köszi a segitséget üresen hagytam és elküldte a pénzt! közbe amit haverom rendelt meg nekem procit megjött! gyerekek ez 3.4 es P4 es proci nagyon penge olyan gyors a gép mint még soha :)))))) 800FSB s 1mb cache socket 478 full atom !!!!!!
a legjobb hogy 18e be kerül plusz a 30 dolláros postaköltség, szal annyira megérte mint ide buda! :)))))))) VEGYETEK TI IS!!!!!!
Sorry ! Elnéztem bocsánat...ha verified vagy, oda amit beraktál képet SEMIT NEM KELL IRNOD! Csak a pay gombot kell megnyomnod és megy a macesz az eladónak...
Csao4 kaptál egy 4 jegyű kódot azt kell abba a mezőbe beirnod. A kódót a havi számla kivonatodon találod meg, ha van on-line netbankár vagy hasonló hozzáférésded akkor a tranzakcióid között találod meg "PAYPAL XXXX" .
aki nem tud angolul annak segitek egy kicsit! van egy egészen jó forditó gép nem a legtökéletesebben fordit de komplett szöveget is fordit kevés hibával!
http://www.dativus.hu/ bal oldali menübe katt fordítás most! reggeled magad 3 mp alatt! utána a megnyíló ablakonkattolsz alul a fordítás szóra és bejön a forditó! FONTOS! kézetek számitanak szal ha egy hosszut röviddel irsz azt nem forditja le! röviden ennyi!!!! remélem sokat tudtam segiteni aki nem sokat tud angolul!
én is elfaxomtam ami volt a megjegyzésbe a 4 jegyü kóddal!
mire hazaértem jött egy mail hogy elfogadták de ujra átnézik és 3-5 munkanapon belül értesitenek az accomról!
azóta kb másfél telt el és semmi!!!!!!!!! már irtam is nekik mail-t hogy mi a fasz lesz már de semmi!!!!!!!!!!!! kezdek ideges lenni! mit kezdjeka helyzettel? van valakinek valami tippje?
A vám dologról és a többiekről:
A csomagra valamilyen öszeget, és azt, hogy mi tartalmaz, mindeképpen rá kell írni. Na most. Lehet trükközni, hogy mondjuk rendelsz egy notebook-ot, de az eladóval megbeszéled, hogy azt írja rá, hogy számítógép alkatrész, és a valódi árnak csak a töredékét írja rá, hogy ne kelljen sok vámot fizetni. Ha azonban az eladó frankón ráírja, hogy notebook, de az árnak csak a töredékét írja rá, akkor a vámosok gyanút fognak. Joguk van felbontani a csomagot és megnézni, hogy mi van benne. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy a csomag tartalma értékesebb, mint amennyi a csomagra rá van írva, úgy ők határoznak meg valamilyen formula szerint egy árat (gondolom, mint az autóknál az eurotax), majd erre az árra számolják ki az áfát. Szóval csak okosan szabad trükközni. Nekem több csomagom is volt, amit felbontottak. Onnan tudom, mert látszott, hogy a magyar post ragasztós szalagjával volt átcsomagolva.
Ha minnél előbb verified akarsz lenni és ahogy irtad nem tartalmazza az internetes hozzáférésednél az "expouse ........." kódot akkor az a legegyszerübb ha bemész a bankfiókba és nyomtatatsz egy számlakivonatot amin szerepel a tranzakció után a 4 jegyű szám, gondolom hogy ez soronkivül kb 500-600 Ft kerülhet és nem kell megvárni a havi számlakivonatodat...
Igen, igazából az Amerikai vagy az Európai Ebay oldalakon fogod tudni jól használni. De nagyon sok Amerikai internetes áruház feltünteti lehetséges fizetési alternativaként, tehát elfogadja...
Szia ! Amennyiben az ebay-en vásárolsz, és az eladó nem köti ki kategórikusan hogy "ship to only confirmed adress" akkor elszállitja "different adress"-re. A confirmed adress-ről annyit /ez esetleg fontos lehet azoknak akik a topicot olvassák/ ez az a cim ami a paypal accountodban szerepel és megeggyezik a credit card-od számlázási cimével. A ha az ebay-en vásárolsz akkor a "my ebay" felületen beállithatsz másik számlázási cimet pl: megadhatsz Amerikai szállitási cimet. Majd a "make a primary" gombot kell megnyomnod tehát ez lessz az elsődleges szállitási cimed, viszont ez nem lessz "confirmed vagy verified".
