Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.22 0 0 5864

Nálunk eddig csak kábel TV volt-van (illetve egy ideig UPC égi) a mindigtv szerint
(ami utca, házszámra válaszol) elvileg itt lehetne.
Engem (PC-n) valójában csak az Eurosport érdekelne, ami nincsen a kábelünkön.
Amúgy TV-t igen ritkán "használok", leginkább csak akkor, amikor az unokáknak őszi lombokat kell újságpapír között préselni. Arra príma Sony van, czirka 50 kg.

Előzmény: tehtube (5861)
Archimédesz Creative Commons License 2013.10.22 0 0 5863

Azért nem teljesen, mert én sem látok rá egyik toronyra sem, a környező házak masszívan takarnak. A gyengébb vételi minőséget pedig a gyakoribb kiesésen kívül például a gyors mozgások - ilyen a Forma1-ben viszonylag gyakran van - csíkozódása is jelzi.

Előzmény: Csokis (5862)
Csokis Creative Commons License 2013.10.22 0 0 5862

Ööö..., na, ez konkrétan nem így van. A digitális adásnál ha nem látsz rá az adóra, akkor bukta. Ugyanígy bukta a lent leírt helyzet, amikor a fák lombját rezgeti a szél. Annyi van, hogy a próba óta feljebb nyomták az adók teljesítményét, így jobb lett a minőség, már amennyiben digitális adásnál ez értelmezhető. :-) (Vagy van kép, és akkor tű éles, vagy semmi sincs.) A szüleimnél a nyaralóban például a teljes falu maradt tévé nélkül, mert Dobogőkőre nem került digitális adó, a többi meg nem "lát be" a zebegényi oldalba. A Szlovák1 persze kifogástalanul jön. De az tény, hogy tényleg kevesen tévének már drót, vagy műhold nélkül, arrafelé inkább a nyaralókat érinti csak.

Budapesten vagy a Széchenyi-hegyre, vagy a Kőér utcára (ú.n. "Matáv torony") kell rálátni hozzá. A próbára meg az a legjobb, hogy megkérsz valakit (pl. engem), hogy ugorjon el a stickkel, és tegyen egy próbát. Én is nagyon szeretem, egyetlen bánatom van vele, hogy androidos driver nincs hozzá, így a tabhoz nem lehet hozzákötni. Azért kiheverem, úgysem lenne elég erős hozzá a tab hardvere.

Előzmény: tehtube (5861)
tehtube Creative Commons License 2013.10.22 0 0 5861

Ha korábban jött a normál analóg légi adás, akkor ez is fog. Ez a digitális tuner jó dolog. 3 éve használom. Beérem a héttel és 0ft előfizetéssel.

Előzmény: Törölt nick (5846)
VEE Creative Commons License 2013.10.22 0 0 5860

Ha már antenna: az imént szerelt a házban egy profi antennás (20) 227-0056, aki percre pontosan érkezett és kaputelefont, riasztót is vállal.

Archimédesz Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5859

Ha tetőantennával se volt jó a vétel, akkor ez tényleg nem nektek való. De ha van rendes előfizetés, akkor talán mindegy is. 

(Nálam se tökéletes, néha zizzen egyet, de amire nekem kell, arra pont elég. Pedig én antennatoldóként vágtam egy megfelelő hosszú drótdarabot is.)

Előzmény: nofRETRO (5857)
Boszorka Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5858

Mikor az orvosi rendelőt kerestem, elég kisérteties volt. Hatalmas de zegzugos folyósok és sehol egy ember, akit kérdezni lehetett volna. Gyalog mentem a lépcsőn lefele, mert gondoltam ha itt beragadok a liftbe soha nem szabadítanak ki.:-)

Azt a valamikori kerületi főépítészt "hálám" üldözi. Miatta van ronda magas teteje a háznak, mert lapostetőt ab ovo nem engedélyezett, viszont a ház valamiféle Bauhausnak indult. Ritka ronda lett a végén.:-(

Előzmény: Törölt nick (5854)
nofRETRO Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5857

Na. Szóval nagyon sokáig kitartottam mellettük, együtt vártuk a digitális átállást, új antennát tettünk a tetőre, de mégis sokszor volt mákostészta a vételben. Az adó közeli fák nőnek, a levelek is, a szél is fújja, lengeti ... aztán besokalltam, és jött a UPC. Tőlük csak azt a szerelőt láttam egyszer, aki behozta a kábelt a lakásba. Slussz. Ezek szerint én nem "olyan helyen" lakom.

Előzmény: Archimédesz (5855)
nofRETRO Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5856

Köszönöm!

Nálam a UPC kínálta a jóval olcsóbb netet, de kértem egy hét gondolkodási időt, aztán elmondtam, hogy nem akarok most változtatni. Nagyon rendes volt, de amikor a net tulajdonságait kezdtem firtatni, kiderült hogy mégsem ugyanaz a komplex minőség, lesni meg nemakarnám a mennyiséget, sem várakozni hogy történjen valami a monitoron. Az ő minimál csomagjukkal tökéletesen meg vagyok elégedve, érje be ennyivel.

