Az a baj hogy ha a dekni alá raksz kiemelőt akkor nem tudod tökéletesen tömíteni.Akkor már inkább a deknit kell kivágni a kosárnál és ott beletoldani. De most néztem hogy a Simson kuplungkosár nem magasabb mint az általam kreált csavaros kuplung.Azaz lehet épp elférne alatta.
Van vagy egy négyzetméternyi 4-5 mm-es alu "lemezem" Abból lehetne egy 2 centis csíkot levágni, alakra hajligatni, összehegesztetni, síkbacsiszolni, alá-fölé tömítés, és kész. Széria gépre a gyári kuplung elég lenne, de szerintem neked erősen ajánlott. :)
Nem így lenne felhegesztve, csak a lánckerék részét használnám fel, az üreges részét leesztergáltatnám, és helyette tömör lenne. Mondjuk igen, ez így tényleg nem a legjobb, 175-ös cz-nek hasonló méretű a lánckereke, és az tömör. talán abból.
Hm,az ötlet nagyon tetszik! Az a baj hogy a mustang lamellát körülményes felhegeszteni a kosárra,mivel üreges. Akkor már lehet kéne egy külön lánckerék oda,amit normálisan fel lehet fogatni. Amúgy van Simson kuplungom,tudod én is agyaltam rajta. Ha van használható 16-os felnid,cserélhetünk.
Külön amit vettél főtengelyt, jó lett végül? Engem átvert a tag... nem volt belőve ennek se az úszója, viszont picit állítottam rajta, mostmár nem fossa a benzint, és bemelegedés után megy, mint a rakéta. Úgy visít, mint egy kávédaráló. :)))
Ja kérem ha valaki időmilliomos! Én most annyira hajtok, ma is szembejöttem magammal. Egyébbként a babszi blokk generálozva. Ma vettem 38,75 ös dugót a pót mustang blokkba , holnap megfúrják és az is kész.
Pakolgattam, és a kezembe akadt egy rozsdás S50 kuplung, szemeztem vele, vajon hogy lehetne ezt felapplikálni a Mustangra... :)
Fel lehet!
Találtam egy lötyögős Mustang kuplungagyat, melyről leszedtem a tányért, erre az agyra fog kerülni az S50 belső agya, központosítással, hegesztéssel.
A külső részről leszedtem a szegecseket, így a fogaskoszorú lekerült, helyére majd szintén központosítással fog felkerülni az eddig használt pár lamella. Egy perselyt azonban majd kell esztergáltatni, aminek a belső átmérője megegyezne a Mustang kuplungagyával, külseje pedig a Simson kosár belső, illetve a régi lamellák (amelyeknek a belseje ki lesz szintén esztergálva, hogy rá lehessen egy agyra tenni a kosárral) belső átmérőivel.
Ha kosarat nem is, Simson agyat kéne lőni másikat, mert ez már lemezesre van rohadva, nemhinném, hogy jó döntés lenne. :)
Egy gond viszont van/lenne. Ki kellene hozzá bővíteni a deknit, amit mondjuk meg lehet oldani egy toldattal, vagy "némi" hegesztéssel, de az igen költséges.
És akkor valahogy így fog kinézni:
Innentől pedig olyan, mint egy S50 kuplung, bele a lamellák, és kéééész. :)
Nemhinném, hogy a széria gépbe tenném, max. a 150-esbe majd, de legalább már ezen nem fog kelleni gondolkodni.
Majd csak reggel fogok becsinálni,akkor ülök újra géphez,de kösz hogy szóltál mert lemegyek pelusért,biztos ami biztos. Nekem is jönnek most az ötletek,csak időm nincs rá. Várom a képeket! ;-)
Joe! Estére hajlongani fogsz kreativitásom előtt, olyat mutatok, hogy besz@rsz... :))) (pár percre kiszabadultam az íróasztaltól a műhelybe, lemegyek fotózgatni)
Akkor meg kell kérdeznem máshol is.A helyi autós-motoros boltban eddig egy nagyon normális fickó volt,mindent kibontott kérésre,megmutatta,megmérte stb.Most főnöke van helyette,aki a két és négyütemű olajat is keverte.Lehet másik nyugdíjba ment,vagy pedig leépítés volt anyagi okból.De örülnék ha csak szabadságon lenne.A gyujtást megnézem,de mostanában még meghalni sincs időm. A saját dolgaimra is alig marad idő. Pl ilyesmikre megy el a szabad időm. A robogó gyári japán sztenderrugója 20 év után tört el. Tettem helyette egy másikat amit otthon találtam. Tavaly ősszel vettem egy kisipari rugót,azt hiszem Babettáét. Tegnap a haveromék háza előtt letört a rugó füle.Feldrótoztam. Ma vettem másik rugót,de ennek a mérete más. A rugótartó csavart ki akartam tekerni,erre letört a feje. Csináltam egy lemezt amibe bele tudom akasztani a rugót. A próbák során párszor levertem a bütykeim. Kiderült hogy az új rugó gyenge nagyon. Elő a régi rugót,és új fület hajtogatni neki. Ezzel elment némi idő. Utána meg már dolgom volt. Az sztergályoshoz el sem jutottam. Ugyanis a Mustang agyon a zárt részen le kell síkba szedni hogy felfeküdjenek a csavarfejek. A csapágyakat kiütöttem,azok már akadnak. Majd kapnak porvédős ZKL csapágyakat :) Az olcsó és jó.
Csak az a gáz, hogy elötte egy napig takarítottam egy másik dobot, telefüstölve a környéket. Még egy nap ráment a hangtompitó szétbarmolásának javitásával. Most láttam csak, hogy a babetta hangtompitó nagyon hasonlit a musztángéra, lehet, hogy azonos is.
Nemtudom, a Mustang küllő vastagsága 79-ben változott. Fogalmam nncs, mekkorára. :) Nekem 3.5-ös Mustang küllőanyáim vannak, azok Simsonra is rámennek. Ezt tudom, viszont hogy a Suzuki Address gyújtás jó lesz-e a jawámba, még mindig nem tudom. :P
Vasárnap voltam kint a Holt Tiszánál,és már indulás után szembejött az úton egy piros Mustang a tankján nagy fekete Jawa felirattal.Szépen ment,csendes volt a motorja.
A tegnapi nappal én is beléptem a MUSTANG szelidítők táborába.Gyerekkori vágy teljesült :-)
Ráadásúl mindjárt három db került hozzám.Szeretnék kettő szépet csinálni belőlük.Ma szét is szedtem az egyiket,hogy elkezdjem a váz rendbetételét.Viszont a motornál-váltónál valószinűleg segítségre lenne majd szükségem!