Nem mindegy mi egy adott jelenség neve? A migráns szitokszó magyarországon. Így lett kitalálva. Ma már megkülönböztetünk migránst, menekültet, legális bevándorlót (kötvényesek), külföldi munkavállalót ... noha bőven benne van a pakliban az, hogy mindegykből ugyanaz lesz. Tartósan mo-on elő bevándorló, magyar állampolgár ...
A globalisták pedig a menekült szóból csináltak gúnyt, amikor az erőszakos, öntelt hordát nevezték menekültnek. És ezzel a valódi menekülteknek okoztak károkat.
Elhiszem , de az én fejemben státusza miatt szétválik . A vendégmunkás pénzt keresni jön (vagy megy el) , hivatalosan dolgozik , ezért beilleszkedik/alkalmazkodik . A migránsnak eszébe sem jut , mert vagy lébecol , vagy átutazik .... ha tud .
Egy részük nyílvén haza fog menni. Más részük nem. Meg fogják találni ennek is a módját, ha akarják. Pl. magyar házastársat találnak, vállalkozást nyitnak, egyéb módón legalizálják magukat. Tegnap délután az egyik budapesti uszoda medencéjében, ahol úsztam, volt még 2 kinai kisgyerek az apjukkal, 3 orosz, akit egy orosz anyanyelvű edző edzett a partról. A 2. kerület bejelentett lakosainak 8%-a nem magyar állampolgár. A Terézvárosban ez 20%. Ha elmész Kőbányára a kinai részre ott nem kevés kínait fogsz találni. Akkora üzletekkel, hogy meg fogsz lepődni, éttermek sorával ... Bp-en napról-napra érzékelhető a multikulti kialakulása. A Népszínház utca tele van afgán, arab, török ... echte üzletekkel.
A magyarok a migráns szóból szitokszót gyártottak, amivel évek óta ijesztgetnek. Nem tudom Cameron melyik szót használta, gondolom azt mondhatta, hogy hungarian immigrants. Az immigrant (bevándorló) szónak a világ sok országában nincs negatív konnotációja. Az usa-t a bevándorlók formálták, tetté naggyá, és még ma is komoly szükség van ott rájuk. Az usa például nem tudja a saját értelmiségét teljes mértékben belső forrásból es erőből előállítani.
A migráns fogalma mo-on is át fog alakulni. Ma már világosan látszik, hogy milliónyi betelepülő munkásra lesz szükség még rövid távon is. Ezek egyrésze itt fog maradni, ez elkerülhetetlen, akármilyen törvényekkel is fogják megpróbálni ezt megakadályozni. Hosszútávon meg az elöregedő magyar lakosságot csak és kizárólag jelentős bevándorlás mellett fogja tudni az ellátórendszer megfelelően kezelni.