.12 0 0 2097
Ha fagy akkor lőttek a gombászásomnak!
Ma szétnéztem a mezőn , de nem találtam igazán ,
kellene még néhány nap.
Egyébként jó idő volt ma , idehaza kivágtam
egy almafát is , izzadtam közben mint a vöcsök.

Üdv Onobody

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2096)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.12 0 0 2096
Tozatu!Nem olyan rég kérdezted,hogy lesz-e fagy.Mostmár úgylátszik,hogy keddtől a síkvidéken is lehet fagy.Ha nem is fagy még,de talajmenti fagy már szinte biztos,de lehet,hogy 2m-en is lesz -1,-2°C,de hidegebb még nemigen lesz,max a hegyekben vagy a Hajdúság ék-i részén.
Előzmény: Tozatu (2094)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.11 0 0 2095
Ja igen,én is néztem,hogy egy jó órája esett egy 0.5mm-es zápor így pont 50mm-re növelte az Októberi mennyiséget!
Előzmény: Tozatu (2094)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.10 0 0 2094
Csendben csöpögött csak 1,5mm csapadék.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2093)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.10 0 0 2093
Igen a Hajdúságot is szépen megszórta most,a csapadéktérképeken is szépen látszik.És a Hajdúságon belül,ha megkérdezhetem melyik városból észlelsz?És jó lesz ha tudsz pontos adatokat mondani!:)Itt az mezőgazdasági boltban,már 800Ft-ért lehet kapni ilyen zöld színű csapadékmérőt,ami 33mm-ig mér.
Előzmény: molnarnei (2089)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.10 0 0 2092
Egyébként milyen vihar volt az??Csak azért,mert nagyot nevetek,mert az összes Budapesti észelelő akit ismerek ugyan így írta mint Te,hogy majd ki esett az ágyból akkorát dörgött!Pedig nagy Budapest és olyan sok villám nem lehetett,hogy mindenkinél olyan közel csapjon be!Jó kis vihar lehetett.
Előzmény: rferi (2086)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.10.10 0 0 2091
Sziasztok!

Internet szűke miatt nem tudtam jelentkezni ezen a nagy esős héten sajnos.Szóval örülök,hogy végre mindenütt sok eső esett!Utoljára Szegeden vasárnap délután voltam,és Szentesre vasárnap 19:30-kor érkezdtem.Na de!Ekkor kezdődött Szentesen az év legjobb vihara!!20h-ra nagyon sűrűn villámlott ny és dny felé és az áramlás dny-i volt így tudtam,hogy lesz "valami".És nagyon sokat villámlott ezek égtájak felé,másodpercenként,nagyon élvezetes volt.És 20:20-kor megjött az eső!De úgy,hogy a látótávolság 50m-re csökkent és kb 10perc alatt 15mm jött le.20:30-kor közeli dörgések is voltak,de aláfestésnek folyamatos morajlás volt,mert igazából nem érintette teljesen Szentest,hanem é-ra vonult el a java.És ezért Csongrád városában sokkal több esőt is adott,meg jégeső is volt ott ahogy mondták.21h-ra márcsak kelet felé villámlott,és kiderült az ég szinte.Éjfélkor pedig arra ébredek,hogy esik az eső...és egész delelőttig esett és 24mm esett.Ezután eljött a kedd este és 20h-kor elkezdett esni az eső és egész szerda délig!Újabb 28mm eső esett.így Szentesen ezen a héten hozzávetőlegesen 67mm eső esett.Nos és most értem haza Szegedre.Itt a vasárnap esti zivatar nem érintett,semmi nem esett,de 16mm esett hétfő reggelig azt éjszakai csendes esőből, azután a szerdai csapadékból itt 26mm esett és tegnap csütörtökön 3mm esett még, így ezen a héten nálam "csak" 45mm eső volt,és ha hozzáadom az előtte levő 4.5mm-t akkor az Októberi csapadékmennyiség 49.5mm!:))

Tozatu Creative Commons License 2003.10.09 0 0 2090
Remélem nem áztatok be.Ferrihurri biztos örülni fog,hogy onnan is kap jelzést.
Előzmény: molnarnei (2089)
molnarnei Creative Commons License 2003.10.09 0 0 2089
Fogok venni én is egy mérőedényt! Most biztosan győztünk volna itt a Hajdúságban,csak hát nem tudom mennyi esett,de nagyon sok az biztos.
Vasárnap kéményt raktak a kőművesek nálunk és attól kezdve az eső is beindult, tegnap este hagyta abba.
Előzmény: Tozatu (2088)
Tozatu Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2088
Amíg M.Libus nincs itt,vezetek,mert 30mm esett tegnap óta!Kizöldült még a kutyasz. is.Elkezdtek hajtani a cserjék,jót tenne egy kis fagy.Hogy készülnek így a télre.Bezzeg tavasszal nem tudott esni.Nagy vihar erre nem volt,csak a szél,az fúúj nagyon.
Előzmény: onobody (2087)
onobody Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2087
Sziasztok !
Mult este 22mm volt nálunk , ez már igen!

onobody

rferi Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2086
Micsoda vihar volt tegnap este óta többször is az éjjel!Fél háromkor majd' kiestem az ágyból, akkorát durrant!Szakadt, mint a fene.
Hurrikánferkó!Írjál 20,5mm-t Budapest keleti széléhez!
Tozatu Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2085
Nálunk esett még 14mm,tehát összesen hétvégén 24mm.Ki sem öntöttük,olyan jó ránézni.:)Bárcsak májusban esett volna!És utána is...
Előzmény: Áfony (2084)
Áfony Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2084
Miskolcon az utóbbi 2 napban
ennyi eső esett
taramiram Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2083
Tegnap 6 mm esett nálunk estig. Keleten, észak-keleten villámlott folyamatosan, aztán nyugatról nagy fekete felhők jöttek, egész éjjel esett, reggelre kb. 12 mm gyűlt össze. Végre sár volt, még 1/2 6-kor is esett szaporán, akkor jöttünk el. Pesten már süt a Nap, csak a szél süvít.
Jó lenne még egy kis meleg a gombáknak. Pár őzlábat láttam csak.
rferi Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2082
A péntek-szombat-vasárnap együtt Budapest Mátyásföld:10mm.Szombat este villámlás is volt.
Ma összeadtam az idei esőket.Igaz ugyan, hogy az első hármat nem mértem, mert féltettem az edényt a fagyoktól, azok saccra együtt olyan 30mm lehettek.Mértem eddig 126-ot.Összesen legyen mondjuk 160mm, hóveszte óta.A hó 50centi volt összesen, az mennyi lehet vízben?50mm?
Mert akkor eddig idén 210mm-nél tartunk.Azért ez nem túl sok, ha figyelembe vesszük, hogy éves szinten 400-450mm-nek kéne lennie.
Pláne, hogy a hóból szinte semmi nem ment be a földbe, mert a napon, hidegben hetek alatt olvadt el, és a szél vitte el a nagyját.
Tozatu Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2081
M.Libus egyáltalán nem utállak,sőt!Pláne esett ma 10mm,tíz mm.És még dörög,villámlik./Jut eszembe,hogy nincs szünetmentesem./
Endru,lehet kapni gazdaboltszerűben esőmérőt,kb.1400Ft a legegyszerűbb,de ez elfagy legtöbbször,egynyári.
Jaj,de jó,hogy esik!
Előzmény: endru (2080)
endru Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2080
Hogyan méritek a csapadék millimétereit? Van valami beosztással rendelkező edényetek?
Előzmény: onobody (2079)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!