Lábkapcsolót elektronikai szaküzletben is kapni (Lomex) de a legtöbb hanxeres gitárboltban is. A folyamatos lenyomós csengőkapcsoló helyett a hagyományos átkapcsolósat javaslom. A duplát hogy legyen lassú/gyors és stop/run is. Lehet hogy belül vagy az erősítőben át kell kötni. http://stageshop.hu/webaruhaz/double-footswitch-black-metal-with-16-ft-cord.html
Ámbár az elmúlt 7 évben teljesen elfelejtettem a lábkapcsolgatást, sokkal jobb balkézzel. A Motion Soundomé is ilyen duplakapcsolós fémdoboz, de felteszem a billentyű tetejére és kézzel váltok. Nincs az a zenei ok számomra hogy néha ne engedhessem el balkézzel a billentyűzetet. Javaslom inkább a kézi félholdat, vagy annak megfelelőt.
Kábé tíz év kellett ahhoz hogy rájöjjenek hogy széllel szemben nem lehet?
Mostmár csak a buta kis nyomógombjaiktól kéne megválniuk. Nem szégyen a méretes billenőkapcsoló a perkákhoz, vibrátókhoz.
Azokat többször használja egy orgonista mint a cúgok rángatását. A bal billentyűzáró elemeken több presetet is elhelyezhettek volna nagyobb gombokkal. Szintén nem óvodás praclikhoz és ujjacskákhoz méretezve.
Asztalosoknak egész jó munka lenne szép, rendes, faszínű oldalelemek legyártása a mostani lakkpiros helyett.
Szerintem az SK-2-ből is gyorsan kijön a Bé változat válaszként.
Végre kezd elbillenni a mérnöki, technokrata szemlélet. Elvégre hanxereket szeretnének gyártani. A technológia bőven megvolt ehhez 10 éve is. A szürkeállomány is. Nem kizárt hogy ez a piaci politika formálja ezen "zöld" gyártót:
Nekem is Allsound la 2700-as /2részes/ van, én Ps 10-es pedállal használom. Ha csatlakoztatava van, alapból lassú fordulaton forog, ha rálépsz a pedálra - amíg lenyomva tartod- gyorsra vált.
Sziasztok! Megosztom az örömhírt ...Sikerült szereznem egy gyári állapotú 142-t Canadából és ma reggel el is küldték.Nagy a boldogság ...Ha van valakinek 6-os kábele, akkor vennék egyet. Üdc, Márk
A közelmúlban sikerült vennem egy Allsound La 2700 -as leslie-t. Sajnos az alsó /dobrotor/ meghajtó ékszíj tönkrement. Érdeklődnék, hogy valakinek van-e ilyen, ill. házilag, minimális műszaki érzékkel ki tudom-e cserélni? E-mail: kovacsmisi60@gmail.com
megvan még az ELKATONE? Érdekelne a pontos mérete meg hogy meddig kellene elszállítani (kifizetni a kollégám kifizetné, de én nem vagyok az országban és a szállítást meg kellene szerveznem).
Hihetetlen! A fokozódó válsághelyzet és áfa emelés stb. dacára a HS-online jó 40%-os leárazással sújtja az igaz nem épp mai kiadású C1-es orgona klónt. (gondolom beragadt bolti kifutó darab, de így még mindig az egyik legolcsóbb 2 manuálos megfejtés)
A nyáron egy szeánszot jó lenne majd összehozni, qrvára érdekelne. Egyszer a Ravasz Laci hívott nézzem meg a gyűjteményét, de sehogy nem jött össze az időpont akkor.
Mint ahogy két egyforma hangképű Hammond nincs szerintem, ugy Rhodes zongora sincs
Miért is, mert "fejlesztették, és tökéletesitették", és szerintem egyre sz@arabb lett..
Nekem jelenleg 3 darab suitcase áll rendelkezésemre ebböl 2darab "fakalapácsos" és két
különböző elektronikás,kettő darabban fender hangszorók , egyben pedig Jensen hangszorók vannak és van egy stagem is minden hokusz pokusz nélkül viszont annak van 88 billentyüje
Szóval mindegyik egyéniség,két egyforma hangképű számomra nincsen mert akkor már rég eladtam volna ...
No és tulajdonombanvan egy rhodes Mk80as is az meg végképpen ....
Zsolt ugyan le samplerezte az egyik hangszert de azért a másik hármat is érdemes lenne
hogy teljesebb képet kapjon aki meghallgatja , szerintem érdemes
Jut eszembe (hagy legyen már picit off még), az MK I és MK II modellek, meg úgy általában a Rhodesok hangbéli különbségét valami mech. konstrukciós eltérésből adódnak, vagy áramköri megfejtések ezek?
Áááá! Értem. A youtubera nem ártana a Rhodesről valami demó...
B3 keys: én meg pont azt néztem hogy a legtöbb szintibillentyűhöz képest mennyivel hosszabb az erőkar a forgásponttól. Akkor az eredeti ezt is túllövi? Pedig a nyúbínél nagyon azt hangoztatták hogy az utolsó mm-ig pontosan lemásoltak mindent, amire a több érintkezős kontakt is példa lenne, de ezek szerint másolni sem tudnak rendesen? :)