De a t-s tapasztalataidat megjegyzem, jónak tűnik.

Előzmény: Goldman Emma (5852)
Archimédesz Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5855

Ez jó kiindulópont:

http://mindigtv.hu/lefedettseg

Előzmény: Törölt nick (5846)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5854

Nos, valóban néhány hónappal beelőzött a nagyonnagyállat a 98. augusztus végi nyitással,
de talán nem is itt van az eb elhantolva.

Szerintem a hatos villamosról leszálló városlakók max. egyszer merészkednek (merészkedtek) a kövület közelébe, inkább kíváncsiságból, mint vásárlási szándékkal.

Bizonyára vannak hívogató és távoltartó, taszító épületek; a vadhattyú inkább az utóbbi.

Önként (és dalolva) magam sem mentem az íves mennyezetről lógó terméskövek alá. :(

Előzmény: Boszorka (5850)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5853

Ha tudnánk diát szkennelni, most bemutatnám az ifjú G-testvéreket a nagymama által kötött tiroli szoknyában, ezen medve társaságában. De sajnos a projekten még dolgozunk. :)

Előzmény: Törölt nick (5829)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5852

A többit megírtam mailben, de ez közérdekű tapasztalat. :) Nekem is upc volt a tv, a többi t, aztán a nyáron besokalltam - mert hogy tényleg nem nézem, csak a bizt. kedv. van, mégiscsak munkaköri kötelesség -, és átvittem a tv-t is a t-hez. Egy nap erős macera, de utána havaj. A csatornakínálat sokkal flexibilisebb, viszont igen nagy az árküönbség. Ha mindhárom a t-nél van, meglehetősen engedékenyek.

Előzmény: nofRETRO (5839)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5851

Mail megy.

Előzmény: nofRETRO (5837)
Boszorka Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5850

A Mammut 1. már készen volt mikor a Huttyúszörnyet építették.

Nem hiszek ebben a pláza tehet mindenről dologban. Bécsben egyre másra nyitják a bevásárlóközpontokat belvárosközelben, de ettől még virulnak az üzletek is.

Előzmény: Csokis (5835)
nofRETRO Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5849

Köszönöm, az Etele meg ráadásul Grundig szakszervíz, most beugrott hogy hajdanában jártam ott.

Előzmény: VEE (5847)
VEE Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5848

A Hattyúházról a következők jutnak eszembe.

Makovecz eredeti cége a Makona, amiben az első két betű a mester nevéből van, a következő kettő a "ko" Koppány Zoltán, a "na" pedig Nagy Ervint takarta.

Koppány Zoltán 90-92 között volt Józsefváros első (SZDSZ-es) polgármestere és négy hónapja hunyt el 70 éves korában.

Nagy Ervin, a Hattyúház tervezője sokáig a XII. kerület rettegett főépítésze volt, jelenleg országos főépítész.

Az idézett cikk szerzője, Reimholz Péter pedig négy éve halt meg 67 éves korában.

-------

A Hattyúházzal kapcsolatban két fogadást vesztettem volna el, ha fogadtam volna.

Az egyik, hogy nagy sikert jósoltam az alsó szinteken beindított, tisztán művészeti profilú boltoknak, hiszen közel a metró, villamos, Mammut stb. Ez hamar befuccsolt, ami még mindig érthetetlen számomra.

A másik épületszerkezeti vonatkozású. A linkelt cikk képein is látszanak azok a terméskő kerítések és erkélymellvédek, amelyeknek a tetején a kő felett nincs fedkő. Ez minden tankönyv szerint egy-kettőre lefagy, de a valóságban semmi baja...

Előzmény: Boszorka (5832)
VEE Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5847

Egy rádió- és tv-szerviz, ahol (majdnem) mindent megcsinálnak: Etele út 67. (20) 982-0983.

Több tv-t megcsináltattam ott á 8-9 ezerért, de megbántam, mert azóta több működő "kövér" tv-ket kaptam innen-onnan. Akinek még ilyen is megfelel, az szóljon a barátainak, szomszédainak, mert tökéletesen működőket dobálnak ki a lapos megvétele miatt. Már több óriás képernyős, 50 kg-ost vittünk a nagycsaládosok fóti bázisára.

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5846

Mielőtt veszek egy ilyen tunert, honnan-miről lehet megállapítani, hogy olyan helyen lakom-e?

Előzmény: Archimédesz (5844)
Archimédesz Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5845

De ha nem akarsz ilyet, akkor biztos, hogy néhány színes üveggyöngyért egészen jó használt tévéket lehet kapni a Vaterán és hasonló helyeken, azokba bedughatod a meglévő előfizetésedet.

Előzmény: Archimédesz (5844)
Archimédesz Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5844

Pont úgy, ahogy a hagyományos tévébe ment harminc éve: a legközelebbi adótoronyból. ezért kell olyan helyen laknod, ahol megfelelő a vétel.

Magyarul ez teljesen független lenne a meglévő tévéelőfizetésedtől.

