Keresés

Részletes keresés

zapvackor Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1696
Nekem van még néhány. 120m-esek, nagylyukúak. 200/db
Előzmény: amfy (1695)
amfy Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1695
Ha valakinek van eladó üres orsója, az légyszi szóljon nekem!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1694
Csak ne sokat vacillálj rajta, mert fönt van a gép a vaterán is, és ha érkezik rá licit, akkor buktad. (Bár végülis van még egy eumigom is, csak azt még meg kell javítani, mert olajos a dörzskereke és emiatt csúszik...) Kvasok gépem lett most pár hete, de már szerencsére kezdenek fogyni.
Előzmény: ruzsasandor (1693)
ruzsasandor Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1693
Egyenlőre úgy néz ki van egy sokadik ismerős akitől kölcsön kapok egy gépet pénteken (mégse hülyeség az iwiw :-) )
De ha nem jönne össze akkor értesítelek , mert ennyit megérne nekem a dolog .
Köszi.
Előzmény: zapvackor (1692)
zapvackor Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1692
Ja, vadiúj ékszíjak vannak benne, meg minden, szóval jó. És persze kétnormás, szuper is, meg normál is.
Előzmény: zapvackor (1691)
zapvackor Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1691

Szia, a Filmmúzeumnál ingyen is megcsinálják, de jó sokat kell rá várni.

De Akár vehetsz egy szuper gépet is, én 3500-ért adok neked egy krasnogorski masinát:

Előzmény: ruzsasandor (1686)
amfy Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1690
Neked azt mondták lehet kapni dikromátot 100g-os kiszerelésben? Pfff. Nekem 1 kg-ot akartak csak eladni. Én szívesen beszállok vegyszervásárlásba amúgy. Más: nem tud valaki eladó fotócsuklyát?
Előzmény: zooyork (1688)
zooyork Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1689
Szilárd, ugye feladtad már postán a filmet?! Kezdek beleörülni a dologba, hogy már mindennap várom, de nem akar jönni!
zooyork Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1688

Üdv, A Fomafix, az helyettesiti teljes mértékben a FU-5 öt?? a Fixálás ideje ugye csak alulról kötött, túl nem lehet fixálni? A házi keverésü fixirekkel mi a gond?

Most jövök épp vegyszerboltból , ahol végigkérdeztem az árakat, szerintem a kénsavat, érdemes több emberrel összedobni a többinek viszonylag normális a kiszerelése. Leirom az árakat, nagyrésze már gondolom forgott szóban , nem baj.

Nátrium thiosulfát 500Ft/kg, kállium diszulfit 6000 Ft/kg,Kállium dikromát 900 Ft/100gr, kénsav 5400/1l    Tehát a körúti Azurban mindent tudnak adni, Kállium diszulfit az egyetlen amit rendelniük kell.

apepee_ Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1687
Üdv! Pécsen tudok, ha érdekel írj privátba, az áraikat nem tudom, de biztos nem ennyi.
Az archiválás inkább digitalizálás, már amire gondolsz, ha archiválni akarod, akkor csomagold savmentes papírba és műanyagdobozban tárold fénymentes helyen, 60-80% pára és 20-22°C fok között, így jóval tovább bírja bármilyen digitális videónál. :)
Előzmény: ruzsasandor (1686)
ruzsasandor Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1686
Üdv mindenkinek !

Van 2 tekercs super8-as filmem amiket az ismerősöm első ránézésre 7 percesnek ítélt . Neki viszont csak normál 8mm-s vetítője van , tehát nem tudjuk levetíteni és DV kamerával felvenni ... Ezért olyan céget stb. keresenék aki emberi áron "arhiválná" ezeket .
Sajna eddig csak 150~200Ft /m (!!!) áron találtam :-(
Előre is köszönöm a segítséget !