Én is igy vásárolok sokszor mert az Egyesült Államokon belül kérem a kiszállitást, és gyűjtőkonténerben jőn át az árú Európába.
Tisztelt Uram!
A vámmentes keret ajándékküldemény esetén 45 euró. Ha ezt az értéket meghaladja a küldemény akkor 3,5 % vámot, és a vámmal növelt érték után 25 % ÁFA-t is fizetnie kell.
Tisztelettel
Kiss Kornél fhdgy.
váminformáció
teszem fel valamit megveszek 200 dollárért az usa-ból és megbeszélem az eladóval hogy ne tegyen bele semmi számlát meg semmi és ha kinyitják akkor mivan? böknek rá egy árat és kész még ugy is ha aztse tudják hogy mennyi az ára?
és mivan abban az esetben ha ráiratom az eladóval a dobozra hogy 50 dollás és gift???
vagy a belsejébe irjon egy cetlit ami lvan pecsélteve vagy valami szálma féleség és irjon rá sokkal kisebb összeget pl: 50 dollár ami vámmentes!
Sikerult nekem is az atutalas. A kerdesem ezzel a VAM dologgal kapcsolatban. Mi alapjan hatarozzak meg a VAMot ? En kifizettem az embernek a penzt, es ha nem ir semmit a csomagra ( milyen szamlarol van itt kulonben szo ??? ) akkor honnan tudjak, hogy mi az erteke ???? Es mi van abban az esetben, ha vmi tavoli rokon kuld nekem ajandekot ? Abban az esetben hogy' alakul a VAM ? Fizetnem kell az ajandekert is ???
Tegnap vettem át az első csomagot, amit a PayPal-al fizettem ki. Először azt hittem, hogy valami nincs rendben, mert viszonylag sokáig vártam rá, de megérkezett, és úgy tűnik működik a dolog.
Amúgy én úgy tudom, hogy tök mind1 honnan jön, ha nem éri el a 30ezer forintot, akkor nem kell rá vámot fizetni. Ha magasabb az értéke, akkor meg mindenképpen kell számlát kérni, mert azzal lehet igazolni, hogy valóban mennyi az értéke, és akkor nem ők mondanak rá valamit. Bár talán néha az jobb. Én egyszer fizettem vámot egy 30ezer felettire. 16 ezer forintot. Mármint vám és áfa. Kb. úgy kell számolni, hogy az eredeti érték 40%-a lesz a vám és áfa, ha megvámolják. A számlán ne tűntessék fel a postaköltséget, mert nekem azt is megvámolták régebben, holott teljesen jogtalan, mert a törvénybe is benne van, hogy a vámot az árú értéke alapján kell számolni, nem pedig úgy, hogy arú érték+postaköltség. Ilyesmire figyelni kell.
A Paypal oldalán kell megadni, hogy a Voipbusternek küldesz pénzt. Egyedül az emailcímük kell, azzal azonosítod a címzettet. A Paypal rögtön a kártyádról vonja le, a Paypal-számládra nem tudsz pénzt tenni.
Paypallal szeretnék kifizetni egy apró összeget, a VoipBuster egyenlegem tölteném fel.
Ha valakilenne olyan kedves és elmondaná, hogy mi a teendőm azt megköszönném. PayPal már volnt le 2x-is pénzt , 1 USD és 1,5 EUR a számlám élesítéséhez. Ez sikeres volt, bár még csak zárolva vannak az összegek.
Mire kell figyelnem?
Valahogy a PayPal számlámra kell utalni pénzt, vagy elég ha a bankkártyához tartozó számlán van pénz, amivel korábban is fizettem azt 2 tételt?
Mit kell megadnom a VoipBuster oldalán, hogy tudja honnan kell levonni a pénzt?
Ez tévedés. A magyar törvények értelmében kereskedelmi forgalomban nincs vámmentes határ. Ez "urban legend".Ez csak személyes behozatalnál van. Ha megrendeled és postai úton érkezik, akkor összeghatár nélkül vámköteles.
Természetesen millió esetben meg lehet úszni. Nem nyitják ki, csak lepecsételeik.
Jött nekem 20 db CD az Amazontól vám nélkül, de jött 1 db is amit megvámoltak. :-)