Keresés

Részletes keresés

jim32 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3419
Bocs, hogy nem a mostani témába vág, de mentem ma egy Miskolc - Nyíregyháza - Debrecen kört és közben az jutott eszembe, hogy itt van Ukrajna nem is olyan messze, gyönyörű Kárpátokkal - sokkal egzotikusabb lehet, mint egy "mármegintszlovákia".
Sokan vannak itt arról a környékről, mit tudtok, veszélyes? Járható?
McGregorék találtak szállást is:-)
Valakinek info-ja "odaátról"?
Iceapo Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3418
Nincs mit, próbáltam e pár sorban a lényegre rávilágítani, de nem teljesen sikerült, szóban jobban eltudnám mondani!
Az még az eszembe jutott hogy sok cordura kabátba csak az a bizonyos CE protektor van, műanyag nélkül, az olcsóbbakról beszélek, az is nagyon jó, már hogy olcsó, de ha tehetjük vegyünk a kabáthoz egy masszív protektoringet és a CE protektorokat dobjuk el jó messzire a sarokba, ill. ha a nadrágban elfér a két térdprotektor egymás felett, akkor "dupla biztonságot" élvezhetünk, ez kabátnál is előfordulhat de arra is gondoljunk hogyha tükörbe nézünk kit látunk meg benne, magát a Terminatort személyesen !:) Ice
Előzmény: Daty (3417)
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3417
Nem csalódtam benned most sem Apó!
Sok oldalról világítottad meg, kerülve bármelyik fikázásást, kiemelve mindkettő előnyeit!
Nagyon sokan fognak írásodból profitálni, akik nem tudnak majd dönteni, azokat biztos, hogy egyik vagy másik irányba elbillenti írásod!
Köszi, hogy ismét megosztottad velünk tapasztalataidat!:-))
Előzmény: Iceapo (3415)
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3416
Köszi Szasa, és neked is Apó, még akkor is ha Szasa megelőzött!:-))
Előzmény: szasa6 (3413)
Iceapo Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3415
Na akkor hogy ruha kérdésben én is kifejtsem a véleményem!
Szóval én anno bőrruhában kezdtem a motorozást azon belül is az endurozást, valóban voltak előnyei is, de terepen csak hátrányait élveztem, erre akkor jöttem rá amikor megtudtam venni az első enduro kabátomat, és az első krossz nadrágomat, amit azóta is erekjeként őrzök, sokkal kényelmesebb viselet és könnyebb is, ez terepen nagyon fontos előny!
Most egy kicsit térjünk vissza az aszfaltra és a bőrre, aszfalton szerintem is jobb a bőr /csak a speddes cuccokra igaz ez/főleg ha perec a vége, sajnos a cordura szakad, szétmegy, vége, annyi, ráadásul ha nincs normális protektor benne, arra gondolok hogy a bukás pillanatában összevissza forog pl. a kabát újja rajtunk, akkor csak az első odaverődéstől véd, szóval ez nagyon gáz, ezért is vettem protektoringet /idáig bevallom én is kockáztattam/, amire nyáron is csak felkapok egy könnyed cordura kabátot, amit egy esésnél nem fogok sajnálni, és ennyi, megvan oldva a bőrkabát kérdés!
Egyébként van cordura, bőr, kabát kombináció is, a kopó helyeken bőrt vartak a cordura anyagú kabátra, így elképzelhető hogy kibír 1 vagy 2 elcsúszást is aszfalton, ettől jobban nem véd, mert a protektorok abban sem a karon vannak fixen hanem a kabátba téve, ami a már említett módon elfordul, így csak az első ütést csillapítja, sajnos a többit már nem biztos!
Szóval a passzentos bőrcuccok a legjobbak nem véletlen a speedesek is abban versenyeznek és nem cordurában, viszont az endurosokat megha megnézzük azok meg cordura kabátban, vagy egy krosszmezben nyomják, alatta a már említett protektoring vagy páncél!
Na és hogy kilyukadjak valamerre, én a protektoring és egy vékony, télen egy bélelt cordura kabát híve vagyok, kényelmesebb mint a bőr, és ha leszaladok terepre akkor könnyebben mozgok benne, és nem is izzadok úgy bele /nyáron természetesen ;)/, a nadrág esetében szintén a cordurára esküszöm, azzal a plusszal, hogy ugye ha hosszabb útra megyek, akkor ugye krosszcsizmát veszek fel, és nem csak a nadrágba integrált térdvédőre hagyatkozom hanem vettem külön egy 3eft-os műanyag betétes térdvédőt is amit belehúzok a csizmába, így az nem tud elmozdulni ha esek véletlen, legalábbis nehezebben mozdul el mint a nadrágba integrált!