(ui: helyileg Kispesten lakom)
D94A Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1685
Ha az első hívóba folyt a meleg víz, akkor lágyabb és világosabb lesz a végeredmény.
-minél melegebb a hívó vagy hoszabb az első hívás ideje, annál világosabb a végeredmény!
A 2.hívóval csak a kép tónusát módosítod!
A megvilágítást csak átlátszó spirálban végezd és víz alatt! A buborékokat rázdki vagy különben beexponálódnak! A mosások mindik intenzívek legyenek.
LÉNYEG: Az 1. hívás határozza meg a kép fedettségét! Legyél nagyon pontos! A legjobb eredményt 'házi viszonylatban' az előre gyártott készletekkel éred el! A kutyulgatás olcsóbb ugyan, de nem állandó! Ha már keverni akarsz: Fomadon LQR, Fomafix a többit pedig kutyuld! Én a hívókat is magam keverem a Fomához (50l egy keverés). Már írtam a Fomának, hogy kapható-e nyagyüzemi regenerálós készlet.
Egy tanács:
Ha a halványítóban a film nem fakul ki( világos átlátszó narancsszín) azaz látszik a barnásfekete negatív ezüstkép, alaposan mosd ki és sikíts! Segítek!:-)
A régi Fomasetben ez ment idő előtt tönkre!
Előzmény: zooyork (1672)
apepee_ Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1684
Észrevételek: Ha felvétel közben tekerek neki, akkor 1) gyorsít kicsit a felvételen, 2) vigyázni kell a túlhúzással, mert akkor közvetlen rátekersz a rugóra, ami árt neki és legalább félszeresével megugrik a képsebesség! 3) atomra remegi magát: állvány...
Üdv szakik!
apepee_ Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1683
Képek a kurbliról:

Kurbli

1-es lemez merevítéssel a nyele, a gomb talán trabant szivató, elenanyás megoldással szabadon forog. (Jelenleg a Rigám bal pedálja is ilyen és ha az birja, ez is :))

Csavar

Egyedül ez a felhúzó-bőr bánja a dolgot, mivel ezzel a csavarral lehet leszedni (visszafelé tekeréssel). Ez a felhúzó amúgy egy rugós-golyós szabadonfutó, csodálkoztam, hogy milyen bonyolult ahhoz képet, amilyennek elsőre tűnik.

Kurblis Quarz 5

Quarz 5 kurblival. Ismét egy kis lépéssel járultunk hozzá az emberiség felemelkedéséhez. Álmodjunk szépeket!
apepee_ Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1682
Ha kiszámolnám, hogy kb. mennyire jön ki egy hívás, ha otthon kevergeted, szerintem nincs 500 forint egy tekercsre. Persze ha a munkadíjat meg a macerát meg a család hozzáállását is hozzászámítod... :) A kénsav a legdrágább: 80 forint a 10 ml (persze én 8e-ért vettem)
Előzmény: zooyork (1681)
zooyork Creative Commons License 2007.02.25 0 0 1681

Hát ez a játék nem az olcsóságról szólt sohasem. Egyébbként azért szeretném ily módon kitanulni a filmhívást, mert majd összefogom szedegetni a vegyszerporokat, és magamnak fogom tudni keverni, és az már szerintem olcsó lesz.

amfy Creative Commons License 2007.02.25 0 0 1680
thx. Ez azért így elég drága...
Előzmény: zooyork (1679)
zooyork Creative Commons License 2007.02.25 0 0 1679

Sziasztok, köszi a válaszokat, a kordexet csak azért használtam ,mert a nagy tankot nem akartam megtölteni, csak próba hivást csináltam, második megvilágitásra pedig kivettem a filmet és egy müanyag 'lavorban' ázott 3 percig, persze közben mozgattam (féltem is,bele ne essen a lámpa:). A foltok nem szabályosak ,hanem vélatlenszerüen kb 3-4 cm kivilágosodások. Majd a nagytankos hívás után kiváncsi vagyok milyen lesz,mert ott tuti nem ér hozzá semmihez a hívás közben.

A fomasettel az a helyzet, hogy egyenlőre a wittnertől lehet rendelni, de kb 2 hónap és a Soosnál is lesz, vagy méghamarabb. 'Kiadósága': 8 szor 3,3 deci a legkisebb behigitás (az egyik adalék zacskókban van), ez a fényképfilmekhez jó! Ha 16mm -ert hívsz akkor, kétszer 10 m-re elég (papiron). És még marad 2*3,3 deci, ami meg két próbahívásra, vagy inkább két settel 4 helyett 5 filmet tudsz hívni (legalább is így tervezem)