Előzmény: nofRETRO (5842)
nofRETRO Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5843

Meg mit jelent, hogy "olyan helyen laksz" ?

csupa apróság

Előzmény: nofRETRO (5842)
nofRETRO Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5842

Jó jó, de ha van egy ilyen tunerem, akkor hogy megy bele a műsor?? Mikor nekem kábelen jön .

Előzmény: Archimédesz (5841)
Archimédesz Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5841

Pedig ha olyan helyen laksz, akkor lehet jó neked is a DVB-T tuner: én is azt vettem hét dollárért, azzal nézem a Forma1-et laptopon, más meg nem érdekel.

Előzmény: nofRETRO (5839)
Archimédesz Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5840

Van nálam egy tévé, egy barátom dobta le ide. Valami böhöm nagy Nacionál Panaszkodik, három éve volt félmillió, most harmincezerért nem tudja eladni, mert rossz, a szerviz meg visszadobja, hogy nem éri meg a javítás. Még csak arra se jó, hogy a macskák rajta feküdjenek, mert ahhoz túl vékony a teteje.

nofRETRO Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5839

Maceráltak a rendkívüli ajánlatokkal, de mondtam hogy most nincs időm ezzel foglalkozni. Csak a TV van a UPC-nél, a legolcsóbb csomag, azzal bőven elvagyok. A többi t.  Csak azt a merev kábelt tudnám feledni..., bár úgy tudom, az a legmegbízhatóbb. A vezeték. De lehet hogy ez már több éves infó :)

Ezért a kis tablet nem annyira jön képbe, bár méretre elég lenne. Az pedig érdekes, hogy miért más az "élő" adás - műsor, még ha ismétlés is, mint a konzerv film, de valamiért nem ugyanaz.

Azt meg tökéletesen megértem, hogy az ismerősöd nem akar nyugdíjba menni :)

Előzmény: Csokis (5838)
Csokis Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5838

Igen, pár éve is 5000 Ft volt egy tévé javítás. Nagyjából csak munkát kellett fizetni, mert a képcső kijött valami maradék anyagból. Így lett anyámék öreg tévéjének vadi új Grundig képcsöve. Csak hát akkor is egy ezer éves, 51 centis tév; maradt. Ilyenkor körbe kell kérdezni a baráti körben, nincs-e egy öreg szaki, aki hobbiból még bütyköl. Egyik kollégám komolyan arra gyúrt, hogy ha nyugdíjba megy, ilyen apró-cseprő dolgokat fog megcsinálni a környékükön az évtizdek alatt összegyűjtött alkatrészekből. Csak közben rájött, hogy egyelőre mégsem akar nyugdíjba menni, mert a fizetés jobb, mint a nyugdíj. :-)

Nem érdemes kiváltani egy olcsó tabbal? Wifi, Youtube, és azt nézel, amit akarsz. Youtube, Rivercottage, Mindmegette.hu, és kész az ebéd. Vagy rátölteni egy memóriakártyán a sorozatokat, ha arra vágysz. (Nekem a laptophoz van egy USB-s DVB-T tunerem, jön rajta szépen a 7 alap, földi, digitális adó, még sok is.)

nofRETRO Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5837

Köszönöm, ilyesmit gyanítottam. ...

Azt már évekkel ezelőtt mondta egy szerelő, hogy neki csak úgy éri meg, ha 5000. Ft-al kezd. Függetlenül az eredménytől. Nem emlékszem már, hogy mit akartam csináltatni, de nem lett belőle üzlet.

A konyhai kis FF grundig tv-m kezd büdösödni, valami túlmelegszik benne. Vagyis egyszer meglehetősen büdöset éreztem, és mindent lekapcsoltam, kihúztam. Időm nem volt, ezért csak később kezdtem el egyenként áram alá helyezni a lehetséges darabokat, és időnként körbeszaglászni. Árammal nem szórakozom, már félre is tettem a tettest.

Hogy mi lesz helyette, az nagy kérdés. upc kábelt bele kell dugni. A kis hordozható tv-ket nézegettem már a neten, de csak annyira értek hozzá, hogy inkább nem kísérletezem ilyesmivel. Bár már ez is valami :) Az újak meg drágák, meg még azt is most kezdem kitanulni, hogy melyiknek mi a hátulütője, mert azt ugye nem reklámozzák.

Nagyon hiányzik a konyhai munkához a háttérműsor.

Ja, meg a Gelka is hiányzik.

Előzmény: Csokis (5836)
Csokis Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5836

nofRETRO 2013.10.21 17:40:03   37937

Másodlagos, off kérdés: van még olyan, hogy TV-szerelő? A rádióról nem is szólva.

Tévé még csak-csak, de igazából a régi számtech szervizekben értenek hozzá. Ha kell, tudok elérhetőséget, de az a gond, hogy a javítási költség majdnem meghaladja a "kész mű" értékét. A rádió inkább csak hobbi szinten megy. Akinek van kedve, az babrál vele, de azt a munkaidőt aztán végképp nem lehet a kuncsafttal kifizettetni.

Csokis Creative Commons License 2013.10.21 0 0 5835

Inkább a két Mammut. Az megette a boltokat, mozikat, mindent a környéken.

Előzmény: tehtube (5833)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!