Október 31-én indulunk Savonából a Costa Concordiával. Jó lenne, ha már itthon fel tudnánk venni a kapcsolatot az esetleges honfitársainkkal. Remélem, lesznek... Mi autóval tervezzük a lejutást Savonába.
Szia Heni!:-)Köszönöm hogy válaszoltál!Nagyon örülünk a hogy közösen fogunk utazni!Mi 51/45 évesek vagyunk...egy 10 éves lány gyerekkel megyünk.Kocsival fogunk nekivágni az útnak,megállunk Velencében is egy napra 23.-án hajnalban indulunk.Már tudjuk a kabinszámunkat is:8078-as!:-)Tehát Ti már meg tudtok találni minket!:)))Egyedül abban vagyunk bizonytalanok,hogyan fogjuk megtalálni,ahonnan indul a hajó,mert a kikötő elég nagynak tűnik a GPS-szerint.Semmi címet nem mondtak az utazási irodánál.Remélem ennyi ember között sikerül majd találkozni Veletek?!!De jó lesz,már alig várjuk!:-))))ÜDV!!!
Sziasztok, jön valaki november 5-i indulással az MSC fantasiával Genova - Barcelona - tengeren - Casablanca - tengeren - Santa Cruz de Tenerife - Funchal - tengeren - Malaga - tengeren - Civitavecchia - Genova körútra? Mi tavaly voltunk először hajózni (nászúton), szintén ezzel a hajóval. A becsekkolás gyorsan ment, nem kellett várni semmire. Megérkeztünk, csomagokat kivették, autót elvitték beparkolni. Szerintem 30 percen belül a kabinban voltunk. És látom sokan érdeklődtek, hogy ki hol nézi az utakat, hol szokott foglalni. Mi a maharttal voltunk tavaly is, idén is velük megyünk. www.maharttours.com korrektek, segítőkészek, mindent elintéznek.
És még egy infó: a beszálláskor (vagy a foglaláskor? már nem tudom) megkérdezik mindenkinek a nemzetiségét. Az egy nemzethez tartozókat az ültetéses vacsorákon gy asztalhoz ültetik, szóval ha van még magyar a hajón, azzal nagy valószínűséggel legkésőbb az első esti vacsoránál találkozni fogsz.
Szept.25.-én indulunk Genovából a Splendidával.Érdeklődnék,h. jön e még ezzel a hajóval valaki??Jó lenne a magyar társaság az ismeretlenben.:-)Sziasztok!
Köszönöm,hogy írtál.:) Sajnos mi 1 héttel később,25.-én indulunk, ti pont addigra értek haza.:) Nagyon szép, élményekkel teli,felejthetetlen nyaralást kívánunk nektek!!:)
Mindenképpen megírom majd ide az élményeimet én is.
olyanokat keresnék akik mostanában voltak az MSC Splendidával Nyugat-Mediterrán körúton. Ez az első hajóutunk, lennének kérdéseim a fórum végigolvasása után is :)
A legnagyobb hajókon tapasztalatom szerint viharban lehet érezni az "imbolygást", igaz, akkor nem is kicsit. Bár ennek esélye a Földközi tengeren szerintem elenyésző. Daedalon típusú tabletta minden hajón térítésmentesen kérhető szükség esetén.
Az öltözködést már annyian kérdezték ezen a fórumon, hogy hihetetlen, de örömmel leírjuk újfent: az esténként, ajtón bedobott másnapi programot tartalmazó újság magában foglalja az irányadó öltözködési tanácsokat adott nap programjaira, így a vacsorára is, melyből a kapitányi illetve a gálaest kiemelkedő jelentőségű (egy hetes út során egy kapitányi és egy gálaest a szokásos).
Estek előtt általában a fő átriumban gyűlik össze a nagyérdemű, kapitányi köszöntő, pezsgőzés, fotózkodás, zene, majd az étkezés a főétteremben ültetéses rendszerben. Nyilván ez nem kötelező program, lehet menni casual viseletben az önkiszolgáló étterembe is - de ez esetben kerüljük el a fő helyiségeket, mert nem fogunk jól festeni az elegáns társaságban - de egyrészt nem gondolom, hogy érdemes kihagyni ezeket az élményeket, másrészt, aki elmegy egy ilyen útra, ne sajnáljon minimum egy "kis feketét" illetőleg egy öltönyt. Megnyugtatásképp: ha valakinek nincs szmokingja, nem kell beruháznia az út miatt. A lényeg tényleg, hogy azért adjuk meg a módját, tiszteljük meg elsősorban önmagunkat, és nem utolsósorban a többi embert is. Előre mondom, rossz példa azért lesz, és nem csak magyarok közül - szerencsére.