apepee_ Creative Commons License 2007.02.25 0 0 1678
Tudod mikor hallottam azt a szót utoljára, hogy "csoffadt"???? :-))))))))
Előzmény: zapvackor (1676)
apepee_ Creative Commons License 2007.02.25 0 0 1677
Foltok: Vagy a correx szalag miatt, vagy a megvilágítás, vagy mind a kettő miatt!
Az első hívásnál a szalag szélein lévő domborok körül lévő erélyesebb mozgás miatt jobban megsötétül így forditás után ez lesz világosabb. Aztán megvilágításkor is nehezebben hatol oda fény. Sosem dolgoztam ilyen szalagos hívóval, valahogy mindig óckodtam tőle, ez persze semmit sem jelent. Ha pedig forró vizet kap, nagyon vigyázni kell vele, mert ahová beömlik ott könnyem megrepedhet az emulzió vagy összeugorhat a hordozó. Tényleg, a fehér foltok vetítéskor folyamatosan a képen vannak, vagy csak néha-néha ugranak elő. Ahogy én képzelem folyamatosan mászkálnak a kép szélén.
Az, hogy ráhagytál 2 percet szerintem nem oszt nem szoroz, mert elvileg magasabb hőfokon kevesebben, alacsonyabb higításban pedig többet kéne hívni. Itt mindkettő megvolt. Na, de nagyon örülök, hogy sikerül! Jó érzés nemde? :-) Üdv a klubban hehe!

A bolex vetitő felejtős, rengeteg pénz ez ezért.
zapvackor Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1676

Szerintem a második megvilágítás nem sikerült egyenletesre. Víz alá kell tenni a tankspirált, különben a rajta maradt vízcseppektől foltos lessz. És a lámpást is érdemes mozgatni fölötte körbe-körbe. De még jobb, ha kiviszed a cuccot az udvarra, főleg most, a jó kis felhős időben...

a bolex vetítő elég csoffadtnak tűnik a képen, és normál 8-at sem tud. Amúgy valami eumig klónnak nézem...

Apropos, bolex trifilm géphez nincs valakinek felesleges tartozékkészlete? Ez egy kis lapos fadoboz, képkapuk és orsózótengelyek vannak benne. Az enyim n8-hoz van beállítva, a 16-os és 9,5-ös képkapú és csonkok hiányoznak. Esetleg vennék ilyen tipusú roncs-gépet is.

amfy Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1675
Na, közbe megtaláltam :D Inkább azt kérdezném, hogy ez hány tekercs hívására elég?
Előzmény: amfy (1674)
amfy Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1674
Hello! Meg szabad kérdezni honnan rendeltél Fomaset? Én kerestem a Wittner oldalán, de nem találtam :( Ha onnan, tudnál adni egy linket? Mennyibe került? A közeljövőben nekem is aktuális lesz a Foma hívás.
zooyork Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1673
zooyork Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1672

Üdv,  Előcsaltam másfél méter Fomapant. Életem első fordítós hívása. És egész jól sikerült, hiba csak a  néhány helyen jelentkező világos foltosság. De szerintem az a kordex szallagos tank miatt volt (vagy tudja valaki ,hogy miért??).

Ez a Fomaset, szerint bolondbiztosra van megcsinálva,beleöntöttem az első hívót,de az alatta lévő tál kicsúszott a kagylóban, és a tankba befolyt kb 1,5 deci forró víz:) a hőmérő felszaladt 35 fokra, be is sz*rtam,hogy elb*sztam az egészet, de hagytam 2 percel tovább a hívóban a filmet, aztán folytattam tovább, és az eredmény szerintem nem lett rossz, szinte jobb mint amire vártam. 

Superb_ Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1671

Gratulálok a sikeres előadáshoz!

Előzmény: q4 (1670)
q4 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1670

Jól sikerült, nagy tapsot kaptunk az előadásért.

Sajna a képek nem a legjobbak lettek:(

Superb_ Creative Commons License 2007.02.23 0 0 1669

Most megnéztem az egészet, nagyon jó kis anyag, egy kis reklám a technikának - és ami mögötte van.

Hát, Tűzraktár kimaradt nekem is, nem volt lehetőségem elmenni, ez van sajnos, remélem majd legközelebb összejön. Egyébként hogy sikerült? 

Előzmény: q4 (1667)
Superb_ Creative Commons License 2007.02.23 0 0 1668
A beszélgetés végét láttam. Az utolsó mondat valahogy így hangzott: él még a super 8.  ;)
Előzmény: q4 (1667)
q4 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 1667

Hahó!

Sajnálom , hogy nem találkoztunk személyesen szerdán...:(

De Rózsa Péter barátom Rózsa Péterrel beszélgetett a kultúrházban!

A felvezető szövegben a közszolgálati már jól tudta a Kenedy gyilkosságot:)

Itt megnézhetitek az egész műsort, aminek gerince a super8 volt:

http://www.mtv.hu/cikk.php?id=186176

Sziszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!