Szia, nekem egy 2006-os passatomvan 2.0 Pdtdi és tönkrement a részecskeszűrője , mivel úgy tájékoztattakhogy 500.000 Ft egy új és nekem nincs kedvem annyit adni egy újért inkább kifúratom és kiszedik az elektronikából. A vw szervizben azt mondták , hogy át fog menni simán a műszakin így is. Hátrányáról csak annyit jegyeztek meg, hogy jobban fog füstölni és persze jobban szennyezi a környezetet, a motort nem károsítja. Ha minden igaz akkor kedden lesz kész, utána esetleg tudok még írni hogy ténylegesen mennyire füstöl, bár eddig az enyém egyáltalán nem füstölt. Ha van valami kérdésed szívesen megkérdezem majd tőlük, csak írj! Remélem tudtam segíteni!!!
Persze, hogy lehet, csak kerdes, hogy erdemes-e ra idot es energiat pazarolni. A ledeket azt csak cserevel lehet pirosra allitani. A szoftver az meg megoldhato, de szerintem nem eri meg vele szenvedni. Tobbe kerulne, mint amennyi maga a szerkentyu, s ennyin mar veszel olyat is, ami megfelelo.
RNS MFD2-re letöltöttem a 2012-es szoftvert. Az az érdekes, hogy a térkép valóban részletes. Sőt, a Szegedet elkerülő autópálya is rajta van, ami a 2011-es nem volt.
Viszont a 2012-es (V9) verzióban, nem enged beírni címet. Ha megadom az országot (pl. Magyarország), akkor tovább már nem tudom megadni a települést. "Disable"-re vannak állítva a gombok. Be kell tennem a 2011-est (V8), s ott megadni a pontos címet, majd kicserélve az újabb verzióra a DVD-t a 2012-esen símán elnavigál a megadott helyre. Az "Address Book" és a "Hystory" is működik a V9-en. Csak éppen új címet nem enged megadni. Roszul heckelték meg, vagy rosszul írtam ki DVD-re? Van tapasztalatotok ez ügyben?
Ez engem is érdekel. Mit értesz az alatt, hogy lebukhatsz? Nem engednek át, vagy más környezeti besorolást kapsz, s máskénnt kell fizetni a vizsgadíjat, vagy valami hasonló?
Na ez az. Ennek a tartója van a Passatokban gyárilag. De azt írja a kézikönyv, hogy bármilyen telefont lehet rajta csatlakoztatni. csak azt nem tudjuk, hogyan.
Más.
Tudtok valmit a Skoda és VW multimédia egységekről? Nekem most van egy, ami jelenleg skoda logós és zöld gombos.
Nem tudjátok hogyan lehet (esetleg) VW logóra és piros gombra állítani? A menüiben nem találom.
Ismertek egy jó szakit aki megvarázsolja?
Nem gyári, de komoly cucc. Újonnan két kiló az ára.
Nem fényképeztem le. Elég rossz állapotban volt, úgy hogy nem is hoztam el magammal. Ott hagytam leselejtezni. De ha megyek a szervíz felé. akkor majd beugrok, hogy megkérdezzem a katalúgus számát a keréknek.
Motorszám alapján kell, hogy tudják, milyen a befecskendezés. Olyan nincs, hogy Siemens-t és Bosch-t is tettek bele. Vagy az egyik lehet, vagy a másik. Ahogy én tudom, a kettőt nem lehet cserélgetni. Ha Bosch-t tettek bele, akkor csak Bosch-ra lehet cserélni. Ugyanígy van a Siemens-szel is. A 8 szelepseknél általában Bosch van. S azok 99,5 %-ban nem romlanak. De persze itt is beszarhat egy-egy PD-elem a rossz üzemanyag végett, de nagyon nem jellemző.
Az EGR-nél nem biztos, hogy lesz hibaüzenet. Természetesen kellene, de nem szükségszerű. Azt a szakinak jobban meg kellene néznie, hogy vacakol-e, s hogy miért vacakol az EGR.
De lehet sok minden más is.Szerintem keress egy jobb szervízt, ha ennyire bénáznak, hogy még a PD elemek gyártóját sem tudják megmondani. Én nem vagyok autószerelő. De ezeket már kitapasztaltam az autóimon.
PassatOwner: Köszönöm az infót, örülnék neki ha Bosch lenne. Csak azt nem értem, hogy a szakszervíz a motorszám alapján ezt miért nem tudta megmondani. Az autó EOS. Ha 8 szelep, akkor annak örüljek, vagy ne?
Most, hogy írtad, az EGR tényleg gyanús. Be is megyek egy szervízbe megnézetni van-e hibakód. Az EGR hibájánál ugye lenne?
Szia!Milyen motorod van?170Le-s DSG?Motorkód:BMR?Örülnék neki ha raknál fel képet a régi lendkerekedről,amit nemrég cseréltek.Tudni szeretném az alkatrész számát,ha lehetséges.
Ezt szerintem elírtad:A 03G130073T a 170 lovas (szintén 16 szelepes Passat) rossz PD elem sorozatszáma. Ezt váltja a 03G130073M.Ez pont fordítva igaz,a rossz az"M"-es végű,ezeket cserélik "T"-re.