Tisztelettel: NNE
P.S:
Októberben a Vision of the Seas-zel megyünk Isztambulból többek között Izraelbe, ha valaki utazott már ezzel a hajóval, hálás lennék fedélzeti tapasztalataiét / élményeiért!
Mi nemsokára megyünk a Spendidával, ugyanúgy Genovai indulással. Ha nem nagy kérés mesélnél nekünk az útról? Milyen volt a hajó?Van-e valami különleges dolog,amire érdemes odafigyelni? Befizessünk-e a fakultatív programokra, vagy privát menjünk? Mennyire veszik szigorúan az esti vacsoránál esteleg a gálán az öltözködést? Van-e vasalási lehetőség? Szóval ilyesmik.
Valóban sok segítséget kaptam levélben P. L-től ( kizárólag tőle), nem tudtam hogy ő milyen nicken van a fórumon! Ezek szerint tőled kaptam a sok hasznos infót!
10 levelet váltottunk egymással, amikben többször is megköszöntem a segítségedet ( amiért most is hálás vagyok).
Az utolsóra valóban nem válszoltam, de hát ez az utolsó levelek sorsa.
Úgy látom ez bánt téged így itt utólag is megköszönöm újra a segítségedet !!!!
Ez azért elég erős: "Jo tett helyeben jot ne varj!!!"
Mi is szeptemberben megyünk az MSC Splendidával földközi -tengeri hajóútra. Nekem is hasonló kérdéseim vannak, remélem valaki tud infókat adni nekünk. Ti mikor melyikkel mentek?
mi szept.-ben megyünk olasz-spanyol-francia hajókörútra. Mivel sosem voltunk még ilyen jellegű utazáson, szívesen olvasgatnék hasznos információkat, gyakorlati okosságokat.
Megköszönném, ha valaki, aki már volt ilyen úton és utólag "lett okos", hogy pl de jó lett volna ezt-azt vinni, vagy a városokban még ezt v azt megnézni, venni... szóval ezeket leírná.
Pl: sapkát vigyünk mert hiába lesz meleg, a szél lefújja a fejünket, vagy pl szemcsepp a tengeri levegő ellen. Vagy pl a hajó imbolygását melyik gyógyszer segít megszokni....
Előre is köszönöm a segítő üzeneteket. Bármilyen apró infó jól jöhet.
És ha esetleg valaki a fórumról jön még a szeptemberi útra, akkor az külön szupi lenne, hátha összefutunk a hajón.
sziasztok, most vasárnap utazik még az msc Orchhestrával norvég/dán/német körútra ? Mi 5 és 9 éves lányainkkal megyünk akik szívesen játszanának együtt más magyar gyerekekkel a gyerekklubban. (tavaly ősszel voltunk a földközi tengeren és ott ez hiányzott nekik.)
Aki volt már erre, szívesen veszek ötletet, javaslatot Geiranger illetve Flam vonatkozásában.
Először is nagyon köszönöm, hogy írtál, mert már el voltam keseredve, hogy senki nem válaszol! :)))
Akkor azért lehet jó időt is kifogni télen is, ez jó hír!!! Gondolom Madeirán és Teneriffen pedig verőfényes kánikula volt, szóval lehetett élvezni a napsütést és a meleget rendesen!? :)
Tudsz még pár dolgot írni a hajóútról, mint érdekesség vagy, hogy mire jó odafigyelni? Nem voltunk még soha ilyenen és most télen készülünk, minden jó tanácsnak örülünk... Köszi!
Savonabol mentem madeiraig , tenerifeig es vissza .
12 nap. Nekunk szerencsenk volt mert nagyon jo idonk volt . De ahogy neztem a hiradokat a hajon Olaszorszag epp meg volt benulva az idojaras miatt de amedigre kikotottunk addigra epp megint jo lett elolvadt a ho meg minden.
Gondolom ki kell fogni. Szerencsen mulik.
Az arak akkor sokkal baratsagosabbak. Mi 500 euroert voltunk balkonos kabinban ingyenes italfogyasztassal. ( ami nem sok)
Zozi07!!!!
En is irtam neked szemelyesen nehany tannacsot emilen!!!
De az utolsot meg sem koszonted!!!
Jo tett helyeben jot ne varj!!!
En is kerdeztem lentebb es nem kaptam valaszt ra de az angol forumokbol azert kicsemegeztem a costas italjegyet es befizettuk:)
Ezek szerint senki nem utazott még januárban mediterrán útra hajóval? Szomorú vagyok, hogy nem tud segíteni senki, pedig az időjárás érdekelne, hogy olyankor mennyire lehet nyaralás a télben? :)
Engem az érdekelne, hogy egy Mediterrán hajóút januárban mennyire élvezhető? Aki tud ebben segiteni, mert volt már abban az időben, várom a válaszokat, köszi előre is!