Semmit nem írt az az édesanya az elméről. Az egész bibliában sehol nem esik szó elme homályosításról. Van ugyan homály, meg elme is, de elmehomályosítás csak a te agyszüleményed. Ebbe is belebuktál, hagyj fel az erőlködéssel.
Egyébként is, Lemuel megkülönböztette ott a bort és a részegítő italt. Azaz Lemuel is engem támaszt alá.
Egyébként meg inkább Timóteust kéne követni (mert ő Pált követte, ahog yPál ezt minden pogánytól szerette volna), nem Lemuel királyt. Nem mondom, ha király lennék... de valszeg Lemuel nazír volt. Nos, én nem vagyok, és itt senki nem az.
Érted ezt Tafkó?
Felhagysz végre Pállal szembeállítani Lemuel anyját? Miért keresed az ellentmondásokat?
Élj egy kevés borral, Isten ezt adta a tanítványoknak, nem a nazír törvényeket (azok elmúltak).
Érted-e?
Érted bizony, és így hazudozol, értés, igazság, jóság, Isten ellen.
"Hogy különbséget tehessetek a szent és közönséges között, a tiszta és tisztátalan között."
Ezek szerint már a "mértékletes" alkoholfogyasztás is befolyásolja (negatíve, vagy pozitíve?) a tiszta és tisztátalan, a szent és a közönséges közötti különbségtételre szolgáló ítélőképességünket...?
Ha megbízásból teszem, lehet, hogy hazudok, hogyha azt válaszolom, hogy nem megbízásból teszem. Provokatív kérdésedre teljesen értelmetlen ezért válaszolni. A témához azonban érdeklődve várom épületes hozzászólásaidat...
Ez nem személyeskedés. Ha megbízásból teszed akkor úgyse térhetsz el attól amire megbíztak... Így értelmetlen neked válaszolni. Úgyhogy nem lényegtelen hogy tudja mindenki, hogy falrahányt borsó lesz neked felelgetni.
Fölösleges azzal vitázni akit nem lehet a vitában megyyőzni. (mert alapkoncepcióval él amitől nem térhet el)
Így fölösleges neked írni, neked felelni. (nem dedó ez amit állítottad egyszer) Egszerűen hiábavalóság...Fogod ?
Amiért ilyen szépen kérsz: Válaszolni az elfogult írásodra, mely abszolút nem a mértékletes alkoholfogyasztásról szólt. Megmutattam, hogy igenis létezik tudományosan elismert jótékony hatása a bornak, még ha fejreállsz, akkor is. Elismert tény, hogy ilyen létezik és ha te nem látod, az csak a te szemellenződ miatt van. Annak a bizonyítása, hogy valamilyen lobby fizette az összes létező ilyen kutatást, a te feladatod, anélkül csak üres vádaskodás. A tapasztalatilag megfigyelhető dolgokról nem is beszélve...
(én már válaszoltam egy igen/nem et így egál hogy te is válaszolj)
Tafkó ? Ki a megbízód ? (ha nem megbízásból teszed simán mondhatsz nem-et úgyse tudja senki, de ha nem felelsz pontot teszel rá. Akkor Ámen lesz az hogy te egy megbízott vagy... egy ügynök, aki még be sem meri vallani)
Miért nem mered vállalni ha nem ? Talán azért mert igen ?
ritka alávaló dolog valakire hivatkozni és mást állítani, mint amit ideírt, kicsavarni a szavait
Bizony, ez szemenszedett hazugság.
Egyébként elgondolkodtam, mennyivel rosszabb ez, amit kománk művel, mintha rabolna, vagy fosztogatna. Mert rosszabb, mert az emberek igazságérzetét, Isten iránti bizalmát tapossa. És míg tapossa, közben kihasználja, hogy az emberben újabb és újabb reménység ébred, hogy talán mégis van remény, megértetni azt, hogy nem kéne igézni, pláne nem hamisítással, Isten igéjének, írásának hamisításával alátámasztani nyilvánvaló tévelygésünket. Hogy nem kéne megszólni az embereket hülyeségek miatt, magunkválasztotta istentisztelet miatt.
Már jobban értem, miért akadt ki Pál azokra, akik a ne foigd meg, ne is illesdeket mondták, akik mást hirdettek, stb. Én igazat adok Pálnak, ez bizony roppant visszataszítü, igen alávaló. Az még inkább, hogy Tafkó mintegy ebben akarja tartani, ide akarja juttatni az embereket, és ezt élvezi. Már megértem Jézus fenyegetgését, miért jó a malomkő anbnak nyakába, aki kicsinyeket megtéveszt, kisilklat...
Köszönöm. Attól tartok, én már kiérveltem magam ebben a topikban. Ha Tafkó nem hiszi, járjon utána. Az ember egy darabig érvel, aztán megunja.
Azt hiszem, elteritonek igaza van, befejeztem ezt a topikot.
Nemo is így tett, bár magam is megértem, hogy mégis válaszolt, ritka alávaló dolog valakire hivatkozni és mást állítani, mint amit ideírt, kicsavarni a szavait.
Magam is ismerek adventistát lakhelyemen is, szerencsére nem ilyenek.
Búcsúzóul annyit Tafkó, hogy te nekem ne beszélj személyeskedésről. Olvasd vissza, amiket írtál nekem és másnak. Egyébként akkor szoktál személyeskedést kiáltani, amikor érzékenyen érint valami. Érdekes módon amikor te teszed, az nem zavar.
Érdemben roppant egyszerű a dolog. A bort fordítják born.
Ennyi.
Bort meg lehet inni hálaadással, ahogy Jézhus is ivott, meg tanítványai is.
Ezek lettek megállapítva e topicban sok fórumtárs véleménye szerint.
Akadt azonban egy, egyetlen egy fórumtárs, akinek más véleménye volt, de ő nem tudott vitázni, véleményét nem tudta alátámasztani, mindenben alulmaradt. De mivel vereségébe nem tudott belenyugodni, dedós módszerekhez nyúlt, és szénné alázta magát. A többiek meg valahogy inkább közössébe kerültek.