Nagyjából ez az én viseletem, és szeretem, kényelmes, könnyebben lehet tisztítani is mint egy bőrcuccot, bár mondom nem véd jobban mint egy jó bőrcucc, de ha a megfelelő protektorok használjuk akkor azért ez is elég biztonságos! Ice
Előzmény: Daty (3401)
Iceapo Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3414
Megelőztél!:P
Előzmény: szasa6 (3413)
szasa6 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3413

Daty!

Ha el nem felejtem, akkor megkérdezem itt Kecskeméten!

Sza.sa

Előzmény: Daty (3411)
banany Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3412
Köszi mindenkinek a segítséget!
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3411
Miskolci motoros boltok kiszolgálásához adalék!
Miskolc, Suzuki márkakereskedés, ma 11.45.
Bemegyek, 2 eladó, senki más.
Kérdezem, hogy Suzukis, nyakba akasztható, fekete kulcstartójuk van-e?
Nézés: mint bornyú az új kapura, válasz: az csak rendelésre van!!!
Ennyi erről!
Kb 300-500 Ft-os tétel, de nem tart a kedves tulaj, mert biztosan sokáig állna benne az a sok pénz!:-(((((
Persze nem csodálkozok, mert ha 1 motoron fog vagy közel 1 millát, mit szarakodjon egy kulcstartón, amin csak 200 Ft-ot fog!:-((
Na ez is alapvető baja a Magyar dealereknek!
Csak a nyareség érdekli őket és az ég egy világon semmi!:-((

Kérdés: valaki nem tud egy olyan boltot, ahol lehet ilyet kapni azonnal és nem kell rá várni vagy 3 hetet?
Esetleg, ha megkérem, meg is venné, és el is postázná nekem?
Suzuki felirattal, fekete alapszínben, (gondolom akkor a felirat benne fehér) és karabínerrel a végén?
Gondolom azt mondanom sem kell, hogy a költségeket megtéríteném!!:-))
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3410
Wáááááááá!!!!!!!!
Sorry, kicsit fáradt vagyok már, így a nap végén!!:-)))
De így már világos!:-))
Korrekt ár, a környéken csak Debrecenben adják ennyiért, máshol 36.900 és 39.900 között váltakozik!
Várom a fotókat!
Szerintem inkább úgy kellene írnom, hogy várJUK, hisze talán te vagy az első itt, aki vett rá bolti középsztendert!
Lehet, hogy én leszek a második!:-)
Előzmény: wurcer (3409)
wurcer Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3409

"És akkor a bukásnál maradva, azt mondják hogy nem igazán véd meg, lekopik a bőrről, és utána már a bőrőd kopik."

Én úgy értettem hogy lekopik a cordura a saját bőrödről, és utána a saját bőröd kopik. :))))

A középsztendert ott vettem ahol a motort is Black Motors, 34,900-ért. A mérayéktól is ezt az árat kaptam, de a black motors is a mérayéktól hozza, úgyhogy gondolom ezeknek az SW Motech cuccoknak ők az importőrei. A rugókat még nem tudom, remélem benne vannak, de majd kibontom és válaszolok!

Előzmény: Daty (3408)
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3408
Szia Wurcer!

Milyen bőr kopik le a cordúra ruha protektorairól????????
Azért cordúra, mert nem bőr!
Akkor hol is a bőr???
Ezt nem értem!
Itt hadd jegyezzem már meg, hogy én közel sem azt mondtam, hogy a cordúra rossz!!!!!
Ha nem azt, hogy én nem venném fel!!
Nagy különbség!
Bocsi ez nem igazán neked szólt, csak eszembe jutott, és gondoltam leírom, még mi előtt valaki azt gondolja, hogy rossznak tartom!:-)
Aki jónak tartja, annak biztosan jó!
A bukásban egyetértünk!
Bukásnál a bőr legalább 2x ha nem többször annyit véd!
Szerintem!
Wurci!
Mennyi volt a középsztendered, és honnét jött meg?
Még villany, hogy érdekel, no meg gondolom mást is, főleg HyGy-t a méretei!
Hogy néz ki, könnyű lesz feltenni?
Rúgókat is küldtek vele??
Előzmény: wurcer (3407)
wurcer Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3407

Sziasztok!

A bőr vagy cordura kérdés engem is érdekel. Jelenleg cordura cuccom van, a kedvesemnek is. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, a szemerkélő esőt szinte bármeddig bírja, az erősebb zuhéban már átázik. 30 fokban se tűnt túl melegnek, persze városban a nadrág nem volt rajtam, abban már biztos hogy megsültem volna. Könnyű belőle ki-be bújni, sajnos viszont a protektorok kicsit mozoghatnak ami bukásnál nem a legjobb. És akkor a bukásnál maradva, azt mondják hogy nem igazán véd meg, lekopik a bőrről, és utána már a bőrőd kopik.

Szóval én mindenkitől azt hallottam hogy komolyabb motorozáshoz meg kell venni a bőrt és az esőruhát ha megfelelő védelmet akarsz. Úgyhogy én mostanában nézegetem a bőr kabátokat, mert ugy gondoltam hogy először kabát, aztán ha lesz több pénzem akkor nadrág is.

Egyébként megjött a középsztenderem majd kibontom és rakok fel róla képeket, meg ha valakit érdekel akkor le is méricskélhetek dolgokat.

wurci

Előzmény: gstibb (3403)
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3406
Köszönjük, hogy szóltál, megnéztem én is, és be kell valljam, kicsit drágának találom még azokat a cucokat is!:-(
Sztem, ha valaki megy utána, ettől olcsóbban is megkapja ezt a minőséget, ha máshol nem, akcióban!
Előzmény: Infomaker (3400)
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3405
Miért Szasa?
Bőrből nincs túradzseki??
Szerintem van!:-)
Nyári meleg napokra ne keress!
Vedd le amibe belesültél, és kész!:-))
Komolyra fordítva, nyárra én is egy bőr dzsekit szabatok át, mellénnyé, de egyedivé, és ha kell zárható lesz!
Előzmény: szasa6 (3402)
Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3404
Szia Gstibb!

Örülök, hogy végre lett téma amihez mindenki így egy kicsit!:-)
Őszinte leszek!
Soha nem is volt, de soha nem is lesz cordurám!!:-)
Sőt, még csak kipróbálni, felpróbálni sem vagyok hajlandó!
Mint írtad, a bőr csak általában ázik át!
Az enyém nem!:-)
Azt nem bánom, hogy nem értesz velem egyet, mert így legalább eszmét cserélünk előnyeikről, hátrányaikról.:-)
Az meg, hogy bőrről váltottál cordúrára az a te bajod!:-))
És szerintem épp ennyi ember véleménye az is, hogy bőrre vált cordúráról!
Ne harizz, de nem tudom összeegyeztetni a cordúrát a motorral!
Tudom, hogy ezzel most talán sok ember nemtetszését váltom ki, de én csak a saját véleményemet írtam le, és egyáltalán nem várom el azt, hogy mindenki egy véleményen legyen!
Ezért is írtam, kinek a pap, kinek a papné!:-))

Előzmény: gstibb (3403)
gstibb Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3403

Daty,

Volt már cordura cuccod egyáltalán?

Sokkal jobb mint a bőr! A bőr általában átázik, a cordura jobban bírja, és melegebb is hűvösebb időkben, ellenben nyáron is kényelmesebb viselet.:-) SZal ebben maximálisan nem értek veled egyet.

Én is bőrről váltottam, és sok túrázó embernek ugyanez a véleménye.

szasa6 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3402

Nyitott vagyok mindenre, én nem köteleztem el magam a Cordura mellett...

De túraendurora én a Túrakabátokat képzelem el.... Bőrt vettem volna, ha naked, vagy idomos gépet vettem volna...

De még keresek valami megoldást a nyári, meleg napokra... (mindegy mi az, csak na süljek bele.. :)

sza.sa

Daty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3401
Semmi közöm hozzá, mert tudom, kinek a pap, kinek a papné, meg csak, hogy húzzalak, de én cordura cuccot nem vennék fel motorra akkor sem ha csupaszon kellene ráülnöm!:-)))
Motorra, csakis BŐR!!!!:-)))
A cordurában valahogy úgy érezném magama motoron, mintha pizsamában mennék egy bálba!:-))
Esőnek ellenáll, télen fűt, nyáron hűt, január 8.-án 4 fokban motoroztam benne egy pulcsival alatta 37 km.-t, és még csak nem is érezetem a hideget!
Na ehhez mit szólsz Szasa?:-))
Előzmény: szasa6 (3393)
Infomaker Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3400
Na, örülök, hogy teccik. Bár valaki már lebaszott, mert ugyanaz a cég forgalmazza, aki a Hyosung importőre, dehát miért ne szóljak nektek, ha tudok egy jó motorosruha elérhetőséget?
Előzmény: szasa6 (3399)
szasa6 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3399

Köszi a linket, én pont egy olyan farmernadrágos megoldást keresek, mint ott a Spoolnak látok... :)

Sza.sa

Előzmény: Infomaker (3398)
Infomaker Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3398
Nem tudom, ismeritek-e: www.hjc.hu

A Spool ruházat elég olcsó, az ICON speciel drága, bár én a Spool miatt ajánlom nektek.
Hufi750 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3397

én még tavaly márciusban vettem az Imet-nél egy kabátot, ami egyébként remekül működik. Hátán, elöl, lehajtható szellőzők vannak, van téli bélés, 0 fokban mentem már vele...

http://www.imet.hu/ruhazat_3.html

Azért nem használom, mert vettem egy másik kabátot, de szerintem érdemes oda is benéznetek ....

tube Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3396

Nekem is a sráccal volt dolgom, de én csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. A Telemoto-ban is rendesek voltak.

A Honda egy NAGY SZ.....

Előzmény: Daty (3394)
toga Creative Commons License 2006.02.01 0 0 3395

Banany!

Az enyém ránézésre pont ilyen, (Shox), 5 fokban még tökéletes, nem fújt át, nem fáztam, alatta egy póló vékony pulcsival. Melegben még nem próbáltam.

Nekem megérte.

Előzmény: banany (3390)
Daty Creative Commons License 2006.02.01 0 0 3394
Banany Te miskolci vagy?
Hát, akkor az RMC-ben szerencséd volt csak, de mint írtam, engem egy srác "szolgált" ki!:-((
Előzmény: banany (3387)
szasa6 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 3393

Nekem a kabát az egy Texport, Kecskeméten vettem a Parillánál, tavaly 39k volt

A nadrág OTW Clothing, ez 27k-ba jött ki nekem. A Reissa cimkét így hirtelen csak a nadrágon találtam meg, de a kabát is vízálló... (a zsebeknél nem, ezt jó megszívtam, átázott benne a pénztárcám, mert a vízálló réteg a zseb alatt megy el..... :(

A protektorok lágyak vannak benne. Mindkettőben termobélés. Sajna amit utálok bennük hogy 30C-ben belesülök mindkettőbe... :( Ma már nem vízállót, de szellősebbet vennék és inkább vennék fel esőruhát rá....

A leghidegebb olyan 10C körül lehetett, októberben, mikor jött a lehülés... szotáló eső... brrr... Thermo bele a kabátba, alatta egy póló meg talán egy vékony pulcsi... A nadrág bélés nélkül volt végig, de nem fáztam egyikben se... talán a végén kicsit a térdem...

Sza.sa

Előzmény: banany (3390)
banany Creative Commons License 2006.02.01 0 0 3392

Gépben nem szabad az biztos, de többet én sem tudok.

Most kezdtem el nézelődni ruhaügyben.

Előzmény: szasa6 (3386)
Iceapo Creative Commons License 2006.02.01 0 0 3391
Nekem a zacsinál átázott, ezért gyorsan felkaptam egy esőruhát, az viszont nem ázott át!:) A kabátom is Reissa, de szerintem az is átázna ha sokáig erőltetném az esőt, szóval amint meglátok egy esőfelhőt, már kapom is fel a tuti esőruhát, ha meg elkezd esni akkor még az esőcipőt is felveszem, eső kesztyűm nincs, de váltás kesztyűm mindig van kéznél!:)
banany Creative Commons License 2006.02.01 0 0 3390

Anyaga: Reissa, Vízálló: 100%, Bélés: kivehető, Fényvisszaverő: Scotchlite 3M, Protektor: EN1621-1 váll-könyök-gerinc, Méret: XS-5XL, Származási hely: Pakisztán Ajánlott fogyasztói ár: 18 912 Ft

Ajánlott fogyasztói ár: 18 912 Ft kabát

Kérdéseim: Ugyanilyen anyagú a Tiéd is?

Legalacsonyabb hőmérséklet amin motoroztál benne?

Megéri-e az árát?

A Louisban kapok olcsóbban jobbat? Tavasszal megyek ki Bécsbe.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!